UDDA DAGAR

Har haft några udda dagar. Med fasta och laxermedel. Sedan en koloskopiundersökning idag på Länssjukhuset i Kalmar. Jag ser det som ett djupare ”studiebesök” i verksamheten eftersom jag även sitter som ledamot i regionfullmäktige 😉

Vi kan säga att undersökningen var mer av karaktären förebyggande syfte. Om nu någon skulle bli orolig för min hälsa. Eller tvärtom så gör jag er illasinnade väldigt besvikna.

Väldigt trevligt och proffsigt bemötande av personalen på endoskopienheten! Bara lovord från min sida.

Har den senaste tiden haft en del kontakt med SD-medlemmar och före detta SD-medlemmar i Kalmar. De är inte speciellt glada över utvecklingen. Idag när jag varit på Länssjukhuset och undersökningen fick jag inte köra bil, därför cyklade jag till Länssjukhuset. På vägen hem som skulle ta ca 15-20 minuter i lugnt tempo hem, tog det i stället drygt två timmar hem. Jag blev uppdaterad på en omtalad konflikt mellan en fastighetsägare och Kalmar kommun vid Slottsparken och fick titta in i fastigheten. Jag stötte ihop med så många människor som ville prata några ord. Det går många rykten på stan men det är många som uppenbarligen saknar mig inom SD och i synnerhet när det händer så mycket negativt.

Barometern hade idag en ny artikel om att SD-medlemmar klipper sina medlemskort. Enligt artikeln har Barometern sökt ordföranden i Kalmar i en hel vecka utan att lyckas.

http://www.barometern.se/kalmar/sd-medlemmar-klipper-korten/

För någon dag sedan fick jag ett mejl från en medlem som beskrev lite hur han upplevt sista tiden i SD. Han avslutade sitt mejl med följande ord.

”När det gäller SD-Kalmar i dag så är det min övertygelse att du är ännu mer saknad än vad du kanske själv tror.

 Kom att tänka på ordspråket: ”När båset är tomt då som först saknas kon”.”

 

18 reaktioner på ”UDDA DAGAR

  • Thoralf A 2019-07-30 / 11:05

   Ja, det var inget nytt. Det har debatterats inom politiken i Kalmar.

   Gilla

   • Edvin 2019-07-30 / 13:23

    Bygger och handlar över sina tillgångar alltså?
    Vem är fastighetsägaren du nämner?

    Gilla

 1. Sven 2019-07-30 / 10:27

  Det var svårt (betalvägg) att förstå varför man klippt medlemskortet itu. Någon som vet?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-30 / 10:39

   ”Jag kände mig så arg i hjärtat. Taktiken verkar vara att det är vi som har anmält det grova brottet som ska ses som hemska människor, säger en av de tidigare partimedlemmarna till Barometern.”

   Gillad av 1 person

 2. Sixten Magnusson 2019-07-30 / 10:21

  Ja de känns ju dock lite dumt av medlemmar som inte gillar Mattias att lämna partiet. De minskar liksom chanserna att isåfall byta ut honom på nästa årsmöte. Blir majoriteten som gillar honom kvar så kommer han ju också att bli kvar, ganska simpelt. Är de inte bättre att kämpa för att få in en ny ordförande i sådana fall?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-30 / 10:38

   Personligen tror jag att flera av de som lämnat partiet annars hade blivit uteslutna. Under förevändningen att de inte följt partiets kommunikationsplanen. Det vill säga de har uttalat sig negativt om MBJ. Kommunikationsplanen utnyttjar partiet flitigt för att motivera uteslutningar. Lite som diktaturer använder sin lagstiftning.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2019-07-30 / 11:07

    Jag begriper inte varför man har en ”kommunikationsplan” i en frivillig politisk demokratisk förening. Syftet med föreningen måste vara att föra en öppen debatt om politik och demokrati. Någon som vet om Jimmie Åkesson har ett annat syfte med ”sin” förening?

