URSULA VON DER LEYEN

Jag blir beklämd när jag läser om hur Ursula von der Leyen försöker övertyga EU-parlamentariker att rösta på henne som EU-kommissionens ordförande. Är det möjligen gruppen med miljöpartier hon försöker flörta med?

”EU bör införa en koldioxidskatt vid gränsen för att undvika kolläckage och sänka koldioxidutsläppen med 50 ”om inte 55 procent” till 2030.

Samtidigt måste fattigare EU-länder få stöd med klimatomställningen från EU:s sammanhållningsfond.

Det sade Ursula von der Leyen, kandidat till ny ordförande för EU-kommissionen, i ett tal i Europaparlamentet på tisdagen.

Hon försökte övertyga tillräckligt många tveksamma ledamöter för att parlamentet kan godkänna henne i en omröstning klockan 18 samma dag.

”Att sänka utsläppen med 40 procent till 2030 (som är det nuvarande målet) räcker inte. Vi måste sträva efter mer”, sade hon.

Ursula von der Leyen föreslog också att Europeiska investeringsbanken delvis omvandlas till en klimatbank för att finansiera investeringar på 1.000 miljarder euro under tio år.”

 Klimatinvesteringar på 10 000 miljarder kronor. Är det någon som egentligen förstår hur mycket pengar det handlar om?

Sverigedemokraternas kollegor i det konservativa blocket i Sverige, Moderaterna och Kristdemokraterna kommer rösta för Ursula von der Leyen. Sverigedemokraternas grupp i EU-parlamentet har ännu inte bestämt sig för om gruppen skall stödja Ursula von der Leyen. Gruppen ID kommer rösta nej till henne. Ett klokt beslut!

Skall bli intressant att se hur Sverigedemokraternas parlamentariker kommer rösta i den hemliga omröstningen. Jag förutsätter att Peter, Jessica och Charlie kommer redovisa hur de röstat.

Elsa Widding har intervjuats av de Bitte Assarmo från Det Goda Samhället.

”Politikernas hållning i klimatfrågan imponerar inte, och hon har inte särskilt stort förtroende för dem.

– Är man jätteorolig för klimatfrågan och tar de här larmen som en sanning, då har man inte satt sig in i frågan. Då finns det bara två alternativ. Antingen förstår politikerna att larmen är överdrivna, men vill samla röster och håller fast vid klimatalarmisternas bild för att de tror det går hem hos väljarna. Eller så är de helt enkelt korkade. Ingendera inger något större förtroende.

Kanske är klimatfrågan den ideala fråga som går att driva stenhårt politiskt utan att någonsin behöva stå till svars för den skada man genom sin okunskap om klimatet alternativ sina maktambitioner lyckas åstadkomma, avslutar Elsa Widding.”

Swexit borde vara det enda förnuftiga!

14 reaktioner på ”URSULA VON DER LEYEN

 1. Onkel Björn 2019-07-17 / 02:23

  ”Swexit borde vara det enda förnuftiga!”

  Håller med, men undrar bara hur det ska gå till. Inte ens 1% röstade på ett Swexit parti i EU valet.
  Och nu får vi vänta i 4 år till nästa val och med tanke på hur mycket som hänt de senaste 4 åren så känns framtiden inte så bra.

  Gilla

 2. alexander 2019-07-16 / 20:15

  Thoralf, jag tror svenska kronan är körd. Islam och folk från MENA ökar varje dag som går. Finns det något land där man kan slippa se moskéer och hucklen?

  Gilla

  • Thor 2019-07-17 / 12:15

   Polen, Tjeckien, Ungern kan rekommenderas 😉

   Gilla

 3. Bajen666 2019-07-16 / 16:29

  Japp swexit är det enda förnuftiga och vi vet vilka det är som förespråkar detta…… just det AfS.

  Gilla

  • Stig Bergman 2019-07-16 / 20:34

   Jo, att lämna EU kan vara en eftersträvansvärd vision, men om visionen ska övergå till att bli ett mål, så måste man kunna presentera en politik som åtminstone till synes kan möjliggöra utträdet.

