ELSA WIDDINGS BOK KLIMATKARUSELLEN

IMG_2930[1]

Jag har nu läst boken Klimatkarusellen skriven av Elsa Widding. Jag har googlat efter recensioner och artiklar om boken men de lyser med sin frånvaro i det politiskt korrekta ”mediesamfundet” och statsmedia.

Boken skall med stor sannolikhet tystas ned. Ingen extra uppmärksamhet i media. Trots att boken har ett mycket viktigt budskap. Om alla med klimatångest skulle läsa boken så skulle sannolikt ångesten försvinna helt och hållet när de kommit till sista sidan och lägger ifrån sig boken. Vilken samhällsvinst!

Boken inleds med följande meningar.

”Klimatfrågan har utvecklats till en mångmiljardindustri. De alarmistiska budskapen som framförs av media är kraftigt vilseledande mot både beslutsfattare och allmänhet. Det har gått så långt att frågan knappt tål att debatteras. Alltför många har investerat mycket prestige och enorma summor pengar i uppfattningen att våra utsläpp av koldioxid är förödande för klimatet.”

Jag delar uppfattningen att alldeles för många har gjort sådana extrema och anmärkningsvärda uttalanden angående koldioxidhypotesen att de fullständigt skulle förlora sin trovärdighet om de nu ändrade uppfattning angående denna hypotes.

Vi har ett parti i Sverige riksdag och i många regioner/landsting och kommuner som bygger mer eller mindre hela sin politiska existens på koldioxidhypotesen. Det skulle vara förödande för Miljöpartiet om hypotesen spricker. Det kan vara den stora anledningen till att Sveriges journalister mer eller mindre vägrar ta in andra åsikter i media, än den allena rådande klimatalarmismen.

SMHI skriver i sin rapport med rubriken ”Framtidsklimat i Kalmar län” följande som första mening i sammanfattningen.

”Hur klimatet i Kalmar län utvecklas beror på hur användningen av fossila bränslen blir i framtiden, dvs. hur mycket mängden av växthusgaser ökar i atmosfären.”

Den statliga myndigheten SMHI skriver med andra ord att den enda faktorn som påverkar det framtidaklimatet är mängden koldioxid i atmosfären. Det är ett infantilt påstående och inget annat än en stor lögn. Helt sanslöst!

SMHI grunder sitt påstående helt och hållet på IPCC:s prognoser om framtiden och sätter sedan bara in dessa klimatmodeller i Kalmar läns scenario utan de minsta tvivel om framtiden. Jag baxnar över naiviteten och de fullständigt ovetenskapliga tillvägagångssättet.

Elsa Widding skriver även om klimatpanelen, IPCC i sin inledning av Klimatkarusellen.

”Redan från starten för 30 år sedan har klimatpanelens uppdrag varit att fokusera på koldioxidhypotesen, dvs. att klimatförändringar primärt drivs av människans utsläpp av CO2. Det har man också försökt att leda i bevis, utan att lyckas. Naturliga klimatförändringar, som bland annat skapat variationer i temperatur har utelämnats som orsak med bland annat den krystade förklaringen att de över tid är konstanta. För att få anslag måste forskningen syfta till att på olika sätt styrka hypotesen om koldioxidens påverkan på temperaturen. Om forskningsanslag istället hade utdelats i syfte att ta reda på hur de naturliga variationerna inverkat på temperaturen så hade vetenskapen sannolikt kunnat redovisa detta. Men för sådan forskning finns tyvärr endast få och små anslag.”

I boken avslöjas mycket om IPCC och hur organisationen jobbar. Det är en skrämmande läsning och borde få alla att börja fundera på om IPCC är en ulv i fårakläder. Professor Gösta Pettersson skriver om Climatgate, Himalayagate, Africagate och Judithgate, som alla är skandaler som drabbat IPCC. Där forskare varit alldeles för ivriga att bevisa att koldioxidhypotesen stämmer med verkligheten.

Här kommer några andra citat från boken som jag fastnat för.

”Kanske vi åtminstone kunde ha en folkomröstning först som handlar om vad det är för temperatur vi skulle vilja önska oss av moder jord.”

”Kanske är det just klimatpolitiken som utgör ett av de stora hoten i världen snarare än den globala uppvärmningen?”

Angående Greta och andra barn med klimatångest skriver Elsa Widding.

Tänk om dessa barn, innan de ens hinner fylla 40 år, tvingas se tillbaka på ungdomsåren som en period då de hjärntvättades av samhället.”

