MATTIASGATE

Barometern fortsätter att gräva i det som jag kallar ”Mattiasgate” och kommer idag med sin fjärde artikel. Jag gissar att det kommer fler artiklar i veckan.

De som följt min blogg en längre tid vet att det var Mattias B Johansson som låg bakom uteslutningen av mig från SD. Han fick god hjälp av några nya medlemmar i Kalmar och då främst Mika Kotanen och Linda Kotanen men det fanns ytterligare några som baktalade mig. För er som inte följt min blogg så kan ni läsa lite på dessa länkar.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/12/19/11580323-ett-hapnadsvackande-och-sensationellt-brev-fran-partistyrelsen/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/12/21/11580623-daliga-bortforklaringar/

I den bok som jag håller på att skriva kommer jag redogöra närmare och i detalj vad jag vet och hört från medlemmar som var lojala med mig.

Jag har med tanke på Mattias B Johanssons agerande för att få mig utesluten efter närmare 15 år i partiet ingen anledning att försvara MBJ. Jag har dessutom inte dåligt samvete för att berätta vad jag vet om MBJ.

Jag som har jobbat nära Mattias B Johansson kan vittna om hans otroliga kontrollbehov. Jag kommer berätta mer om det i min bok och tänker därför inte avslöja några detaljer idag. Men MBJ har stenkoll på allt som händer inom hans distrikt.

Tillbaka till de senaste dagarnas händelser som jag väljer att kalla ”Mattiasgate”.

Jag är dock förvånad över att han så totalt misslyckats i detta fall. Sedan min uteslutning från SD finns det också ett stort missnöje i framförallt södra delen av Kalmar län med hur partiet och Mattias drev igenom uteslutningen av mig på så tvivelaktiga grunder och vad jag misstänker rena lögner från några personer. Jag tror att vissa av de missnöjda nu tar chansen att vädra sina tankar om MBJ för Barometerns journalister. Men får MBJ reda på vem som inte följt ”kommunikationsplanen” så kommer han fixa en uteslutning av dem. Om han själv med flera andra i partitoppen följer kommunikationsplanen är inte så noga. Det finns det många exempel på.

MBJ har visat ett väldigt dåligt omdöme vid några andra och viktiga tillfällen. I synnerhet när det gällt anställningar inom distriktet. Trots mycket information och avrådan att anställa en person 2015 så drev MBJ igenom det. Helt obegripligt enligt min mening. Jag försökte förhindra anställningen men MBJ lyssnade inte. Den anställningen spårade ur fullständigt inom ett år.

I år har partiet på distriktsnivå anställt Mika Kotanen som ombudsman, trots avrådan från flera personer. Personen har ett liknande ”track record” som den person som anställdes 2015. Ett tvivelaktigt förflutet, med bland annat stora skulder hos kronofogden. Trots att MBJ och övriga i presidiet hade all denna information så drev MBJ igenom anställningen. Mycket dåligt omdöme enligt min uppfattning.

I mina ögon var det direkt olämpliga personer att anställa i en politisk organisation som bygger på väljarnas förtroende och tillit.

Men för MBJ är kontroll och makt viktigast. Anställer man personer som man har total kontroll över så innebär det att man kan styra dessa som man vill. De gör allt för att ”chefen” skall bli nöjd. Det gillar ”chefen”.

Annons

24 reaktioner på ”MATTIASGATE

 1. Malte 2019-07-23 / 00:36

  Det ska tydligen även finnas SD-personer som anmälts för brottssprovokation, och uppvigling till misshandel av enskilda medborgare i länet. Detta ska ha skett öppet på socialmedier. Dessa personer lär f.ö inneha tunga styrelseposter inom kommunala verksamheter för SD, och har en svans med anhängare som gärna utsätter sin omgivning för hat & drev. Undrar vad SD kommer att göra med dessa, kommer dem att kunna sitta kvar.

  Gilla

 2. Galne Gunnar 2019-07-22 / 21:33

  @ Thoralf. Tycker MBJ-gate låter bättre än Mattiasgate då förkortningen numera är välkänd bland dina läsare, vad tycker du? Annars tycker jag du ska köra på lika hårt som vi är vana vid, sanningen är uppskattad att få veta.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-22 / 22:23

   MBJ-gate låter riktigt bra 😉

   Gilla

 3. Roger 2019-07-22 / 13:22

  Vilken tjänstemän har godkänt en 21 meter hög mast i Ljubgbyholm, utan nämndens sammanträde?

  Gilla

 4. Muhammed 2019-07-22 / 00:50

  Slagsmål i centrala Kalmar på söndagsnatten. Skäggbarn eller knarkare?

