(S)YNA EBBA BUSCH THORS RYGGTAVLA

Ebba Busch Thor

Ebba Busch Thor höll ikväll det bästa talet under årets Almedalsvecka. Nu är frågan om Jimmie Åkesson kan höja nivån ytterligare imorgon.

Ebba Busch Thor gick hårt åt januaripartierna som han kallade partierna som ingått januariöverenskommelsen. Hon riktade också in spetsen mot Centerpartiet och Liberalerna. Samtidigt som hon öppnade dörren för Nyamko Sabuni men uppenbarligen inte för Annie Lööf enligt min tolkning. Jag anser dessutom att det är helt rätt för att tvinga Nyamko Sabuni att bekänna färg. Landssvikaren Annie Lööf är i mina ögon värre än alla andra partiledare, till och med värre än Jonas Sjöstedt. Centerpartiet sviker det svenska folket. Det var väldigt tydligt i Annie Lööfs tal där hon föredrag livsmedel från arabländerna, före svenska köttbullar.

Jag skrev upp två citat när jag lyssnade på Ebba Busch Thors tal som jag tyckte var extra bra. I och för sig kanske man måste lyssna lite mer för att man skall sätta in citaten i rätt kontext men här kommer de.

”Islamisterna är alltså redan två steg före januaripartierna”

Det ligger mycket i detta citat. Inte minst hur långsamma Sverige varit med att kriminalisera IS-terrorister eller flatheten mot islamiseringen av vårt samhälle. Våra nordiska grannländer ligger flera år före, inte bara två steg.

”När man inte trodde debattnivån i Sverige kunde sjunka mer. Ja, då tar socialdemokraterna fram spaden och börjar gräva. Det är brunsmetning, lögner om abortmotstånd och attacker på kvinnors utseende och klädsel. När jag går av scenen kan jag rekommendera socialdemokrater att titta lite extra på min ryggtavla. Det är så en ryggrad ser ut!”

Det gav kvällens största applåd och jubel. Med all rätt.

PS

Jag representerar och företräder inte Sverigedemokraterna. Jag blev utesluten från SD i november 2018 på grund av att jag varit kritisk mot islamiseringen i Sverige.

49 reaktioner på ”(S)YNA EBBA BUSCH THORS RYGGTAVLA

 1. rysslandssvenskar 2019-07-10 / 09:03

  ”Den som inte vill prata om de positiva effekterna för miljontals vanliga tyskar bör heller inte uttala sig om nationalsocialismen och förintelsen.”

  Götz Aly i sin bok Hitlers folkstat. Rån, raskrig och nationell socialism.

  Avslöjar det ekonomiska spelet bakom naziregimen och hur en rövarregim ändå blir populär bland majoriteten av befolkningen därför att befolkningen själv gagnas.

  Det är ju sådana vi är: har man det själv någorlunda bra och kan äta sig mätt, kanske rentav bil och sommarstuga, blundar man för det mesta.

  Fråga Löfven och Medelsvensson, åtminstone här är man rörande överens!

  Faktum är att naziregimen i rätt hög grad förde en socialdemokratisk politik med sjukförsäkringar
  och pensioner och semestrar för vanligt folk bl.a. det blev dyrt och judarna skulle betala det.

  Gilla

 2. Olle 2019-07-08 / 14:00

  Ebba är ju högst nyckfull och en kappvändare – konstant. Någon som fattar vad hon egentligen vill? Lunchen med Åkesson var enbart ett PR-jippo. Kom lägligt under Almedalen såklart.

  Gilla

 3. Muhammed 2019-07-07 / 16:38

  Åkesson har inte legat på latsidan vad gäller matintaget i alla fall. 🙂

  Gilla

  • Stig Bergman 2019-07-07 / 18:54

   Det var ju t-shirten som var för liten.

   Gillad av 1 person

   • Morgan 2019-07-07 / 21:14

    Tror Åkessons övervikt beror på att han äter psykmediciner.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-07-08 / 08:44

    Morgan, tror gör man i kyrkan….

