NU SKALL KOLBODAGÅRDEN SÄLJAS

Sälja Kolbodagården

Barometern den 6 juli.

Jag protesterade kraftigt i kommunstyrelsen när Kalmar kommun beslutade att köpa Kolbodagården för 8 miljoner kronor och hur man kringgick regelverket för att kunna köpa in Kolbodagården snabbt, så fick Kalmarhem ”order” att köpa fastigheten för att sedan sälja den vidare till Kalmar kommun.

Jag var ensam till att vara negativ till köpet alla övriga partier yrkade bifall till köpet.

Nedan ett utdrag från kommunstyrelsens protokoll

Kolbodagården

Demokratin

Sedan visade det sig att fastigheten var i sådant dåligt skicka att Kalmar kommun fått lägga mellan 10-15 miljoner ytterligare i underhåll och upprustning för att kunna härgärga ett stort antal ensamkommande unga män i fastigheten. Men många av dessa unga män trivdes inte på Kolbodagården ca 30 km från stan. Utan så småningom utvecklades Kolbodagården till en plats dit kommunen placerade alla besvärliga ensamkommande ungdomar. Kolbodagården hade plats för ca 50 ungdomar men bara ett 10-tal platser utnyttjades.

Jag har vid flera tillfällen yrkat på att kommunen skall sälja Kolbodagården men inte fått något gehör. Bland annat i samband med att vi lagt vårt budgetförslag.

Kolbodagården2

Om Kalmar kommun skall få tillbaka satsade pengar i fastigheten krävs ett pris på ca 20 miljoner kronor. Det kommer inte kommun få i betalning. Möjligen 10 miljoner kronor.

Till Östran säger Johan Persson följande.

”Vi har kunnat skriva ner en del av investeringarna med hjälp av det stöd vi fått från Migrationsverket. Självklart är mina förhoppningar som kommunalråd att det här nu ska bli en plus-minus-noll-affär.”

Märkligt att man tagit pengar från ersättningarna från Migrationsverket för avskrivningar av fastigheten, samtidigt som kommunen klagar på underskott i verksamheter på grund av minskande ersättningar från Migrationsverket.

Skall bli intressant att se vad priset blir. Kommunens förlust borde dras på kommunalrådet Johan Perssons lön varje månad tills avbetalningen är slutförd. Hela fastighetsköpet gjordes i panik och var minst sagt illa hanterat.

En riktig skandal!

PS

Jag representerar och företräder inte Sverigedemokraterna. Jag blev utesluten från SD i november 2018 på grund av att jag uttryckt kraftig kritik mot den islamisering som pågår i Sverige.

 

 

 

33 reaktioner på ”NU SKALL KOLBODAGÅRDEN SÄLJAS

 1. Sc 2019-07-10 / 08:43

  Fusk ruffel och båg i hela samhället och tiksdagledamöterna föregår som exempel
  http://word.harrietsblogg.se/
  Per-Ola Larsson, f.d. folkbokföringschef i Stockholm och avdelningsdirektör vid Skatteverket skriver i Dagens Juridik om fusket med folkbokföringen, som ger stora extrainkomster, men för döva öron. Problemet uppmärksammades för flera årtionden sedan, men här mal kvarnarna långsamt, till skillnad från skattehöjningar och utökad migration.

  Skatteverket har konstaterat att dubbla identiteter finns hos 50 % av invandrare, som flyttar och far både inom och utanför landet, utan kontroll. Bidragen kommer däremot punktligt varje månad.

  De värsta skurkarna finns i riksdagen och bland invandrare i förorten. Båda grupperna ljuger lika bra, när de vid upptäckt försöker bortförklara att de visst bor, där det inte sätter sin fot. Här ligger Svensson långt efter för han/hon är som regel folkbokförd på ett och samma ställe och har inte samma flyttningsbenägenhet.

  Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2019-07-10 / 01:32
 3. Linkan 2019-07-10 / 01:15

  10-11 miljoner, vet de inte själva hur mycket pengar de lagt ner på stället?