  Gilla

   • Roger 2019-07-22 / 13:24

    I en lägenhet tydligen. DIF bor nog på hotell.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-22 / 14:58

    Det tror du alla supportrar gör?

    Gilla

   • Muhammed 2019-07-22 / 17:06

    Vi får se om den eminenta tidningen Barometern kommer med fler upplysningar om vilka det var. Är det supportrar skrivs det nog gladeligen ut, men i annat fall lär det mörkas.

    Gilla

 5. Thomas 2019-07-21 / 21:50

  Vilket förfall Sverige befinner sig i. Totalt sanslösa politiker har bäddat för att vi numera är ett u-land.
  Och det finns fortfarande naiva och verklighetsfrånvända typer som tror att mångkulturen i allmänhet och islam i synnerhet bidrar till ett tryggt, välmående och fredligt samhälle.
  Sverige är kört. Det är knappt nån idé att göra motstånd längre eftersom folket sover och sover och låtsas som allt är lika våldsamt idag 2019 som det var 1979 typ.

  Jag ”skummade som hastigast” igenom den senaste tidens våld i Sverige, mord främst.
  Det har varit ( minst) 15 mord nu fram till den 21/7 under juli månad. 15 mord på 21 dagar!! Colombia, Sydafrika, El Salvador, Nigeria, Brasilien ligger högt ,det vet vi, men Sverige ligger nog i 10-top listan om de 10 mest våldsamma länderna i vart fall klart värst i Europa med dödligt våld nu.

  Jag tror att om det är svenskar inblandade som det kan vara i mindre utsträckning så är det inte konstigt svenska unga flippar ur mer och mer då de ser hur allt går till flyktingar och ensamkommande, hade det vart 95% tjejer/ kvinnor som kommit hit skulle våldet inte vart så skoningslöst, svenska unga utsatta killar ser hur invandrarkillarna kommer hit och tar svenska tjejer, går före i bostadskö, får socialhjälp till allt medans en svensk ska granskas in på sista kronan. Det kan få gnistan att tändas och de ytterst ansvariga är makthavarna.

  Sverige går en mörk framtid till mötes. Anhöriginvandring och asylinvandringen lär hamna på ungefär 350 000 mellan år 2018-21. Lågt räknat.
  Nej, jag orkar inte mer. Men de dj*vla förrädarna med Reinfeldt i yttersta spetsen äter gåslever, semestrar i S:t Tropez, åker lyxyacht och skrattar hela vägen till banken. Tur den idioten har livvakter annars hade han gjort Palme sällskap..

  Gillad av 1 person

 6. Thomas 2019-07-21 / 19:11

  ” Och på Nordirland dödar katoliker och protestanter varandra”
  Hmm🤔 elementärt, min käre Watson. Jag är imponerad av den väldigt aktuella slutledningsförmågan.

  Gilla

 7. Anonym 2019-07-21 / 18:23

  Verklighetsfrånvänd som vanligt.

  Gilla

 8. turrim 2019-07-21 / 15:20

  Jag känner igen typen. Det börjar med lismande och ryggdunkningar. När han nått en position så slår han vakt om den med alla medel. Den som vill prata alternativ möts med förakt och inlindade hot. Om det inte hjälper så blir det skitsnack och lögner i den närmaste kretsen. Vid behov utvidgat till personer även utanför ”firman” som kan bedömas hinta till högsta chefen.

  När marken är beredd så blir det allvarligt samtal med den högste. Jag har rätt och måste ta ansvaret. När den oliktänkande oskadliggjorts så är typen inte lyckligare för det. Han känner sig isolerad och arbetskamraterna tar omvägar.

  Efter en tid börjar högsta chefen undra. Han ser ett stillastående. Han börjar inse att han satsat på fel häst. Det slutar med att typen får gå.

  Vi får se om det även gäller en annan typ.