    //Gunnar

    Gilla

 4. Thomas 2019-07-07 / 15:48

  Antar Thoralf kommer med ett inlägg om Jimmie Åkessons tal, men tills vidare så säger jag bara. Fy och usch.
  Att klä sig som en trashank med ölmage och fettvalkar synliga och vandra fram och tillbaka som ett nervöst vrak ger inga nya väljare.
  Var Jimmie med Löfven till Ullared och handlade eller vad?

  Gillad av 1 person

  • turrim 2019-07-07 / 16:51

   Förlöjliga Löfven för att han försöker vara folklig i Ullared samtidigt som han själv försöker vara folklig i sin klädsel på scenen är på något sätt malplacerat.

   Gilla

 5. turrim 2019-07-07 / 13:28

  Jag ska noga lyssna på Ebba och se vilka konkreta beslut som hon kommer att ta i riksdagen. Ännu har hon inte imponerat i realiteter.

  Jag läser nu en rubrik i Expressen Nät. Jag tänker inte läsa artikeln. Jag missunnar inte statsministern med fru att flyga till Rivieran och se fotboll. Men när han utnyttjar det för politik så får det en annan dimension. När han försöker vara statsman.

  Expressen: ”Löfvens krav på Fifa: ‘Det är helt snett’ Statsministern är bekymrad över den ekonomiska fördelningen”

  Skönt för honom att slippa Almedalen och behöva svara för den ekonomiska fördelningen från statskassan mellan dem som byggde landet och till andra konton. Där ligger faktiskt väljarnas verkliga bekymmer just nu och som han har betalt för att lösa.

  Gillad av 2 personer

  • Sven 2019-07-07 / 16:40

   Ja hon är bra på att prata men sämre på att trycka rätt i Riksdagen.

   Gillad av 1 person

 6. Moa 2019-07-07 / 13:00

  Men hon har tydligen ryggrad nog att rösta med S, C och L om anhöriginvandring. Hon vacklar hit och dit hela tiden.

  Gillad av 4 personer

 7. Stig Bergman 2019-07-07 / 12:22

  Det må vara en sak att tillfälligt ta rygg på Busch-Thor, men det är tveksamt om man vinner något i längden på att ligga på rulle bakom en vinglande ryggtavla.

  Gillad av 1 person

 8. Hacke 2019-07-07 / 11:43

  Såg precis Jimmie Åkessons överraskande korta men i sak intressanta presskonferens. Och efteråt…! Inte en endaste fråga från det församlade pressuppbådet med statsradion, statsteven, TV4 och en rad stora tidningar på plats.
  Detta efter att sd i veckan efter nio år(!) som demokratiskt invalt parti i riksdagen för första gången bjudits in till samtal på partiledarnivå och därmed orsakat en av de största politiska händelserna i ankdammen och demokraturen Sverige på år och dag.
  Är det en tyst överenskommelse bland ”journalisterna” eller är det det ultimata beviset på att Almedalens politikervecka har överlevt sig själv. En bakfylla i dubbel bemärkelse.
  Det här är inte bara tjänstefel och övergrepp på det journalistiska uppdraget, det är dekadens de luxe och svårslagen arrogans från de som ska föreställa tredje statsmakten.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-07-07 / 13:51

   Vad kan man mer begära av de adepter som på 1980-90-talen hade som sin största önskan att bli just stjärnjournalister på landets stora drakar? Och att tjäna stora pengar i Hufvudstaden! Deras efterkommande i skrået följer i deras spår, frotterar sig med likasinnade och fyller sig med gratisrosé så att de slipper se verkligheten. Jösses då!

   Gillad av 3 personer

  • Rune 2019-07-07 / 15:58

   ” Inte en endaste fråga från det församlade pressuppbådet med statsradion, statsteven, TV4 och en rad stora tidningar på plats.”
   Det måste då röra sig om någon slags anti-SD-demonstration från de samlade etablissemangsmedierna? Mycket märkligt.

