BARN OCH GAMLA FÅR SKULDEN I BAROMETERN

Att media och och pk-politikerna jobbar och lever i symbios fick vi idag ett skrämmande exempel på i Barometern. Det handlar om att föra läsarna bakom ljuset och invagga dem i tron att det är ett ökande antal barn och äldre som orsaker den kommande ekonomiska katastrofen i kommunerna. Det är en förbannad lögn och dikt som är mer eller mindre påhittad för att dölja en totalt felaktig politik under de senaste decennierna.

Där världens generösaste invandringspolitik är den största orsaken till förfallet inom svensk ekonomi, såväl för staten som för regioner/landsting och kommuner. En fallande svensk krona beror således inte på ett ökande antal barn och äldre! Den beror på helt andra orsaker i samhället som på ett eller annat sätt är kopplade till massinvandringen. Arbetslöshet, kriminalitet, sjukvårdsköer, tandvårdsköer, brister i skolan, hedersrelaterat våld, bostadsbrist o.s.v.

Barometerns journalist Rasmus Jeppsson har intervjuat tre politiker, kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsråden Carl-Henrik Sölvinger (L) och Christina Fosnes (M). Inte en stavelse om invandringen i någon av de tre artiklarna som alla handlar om kommande problem i den kommunala ekonomin eller som det nu så populärt kallas för ”utmaningar”.

Artiklarna är undermålig journalistik och det tror jag en majoritet av Barometerns läsare också begriper. Det är journalistik av värsta sorten. Barometern i symbios med politikerna gör allt för att inte ta upp de negativa effekter som invandringen skapat på kommunnivå. Det är så fruktansvärt pinsamt att läsa och så ynklig journalistik att skam går på torra land. Vilka fega politiker men de vill givetvis inte erkänna sina egna politiska misstag, utan spelar med i farsen. Vilken research har journalisten gjort innan intervjuerna?

http://www.barometern.se/kalmar/persson-s-staten-maste-gripa-in/

http://www.barometern.se/kalmar/l-vi-maste-se-over-kostnaderna/

http://www.barometern.se/kalmar/m-slapp-in-fler-privata-foretag/

Här kommer lite fakta som journalisten Rasmus Jeppsson och Kalmars toppolitiker undviker.

Befolkning

Befolkningsutvecklingen i Kalmar sedan 2002. Om det gamla begreppet för utrikesbakgrund så består befolkningsökningen i Kalmar till närmare 90 procent av personer med utrikes bakgrund. Med dagens betydligt vänligare definition på utrikes bakgrund är siffran ca 75 procent, det vill säga utrikes födda eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar.

En utveckling som borde skrämma alla!

Hur ser du arbetslöshetsutvecklingen ut i Kalmar.

Arbetslöshet 2019_01

Diagrammet visar inrikes respektive utrikes födda. Arbetslösheten bland inrikes födda är väldigt låg men den består till stor del av inrikes födda med två utrikes födda föräldrar.

Bland utrikes födda ligger arbetslösheten konstant på 25 procent över tiden. I praktiken innebär det ett ökande antal då utrikes födda ökar i snabb takt i Kalmar. Kom då ihåg att Kalmar kommun sysselsätter drygt 500 personer varje år i olika arbetslöshetsprojekt för att dölja den verkliga arbetslösheten. Detta till en kostnad på ca 50-100 miljoner kronor per år. Det finns med andra ord utrymme till besparingar inom kommunens ekonomi.

Detta undviker givetvis både Barometerns journalist och de tre toppolitikerna! 

Sedan får vi inte glömma etableringsreformen som betalar ut ersättningar till ett stort antal personer i Kalmar kommun. Även den utvecklingen förskräcker.

Etableringsersättning

Tyvärr har jag inte siffran för 2018 i skrivande stund men den skall jag givetvis plocka fram. Efter 24 månader i reformen lämnar dessa personer reformen och det ekonomiska ansvaret går över till kommunen. Nu inbillar sig många att dessa personer klarar av att försörja sig själva efter 24 månader i reformen. Så är inte fallet.

Under åren 2015-2018 har 582 personer lämnat reformen efter 24 månaders utbildning. Endast 32 personer har gått till ett arbete utan stöd. Det motsvarar lite drygt 5 procent. Det visar på ett fullständigt misslyckande i reformen. Och det gäller inte bara Kalmar utan hela Sverige har ungefär samma resultat i etableringsreformen.