Johan Rockström har endast pratat om positiva återkopplingar.

”Många klimatforskare anser att klimatsystemet uppvisar negativa återkopplingar istället för positiva men detta har helt utelämnats i IPCC:s rapportering.”

Iskärna Grönland gisp-last-10000-new-a

Skulle vara intressant att veta vad SMHI och de som skrev rapporten om Framtidsklimatet i Kalmar län anser om dessa temperaturförändringar?

28 reaktioner på ”ELSA WIDDINGS BOK KLIMATKARUSELLEN

 1. Samnytt 2019-07-16 / 13:25

  Hur många utlänningar har kommit till Kalmar på sistone? Måste vara rekord.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-16 / 13:49

   Det finns mycket bostäder i Kalmar som vi skattebetalare tvingas betala åt dessa nya invandrare.

   Gilla

 2. ! 2019-07-16 / 12:40

  En hel fejkindustri surfar på klimatbluffen.
  Fejkkorv
  fejkhamburgare
  fejkköttbullar
  är alla produkter av
  fejknyheten om klimatkrisen.

  PS Isterband har dock vad vi vet klarat sig, tills vidare i alla fall!

  Gilla

 3. Martin 2019-07-16 / 11:58

  https://detgodasamhallet.com/2019/07/16/bitte-assarmo-intervjuar-elsa-widding-katastrofprognoserna-om-klimatet-ar-kraftigt-overdrivna/

  En synnerligen klok kvinna Elsa Widding. Tyvärr finns det få kvinnor av hennes sort i Sverige men skönt det finns kvinnor här med fungerande hjärna som inte styrs av fegt naivt känslostört pkdravel!
  En debatt mellan Elsa W och Isabella Lövin hade vart kul höra , men det är ingen idé att debattera med en påse nötter.

  Gillad av 2 personer

 4. Roland Salomonsson 2019-07-16 / 11:44

  Nazismen övervintrade i DDR i egenskap av ”kommunistparti”. Nazismen är ju en variant av KOMMUNISM, och ligger nära Stalinismen. Oenigheten ligger i vem och hur ”den store ledaren” skall utses. Nazist/kommunisterna bytte sedan ”kläder” och kom ut via Frankfurt och kallade sig då i Europa för ”Kultur-marxister”, vilket ju låter ”ofarligare”. De reviderade samtidigt sina metoder, samt hur gräsrötterna skulle tvingas in i en ny diktatur – ”5:e Riket”. En maktgrej är att driva mängder med skrämselpropaganda, så att de förvirrade gräsrötterna inte skall inse vilken den verkliga faran är – den nynazistiska ”kulturmarxismen”. Fast kulturmarxismen kanske till slut blir helt utmanövrerade av den partner de skaffat sig – d v s islamismen – och vilka är det då islamismen avrättar allra först? Jo – kommunistiska ledare.

  S resp C hade när kontakter med tyska nazismen och detta ärvdes sedan av DDR kommunistparti, så Sverige leddes av nynazistiska ledare typ Palme in mot kulturmarxistisk indoktrinering.

  Kulturmarxisternas lycka blev införandet av EU. Genast lyckades de manövrera så att EU skulle bli federalistiskt – d v s enligt deras plan ett ”5:e Rike” eller måhända ”Nya Sovjet”. Klimatköret är ett av de hävstänger EU-kansliet använder för att befästa sin diktatur – några demokratiska folkomröstningar i sakfrågor kommer aldrig att ske (gräsrötterna kommer att ”rösta fel”). För Sverige gäller motsvarande.

  Gillad av 2 personer

  • sanningssägaren 2019-07-16 / 12:41

   Vilken rappakalj! Det dummaste jag någonsin hört!

   Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2019-07-16 / 17:24

    Läs lite mellan raderna och fyll ut!

    Gilla

 5. hasp 2019-07-16 / 09:39

  Har beställt boken.
  Ser fram emot att läsa den.

  Gilla

 6. Tony Ingman 2019-07-16 / 08:26

  Ska absolut köpa Elsa Widdings bok, att hon är förnuftig och insatt i ämnet förstod jag
  när hon var gäst hos Swebb TV, Sen är hon insatt i hur myndigheterna tänker och agerar,
  och det gör henne farlig för lögnhalsarna i klimatalarmismens tjänst.

