DÅRAR I REGERING OCH RIKSDAG?

Det blir fler och fler KSO, (Kommunstyrelsens ordförande) som talar om sanningen bakom kommunernas ekonomiska kris! De blir helt enkelt tvungna då de är alldeles nyvalda och det är tre år till nästa val och då går det inte ljuga sig fram till 2022. Utan verkligheten gör sig påmind och plus och minus går inte längre ihop i många kommuner.

Nästa politiker att ta bladet från munnen är kommunalrådet, tillika KSO, Stig Bertilsson (M) i Bengtsfors.

”Kostnaderna i kommuner som tagit emot nyanlända har fortsatt kraftigt även när de statliga intäkterna slutat. Det skapar ett stort negativt hål i kommunkassan.

Men kan det inte också ge skatteintäkter när det kommer nya människor till kommunen?

– Jo, på sikt så hoppas och tror jag att det gör det. Men när den tvååriga etableringsperioden går ut så innebär det inte att man direkt blir inkomsttagare. Utan i många fall har man långt kvar till den svenska arbetsmarknaden. Det är en obalans som staten borde ta ansvar för.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kommunalradet-i-bengtsfors-vadjar-om-ekonomisk-hjalp

I Kalmar kommun har vi istället en KSO, Johan Persson (S) som skyller på barn och gamla att kostnaderna stiger.

https://thoralfsblogg.com/2019/07/31/barn-och-gamla-far-skulden-i-barometern/

Jag har varnat för den här utvecklingen under många år på min blogg och jag har redovisat kostnaderna för etableringsreformen och varnat för att kostnaderna efter 24 månader hamnar i kommunens knä. Jag har visat på statistik över hur få som klarar av att försörja sig själva efter 24 månader i etableringsreformen.

Jag har samtidigt full förståelse för att dessa lokalpolitiker kräver att staten skall skjuta till pengar. De har i många fall tvingats ta emot fler invandrare/asylsökande än vad de har haft möjlighet att ta emot eller önskat. Allt tack vare Anvisningslagen som klubbades igenom i Riksdagen den 27 januari 2016.

Vi skall därför vara lite försiktiga med att kritisera lokalpolitikerna som just nu har ett litet helvete med ekonomin. Och som sannolikt blir tvungna till nedskärningar inom välfärden på olika sätt eller skattehöjningar.

De som bär skulden är de riksdagspolitiker som röstade igenom Anvisningslagen i riksdagen den 27 januari 2016. Det vill säga samtliga partier förutom Sverigedemokraterna.

Kom ihåg att båda Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Liberalerna gick på den rödgröna regeringens linje och röstade för Anvisningslagen som tvingade kommunerna att ta emot stora mängder nyanlända.

Anvisningslagen votering riksdagen

De största ”skurkarna” är de riksdagsledamöterna som röstade igenom anvisningslagen och tvingade därmed båda fattiga som rika kommuner att ta emot nyanlända!

Den prognos som Migrationsverket släppte i måndags innebär ytterligare ca 300 000 personer som kommer söka uppehållstillstånd i Sverige de kommande åren.

Vilka kommuner skall ta emot dessa skaror? Det borde regeringen redovisa men man stödjer sig fortfarande på anvisningslagen och skickar nya nyanlända till de kommuner som redan går på knäna.

Har vi dårar som sitter i regeringen och riksdagen? Stäng gränsen nu!

 

 

51 reaktioner på ”DÅRAR I REGERING OCH RIKSDAG?

 1. Urban 2019-08-06 / 13:14

  Varför ska vi inte kritisera dessa kommunpolitiker? De har själva varit med och röstat fram invandringen så de är 100% ansvariga.

  Gilla

 2. Gunnar Karlsson 2019-08-02 / 19:44

  Off Topic

  Har tyvärr Noterat att Regeringen beordrat Youtube att stänga ned SwebbTV, vilket IOF:s är ett mycket fint betyg till SwebbTV, måste ha varit en riktig böld där bak på diktaturen på Sveavägen 68. Personligen älskade jag älskade jag SwebbTV och hoppas att protesterna tvingar Regeringen och Youtube att backa.

  https://www.friatider.se/youtube-raderar-swebbtv-hets-mot-folkgrupp

  Om inte så är detta det slutgiltiga beviset på att Sverige inte längre är en demokrati, för utan en fungerande yttrandefrihet så kan inte ett land kallas demokratiskt.

  Jag förstår inte varför folk envisas med att använd Youtube, speciellt som det är allmänt känt att företaget befinner sig på vänsterkanten och samarbetar med Regeringen. Det finns gott om alternativ, en snabb sökning på Bing gav resultatet nedan.

  https://techtrickszone.com/2018/08/25/best-youtube-alternative-sites/

  https://twitgoo.com/best-youtube-alternatives/

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

  • Spiro 2019-08-02 / 20:40

   Tack för länkarna.
   Morgan och co jobbar ihärdigt …..