   Gillad av 2 personer

  • Tony Ingman 2019-07-07 / 15:59

   Ja vi har Europas sämsta regering , mycket tack vare att vi även har Europas sämsta
   Journalistkår, som inte drar sig för några fulspel, bara det gynnar den förda politiken.

   Gillad av 2 personer

 9. MartinA 2019-07-07 / 09:25

  KD har stor radio men liten verkstad. Deras svek i invandringsfrågan visar tydligt att de inte är någonting att ha. Dessutom kanske kräken gnäller om brunsmetning nu när de själva utsätts för det. Men har väl varit precis lika glada i att brunsmeta när de själva vunnit på det?

  Gillad av 1 person

  • MartinA 2019-07-07 / 09:28

   Sverige är Svenskarnas fiende. Alla riksdagspartierna är Svenskhatare. Att förvänta sig att vi Svenskar någonsin kommer ha någon som helst nytta av någon politik från riksdag och regering är enfald. När vi agerar i det egna livet med den insikten så blir vi tryggare. Vi sitter på Titanic med en fatal reva redan uppsliten i sidan. Att dividera med kaptenen om kursen är meningslöst. Uppgiften nu är att de Svenskar som vill att det skall fortsätta finnas Svenskar i framtiden snickrar ihop en räddningsflotte.

   Gillad av 1 person

 10. Tony Ingman 2019-07-07 / 08:51

  Att Ebba Bush Thor går hårt fram med Annie Lööf är bra, Annie verkar vara
  George Soros lilla Springflicka i Sverige, genom hennes resor till Bilderberg gruppen
  och Trilaeirala komisionen med jämna mellanrum, men det lotsas hon inte om,
  och inte blir hon utfrågad heller av vår menlösa Media vad hon har i dessa hemliga
  sällskap att göra, eller är det detta som Centerpartiet valt henne till, att i hemlighet
  sälja ut Sverige??

  Gillad av 2 personer

 11. Lennart Karlsson 2019-07-07 / 08:34

  Ebba Busch Thor sade i ett inlägg att KD bildades som motståndare mot nazism.
  Sanningen är att KDS bildades av f.d. nazister 1964.
  Därför är det lösenord för att kunna läsa utgåvan från 1964!
  Hon bör nog akta sig så det inte går med KD som med kapade SD. Läs och rätta talet innan.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-07-07 / 11:38

   Lennart, vore intressant om du kunde berätta vilka dessa f.d. nassar som grundade KD var.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • Lennart Karlsson 2019-07-07 / 17:35