  Gillad av 1 person

 7. Stig Bergman 2019-07-16 / 07:12

  Om Elsa Widding och Klimatkarusellen skriver också Bitte Assarmo idag i Det goda samhället

  Gilla

 8. Laglydig 2019-07-16 / 00:50

  Klimathysterin eller snarare DEN STORA KLIMATBLUFFEN https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ tog rejäl fart med Al Gores (en av många demokratiska presidentkandidater som har försökt fuska sig till segern i Florida genom det totalt korrupta Broward och Palm Beach County) och filmen ”En obekväm sanning”. Av någon helt outgrundlig anledning (definitivt INTE vetenskaplig) fick han Nobels fredspris, men filmen har fått massiv kritik efter det och har förbjudits att visas i undervisningssyfte eftersom den innehåller en mängd faktafel och definitivt INTE bygger på vetenskap!

  Klimathysterin bygger naturligtvis helt och hållet på kommersiella och politiska intressen!

  Elsa Widding är en ytterst kompetent kvinna som vet vad hon talar om! Det gör hon inte minst uttryck för i den här intervjun med Mikael Willgert på SwebbTV: https://www.youtube.com/watch?v=ysJIEaE1-Xc

  Den svenska regeringen hakar naturligtvis på ”klimatalarmismen” eftersom man vet att man då kan höja en mängd skatter och avgifter för att finansiera den fullständigt katastrofala massinvandringspolitiken från dysfunktionella länder med islam som religion. Men egentligen skiter man naturligtvis fullständigt i CO2-frågan. Det är BARA och ENDAST makten och dess fördelar man är ute efter! De etniska svenskarna skiter man fullständigt i!

  Om någon tvivlar på det så kan man ju läsa den här artikeln som publicerades i Anders ”flygskam” Lindbergs blaska för något år sen. Här avslöjas att bl a Gustav Fridolin skulle flyga utomlands till något viktigt ”möte” med sin stab, men han kunde inte ta sig till Arlanda, så regeringsplanet flög från Arlanda till Bromma flygplats (den flygplats som bl a miljöfascisterna vill lägga ner) för att därefter flyga utomlands. Ett litet extra utsläpp på 5 ton CO2!!!
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2awJA/flog-fyra-mil-for-att-hamta-fridolin

  För att slutligen vara lite konstruktiv Sverigevänner med alla extrema problem och hur vi skall hantera ”THE TIPPING POINT” för den kommer, inte bara här utan i hela världen!
  USA:s folkvalde president Donald Trump (för övrigt en av de största någonsin vid en jämförelse med Thomas Jefferson, Abraham Lincoln och Ronald Reagan) gör allt för att stoppa all galenskap!
  USA har dock ett problem och det är den skenande statsskulden. Till sist kommer dollarn att spela ut sin roll som världsbärande valuta och då återstår bara GULDET!

  Om ni har några besparingar i PPM eller andra pensionsförsäkringar så satsa på guldet!
  Enklast gör man detta genom att investera i BlackRock World Gold Fund.

  Gilla

  • Stig Bergman 2019-07-16 / 08:40

   Guld? Frågan är nog också hur de olika kryptovalutorna i framtiden kommer att få på finansindustrin och den totala globala ekonomin.

   Facebook har initierat ”libra”, en ny kryptovaluta som kommer att förverkligas till nästa år om jag förstått rätt och den kommer troligen att påverka miljarder människor och institutioner över hela världen. Libran kontrolleras redan nu av en organisation, Libra Association, med säte i Schweiz. Den består av 28 utvalda medlemmar och där Facebook endast är en likvärdig medlem tillsammans med t ex Mastercard, PayPal, Visa, Spotify, Uber, Vodafone med flera.

   Banker kommer inte att kunna vara anslutna.

   Hörde jag någon från det förflutna som sa att det där med internet är bara en övergående hobby. Men vi får väl fortsatt hålla i hatten för libran kan kanske innebära nutidens stormning av Bastiljen eller åtminstone av bank och betalväsendet världen över. Ett kliv framåt för medborgarmakt.

   Gilla

   • Laglydig 2019-07-16 / 16:14

    Ja, guld!

    Det är faktiskt den enda råvaran som är klassad som en valuta med valutakoden AUX (Aurium + X). Det innebär t ex att du kan köpa guld utan momspåslag med 25 % som fallet är med fysiska investeringar i silver.

    Det börjar väl bli allt mer uppenbart att många länder inte är nöjda med att dollarn är den världsbärande valutan, såsom t ex oljeproducerande länder, Kina och Ryssland. Dessutom så investerar (och delvis den privata sektorn) ett land som Indien en hel del i just fysiskt guld. Mindre länder som Ungern och Polen var även de stora nettoinvesterare i guld förra året.

