SVENSK STRÄVAN

Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson överträffade inte Ebba Busch Thor i sitt tal I Almedalen. Det var inte mycket nytt i talet, förutom att Jimmie bar en t-shirt, som avslöjade att han lagt på sig lite de senaste åren och så förstås ”svensk strävan” som upprepades väldigt många gånger.

Jag hade i varje fall förväntat mig lite mer från Jimmie Åkesson med tanke på hur situationen ser ut i Sverige med 23 döda i skjutningar bara det senaste halvåret och inte minst alla sprängningar.

Det känns som att Jimmie Åkesson vill försäkra sig om att vara på säker mark och inte ge sig ut på något som skulle väcka lite större uppmärksamhet. Att kritisera Stefan Löfven för att han åker till Ullared och visar upp sig är ofarligt eller att citera Wilhelm Moberg. 2017 var det ett ljudklipp med Verner von Heidenstam som inledde talet.

Jimmie Åkesson var sista talare i Almedalen detta år och han hade ett alldeles utmärkt tillfälle att recensera och kritisera övriga partiledare. Min känsla är att det blir mer och mer slätstruket. Nu skall SD också förbättra sitt rykte när det gäller HBTQ-frågor. Vi kommer nog få se sverigedemokrater i pridetågen ganska snart. Den signalen har till viss del skickats ut till medlemmarna idag. Det är i varje fall min tolkning.

Islamiseringen av Sverige fick inte en enda sekund av talet. Men det förvånar mig dock inte det minsta. Inte heller den allt mer tokiga klimatalarmismen. Jag väntar bara på att SD skall stämma in i klimatalarmismen också. Jag tycker det finns tecken som tyder på att Martin Kinnunen har svårt att värja sig från angreppen. SD:s analys kommer säkert innebära att de kan få fler väljare genom att anamma klimatlarmen än om det framställs som klimatskeptiker i debatten. Då svänger SD.

Nu har dock SD och KD genom sin lunch mellan Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor kapat mer eller mindre hela Almedalsveckan. Den som kom på idén och fick med sig partiledarna på den lunchen är värd en medalj. Den lunchen som sannolikt inte ens kostade 1 000 kronor men som idag borde värderats till mångmiljonbelopp marknadsföringsvärde och är i paritet med när Gudrun Schyman eldade upp 100 000 kronor under Almedalsveckan 2010.

En del skribenter har misstolkat inledningen av Jimmie Åkessons tal. Antingen har de inte fattat att det var ett långt citat från Wilhelm Moberg som Jimmie Åkesson inledde med eller så har de förstått men valt att misstolka inledningen fullt medvetet. Lina Stenberg lyckades inte ens få antalet svenskar rätt i sin artikel. Vilken inkompetent nolla!

https://arbetet.se/2019/07/07/jimmie-akesson-utesluter-alla-icke-svenskar-i-sitt-sverige/

IMG_2930[1]

Jag har nu fått hem Elsa Widdings bok ”Klimatkarusellen” och börjat läsa den. Jag har tagit fram överstrykningspennan för att markera intressanta detaljer och uppgifter. Jag har fått använda den flitigt.

När jag läst hela boken kommer jag säkert skriva ett eller flera blogginlägg som tar sitt avstamp från några uppgifter i boken. Så här långt känner jag att jag kommer lägga ytterligare nu kunskap till min redan goda kunskap i klimatfrågan och hur vi skall agera för att vi inte skall få en elenergikris inom en snar framtid. Samtidigt har det fått mig att överväga en helt annan sak. Men det kommer jag också återkomma till längre fram.

Tyvärr så kommer inga klimatalarmister läsa boken. Då skulle sannolikt hela deras värld rasa samman. En värld som byggts upp på koldioxidhypotesen, inte fakta.

PS

Jag representerar och företräder inte Sverigedemokraterna. Jag blev utesluten från SD i november 2018 på grund av att jag uttryckt kraftig kritik mot den islamisering som pågår i Sverige.

46 reaktioner på ”SVENSK STRÄVAN

 1. Muhammed 2019-07-08 / 22:35

  Vad är det för hyreskontrakt Kalmar kommun har polisanmält som de själva hyrt av en anställd, som Barometern och Östran skriver om?

  Snacka om insylat.

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2019-07-08 / 21:24

  Det muslimska våldet i Grums

  Expressen: ”Samhället slår tillbaka mot barnen som sprider skräck. Vi kommer att samverka med alla samhällets aktörer, säger socialchefen Lotta Österlund-Jansson.”