   Att måla blommor är svårt och kräver noggrant arbete. Med det vill jag säga att det är lättare att säga tulipanaros än att göra en och att måla en Swexit är kanske t o m svårare än en Brexit.

   Gillad av 1 person

   • Bajen666 2019-07-17 / 09:45

    Trams, finns vilja så går det naturligtvis att gå ur detta överstatliga projekt, om inte annat så kan vi ge fanken i att skicka ner 40 miljarder kronor (vi får tillbaks ca: 6) så blir vi uteslutna förr eller senare.
    PS: Tyvärr så lyckades jag trycka din gilla knapp när jag skulle svara…ber om ursäkt för det.

    Gillad av 1 person

 4. Stig Bergman 2019-07-16 / 15:59

  Alf Henrikson:
  ”Hela vår civilisation,
  vilar på kon
  som gör biffar och ost av sin höranson,
  under det att hon råmar i sorgsen ton.”

  Gilla

 5. Fredrik Östman 2019-07-16 / 15:10

  Tyvärr fungerar även våra partiparlament inte enligt majoritetsprincipen, utan enligt minoritetsprincipen — den mest intoleranta och halsstarriga gruppen får som den vill. I detta fallet De Gröna.

  Visa på Medium.com

  Gillad av 1 person

 6. Henrik Hillberg 2019-07-16 / 15:08

  Synd att inte fler av röstboskapen i Sverige röstade på AfS i de senaste två valen!

  Gillad av 1 person

 7. Cosmik Debris 2019-07-16 / 14:01

  Overkligheten 2015:
  Tusentals välutbildade flyr till Sverige
  https://www.svt.se/nyheter/tusentals-valutbildade-flyr-till-sverige

  Verkligheten 2019:
  ”Inom mitt område, barnsjukvården, finns andra exempel på hur migration leder till ökat vårdbehov; inte bara infektioner och blodsjukdomar, utan också olika funktionshinder är vanligare hos migranter. I grupper med kusingiften ses både mer utvecklingsstörning, missbildningar och ovanliga genetiska sjukdomar. Autism är av okänd anledning vanligare hos andra generationens invandrare, speciellt i den somaliska gruppen. Cerebral pares är mycket vanligare hos utlandsfödda, som nu utgör 17 procent av alla barn med CP i Sverige, oftare med svårare funktionsnedsättning.”

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/migrationen-leder-till-ett-okat-vardbehov-28652

  Det blev alltså inga ingenjörer, läkare och ekonomer. Det blev somalier med autism, inavlade muslimer och araber med utvecklingsstörning.

  Det går bra för Sverige.

  Gillad av 3 personer

  • Thor 2019-07-17 / 12:13

   Personer med funktionshinder är en guldgruva för en klan. Försäkringskassan betalar villigt ut miljonbelopp utan kontroll av påstått arbetade timmar. Ett enda arabiskt företag i Malmö har kvitterat ut 563 miljoner sedan 21012. Se Janne Josefsson reportage i Uppdrag Granskning. Mörkertalet med inducerade kostnader är fasansfullt. Som personliga assistenter tas folk från tredje världen till Sverige som arbetskraftsinvandring. Sedan falsarierna uppdagats har arabföretaget stoppats (tror jag). Vad gör dessa arbetskraftsinvandrare idag? De arbetade aldrig som personliga assistenter, kommer de att någonsin arbeta under sin vistelse i Sverige?

   Gilla

 8. botwid 2019-07-16 / 13:19

  Jag följer nyheterna på Tysk TV och inser att hysterin drar söderut. Det lär i Sverige bara vara 6% som INTE förväntar sig Jordens undergång om 12 år. Livslusten avtar med kvadtraten på avståndet från Sverige.

  Gilla

 9. hasp 2019-07-16 / 13:03

  En politiskt adel utan koppling till folket tilldelar uppdrag till varandra. Vidrigt.
  Det enda som är ännu vidrigare är alla lågbegåvade medborgare, dvs flertalet, som fortsätter att rösta för oikofoba vänsterliberaler.
  Ser ingen möjlig ändring med ”demokratiska” medel.
  Godnatt och adjö, Europa…

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s