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-08-02 / 21:00

    Spiro, jag misstänker att du är på helt rätt spår, denne maktgalne mann är helt rabiat, han sk… fullständigt i vår yttrandefrihet.

    //Gunnar

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-08-02 / 22:30

    Hasp, välkommen till Frankrikes landsbygd, varför nöja sig med en .357 när det finns .38 eller varför inte .44…

    //Gunnar

    Gilla

  • hasp 2019-08-02 / 21:43

   Sosseriet i maskopi med It-bolagen som ju är vänsterextrema.
   Vidrigt.

   Drömmen är en stuga i ödemarken långt från PK och vänsterliberaler. Givetvis inte i Sverige.
   Jeep och en .357 Magnum, sedan reder man sig.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-08-02 / 22:42

    Hasp, vänligen se ovan.

    //Gunnar

    Gilla

 3. martiusus 2019-08-02 / 19:07

  Jag tror aldrig Sverige haft så inkompetenta och oansvariga politiker som idag, och ändå är de högre avlönade än 1950-talets politiker som inte hade mer i månaden än en adjunkt.

  Svensken tillåter makthavarna skänka bort det land våra förfäder med hårt arbete skapade till främlingar.

  För att kunna genomföra alla sådana här tilltag så skapar man begrepp som ”värdegrunden”
  en värdegrund som ingen normalintelligent begriper vad det innebär.

  Kan det ha något med det nästan medeltida begreppet synd att göra?
  Ett begrepp som användes att till att dominera, diskriminera och förfölja. I ”godhetens” namn?

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-08-02 / 23:30

   Värdegrunden kan vara olika, ha olika innehåll, beroende på i vilket sammanhang den åberopas. Den står för de normer och beteenden som är önskvärda i det speciella sammanhanget. I ett annat fall kan den vara motsatsen … …

   Värdegrunden kan vara snäv och icke-tillåtande: Du ska inga andra gudar ha. Eller vid och tillåtande som i mottot: Live and let live!

   I en familj kan man ha ordningsregler som värdegrund: Alla ska hjälpa till för trevnaden i hemmet – diska, städa sitt rum, Inte dra pennor med syrran, inte ljuga för mamma o d. En demokratisk värdegrund är alla överens om. En diktatorisk/totalitär värdegrund som trycks ner över andra – utan att förklara vad den är bra för eller varför den finns och mest är till för att skapa förvirring/söndring och för att ge en grupp makt … Tja, den värdegrunden är du säkert bekant med, eller hur, Martiusus?

   Gillad av 2 personer

 4. turrim 2019-08-02 / 18:11

  Vi borde få veta i media vilka personer det var som röstade för att driva landet mot konkurs den 27 januari 2016. Tillkommer gymnasieafghanerna och senast ökad anhöriginvandring.

  Dessa riksdagsledamöter har gratis resa (flyg, tåg, taxi) varje vecka för att möta väljarna på hemorten. Då är det läge att varje vecka vecka ställa de hårda frågorna. Från väljare och lokalmedia. Eller?

  Gillad av 2 personer

  • stefan a. 2019-08-02 / 20:06

   Inte från fulmedia då iaf. för de har i högsta grad varit med och drivit fram rådande omständigheter, med sin klappjakt på de som vågat ifrågasätta, de som borde ställt de svåra frågorna här i stället jagat de få som vågat. Rättsapparaten runt de styrande visar sig ha stora brister i Sverige, man kan starta krig och öppna gränser med katastrofala följder och det enda som händer är att man kallas på frivilligt förhör med kaffe och dopp hos KU.

   Gillad av 1 person

 5. Onkel Björn 2019-08-02 / 18:03

  Håller inte riktigt med om ansvarsfördelningen när det gäller invandrarnas placeringar i kommunerna. Jag anser att även lokalpolitikerna måste ta sitt ansvar. Den situation som vi nu befinner oss i är hela 7 klövern fel och lokalpolitikerna har ett stort ansvar i det hela.

  Att man nu i kommunerna börjar få ont om pengar , borde man ha insett för länge sedan. Den här situationen varnades det för redan på 90 – talet. Att kommunalråden sen har dansat efter moderpartiernas ledningar i Stockholm, måste de faktiskt själva ta ansvar för. De borde ha haft mer civilkurage och insett att deras uppdrag faktiskt har varit att sköta en kommun på för invånarnas sida mest ekonomiska sätt.
  De har varit valda av invånarna och inte av moderpartierna i Stockholm. Att de flesta sen har dansat efter Stockholmarnas pipa är ju bara för att stärka sina egna karriärmöjligheter och framtida riksdagsplatser.