    1964 då Kristen Demokratisk Samling grundas avslöjar media att högt uppsatta personer i partiet, till exempel läkaren Åke Berglund liksom förstanamnet på Stockholmslistan Harald Ljungström, har varit ledande eller mycket aktiva nazister under och efter andra världskriget.
    Uppfattades inte som ett problem. Pressekreteraren Lennart Aae har ett förflutet i Nordiska Rikspartiet där han delat ut antisemitiska flygblad med påståendet att Anne Franks dagbok är ett falsarium ( från och med 1996 ingår Aae i styrelsen för det tyska nazianstrukna NPD). Det tycks som om KDS grundare Lewi Pethrus känt till deras bakgrund .
    Nazister var med och bildade KD, och grundaren, Lewi Pethrus hade en ganska ambivalent inställning till nazismen:
    ”Nazismens aktivitet för att undanröja smutslitteratur och moralupplösande film med mera var det ju inte något ont uti. Det var ju snarare det som gjorde att även kristna stödde deras program.”
    Den före detta nazisten Harald Ljungström ingick i den kommitté som skrev KDS första partiprogram. I maj 1964 flera månader innan valet samma år informerade han partiets ledare Lewi Pethrus och Birger Ekstedt att han var f.d. nazist. Men istället för att avgå fick han deras stöd att fortsätta engagera sig.
    Den 19 augusti två dagar innan KDS skulle inleda sitt första riksting avslöjade tidningen Expressen Ljungströms nazistiska förflutna. Lewi Pethrus bestämde då att Ljungström skulle lyftas upp och bli siste talare vid rikstingets första dag. Ljungström förnekade sedan i sitt tal att SNF varit nazistiskt.
    Efter att KDS partiledning fått information om att Ljungström varit nazist så placerades han på första plats på Stockholms riksdagslista. När det sedan blev allmänt känt att han var fd nazist höll partiet en ny omröstning. Ljungström fick då 301 röster och hans motståndare fem. Stödet för den fd nazisten var alltså kompakt inom Kristdemokraterna.
    Efter mediauppmärksamheten utreds frågan internt av KDS, vilket leder till att flera namn rensas ut ur partiet.
    Nazistkopplingarna i KDS bör ses i ett större sammanhang. I detta förflutna ryms både rasbiologiska tänkesätt och högt uppsatta samhällsmedborgare med starka kopplingar till nazismen.
    I Sverige slip¬per i regel personer med denna bakgrund både svartlistning och obehagliga frågor. Något hinder för en karriär, inklusive i politiken tycks det knappast ha varit. Några exempel:
    • Clarkson, Rolf. Ledare för det naziorienterade Fosterländsk Ung¬dom i slutet av 30-talet. Moderat riksdagsledamot.
    • Edenman, Ragnar. Medgrundare av fascistiska Förbundet det nya Sverige 1930 tillsammans med Per
    • Engdahl. Sakkunnig i regerings¬kansliet 1946, socialdemokratisk ecklesiastikminister 1957–67, lands¬hövding i Uppsala län m.m.
    • Rodhe, Birgit. En av de mest aktiva medlemmarna i Förbundet Nya Sverige. Folkpartistisk skolminister i slutet av 70-talet.
    • Sundman, Per-Olof. Gick med i Lindholmsnazisterna 1939. Hjälpte till att smuggla och gömma nazister och landsförrädare i Norge ef¬ter kriget. Riksdagsman för centerpartiet, författare och ledamot av Svenska Akademien.
    Sundman var också medlem I ODESSA, en nazistisk efterkrigs organization som hämnades på motståndsmän samt hjälpte till att dölja sanningen om speciellt ”tyskvänliga” journalister och präster. Min far som varit framträdande dansk motståndsman jagades av denna organisatin tillsammans med Jönköpings Posten som avslöjade att han arbetade på Alp hyddan i Jönköping varvid Vänsterliberaler och nazister försökte bränna ned denna populära dansrestaurant med delvis misslyckande. JP var förutom nazistvänlig också djupt religiös och sammarbetade med Levi Petrus i bildandet av KDS trots att de var en ”Folkpartistisk liberal” pamflett. Bio på söndagar var otänkbart liksom dans.
    Jönköpings Posten var en ”tyskvänlig” tidning fram till 1945 och ingår i Hall Media som jagar SD medlemmar tillsammans med IRM och Reseachgruppen (EXPO).
    KD har lyckats ganska bra med att gömma sitt ursprungs partiprogram som dock finns bakom lösenordskydd. När man läser vissa sidor framstår nazistiska Bondeförbundet nästan liberalt!

    Gilla

  • Thomas 2019-07-07 / 13:50

   EBT må vara den bildskönaste partiledaren men konkurrensen är inte direkt stor..
   Nåväl, Ebba är frejdig men det skramlar mest kring den tomma tunnan , det är floskler hit och dit.
   Ibland vet hon nog inte ens själv exakt vad hon menar.
   En rak fråga till Ebba vore denna- ska Sverige vila på kristen eller muslimsk grund? Kan hon garanterat inte ge ett rakt tydligt svar på.

   Nu ska snart Jimmie upp och tala i sorgedalen, mitt eget namn på spektaklet på Gotland.
   Förväntar mig nada! Inget kritiserande av islamiseringen förståss och istället flörta lite med priderörelsen. Nä sd är passé.

   Gillad av 1 person

 12. rysslandssvenskar 2019-07-07 / 08:23

  Ebba Busch-Thor är lite på rätt väg, men saknar tills vidare tuffheten att verkligt konfrontera liberalerna och centerpartiet. Hon tycks på allvar tro att hon samtidigt kan sitta på två stolar?