    Att vi sannolikt har en större gulduppgång att vänta inom kort beror på att det långa tekniska motståndsområdet för guldet (1365-1380 USD/oz) nyligen bröts. Guldet har alltså brutit sig ur en 6 år lång priskonsolidering.

    Kryptovalutor.
    För det första så finns det ganska många vid det här laget. För det andra så är säkerheten kring dom långt ifrån tillfredsställande ännu och frågan är om den kommer att bli det. För det tredje så finns det ju egentligen inget underliggande värde utan det bygger, om man är elak, på en ”illusion”. För det fjärde så tycker jag att volatiliteten är alldeles för hög även om detta naturligtvis även kan gynna en som investerare om man lyckas pricka vändningarna något sånär.

    Om vi tar Bitcoin (BTC) som exempel, så tycker jag att en uppgång till 20 000 USD i början av året till en nedgång till strax under 3 000 USD på några månader för att därefter nästan gå upp till 14 000 igen på bara några månader är för stora rörelser och blnkar SPEKULATION med röd varningstext.

    Nu finns det ju terminer på BTC också som är standardiserade produkter så osäkerheten jämfört med ”fysiska” BTC försvinner. Det krävs dock rätt stora säkerheter (margins) för att gemene man skall kunna handla dom. Däremot så verkar det vara på gång med s k minikontrakt på BTC terminen där sannolikt säkerhetskraven hamnar på 1 000-2 000 USD.
    Då kan det ju vara aktuellt.
    Det finns faktiskt en viss chans att BTC faktiskt kommer att stiga till 100 000 USD som en del bitcoin entusiaster frenetisgt hävdat och då vill man ju inte stå utanför…

    Gilla

  • Thor 2019-07-16 / 12:46

   Det kan vara rätt att investera i guld. BlackRock är jag dock tveksam till. För några år sedan proklamerade BlackRock att den svenska kronan var en bergsäker (höhö ursäkta) investering liksom svenska statspapper. Jag skrev en svarskommentar och pekade på det dåvarande enorma inflödet av somalier som ett exempel på den ansvarslösa och penningslukande politiken. ”BlackQuagmire” är mer passande.

   Gillad av 1 person

   • Laglydig 2019-07-16 / 15:58

    Jag förstår inte riktigt vad fondförvaltarna av just BlackRocks guldfond (som alltså investerar i gruvbolag med anknytning till guldutvinning i främst Australien, Kanada och USA) har att göra med hur BlackRock, som förvaltar mängder av olika fonder, hade för syn på svenska kronan och statspapper för några år sen.
    Mer om BlackRocks guldfond kan man läsa här: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2018/06/07/guldfonden-som-haller.html

    Men om man inte vill investera i BlackRock World Gold Fund, men ändå i guld, så finns möjligheten att investera i Amundi Fds CPR Global Gold Mines, som också finns i PPM.
    https://www.pensionsmyndigheten.se/service/fondtorg/fond/305003

    Har du hittat fler fonder?

    Gilla

  • Stig Bergman 2019-07-16 / 17:36

   Visst finns det många kryptovalutor, spekulationsvalutor, men jag undrar om inte libran kommer agera som lättillgängliga betalmedel (med mera) och inte bara förflyttningar av ekonomiska värden från man till man.

   Vår riksbank utreder visst f ö också förutsättningar för en slags alternativ valuta som skulle kunna fungera vid sidan av våra banker. Men jag vet för litet om det, men det har nog startats enorma krafter på den här kanten för man anar vad som skall komma. Kommer en djup depression så kräver ju naturligtvis bankerna tillbaka sina lån med katastrofala följder för den enskilde och för nationer. Bankväsendet känner sig nog inte säkert för framtiden för man vet att det pyr under ytan.

   Gilla

 9. Cosmik Debris 2019-07-16 / 00:21

  Tino på Facebook

  Barnläkare Mats Reimer om invandrares vårdbehov.

  ”Tidigare har Socialstyrelsen och Västra Götalandsregionen visat att invandrare i snitt har högre vårdbehov, vilket innebär att invandring ökar resursbrist. Ändå fortsätter politiker och media lura allmänheten med det falsk budskapet att invandring är nödvändigt när det tvärtom tynger vården.

  Om säg 20 procent av vårdpersonal är invandrare medan gruppen står för 15 procent av skatteintäkter och 25 procent av vårdbehov tynger invandring vården. Men eftersom politiker av är desperata att försvara invandringen luras de genom att utse äldre svenskar till syndabockar och skrämma lättlurade att vården skulle kollapsa utan invandring.”