Här är de exakta siffrorna för Kalmar kommun. Källa Arbetsförmedlingen.

Etableringsersättning lämnat

Att fler kommer i arbete med stöd under 2018 beror på de nya typen av jobb som kallas extra tjänster och moderna beredskapsjobb. Där staten står för hela lönekostnaden.

Det samma gäller ekonomiskt bistånd där jag även räknar in etableringsersättningen.

Ekonomiskt bistånd

Bidragen stiger och stiger för varje år som går. Det innebär givetvis att någon annan verksamhet får stryka på foten inom välfärden.

Jag skulle kunna fortsätta visa statistik på utvecklingen i Kalmar inom en rad andra områden som visar hur massinvandringen påverkar kostnaderna för kommunen. Skolan är ett sådant exempel med t.ex. hur många barn som har rätt att lära sig sitt modersmål.

Men jag tror att detta räcker för att alla som läser mitt blogginlägg skall förstå hur fruktansvärt missvisande Barometerns artikel är och hur fel det är att skylla på barn och gamla, att det är ekonomisk kris inom kommunerna och staten.

Det grundläggande problemet är att det är en minskande andel av befolkningen som bidrar med inkomstskatter i vårt samhälle. Bidragsjobb och andra jobbåtgärder genererar inga nettointäkter till samhället. Roten till denna utvecklingen är massinvandringen.

Tro inte på Barometerns bluffartiklar!

Annons

50 reaktioner på ”BARN OCH GAMLA FÅR SKULDEN I BAROMETERN

 1. Spiro 2019-08-01 / 16:56

  ”Vilken research har journalisten gjort innan intervjuerna?”

  Sanningen är ju den, som vi alla vet, att journalisterna nogsamt undviker allt som har med invandringens avigsidor att göra.

  Nämns en muslim så är det ett tycka synd om reportage, speciellt i samband med terrorattentat.

  Statsfinansierade public service går i spetsen de vill inte ens lämna ut signalementet på våldtäktsmän, med mörk hudfärg är väl bäst att tillägga. När metooo rasade som värst hade de inga hämningar i den vägen…

  Helin och Stjärne har förstått vad de är satta att göra…och de gör det villigt.

  Gillad av 1 person

 2. Rolle 2019-08-01 / 08:53

  När man tror att det inte kan bli värre så dyker Anna Ekstam upp och bevisar motsatsen.
  Med förtvivlan vädjar jag till Polisförbundet att hörsamma Greta Thunbergs uppmaning till strejk för klimatet den 27 september.
  https://polistidningen.se/2019/07/polisen-kommer-inte-racka-till/
  Anna Ekstam trovärdighet måste bli negativ. Inte ens noll kommer hon upp till.
  Någon verklighetsuppfattning har hon tydligen inte?

  Gillad av 3 personer

  • Anonym 2019-08-01 / 11:33

   Jag har naturligtvis mejlat Polisförbundet och ifrågasatt intelligens och sunt förnuft. Det är illa när Sveriges poliser befinner sig utanför normalt agerande.

   Gillad av 1 person

   • Lennart Karlsson 2019-08-03 / 12:24

    Troligen får du vänta på svar tills Pride festivalen (pedofiler och blottare inkl. deras barn) är över då väldigt många poliser deltager där.
    Om en diabetiker måste kissa bakom en undanskymd container mitt i natten så kommer ”Kling och Klang” och anmäler för ”förargelseväckande beteende”! Men blotta sig för barn och andra är OK?

    Gilla

  • Niklas R 2019-08-01 / 15:18

   Ytterligare ett bevis på att även om någon har en högskoleutbildning så betyder inte det att personen är intelligent eller ens bildad.

   Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2019-08-01 / 01:32

  Hela jävla priderörelsen är ett enda stort fascistiskt pedofilnätverk. Barnvåldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig är det vidrigaste av brott. I min värld kastrerar eller avrättar man pedofiler. I ÖB och Domstolsverkets värld däremot är pedofili något beundransvärt som har högt skyddsvärde. Jag kan inte tolka ÖB och Domstolsverkets deltagande i det perversa och pedofila pridetåget på något annat sätt. Vidriga människor!!