  Lycka till säger jag. Under tiden ni ”samverkar” fyller den fascistoida sosseregimen på med fler dysfunktionella, våldsamma och snyltande araber, muslimer och ”afrikaner”

  Påbörja storskalig repatriering av muslimer och ”afrikaner”. Det är den enda lösningen på våldet.

  Gillad av 3 personer

 3. Thomas 2019-07-08 / 19:56

  En vit ickemuslimsk invandrarkvinna är persona non grata i Sverige idag, har hon dessutom drabbats av islamistisk terrorattentat så ska hon ut. Vita ska utrotas så en blond ukrainska. Nej tack. Är hon dessutom drabbad av islamistisk terrorattentat så gör det varken till eller från.
  Sverige är en fristad endast för negroida våldtäktsmän, arabiska kvinnomisshandlare, muslimska terrorister, afghanska skäggbarn.
  Då blir det vått lite varstans på batikhäxorna.
  Är det här landet bortom räddning? Ja. Det tror jag faktiskt. Vi har ingen som säger ”stopp och belägg, nu räcker det” utan bara floskler som utmaning och värdegrund.
  Sverige har ingen ledare, ingen bildningsnivå, ingen konsekvensanalys, bara samma floskler och naiva flum som förstört landet.
  Annika Strandhäll är sinnebilden för den här tidens ministrar. Twittrar om allt.
  Totalt ko-ko, noll koll på verkligheten, bara en självgod frontsoldat för den hysteriska sossenivån.

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2019-07-08 / 20:37

   Instämmer i allt.

   Gilla

 4. Nils Dacke 2019-07-08 / 18:35

  Jag tycker faktiskt tvärtom de flesta kommentarer på bloggen och anser att detta var ett Åkessons bästa tal i alla fall på senare år där han skickligt vävde ihop Mobergs svensk strävan med frågor till PK-sekten hur stolta de är över utvecklingen i landet. Några nyheter presenterades inte men det gjorde inte de andra partierna heller. Vad man än tycker om hbtq och pride så är det väl ganska självklart att inte ge svenskt bistånd till länder som utdömer dödsstraff för homosex, denna typ av sanktioner borde användas oftare från svensk sida, exempelvis länder som vägrar ta emot sina egna medborgare.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-07-08 / 20:14

   exempelvis länder som vägrar ta emot sina egna medborgare. Instämmer helt och hållet. Inte en krona till dessa länder.

   Gillad av 3 personer

 5. Stig Bergman 2019-07-08 / 17:28

  Det gick visst för fort för Olle Wästberg

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-07-08 / 19:19

   Stig, jag misstänker att numera går det mesta för fort för herr Wästberg….

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 6. Egon 2019-07-08 / 17:16

  Jimmi börjar allt mer likna en trött Elvis.
  Det måste finnas massor med folk i SD som är mer sugna på en skattefinansierad lön än,
  att ta ansvar för Sverige.
  Där av uteslutningarna av de som vågar höja sin röst.
  När SD kickade Thoralf så fattade man vart åt det barkar.
  Det handlar om feta inkomster.
  Inget får störa det.
  Sorry SD ni har bränt ert krut nu.
  Ni börjar mer och mer likna Socialdemokrater……..

  Egon.

  Gillad av 1 person

 7. Rolle 2019-07-08 / 17:10

  Hur kunde juni 1947 vara lika varm som juni 2019 i Frankrike
  ”-Pettersson noter att det alltså var lika varmt eller varmare i juni 1947 trots att vi var 2,4 miljarder människor, mer än fem miljarder färre än idag. Kina var ett jordbruksland utan omfattande industri, privatbilismen var en bråkdel av idag. Det var bara politiker, stenrika och filmstjärnor som flög, charterturismen var inte uppfunnen, alltså sammantaget mycket mindre koldioxidutsläpp än idag, ändå var det lika varmt. Märkligt!”
  https://petterssonsblogg.se/2019/07/08/hur-kunde-juni-1947-vara-lika-varm-som-juni-2019-i-frankrike/#more-284836

  Gillad av 2 personer

  • worldpress99 2019-07-09 / 06:54

   Och hur var det när inlandsisen smalt? Inga bilar eller fabriker då heller! Kanske skulle någon meddela ”Greta” detta så att hon kan fortsätta i skolan i höst Men det är väl inte intressant förståss.

   Gillad av 1 person

 8. Stig Bergman 2019-07-08 / 16:48

  Ebba och Vilhelm stod för SDs obetalbara enorma reklam i Almedalen. Även SD-märkta Sölvesborg tog plats på catwalken utan att det kostade SD ett öre. Tack SVT och en hop andra töntar som inte begrep bättre.

  Gillad av 3 personer

 9. Ludvig 2019-07-08 / 16:28

  Jimmies tal hamnar rätt långt under Ebbas. SD missar ofta ta upp viktiga saker numera.