    Gilla

   • Sixten Magnusson 2019-07-30 / 11:27

    Är väl möjligt antar jag, men de kan de ju inte veta i förväg ändå. Nu är det som man ger upp bara sådär. Missnöje på lokala ordföranden finns de i alla partier. Vanligt är att man försöker rösta bort personen senare isåfall. SD Blekinge kuppade ju bort sin ordförande nyligen som man var missnöjd med. Moderaterna i Göteborg röstade bort sin ordförande för både Göteborg och regionen efter långt missnöje över måååånga år.

    Just kring uteslutningar verkar de vara en metod de snappat upp från dansk folkeparti. Skulle inte förvåna mig om de är dem som har tipsat SD att använda dig metoden flitigt.

    Oavsett anser jag att de är dåligt av de medlemmarna att ge upp och lämna frivilligt.

    https://expo.se/arkivet/2006/10/dansk-folkeparti-ledande-på-uteslutningar

    https://expo.se/nyheter/2006/10/uteslutningsvåg-skakar-dansk-folkeparti

    Gilla

 3. Anonym 2019-07-30 / 09:53

  Precis som Toralf är jag mycket nöjd med bemötandet jag fått från sjukvården. Jag har levt ett ganska äventyrligt liv vilket bland annat resulterat i fem ambulanstransporter till olika akutmottagningar. Hela vårdkedjan har i dessa fall fungerat väldig bra från ambulanspersonalens första insatser till efterföljande rehabilitering hos sjukgymnast. Personalen jag har mött, har överlag varit mycket trevlig och tillmötesgående och så vitt jag kan bedöma väldigt kunnig i sitt yrkesutövande.

  Några i förväg planerade ingrepp och undersökningar har också fungerat bra, men visst har det hänt några gånger att jag blivit besviken vid besök på vårdcentralen på den lilla ort där jag bor.

  Gilla

 4. Ludvig 2019-07-30 / 09:46

  Ser verkligen fram emot när boken kommer.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-30 / 09:59

   Min plan är att få den klar under hösten och vintern.

   Gilla

 5. Onkel Björn 2019-07-30 / 00:42

  För en utomstående kan det ju vara svårt att kunna sätta sig in i vad som egentligen händer internt i SD. Vi har ju av naturliga skäl inte alla fakta. Men att något händer som inte är bra för SD verkar vara uppenbart.

  För en utomstående synes uteslutningsärendet av Toralf inte bara ha varit skamligt utan också hanterat på ett minst sagt amatörmässigt sätt. Och man kan ju bara undra hur alla andra uteslutningsärenden runt om i landet har skötts.

  Ser fram emot när boken blir klar. Hoppas att den kommer att ge lite mer fakta om vad som sker innanför väggarna.

  Gilla

  • turrim 2019-07-30 / 10:34

   Jag håller med dig. Jag kan numera inte låta bli att tänka, att det är dessa amatörer som vill styra landet. De har inte ens förmågan att sköta ett internt uteslutningsärende korrekt och törs inte tala klartext. För överlevnad som en politisk kraft så krävs städning i toppen.

   Gilla

 6. Muhammed 2019-07-30 / 00:36

  Verkar Inte vara den första fastighetsägaren som kommunen har problem med. Glebe har det varit käbbel med. Orsaken? Fastighetsbolaget vill inte ta emot skäggbarn och pundare! Se på CA fastigheter och Kalmarhem hur det ser ut, vilka förfall!

  Gilla

 7. Cosmik Debris 2019-07-30 / 00:16

  Premiär för en högerextrem, islamofobisk, invandrarfientlig och rasistisk hatpodd. Det verkar som det är fruntimmer som gör de bästa och mest orädda poddarna?

  I huvudet på Katja (Katerina Janouch) & Bjanka
  https://tinyurl.com/y4vxr4xn

  Ingrid & Maria
  https://tinyurl.com/y24hk293

  GP: ”Söndagsnattens explosion i en pizzeria i Askim var en hämnd för handgrantattacken mot en restaurang i Majorna två dygn tidigare.”

  Ni hör ju hur sjukt Sverige har blivit på grund av den muslimska invasionen. Det är knappast Lasse Kronér som går omkring och kastar handgranater. Nej, fängsla och utvisa det muslimska packet.

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s