  Fy fan vad arg jag är nu. Igen!

  Här är hbtq-profilerna som dömts för brott mot barn
  https://www.varldenidag.se/nyheter/har-ar-hbtq-profilerna-som-domts-for-brott-mot-barn/repsgC!XlHYnx4ThcG4gPe1kLFcFw/

  Gillad av 2 personer

  • Stig Bergman 2019-08-01 / 07:58

   Lugn COSMIK DEBRIS! Lugn! Du är bland vänner.

   Med vänlig hälsning
   Elefanten i rummet

   Gilla

  • Niklas R 2019-08-01 / 15:20

   Socialistiskt, inte fascistiskt, nätverk. Hela HBTQ-rörelsen kapades och är numera en del av internationalen och omformad enligt den socialistiska modellen 1A.

   Gilla

  • Niklas R 2019-08-01 / 19:38

   Jag sa inte att fascism inte var en vänster rörelse. Jag sa att HBTQ rörelsen är uppbyggd på samma sätt som alla andra socialistiska rörelser, vilket är en stor skillnad från fascistiska rörelser.

   Gilla

 4. Viveka 2019-07-31 / 23:38

  Det är riktigt svarta moln som drar fram över Sverige! Jag känner stor ilska och är samtidigt riktigt bedrövad för vad politikerna ställt till i Sverige och fortsätter trots facit i hand! Dom skulle skämmas! Men så känner jag att det räcker inte att skriva på sociala medier utan medborgarna måste kräva förändringar så det hörs.Annars händer inget! Starta namninsamlingar, bombardera politikernas post- och mailadresser. Gå man ur huse! Kräva nyval NU!

  Gillad av 1 person

 5. Thor 2019-07-31 / 23:35

  Märkligt med det svenskklingande efternamnet och samtidigt uppenbara svårigheter att formulera sig på korrekt svenska. Och ännu märkligare att Ikea vill ha en sådan figur anställd. Detta var droppen för mig, sluthandlat på Ikea. Tycker för övrigt att produkterna inte längre är prisvärda.

  Gillad av 1 person

 6. Emerick Adolfsson 2019-07-31 / 20:24

  Snälla Thoralf! Våga ta steget. Jag kan tipsa dig om Koranens budskap av Mohammed Knut Bernström. Där kan du läsa helheten om religione och inte från islamfientliga medier. Islam är en väldigt lätt religion att följa och vi tror på en enda gud som är Allah.

  Min bror Arnoud van Doorn vågade inte heller se sanningen i vitögat. En dag reverterade han likt mig till Islam. Våga ta steget Thoralf och sök meningen med livet!

  Sverige kommer bli ett muslimskt land, det behöver inte ta 20 år.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-07-31 / 20:57

   Emerick Adolfsson, du svarar inte på min fråga.

   Jag kommer göra allt jag kan göra politiskt för att slänga ut islam från Sverige, inklusive dig. Varför stannar du i Sverige? Flytta till ett muslimskt land, där skulle du uppenbarligen trivas mycket bättre bland dina likasinnade religiösa våldsälskande dårar.

   Hur IKEA kan ha dig anställd begriper jag inte! Du är en ytterst olämplig person för alla svenska företag.

   emerick.adolfsson@ikea.se

   Jag tror att IKEA knappast gillar att du anger din jobbmejl när du håller på med din islamistiska verksamhet.

   Men alla som ogillar ditt sätt och dina kommentarer kan ju nu skicka dig ett mejl eller mejla IKEA om vad du ägnar dig åt.

   Lycka till med flytten till ditt favoritland!

   Gillad av 6 personer

   • Roger 2019-07-31 / 21:26

    Ikea främjar mångfald och multi kulti, så jag är inte förvånad. Kommer inte sätta min fot där igen. Ett jävla skitföretag för övrigt.

    Gilla

   • Anonym 2019-07-31 / 22:34

    Antingen är ”Emerick” galen eller en provokatör.
    Oavsett vilken har jag svårt att förstå att hans kommentarer släpps igenom.
    Fast kan det leda till att IKEA sparkar dåren så må det vara hänt.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-31 / 23:00

    Emerick Adolfsson är en svensk som konverterat till islam och boende i Skåne. Det finns flera artiklar om honom om man googlar hans namn. Alltså inget troll. Därför släpper jag igenom hans kommentarer för att alla skall kunna läsa dem och förstå vad som pågår.