  Gillad av 1 person

 10. Cosmik Debris 2019-07-08 / 14:59

  Annika Strandhäll gör bort sig på Twitter. Igen!

  Annika Strandhäll är osannolikt korkad. Hon är helt enkelt rejält slut i huvudet. Hon är definitionen av den inkompetente i Dunning–Kruger-effekten. Hon borde flytta till Tjärna Ängar. Där skulle hon åtminstone inte betraktas som helt hopplöst obegåvad.

  https://tinyurl.com/y5g4pra2

  Dunning–Kruger-effekten
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger-effekten

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-07-08 / 16:31

   Njaa, jag tror nog att även i Tjärna Ängar har hon svårt att inte bli klassad som helt hopplöst obegåvad, jag tror att även där skulle hon nog t.o.m. klassas som totalt hjärndöd….

   //Gunnar

   Gilla

   • Cosmik Debris 2019-07-08 / 18:49

    Du har nog rätt 😊

    Gillad av 1 person

 11. Maja Dacke 2019-07-08 / 12:17

  Lite varstans på nätet får man nu ledtrådar i pusslet Palmeskandalen – tänk så många som varit involverade och hållit tyst … ända in i döden. Ruskigt och så onödigt! Det sanna är det enkla och det värdiga … Känn dig blåst, Svensson!

  Gillad av 1 person

 12. Monica Eliasson 2019-07-08 / 09:16

  Jag gjorde exakt samma tolkning angående SD:s HBTQ-utspel: Snart får vi se SD i Prideparaden.

  Gillad av 2 personer

 13. Anton 2019-07-08 / 09:01

  Jag tror att Sverigedemokraterna har inte något att komma med heller nu förtiden. Du ser bara talet i Almedalen. Det håller inte måttet riktigt!

  Gillad av 3 personer

 14. Benny 2019-07-08 / 08:58

  Det börjar röra på sig i klimatdebatten även bland forskare! Två klimatforskare vid Åbo universitet sågar fullständigt att utsläpp av CO2 har någon större inverkan på klimatet.

  Gillad av 5 personer

 15. Thomas 2019-07-08 / 01:44

  Haha😃 nu är vänstergökar som Lina Stenberg, Olle Wästberg, Jens liljestrand, Helle Klein m fl totalt idiotförklarade då Åkesson citerade Vilhelm Moberg men det fattade inte dumfånarna. Det får jag ge Sd och Åkesson, ni trollade bort twittervänstern rejält.

  Att dom inte är kloka. Att Wästberg är så obildad? Tänka sig. Olle som påstår sig träffat Moberg visste inte mycket om dennes författarskap tydligen, nu är vänstern fått byxorna neddragna. Idioter.

  Gillad av 7 personer

 16. Robban 2019-07-08 / 01:25

  Jag har aldrig förstått de som har ett behov av att få gå på på offentlig karneval, ofta obscent klädda eller inte klädda alls, vilt juckande, på någon från det kön man har som preferens!
  Eller på annat sätt, ofta obscent, tydliggöra vad för sexuella preferenser man har!
  Känns lite trist om Åkesson och SD nu faller in den kören! Men skulle inte förvåna, då SD i princip dagligen blir allt mer PK och vänsterliberalt!
  Saknade personligen berättelsen om hur vi ska lösa Sveriges problem, med eller utan, en mycket omfattande återvandring!
  Faktum är att SD, som jag under överskådlig tid både stött och röstat på, idag känns helt främmande! Mer som den nya och desperata aspiranten, som till varje pris vill bli den 8e medlemmen i 7partiet, istället för något som jag skulle kunna stödja!

  Gillad av 5 personer

 17. Cosmik Debris 2019-07-08 / 00:49

  ”Nu skall SD också förbättra sitt rykte när det gäller HBTQ-frågor”
  ”Jag väntar bara på att SD skall stämma in i klimatalarmismen också”

  Då är det bara islamisering och invandring kvar så är SD som vilket 7-klöverparti som helst. Fantastiskt! 7-klövern, SVT/SR, Exp och AB har därmed lyckats med uppdraget att oskadliggöra SD. Vilket det hela tiden har handlat om. Undrar om partiledningen har fattat vad som hänt? Och alla kuvade svenskar som nu överväger att rösta på SD med förhoppning om att det är sista chansen att rädda Sverige.

  Så förvånade de ska bli.

  Lyssna gärna på vad Boris tycker om de ouppfostrade och svagbegåvade muslimska ungarna som terroriserar befolkningen i Grums. Grums är bara en kommun i mängden. Jag gissar att minst 150 kommuner har liknande eller värre problem med parasiterande och våldsamma muslimska familjer. Jag håller med Boris som vill skicka hem hela bunten till öknen.