  Borde inte vara så svårt att begära ut de omkostnader och renoveringar som varit, men vad är 1 miljon hit eller dit…

  Gilla

 4. Cosmik Debris 2019-07-10 / 00:17

  ”Vi lärare är ett folk som kokar av ilska, ska du veta. ”Det tysta folket” kallar jag oss för, alla vi som inget vågar säga för att vi inte vill bli utpekade som rasister.”

  Snart exploderar det. Då blir det inte roligt att springa omkring med fel hudfärg. Men det är ju så fascisterna i C, S och Mp vill ha det.,

  Rapport från en lärare: “Afghanerna blir hotfulla, slår i väggar, skakar av ilska för att de inte får de betyg de vill ha”
  http://katerinamagasin.se/rapport-fran-en-larare-afghanerna-blir-hotfulla-slar-vaggar-skakar-av-ilska-att-de-inte-far-de-betyg-de-vill-ha/

  Gilla

 5. Sven 2019-07-09 / 23:02

  Jag började se en film om judar i ÖstEuropa runt 1904. Jag tänkte om de bara visste vad som skulle hände så skulle de sälja allt och flytta eller rättare sagt fly. Till och med bara åka utan att tänka på något annat. Undrar just om jag kommer att säga samma sak om 20 år . Varför åkte man bara inte. Varför övertalade jag inte mina barn att bara dra?

  Gilla

 6. Anonym 2019-07-09 / 20:24

  Märker en rejäl ökning av flyktingar i pensionsåldern när jag promenerar i Kalmar. Är det anhöriginvandring? Det är inte konstigt att det tar så lång tid för FK att utreda rätten till bostadstillägg.

  Gilla

  • Muhammed 2019-07-10 / 00:15

   Det är sjukt mycket afrikaner överallt. Kamelkaravanen går från Lidl och Netto till Smedby, Berga, Norrliden och Oxhagen framför allt.

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2019-07-09 / 17:22

  Expressen: ” Svenskar gör i regel inte uppror mot nya skatter. Men en och annan kanske släpper ut sin inre rättshaverist om påsskatten införs;”

  Exakt. Om den fascistoida skatten införs, kommer jag att kasta batterier och kemiskt avfall i kommunala papperskorgar – som en protest. Vem ska stoppa mig? Kommer polisen och tar mig då eller? Det enda jag kommer att tänka på är om djur riskerar att drabbas av min vrede.

  Finans- och miljöministern skiter jag i.

  https://www.expressen.se/ledare/dar-plast en-gar-in-gar-vettet-ut/

  Gilla

  • Sven 2019-07-09 / 19:37

   Plast är ett utmärkt material.
   Skatten är bara ett sätt att klara ekonomin. Ja ni vet ju varför.

   Gilla

 8. Thomas 2019-07-09 / 14:20

  Ett requiem över Sverige, vårt fosterland.

  Sverige är ett dårhus numera. Ett islamistiskt kalifat. Överallt sticker det fula islamistiska vidriga trynet fram i varje samhälle.
  Hur kunde det ske?

  Som giftsvampar dyker det upp nya moskébyggen hela tiden. Muslimerna avlar avkommor som kaniner.
  Jag var i Göteborg på Hisingen för några veckor sedan.
  Tog flera dagar efteråt att komma ner i varv.
  Det var skrämmande.
  Känslan att befinna sig i sitt eget land men att känna sig helt vilsen är surrealistiskt, såg knappt nån ljushyade på Backaplan.

  Överallt skräniga araber och negrer som ockuperade varje liten sittplats inne på affärscentrum, tiggare drog runt,runt och vandrande tält med barnvagnar vart man än ser.
  Skyltar på arabiska var mer vanliga än de svenska på de sunkiga bakgatorna.