  Sluta för HELVETE och skyll vårdkrisen på äldre människor som har betalat skatt hela livet. Det är invasionen av muslimer och negrer som är orsaken till att vården kollapsar. PUNKT. Om ni tvingas sitta och och vänta 24 timmar på akuten eller om er operation ställs in, beror det på den skadliga invandringen från Afrika och muslimska länder. Inte på svenska pensionärer

  Den som påstår något annat – ljuger. PUNKT.

  Gillad av 3 personer

 10. Evert 2019-07-15 / 23:25

  Östran skriver att arbetslösheten har sjunkit mest i Kalmar län. Vore väldigt intressant att veta hur stor lögn det är. Högsby, Mönsterås, Borgholm, Emmaboda o.s.v.

  Hur många nysvenskar jobbar? I Kalmar väller det in av den varan.

  Gillad av 1 person

 11. Onkel Björn 2019-07-15 / 23:07

  Jag ska nog köpa boken. Iof delar jag det mesta av den syn på klimatet som Toralf för fram och varken kan eller behöver omvändas. Läste en intervju med EW innan boken var klar och den verkar både läsvärd och intressant.

  När det gäller Greta så kan jag inte annat än imponeras av henne. Hur många 16 åringar har egentligen varit med om så mycket som hon de senaste åren. Jag som är mångdubbelt så gammal som hon har varken träffat fd presidenter eller en påve. Jag har heller aldrig fått några internationella priser. Blev hon nominerad till fredspriset?. Det har jag aldrig blivit.

  Att hon sen, enligt mig, har fel i sak och har en mamma som är mer än politiskt korrekt, det är ju en annan femma.

  Gillad av 1 person

 12. Svante 1 2019-07-15 / 23:06

  Elsa Widding, Lennart Bengtsson och Lars Bern har forskat på klimatet sen början på sent 1970-tal…….och forskare runt om i världen har nästan inga klimatförändringar alls…..Bluffare Johan Rockström,Pär Holmgren och lilla Greta m.fj

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-07-16 / 17:11

   Lilla Greta är nog mer manipulerad än bluffare. Och så är det ju det där att hon kan se koldioxiden i luften. Undrar om hennes mamma funderat på besök hos ögonläkare/optiker … …

   Gilla

 13. stigrydmark 2019-07-15 / 22:42

  Läste nyligen om en dansk forskare som menar att klimatfrågan är starkt överdriven. Två finska forskare säger att det är molnen som styr klimatet. Att SVT eller MSM skulle låta normala förnuftiga människor få utrymme kan vi tydligen glömma. Trots SVT:s uppdrag att belysa och spegla verkligheten, och att ge utrymme för olika åsikter, trotsar man ständigt sitt uppdrag. Det här gäller ju inte bara klimatfrågan. I alla samhällsfrågor ser vi bara skendebatter med ”rätt” sammansättning av deltagare.
  Sverige är numera genomruttet. Lögner och hyckleri är vardagsmat. Svensk ekonomi går åt h-e och det vill man inte kännas vid. I en närmare framtid kommer vi att få höra: vi var naiva.

  Gillad av 4 personer

  • Laglydig 2019-07-16 / 01:01

   Hej Stig!

   Det blir alltid lättare om man har med några länkar! Spara ner när du ser något intressant och sprid det!

   I det här fallet kan jag hjälpa dig.

   Den danska forskaren heter Henrik Svensmark och här är en video med honom:

   De finska forkarna är Jyrki Kauppinen och Pekka Malmi vid Åbo (Turku) Universitet som man kan läsa om här:
   http://palbergstrom.com/news/2019-07-06/ny-studie-visar-att-klimatforandringarna-inte-beror-pa-mansklig-co2

   Många bra länkar där också! Hjälp till att sprida dom, alla som läser här!

   Vi måste vinna slaget både då det gäller klimatbluffen och massinvandringindustrin!

   Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-07-16 / 08:41

   Det är just det som är problemet med SVT/ SR och TV 4, att hade dom haft någon
   heder i sitt yrke så hade dom anordnat debatter med forskare med andra åsikter
   men då tar man till sina kända knep , att tiga ihjäl andras åsikter!

   Men man kan nog inte begära mer av halvkommunister/ Miljöpartister, hela styrkan
   av dessa verklighetsförvrängare borde bytas ut !

   Gillad av 1 person

   • Balder 2019-07-16 / 11:26

    Byt ut ‘borde’ mot ‘måste’ om vi skall ha en chans…
    Mvh

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s