  Barngäng i åldrarna 8-10 år terroriserar bostadsområde i Grums medelst våldtäktshot och misshandel

  Ps. Enligt Aron Flam kraschar den svenska kronan andra veckan i november. Vågar man hoppas på det?

  Det finns inte en chans för Sverige
  https://snaphanen.dk/2019/07/07/det-finns-inte-en-chans-for-sverige/

  Gillad av 2 personer

 18. Sadam 2019-07-08 / 00:40

  Helvete, vad inbrott det är i Kalmar län. Varenda dag läser man om detta.

  Ikväll, lamm stulna i hage i Nybro. Är det någon muslim som är hungrig?

  Gillad av 3 personer

 19. Thomas 2019-07-08 / 00:34

  Alltså..den där Lina Stenberg måste vara totalt hjärndöd. En vidrig människa. Som i ett annat normalt land aldrig vågat yttra likadant.
  Jimmie har jag redan kommenterat. Talet kändes blasé. Det smärtar höra hur Åkesson och sd mer och mer kröker rygg inför islam och pride,
  2 farsoter som hotar vår existens. Som måste stoppas.
  Och ut och träna under semestern med dig Jimmie. .

  Gillad av 3 personer

 20. Muhammed 2019-07-07 / 23:31

  Hur ser karlen ut? Han verkar ha blivit skit i byx nu när HBTQ-frågan var dagens heta potatis från SD. Han kanske måste bli mer rumsren för att få vara med och leka med Ebba.

  Gilla

 21. Laglydig 2019-07-07 / 23:28

  Det intressanta från SD:s dag i Almedalen 2019 var varken att man vill skära ner biståndet till länder som förföljer homosexuella (i. e. muslimska länder) eller Jimmie Åkessons tal. Var det ingen annan som upptäckte det?

  Det intressanta var att Jimmie Åkesson i TV4 i morse placerade SD längst till vänster om de f d allianspartierna på vänster-höger skalan och längre ner mot TAN på TAN-GAL skalan än vad han gjorde strax före valet i höstas.

  Jag anser att det är en viktig signal och helt rätt analys av SD!

  Ett ”konservativt block” kan inte vinna valet 2022 (eller tidigare!) om inte SD värvar mångt mycket fler väljare från Sossarna!

  Detta kan ENDAST ske om SD lägger sig till vänster om C, L, KD och M!!!

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-07-07 / 23:48

   Du har en poäng där men det innebär samtidigt att också politiken måste ändras i den riktningen och bli mer socialdemokratisk. En som kommenterade Jimmie Åkesson idag sa att OM Jimmie vill ändra politiken så gör han det och partiet följer efter. För det är Jimmie Åkesson som är partiet. HBTQ-grejen är ett litet steg i den riktningen men det lär komma mer.

   Gillad av 1 person

   • Laglydig 2019-07-08 / 00:15

    Ja! (för att tala klarspråk)

    Men, inte islamvurmande socialdemokrati á la Löfven utan före Palme socialdemokrati till en viss del (folkhems socialdemokrati, men något gick fel).
    Då ställdes fortfarande krav och utan allt för höga skatter som t ex det idiotiska påfundet med MOMS!

    Individen skall dock ha ansvaret och möjligheten att driva företag, verkligt risktagande skall primieras!
    Men samtidigt skall man ta hand om dom som kommer i kläm.

    Svåra frågor som är svåra att ikläda i ord.

    Jag ger dig rätt i att väldigt mycket av SD = Jimmie! Tänk att få ”Jimmie moment” uppkallat efter sig. Jag har aldrig hört talas om ”Palme moment” annat än i en negativ bemärkelse (jag fick om möjligt ett sådant ”negativt moment” 1976 då jag lyssnade på Palme på Götaplatsen i Göteborg dan innan valet).

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman 2019-07-08 / 07:31

    SD bildades ju som ett sosseparti. SD har aldrig varit konservativt. När Matthias Karlsson bjöd in Roger Scruton underströk han före och efter Scrutons tal att SD inte är konservativt.

    Gillad av 2 personer

  • Hm 2019-07-08 / 04:19

   Inte omöjligt att du har rätt. Kanske SD har en högre potential bland S-väljare än bland M-väljare rent av. Särskilt manliga S-väljare borde inte vara svåra att få över. Själv röstar jag numera på AfS men SD kommer i andra hand trots allvarliga strategiska misstag. Den s.k. nolltoleransen kommer alltid att hoppa upp och bita SD i röven så fort tillfälle gives.

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s