    Gillad av 1 person

   • Kamprad 2019-07-31 / 23:44

    Enligt Ikeas pressavdelning använder de inte .se utan .com i sina mailadresser, men jag fick inget failure på .se när jag testade maila personen. Det kanske kommer senare?!?

    Gilla

  • ltsundelin1950 2019-07-31 / 23:28

   Det landet som blir muslimskt kommer att vara tömt på människor med resurser och tömt på alla företag. Det kommer att vara en utarmad sophög och muslimerna är oförmögna att utveckla länder. Det vet vi historiskt.

   Gillad av 1 person

  • Sven 2019-08-01 / 12:01

   Kommenterar som Emericks ger bränsle till att fortsätta kampen mot ett muslimskt Sverige.

   Gillad av 1 person

  • Niklas R 2019-08-01 / 15:24

   Varför skulle någon vilja konvertera till en uppenbart falsk gud påhittad av en falsk profet?!?

   Om du nu har läst och förstår koranen, svara på den här frågan: Hur skapade allah människan?

   Gilla

   • Niklas R 2019-08-02 / 14:44

    Som jag misstänkte. Denne muslim vill inte svara på enkla teologiska frågor om sin koran eftersom han vet att det bara kommer att resultera i att han motbevisar sig självt.
    Sedan ska han inte referera till Bergströms koranöversättning för den är felaktig på många ställen – där Knut, med största sannolikhet medvetet, använt fel svenska ord för att urvattna originaltextens betydelse.

    Gillad av 1 person

 7. Muhammed 2019-07-31 / 20:11

  Johan Persson skriver att unga flyttar in tack vare universitetet. Då undrar jag om han har koll på hur många av dessa som efter studietiden bosätter sig i Kalmar kommun! Det är nämligen en mycket liten del, så gott som obefintlig. Studenter bidrar med liten del inkomstskatt (låg inkomst).

  Gillad av 1 person

 8. Robban 2019-07-31 / 18:14

  De kommer bokstavligen köra ända in i kaklet!
  När sedan katastrofen är ett faktum, så kommer det låta att: -Vi var naiva, vi hade fel, vi räknade fel, utvecklingen gick fel osv mm
  För att till sist säga: -Men nu är det såhär! Vad ska vi göra åt det?, Hur mycket kan du tänka dig att sänka levnadsstandard?, pensionsåldern måste höjas tills personen avlider(gäller bara svenskar) osv mm
  Allt ska naturligtvis ske på etniska svenskars bekostnad, eftersom inget får fattas för den nya adeln och vi som motsatt oss och/eller varit kritiska, är de som är tänkt ska få ta smällen!
  Den enkla, självklara och naturliga lösningen, att börja skicka hem bedragare och lycksökare, kommer att undvikas som pesten!
  Sverige ska till varje pris, med alla till buds stående medel, förvandlas till en dystopisk och våldsam misär från tredje världen!
  Ursäkta att jag är aningen negativ! Men jag ser väldigt få framtidsscenarion som får ett lyckligt slut för alla inblandade!

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2019-07-31 / 17:05

  En syrisk ”läkare” kompenserar inte 1000 somaliska analfabeter med bedrövlig tandstatus och ett enormt vårdbehov.

  Gilla

 10. martiusus 2019-07-31 / 16:46

  Sanningen och det verkliga syftet med massinvandringen och folkutbytet gick upp för en del vid det senaste valet där socialdemokraterna fick uppemot 80 procent av rösterna i de invandrartäta områdena.

  Bankomatflyktingarna biter inte den hand som föder dem, inte ÄN i alla fall.

  Gillad av 1 person

 11. JN 2019-07-31 / 16:44

  Varje dag kommer rapporter om kommunernas dåliga ekonomi. Här är några axplock:

  Filipstad är en konkursmässig kommun i Värmland. Anledningen beror på asylinvandringen. Filipstad har flest socialbidragstagare i hela landet i relation till befolkningen. Av stadens drygt 10 000 invånare har över 2 000 utomeuropeisk bakgrund. Hela 80 procent av de vuxna i den gruppen saknar jobb och ytterligare tio procent befinner sig i arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

  Hässleholm tvingas chockhöja skatten på grund av ”arbetslösa migranter”. Det är flyktinginvandringen som ligger bakom Hässleholms kommuns krisande ekonomi och behov av nedskärningar och en skattehöjning. Det säger kommunalrådet Lars Johnsson (M).