  Nu har hon ju även sagt att samarbete med sverigedemokraterna inte kan komma i fråga, endast
  samtal.

  Ett konservativt block med sverigedemokraterna, moderaterna och kristdemokraterna i samarbete samtidigt som hela blocket girar ordendtligt högerut (dock inte en ekonomisk nyliberalism) vad gäller grundläggande värderingar (etik,nation,familj) kunde igen bli ett starkt
  alternativ i svensk politik. Samhällsutvedklingen har sannnolikt lett till att allt fler övertygas om att Sverige behöver en andlig revolution precis som Björn Ranelid säger.

  Man måste inse att den vänsterliberala sättet att tänka och vänsterns inflytande har visat sig
  vara synnerligen destruktivt för samhället och tyvärr är liberalerna och än mer centerpartiet i hög grad numera mer eller mindre vänsterliberala. Och det är vänsterliberalerna som har makten i dagens samhälle.

  Moderaterna borde erkänna att man länge varit inne på fel väg och vandra tillbaka ideologiskt,
  verklig konservarism är partiets vagga, inte vänsterliberalism.

  De tre partierna sd, moderaterna och kd har väl redan över 40 %, vandrar man ännu mer högerut kanske man når över 50% i bästa fall.

  Men man är kanske för optimistisk, svenskarna är väl ändå så indoktrinerade av vänstertänkande att en konservativ revolution är omöjlig.

  Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-07-07 / 10:15

   Jag håller med SD+M+KD är egentligen det enda block som skulle kunna vara ett alternativ. EBT lunchade med JÅ och de enda som (jag noterat) är att Lööf och S har påpekat det negativt. Sabuni sa visserligen att KD skulle få välja mellan Alliansen och SD – vilket är ett enkelt val.

   Gillad av 1 person

  • Laglydig 2019-07-07 / 11:42

   ”De tre partierna sd, moderaterna och kd har väl redan över 40 %, vandrar man ännu mer HÖGERUT kanske man når över 50% i bästa fall.”

   1. Striden står inte på vänster-höger skalan utan på GAL-TAN skalan. Det är inte mer högerpolitik vi behöver utan mer TAN-politik.

   2. Till min stora glädje så placerade Jimmie Åkesson SD till VÄNSTER om samtliga f d Allians-partier i TV4 i morse. Enda vägen för M+KD+SD att nå 50 % är att ta väljare från trötta och besvikna S-väljare.

   Gillad av 2 personer

   • rysslandssvenskar 2019-07-08 / 09:47

    Nu vet jag inte vad GAL-TAN skalan betyder.

    Om Jimmie Åkesson placerar sd till vänster om allianspartierna får man än mer ta sig för pannan och undra hur det står till med partiet: farten har tydligen än mer skruvits upp i nedförsbacken
    och Jimmie Åkesson, som jag trott var högt begåvad, flirtar ytterligare med vänsterliberal media!

    Tror i likhet med Björn Ranelid att Sverige verkligen behöver en andlig revolution och andlighet
    och etik är inte något som som står högt i kurs hos vänstern med den materialistiske och ateistiske Karl Marx som gudfar.

    Den traditionella konservatismen (ofta benämnt högern) har på ett helt annat sätt framhållit etik (religion), nation och familj som hörnpelare i samhället och grunden för en harmonisk personlighet..

    Allt detta har vänstern velat riva ner och ersätta med en stark stat och etisk relativism.
    Alva Myrdal ville uppenbarligen ha död på familjen!

    Ser man inte resultatet i dagens Sverige bara alltför väl vad rödförskjutningen av samhället och indoktrineringen av medborgarna lett till?

    mvh

    Gilla

  • Tony Ingman 2019-07-07 / 13:46

   Javisst är dom det, för utan denna fega Media kår hade politikerna aldrig kunnat
   genomföra det förräderi mot folket som dom gör, vi har en media som tiger om
   sådant som vore avslöjande för regeringen ,man omskriver respektive tiger om
   allt negativt som har med invandringen att göra, man underblåser den helt
   snedvridna debatten om klimatet genom att låta bara alarmister komma till tals

   Gilla

 13. Rolle 2019-07-07 / 08:11

  Ebba föll pladask när hon stödde sosseregeringen och ökade invandringen.
  Skulle inte lita på henne.