  Gillad av 1 person

 9. Johan Steen 2019-07-21 / 15:17

  Snacka om att vara besatt av en specifik person alltså. Förstår du kan vara lite bitter över allt som har hänt, man kan inte vara vän med alla och man kan inte alltid få som man vill här
  I världen. Men herregud gå vidare i livet liksom. Om du nu inte är medlem längre (även om de inte är frivilligt) så ser jag inte riktigt varför du tror dig veta så himla mycket om vad som händer i partiet eller varför du försöker lägga dig i allt som händer inom partiet. Lite som att du vägrar släppa taget, tro mig du kommer finna mer lugn och ro om du bara accepterar läget. Visar de sig att Mattias nu misskött sig och att han får ett större missnöje mot sig kommer han väl förhoppningsvis bli utbytt på nästa årsmöte. Låt hellre partiet få sköta den interna processen själva. Dessutom har personen som blivit polisanmäld nu avgått från samtliga uppdrag, så ser inte riktigt kalabaliken just nu. Kanske hanterades det lite slappt från första början, men de viktiga är ändå slutresultatet anser jag. Finns viktigare saker just nu som behöver uppmärksammas mera. Gillar dig som opinionsbildare för du har ofta många bra resonemang som du framför, du får gärna fortsätta kritisera utvecklingen i landet och föra fram fakta osv. De är bra med ditt engagemang. Men sluta gärna med bitterheten och smutskastningen för de tjänar ingenting till. Du verkar då bara vara en sur gubbe som vill hämnas på de forna parti. Ingen kommer gynnas av det. Tack för mig.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-21 / 15:35

   Nu kan jag inte påverka Barometerns journalister men när MBJ figurerar i media kommer jag länka till det oavsett om någon anser mig vara en sur gubbe!

   Gillad av 4 personer

   • Johan Steen 2019-07-21 / 16:36

    Förstår att du inte kan påverka vad journalister säger, de har jag aldrig försökt påstå heller. Och jag gnäller väl egentligen inte kring att du länkar eller ens tar upp ämnet något. Sett dig göra de innan och du brukar vara ganska balanserad i kritik. Men sista dagarna anser jag du bara har fört fram onyanserad smutskastning. Du drar stora slutsatser efter att du har talat med några medlemmar som du själv säger och som förmodligen inte vet något speciellt mycket i detalj hur processen gått till samt vad några journalister ställer för frågor till Mattias. Att dra så långtgående slutsatser av allt utan att ha så mycket på benen för de är lite dumt. De tjänar ingenting till att försöka sabotera för SD, du förstör nog bara mest för medlemmarna själva som du säger dig värna. Att du säger ”dem jag talat med” är heller ingen speciellt trovärdig källhänvisning. Allt blir bara onyanserat och kontraproduktivt. Dessutom hur gynnar de på något sätt Sverige eller Kalmar för den delen att du talar skit om SD eller om dess interna liv för offentligheten eller för andra partimedlemmar (som du berättat du att du brukar göra) ser inte de som riktigt schysst eller hederligt beteende mot dina forna partikamrater faktiskt. Om du bu hellre är sympatiserar med AFS tillexempel vilket jag ändå kan förstå att du gör varför ägnar du inte mer av din tid åt dem isåfall. Bättre att låta SD sköta de där internt än att hålla på att spekulera lite fritt, vad säger att du har hela historien klart för dig? Vissa kanske har en helt annan bild eller delvis annan bild än den du framför. Tycker de bara är väl onödigt gjort bara för du har haft konflikter tidigare med denna mannen.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-21 / 19:31

    Förklara gärna vilka stora slutsatser jag drar som är fel.

    ”Du drar stora slutsatser efter att du har talat med några medlemmar som du själv säger och som förmodligen inte vet något speciellt mycket i detalj hur processen gått till samt vad några journalister ställer för frågor till Mattias. ”

    Gillad av 1 person

  • Rune 2019-07-21 / 20:23

   Snälla Johan Steen. Thoralf hör i högsta grad till ”den interna processen” i och med att han är utesluten på märkliga och oklara grunder. Det SD bör och skall göra är ju att be Thoralf om ursäkt och be honom komma tillbaka. Och sedan dra igång en utredning hur denna uteslutning har gått till. Förmodligen bör några personbyten göras i partiledningen.

   Gillad av 1 person

  • Lasse B 2019-07-23 / 00:35

   Du verkar vara en jobbig jävel…..du har inte fattat någonting.. så dra!!

   Gilla

 10. Emerick Adolfsson 2019-07-21 / 13:02

  Du har fel uppfattning om Islam Thoralf! Jag vill hjälpa dig hur man förstår koranen och surorna. Kontakta gärna mig.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-21 / 13:05

   Förklara för mig varför sunnimuslimer och shiamuslimer hatar varandra? Varför ni dödar varandra? Är ni inte båda muslimer?

   Gillad av 6 personer

   • sanningssägaren 2019-07-21 / 13:49

    Och på Nordirland dödar katoliker och protestanter varandra.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-21 / 14:03

    Och därmed är de helt ok att sunnimuslimer och shiamuslimer dödar varandra?

    Gillad av 5 personer

  • Anonym 2019-07-21 / 16:10

   Islam hör inte hemma i Europa.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.