  Eskilstunas ekonomi rasar med 169 miljoner – nu ska invandrare få lån i stället för bidrag.

  Läget för Falu kommuns ekonomi är allvarligt… Överskott på 70 miljoner har vänts till minus. Orsakerna till underskottet i årets prognos är de samma som tidigare – försörjningsstöd och kostnader för personlig assistans, familjehem och HVB-hem”

  Tog emot flest flyktingar – nu rasar ekonomin i Hedemora.

  I Flen dras socialförvaltningen med ett underskott på 55 miljoner. För att spara pengar testar man att använda kameror i stället för verkliga hemtjänstbesök. Sedan ska man sätta in robotar för att duscha och mata de äldre.

  Bengtsfors kommun går mot ett underskott på 21 miljoner kronor vid årets slut.

  Värmländska Hammarös kommunfullmäktige har klubbat igenom ett budgetförslag med miljonbesparingar och en skattehöjning inför nästa år. Kommunstyrelsen uppger att de ökade kostnaderna för kommunen beror på en ökad inflyttning ”som initialt ger högre kostnader”.

  Karlshamn går back med 110 miljoner – försörjningsstödet skenar.

  Olofström går back med – 12 MSEK.

  Ronneby är på väg att gå med 55 miljoner kronor i minus i år. Nu väntar kärvare tider i kommunen med anställnings- och köpstopp. Hälften av Ronnebys utrikesfödda är arbetslösa och kommunen tvingas betala 33 miljoner i socialbidrag.

  Den ekonomiska situationen i Kristianstad i Skåne är illavarslande och nu väntar ett stålbad för kommunen. ”Stor invandring” är orsaken till det ekonomiska krisläget.

  Timrå kommun redovisar en förlust motsvarade 3 272 kronor per invånare. Timrås kommunalråd Stefan Dalin (S) pekar på bland annat socialtjänsten där fler behövt hjälp och kostnaderna därmed blivit högre än budgeterat.

  I Gislaved visar socialbudgeten ett underskott på 40 MSEK. Ett besparingsprogram införs nu där stödet till funktionsnedsatta dras in eftersom försörjningsstödet tar allt budgetutrymme och tränger undan andra angelägna behov. Trots de kraftiga besparingarna gör nämnden en förlust på 16 MSEK.

  Linköping är ytterligare en kommun som varnar för betydande ekonomiska svårigheter p.g.a. skenande socialbidrag.

  Danderyd är en av landets rikaste kommuner men tvingas höja kommunalskatten eftersom de måste lämna ifrån sig 565 miljoner till andra, invandringstäta kommuner, bl.a. till invandrargettot Malmö.

  Belastningarna på kommunernas budget för försörjningsstöd och behovet att förse nyanlända kommunplacerade med bostäder kommer öka ännu mer från juli ute i kommunerna. I juli lättar regeringen ytterligare på de spärrar som håller familjeåterföreningarna nere. Från och med den första juli utvidgas gruppen med de som fått uppehållstillstånd av särskilda skäl och som tidigare inte hade rätt till återförening. Kalmar Kommunstyrelse utskott för integration och arbetsmarknad beslutade på sitt senaste sammanträde att verka för att det vid all produktion av lägenheter ska upplåtas ett antal lägenheter till Kalmar kommun. Kommunen ska sedan fördela dessa bland nyanlända som kommer få förtur i den kommunala bostadskön.

  Framför allt är behovet stort av större lägenheter, eftersom det är stora familjer som förväntas komma till Kalmar. Åtta av de ensamkommande ungdomar som bor i kommunen får nu hit sina familjer, enligt reglerna för anhöriginvandring, och dessa ska också få någonstans att bo.

  – Vi vet att några av de som är på väg till kommunen är stora familjer, med flera barn och vuxna.

  Snart är varenda kommun i Sverige konkursmässig p.g.a. den vansinniga massinvandringspolitiken.