  Stank av urin ,spya och skit. Skräp överallt. Horder av stirrande ”ensamkommande”.
  ”Är jag i Sverige”? Mardrömmen väckte mig .
  Jag behövde mat men det enda som verkade finnas var otjänlig föda. Jag vill somna om.
  Hur kunde det ryggradslösa folket tillåta detta?
  Reinfeldt- på domens dag ska du få vederfaras avfällingens straff!
  Gissar att svenska äldre sitter hemma och inte vågar gå ut.
  Vi svenskar är ju lite mer behärskade och tystlåtna.

  Varje dag tar vi del av nyheter om misshandel, skottlossningar, våldtäkter, gängbråk, knivöverfall, bilbränder, stenkastning, upplopp,
  Till och med småglin under 10 år trakasserar ett samhälle ( som nu Grums) invandrarungar förståss.
  Vi är satta på undantag. Och världens högsta skatter går till vad sjutton då??

  Skolelever i Lindesberg ska få filmjölk istället för varmlagad mat pga kommunen ska ge gratis tandvård och lägenheter till somaliska hjärnforskare. Godhet går före rättighet.
  Konflikträdda politruker hukar under det muslimska damoklessvärd de arma pk-skadade inte förmår hantera.
  Vi är fredskadade. Inget annat europeisk land skänker frivilligt bort sin identitet som Sverige gör,
  Tyskland må känna dåligt samvete ännu delvis från 2:a världskriget och på så sätt ”betala tillbaka” genom massinvandring från mena-länder, åtminstone verkar Merkel tänkt så..

  Men Sverige.. Nej. Det här landet är inte längre samma land jag växte upp i.
  Fortfarande finns den vackra naturen, den är som balsam för själen för många av oss nordbor.
  Att sitta vid en skogssjö med metspöt en stilla sommarkväll med luften full av nattviol medan rödhaken strör silvriga strofer är nästan att vara i paradiset.
  Att befinna sig på Backaplan Hisingen är att befinna sig i helvetet.

  Sverige. Arma, arma land.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2019-07-09 / 14:56

   Vi brukar kunna läsa om riksdagsledamöternas eleganta resor till fjärran land under sommarmånaderna då de är lediga. Det sägs vara för att få nya intryck.

   Nu är det viktigare att de reser till det Sverige som inte längre finns. Det Sverige som inte syns från Stockholm City. De borde tvingas att vistas utan skyddsvakter och på egen hand utan guider eller reportrar under en vecka på Backaplan, Grums, Rinkeby, Rosengård o s v till de orter som finns på polisens lista. De påstår själva att det är riskfritt. Partiledarna borde tvingas till två veckor.

   Det är slutsatserna av nya intryck på dessa platser som avgör landets framtid.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-07-09 / 17:52

    De flesta riksdagsledamöter åker med sina utskott veckorna innan riksdagen öppnar i september. Det är då långresorna görs till Japan Singapore, Australien. Sydamerika eller Kanada. Ingen åker väl längre till Trumpland.

    Gillad av 2 personer

  • Hacke 2019-07-09 / 15:14

   Väl skrivet. Har själv skådat Backaplan med omgivningar och kan bara instämma till fullo i dina betraktelser och också beskrivning av landet och tillvaron i övrigt. Och trots att jag själv bor på behörigt avstånd från gettona överfalls jag av känslan att befinna mig i en mardröm så snart jag kliver utanför den egna dörren nuförtiden. För också de hittills hyfsat skonade områdena och oaserna blir allt färre för var dag och snart återstår väl bara en sista utväg, flykten från det som man en gång med stolthet kunde betrakta som sitt land. Idag invaderat, ockuperat och skändat till oigenkännlighet.

   Gillad av 1 person

 9. Albert 2019-07-09 / 13:15

  Kan inte denne självgode Johan Persson och sin medlöpare Annette Andersson lämna makten någon gång?

  Gilla

 10. Korruption 2019-07-09 / 11:32

  Johan Persson kommer nog slå sig för bröstet ändå och tycka att affäten är jättebra!

