RIGORÖS KONTROLL

Jag träffade under onsdagen de två personer som gjorde polisanmälan av SD-politikern i Kalmar och hade ett längre samtal med dem. En polisanmälan som varit väldigt omskriven i media men som polisen varit väldigt tystlåten om. Båda personerna som gjorde polisanmälan har nu avsagt sig medlemskapet i Sverigedemokraterna och kan därmed tala helt fritt om händelser inom SD under det senaste året, efter min uteslutning, utan att riskera bryta mot någon kommunikationsplan och riskera att bli uteslutna. De ville förekomma ett sådant agerande från partiet.

Det är dock beklämmande att höra hur nonchalerade de blivit av ledande företrädare från SD. Distriktsordförande Mattias B Johansson har inte bemödat sig med att ta kontakt med personerna efter polisanmälan. I och med att anmälan är så pass allvarlig anser jag att ordförande för distriktet har en skyldighet att prata direkt med personerna som gjort anmälan och därmed kunna ställa direkta och adekvata frågor till de som gjort anmälan för att kunna utvärdera vilka åtgärder, han som distriktsordförande skall vidta.

Personerna har också sökt kontakt med Mattias Karlsson men han har struntat i att svara på deras vädjan om hjälp och stöd. Det är ett ytterst märkligt agerande från ansvariga och förtroendevalda sverigedemokrater. Det går knappast att påstå att SD har en professionell krishantering.

I en av artiklarna som Barometern skrivit om polisanmälan säger Mattias B Johansson följande.

Partiet har en rigorös kontroll för de som vill ikläda sig förtroendeuppdrag för oss. Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som kommit till vår kännedom, säger Mattias Bäckström Johansson i pressmeddelandet.”

http://www.barometern.se/kalmar/sd-politiker-tvingas-lamna-alla-uppdrag/

Om Mattias B Johansson ser mycket allvarligt på uppgifterna som kommit till hans kännedom enligt artikeln. Varför har han då inte tagit kontakt med personerna som gjort anmälan? Helt obegripligt!

Partiet har en rigorös kontroll. Bra, men vad gör partiet om man vid denna rigorösa kontroll hittar en rad oegentligheter och missförhållanden. En rigorös kontroll måste ju till exempel innebära att personer som inte kan sköta sin ekonomi utan som har ett stort antal betalningsanmärkningar, sexsiffriga skulder hos kronofogden och är föremål för utmätningen på sin inkomst inte kan ikläda sig förtroendeuppdrag för partiet. Eller är det ok enligt partiets rigorösa kontroll? Är det en selektiv kontroll?

En rigorös kontroll måste ju leda till att personer också stoppas. Annars behövs ingen rigorös kontroll. Eller har vissa personer en gräddfil inom partiet?

Vad är rigorös kontroll för Mattias B Johansson?

 

11 reaktioner på ”RIGORÖS KONTROLL

 1. mittbaramitt 2019-08-02 / 10:13

  Ja vad ska man säga om detta?!

  2 medlemmar som har positioner i SD som är så skuldsatta att man tror inte det är sant.

  Ignorans från ledningen.

  Detta är vad man i andra länder kallar diktatur. Ingen annan får säga eller tycka utan att riskera att bli uteslutna eller får de andra i styrelsen att frysa ut vederbörande.

  Så hur kan detta kallas ett demokratiskt parti???

  Många frågetecken angående detta!

  Gillad av 3 personer

  • Rune 2019-08-02 / 15:47

   Vilka då?

   Gilla

 2. turrim 2019-08-02 / 08:42

  Politik måste bygga på förtroende. När det saknas förtroende inom partiet så ska man inte beklaga sig över att andra partier inte törs föra förtroliga samtal.

  Gillad av 2 personer

 3. Mattias 2019-08-02 / 08:25

  Sluta upp med ditt islamhat! Du vet varför du blivit utesluten.

  Gilla

  • hasp 2019-08-02 / 12:02

   Yttrandefrihet inget för anhängare av islamiseringen…?

   Gillad av 1 person

 4. Onkel Björn 2019-08-02 / 00:11

  I den bästa av världar borde det ju ha gått till på sätt att medlemmarna hade haft ett fullgott förtroende för sin distriktsordförande och gått till honom och dryftat det hela innan en anmälan gjordes.
  Men så verkar det ju inte ha skett.

  Gilla

  • Emerick Adolfsson 2019-08-01 / 21:40

   Sånt får inte hända, men det har inget med min religion att göra

   Gilla

  • hasp 2019-08-02 / 19:55

   Ju mer vänsterliberalism, ju mer mångfald och ju mer religion i vårt före detta paradis desto fortare kommer undergången.
   Men svensken röstar för undergång.
   Det får inre glömmas bort.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s