  Gillad av 2 personer

  • Robban 2019-07-31 / 18:18

   Har sett en liknande artikel med en liknande story! Fast då hette den media intervjuade Michael Skråmo!
   Med facit i hand, så vet vi ju hur ”positivt” det blev!

   Gillad av 1 person

 12. Svante 1 2019-07-31 / 15:11

  Barometern nästan värre än Borås Tidning…..

  Gilla

 13. Cosmik Debris 2019-07-31 / 14:08

  Det är inte tillräckligt många negrer och muslimer som spelar golf.

  ”– Det är inte vilka män som helst utan det är ganska hög ålder, medelåldersmän och också av svensk härkomst, säger Svender.”

  Jenny Svender (som bor etniskt rent) tycker tydligen att det är för få våldtäkter, rån, skottlossningar och knarkförsäljningar på svenska golfbanor. Det vill hon ändra på. Undrar vad golfarna tycker?

  https://samnytt.se/riksidrottsforbundet-i-attack-mot-golfsverige-manga-med-svensk-harkomst/

  Gillad av 2 personer

  • Anonym 2019-07-31 / 20:41

   Isfiske är och en utmaning för kommunisterna på SVT och vänsterliberalerna som kallar sig förtroendevalda…
   Lagstiftning med inkvotering av utomeuropéer att vänta..?
   Och Bruna Böner med stekt fläsk lär väl snart förbjudas i grundlagen…
   Vi bor ju ändå i Absurdistan.

   Gillad av 1 person

 14. Sven 2019-07-31 / 14:02

  När kronan går ned så borde det vara köpläge av svenska företag. De blir billigare och billigare om man sitter med en utländsk valuta. Men jag tycker mig se att det inte är så många företagsaffärer. Min tolkning är att att det finns yttre svenska förutsättningar som de utländska köparna inte vill ta i tång med. Utländska köpare vill eller vågar inte satsa på Sverige.

  Gilla

  • martiusus 2019-07-31 / 17:51

   Och dom utländska ägarna i svenska företag, dom är många. När utdelningen kommer
   om våren skyndar dom snabbt att växla till en säker valuta.

   Sverige borde ha sagt ja till EURO men nej till EU.
   Politiker och media grundlurade den gode, naive svensken…

   Gilla

 15. Tobbe 2019-07-31 / 13:59

  Johan Persson är såklart noga med att poängtera att andra kommuner är värre och kommer få större problem. Är det retorik i ren narcissistisk anda?

  Gillad av 1 person

 16. Tony Ingman 2019-07-31 / 12:47

  En journalist som skriver med det förstånd han har, det vill säga måttligt,
  men vem är förvånad, det sägs att journalister har hög utbildning? det märks
  sannerligen inte på det dravel dom hasplar ur sig, men en sak är säker, att
  hade journalistkåren gjort det jobb som är deras uppgift, att granska makthavare,
  så hade denne tölp inte kunnat sitta och vara oförskämd mot dom som gjort rätt
  för sig i livet, och nu ska ta emot spottloskor av typer som denne.

  Jag begriper mig faktiskt inte på Svenska folket, som betalar för tidningar
  som den här, som baktalar dem! Så viktiga är inte lokala nyheter!

  Gillad av 1 person

 17. Cosmik Debris 2019-07-31 / 12:46

  Jan Ivarsson håller med dig

  Politiker måste tala sanning
  ”Det är för att regeringen framhärdar med sin migrationspolitik, som pengar saknas för att hålla vården igång[…] Det är därför antal fattiga pensionärer ökar och inte har råd med mediciner och tandvård[…]Strandhälls argumentering om många gamla är på samma intellektuella nivå som att hävda att skogsbränder beror på att det finns för många träd. ”

  https://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/politiker-m%C3%A5ste-tala-sanning-1.16621027

  Gillad av 1 person

 18. Evert 2019-07-31 / 12:30

  Att artiklarna ens har kommit till säger att det är väldigt illa ställt I Kalmar kommun. Det räcker att köra genom staden och tätorten för att inse och se förfallet. Nu börjar fasaden rämna för Johan Persson. Han har tappat ansiktet helt enkelt och gör allt för att vilseleda oss.

  Kan det bli en Fanderdun 2.0?