  Gilla

 11. Janne 2019-07-09 / 10:04

  Jag och en granne tog oss en tur och inspekterade Kolbodagården i dag och möttes av en
  sorgesam syn,det har ju satsats ett stort antal miljoner i detta komplex och det går säkert
  till ett ex antal miljoner till att lägga om taken också,nu lappas det och lagas lite men allting är ju snett och vint åt flera håll och ser fallfärdigt ut.Men som skrevs tidigare,dra en viss summa från
  Perssons konto och alla dom idiotpolitiker som fattade detta vansinniga beslut,låt inte sådana
  odugliga personer göra affärer utan sätt till proffs,och dom som ställt till detta elände under
  förmyndare.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-07-09 / 13:56

   Frågan är också om de pengar som ”investerats” verkligen har investerats i renoveringar … …

   Gillad av 1 person

 12. Hacke 2019-07-09 / 08:51

  Mörkertalet för sådana här kommunala vansinnesaffärer torde vara stort över hela landet och borde läggas till den oöverskådliga totalnota vi aldrig får se för världens utan konkurrens mest horribla invandringspolitik.
  Med äkta sverigevänner vid rodret hade Sverige getts en ärlig chans chans att förbli en trygg välfärdsstat med fulla lador på riktigt och en framtidstro hos folket.
  Efter decennier av 7-partivanstyre och djupaste folkförakt ser det dessvärre ut att vara kört för överskådlig tid.

  Gillad av 4 personer

 13. Rolle 2019-07-09 / 08:31

  Medelklassens uppvaknande är lika smärtsamt som motvilligt
  ”Det skulle ju bli så bra i Sverige, med raketforskare och kirurger, ja hela det samhällsnödvändiga kompetensregnet! Bara man var tillräckligt snäll, tolerant och diplomatiskt skulle allt ordna sig. Bara man vurmade för mångfald, tolerans och inkludering skulle projektet bli så lyckat. Medelklassen styrdes och indoktrinerades mentalt genom politisk hjärntvätt där medierna varit (och är) ett viktigt verktyg, och tog sig därför an det mångkulturella experimentet med stor entusiasm. Ilskan och föraktet mot dem som vågade knysta en stavelse av kritik var massiv. Hur vågade ens någon utmana humanismen, och framför allt den gränslösa givmildheten med landets resurser? Det enda som krävdes var ju öppna hjärtan och välvilja, förståelse och acceptans.”
  http://katerinamagasin.se/medelklassens-uppvaknande-ar-lika-smartsamt-som-motvilligt/

  Gillad av 2 personer

 14. Ludvig 2019-07-09 / 07:19

  Vilken skandal, detta med Kolbodagården. Att det går att göra sådana affärer och ändå ha kvar förtroende.

  Gillad av 4 personer

  • ericr45 2019-07-09 / 08:34

   Inga problem!
   Kom ihåg att det fina med skattemedel är att det alltid kommer in mera !!!

   Gillad av 1 person

 15. Robban 2019-07-09 / 03:04

  Vilken dröm! Skyldiga får stå till svars för tex illegalas brottslighet, då de främjat denna, genom att underlåta att ta dessa i förvar och skicka ut dom!
  Snacket om att det ”inte går” att skicka ut dom kan skippas, då den illegale måste ha tagit sig hit från antingen våra grannländer eller med rymdskepp/ubåt/teleportering! I det fall direktflyg använts och problem uppstår, så får de interneras på obestämd tid!
  Kan tänka mig att Ygeman får ett rejält fängelsestraff, med tanke på att högst en handfull av de upp till 80 000 aviserade avvisades!
  Drömma kan man ju iaf!

  Gillad av 3 personer

 16. Muhammed 2019-07-09 / 00:37

  Är detta Fanerdun 2019? Gör Johan Persson bara dåliga affärer? Man förstår ju varför det fattas pengar till skola och äldrevård när man läser detta.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s