  Gillad av 3 personer

 14. Ludvig 2019-07-07 / 07:21

  Håller med, det bästa talet under veckan.

  Gilla

 15. Niklas 2019-07-07 / 07:12

  Thoralf, Islam siktar in sig på ett fredligt övertagande av Europa genom att föda så många barn det bara går.

  Gillad av 2 personer

 16. messkalle 2019-07-07 / 06:24

  Rak i ryggen och i språket är Thoralft. Det är bara de S-vaga som kröker rygg.

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-07-07 / 11:46

   men glömde du inte C ???

   //Gunnar

   Gilla

   • Maja Dacke 2019-07-07 / 13:33

    De Cvaga menar du?
    Vindflöjlar är svaga i vinden, och det finns för många av dem i svensk politik. Och ännu fler har sålt sin själ till humhum för snöda penningar.

    Gillad av 1 person

   • messkalle 2019-07-07 / 15:56

    Tack Gunnar för påminnelsen. Kolla Jeanders bildblogg.Annie sitter i knät och åker sidovagn

    Gilla

 17. Robban 2019-07-07 / 01:55

  Visst! Ett bra tal, en del poänger!
  Men faktum är fortfarande att KD bjudit in, kanske ett par hundratusen gratisätare till!
  Ebba och KD har en längre tid levt på hårdare retorik gällande massinvandringen! Men när det var dags att leva upp till det, så gör man tvärtom!
  Ebba säger ena dagen att det är inga problem att samtala och förhandla med SD. För att nästa dag försäkra att inga förhandlingar kommer att ske med SD.
  Tyvärr är Ebba inte att lita på och man gör ett monumentalt misstag, om man går på det en gång till!

  Gillad av 5 personer

 18. Muhammed 2019-07-07 / 01:37

  Säkert inte hon själv som skrivit det. Tycker det var mest gnäll över Jöken. Svårt att veta var man har henne. Hon ändrar sig ständigt.

  Gillad av 1 person

 19. Laglydig 2019-07-07 / 01:03

  Intressant Thoralf, att du gör samma analys som jag!

  EBT inser att loppet är kört med rödskatan Annie Lööf, men vill inte ge upp hoppet ännu om Nyamko Sabuni.

  Man kan tolka EBT:s svängande en hit än dit som reaktioner på hennes utspel, men jag tror inte att det är så utan hon försöker ta reda på exakt hur det nya politiska landskapet ligger till!
  Är Liberalerna under dess nya (men fortfarande pressade) ledning redo för att välja sida MOT den Sverigedestruktive Stefan Löfven och hans anhang?

  Om man försöker sätta sig in i KD:s och EBT:s situation så tror jag att hon på sikt (dock innan 2022!) vill åstadkomma en L+KD+M regering med passivt stöd av SD. Så hennes agerande måste ses utifrån det perspektivet. Hon måste säkra upp SD:s stöd samtidigt som hon behöver vinna över L.

  Jag undrar om Ulf Kristersson ens fattar vad som händer? Fan, vad mycket bättre det hade varit om AKB hade varit partiledare! Eller varför inte good old Hanif? Hahaha! Önsketänkande!

  Allt gôtt Sverigevänner oavsett om man är SD eller något annat!

  Gillad av 3 personer

 20. Helge 2019-07-07 / 00:21

  Hon baserade hela talet på att prata ned andra partier och partiledare. Det osar bitterhet och frustration om Ebba.

  Vad vill hon? En slank hon dit och en slank hon ned i diket. Åsikterna ändras efter dagsform.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-07-07 / 11:49

   Värmland ??, jag trodde det var HELA Sverige !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2019-07-07 / 14:20

    Det verkar som att Värmland ska förstöras först. Ambitionen från regeringen är såklart att hela landet ska förstöras.

    Det är det ingen som betvivlar.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s