  Gillad av 1 person

 19. Thor 2019-07-31 / 11:58

  Trots allt är det en sjunkande andel etniska svenskar som röstar för fortsatt fötfall
  1968 fick socialdemokraterna över 50% av rösterna, så gott som helt etniska svenskar. Nu tippar jag att de får 15-18% av de etniska svenskarnas röster. Det är förvisso alldeles för mycket.

  Gillad av 1 person

 20. Muhammed 2019-07-31 / 11:46

  Börjar Johan Persson nu få huvudbry över Kalmars ekonomi och skulder? Borde han tänkt på innan vansinnet bröt ut.

  Barometern mörkar som alltid.

  Gilla

 21. martiusus 2019-07-31 / 11:16

  Jag tycker uppriktigt synd om de knegare som slitit i hela sitt liv för att på ålderns höst se sina folkvalda öda bort de gemensamma tillgångarna på hitresta parasiter.

  Det är viktigare att afghaner som fått gymnasieamnesti får dyra märkeskläder än att åldringarna på äldreboendet får ordentlig mat.

  Gillad av 2 personer

 22. Anonym 2019-07-31 / 11:01

  Skulle vara intressant att ta fram siffror på hur mycket pengar som förs till hemländerna av dessa
  nysvenskar, skulle själv tro att detta påverkar BNP och håller ner inflationen på ett skadligt sätt.
  Mvh Lasse P.

  Gillad av 3 personer

  • Thor 2019-07-31 / 11:52

   Man kan ju ana när man ser reklam för överföringstjänster, Western Union, Forex och allt vad det är. Det finns till och med en statligt finansierad hemsida ”Money from Sweden” där erbjudanden jämförs.

   Gillad av 2 personer

 23. fete 2019-07-31 / 10:47

  NI HAR EN BLYTUNG SKULD TILL DAGENS SITUATION IDIOT POLITIKER……..

  Gillad av 1 person

 24. stigrydmark 2019-07-31 / 10:07

  Nu är vi ju sedan länge vana vid att journalister inte är att lita på. Denna yrkesgrupp tillsammans med politiker är idag de mest föraktade. Gemensamt är de omoraliska, oansvariga, likgiltiga för den förda politiken och dess mycket allvarliga konsekvenser. Något som stört mig är att ingen bryr sig om alla offer. Knappast en rad eller kommentar. Politiken är värd alla offer i form av döda, misshandlade, rånade och våldtagna. Unga tonårstjejer begår självmord efter gruppvåldtäkter, eller mår så psykiskt dåligt att man inte klarar vardagen/skola. De och andra får kanske men för livet och ingen dj-l bryr sig.
  Journalister bär det yttersta ansvaret för att man låter detta fortsätta. Man har makten och möjligheten att förändra. Dessa människor är lågt stående och förtjänar vårt totala förakt.

  Gillad av 7 personer

 25. Rolle 2019-07-31 / 10:03

  Tack Thoralf för att du avslöjar dessa avskyvärda politiker.
  De gör allt för att dölja sin förödande politik mot det svenska skattebetalande folket. Att de är så korkade att de inte begriper att det finns alternativa medier som berättar om deras falskhet. Det som SD sagt i många år håller de fortfarande på att förneka med falsk information och döljer sanningen.
  Undrar hur dessa lögnare sover om nätterna.

  Gillad av 4 personer

 26. Maria 2019-07-31 / 09:39

  Thoraf,

  1 euro snart uppe i 11kr
  1 dollar snart uppe i 10kr

  Och islamisering ökar varje dag som går.

  Gillad av 1 person

 27. Hacke 2019-07-31 / 09:29

  Visst är svenskarna orsak och bär skuld till att det ser ut som det gör. Men av en helt andra orsaker än vad politikerna och deras regimtrogna medier låter påskina.
  Framför allt för det faktum att de går på deras samstämmiga lögner om och om igen och därmed troget röstar på sin egen undergång vart fjärde år
  Den skulden och det oförlåtliga sveket lär inte bara de själva få leva med utan också deras efterkommande i generation efter generation.

  Researchen hos Barometern och all gammelmedia är lika frånvarande som vettet på att skämmas.
  Tack ännu en gång Thoralf för ditt gedigna journalistiska hantverk.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.