  Känner man att man inte klarar sitt uppdrag, ska man kliva åt sidan. Sån enligt mig är de styrande lokalpolitikerna minst lika skyldiga som regering och riksdag.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-08-02 / 18:34

   Absolut så är det så. Om alla lokalpolitiker hade satt sig på tvären hade det inte blivit någon anvisningslag. Men så har vi dårarna i Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Vad gör vi med dem?

   Gillad av 1 person

   • Onkel Björn 2019-08-02 / 18:50

    Ja, så länge det finns folk som röstar på dessa partier så står vi där.

    Gilla

   • Lars Johansson 2019-08-02 / 21:49

    Problemet med dessa lokalpolitiker är att de i många fall är tillsatta genom negativ tillsättning,de blir tillsatta men vill inte egentligen ha uppdraget!

    Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-08-02 / 20:03

   Grattis Bajen666, du var före mig, såg inte ditt inlägg när jag skickade mitt. Detta är ett mycket allvarligt ingrepp i den svenska demokratin.

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

 6. martiusus 2019-08-02 / 17:08

  Felet är att de flesta politiker inte kan medge att de haft fel i en fråga, de har hela tiden hävdat att ”flyktingarna” skulle komma i arbete och därmed generera skatteintäkter.

  Vad de inte räknade med var att de ”flyktinginvandrare” som kom i arbete gjorde det i egna företag som kvartersbutiker, städfirmor, restauranger och liknade där de kunde fuska med skatten och ha släktingar anställda svart.

  Våra korkade politiker tänkte aldrig på kulturskillnaderna och synen på det allmänna. De som kom hit kände inte samma solidaritet med samhället som svensken och nordbon gör.

  De som kom kände större solidaritet med familjen, klanen. Svenska staten var något man bara utnyttjade så mycket man bara kunde i form av etableringsstöd och liknade.

  Gillad av 5 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-08-03 / 06:07

   Det är fan inte klokt, hur kan hon få jobba kvar, polisen anseende sjunker under skosulorna !! Bara i Sverige !!

   //Gunnar

   Gilla

  • Bo Adolfsson 2019-08-02 / 19:46

   Youtube har stängt av swebb-TV p g a ”hate-speech”.
   Morgan Johansson och Peter Eriksson jobbar bra även på sommaren!

   Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2019-08-02 / 22:23

    Ja, det är sant – de har stängt Swebb-TV!!!

    Som har informerat om så mycket om läget i landet. Och som verkligen inte handlar om hat eller hot mot folkgrupp. Däremot om fusk och lögner om klimat – t ex Elsa Widding för en tid sen. Och om lögnerna kring Olof Palmes frånfällle.

    Jag undrar hur länge Hans Jenseviks föredrag om befolkningsförändringen i Sverige får ligga kvar …

    Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-08-02 / 22:26

    Tur att man hunnit spara ner en del på USB men inte så mycket. Möjligen finns Swebb-TV på andra ställen än youtube … vimeo … ???

    Gillad av 1 person

 7. Månne?! 2019-08-02 / 15:54

  ”Allas lika värde”, vad är det?!
  Är det en saklig beskrivning av sakernas tillstånd eller en utopisk kommunistisk önskedröm?!

  Gilla

 8. Sampa 2019-08-02 / 14:50

  Hur länge har Johan suttit på tronen? Max 10 år borde vara lag. Har han inte vett nog att lämna?

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2019-08-02 / 14:27

  Kostnaden för den skadliga invandringen från muslimska länder och Afrika har staten brutalt kastat i knäet på kommunerna. Som om det inte vore nog så ska lärarkåren ta ansvar för de 9000 ljugande muslimska skäggbarnen.

  Tänk om kommunerna hade följt fjällregel nr: 8 för fem år sedan? Nu kan de stå där med sina tvättade halsar. Alla ansträngningar var förgäves och konkurs väntar. 😊

  Fjällregel nr: 8: Vänd om i tid – det är ingen skam i att ge upp

  https://fjellvett.com/fjellvettreglene/fjellvettreglene8

  Gillad av 3 personer

 10. Henrik Hillberg 2019-08-02 / 13:47

  Funderar allt oftare på att emigrera från detta skitland där allting är på väg att gå åt helvete.

  Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2019-08-02 / 15:05

   If life seems jolly rotten
   There’s something you’ve forgotten
   And that’s to laugh and smile and dance and sing.
   Don’t be silly chump
   Always look on the bright side of life…
   Always look on the light side of life…

   Life’s a piece of shit
   When you look at it
   Life’s a laugh and death’s a joke, it’s true.
   You’ll see it’s all a show
   Keep ‘em laughing as you go
   Just remember that the last laugh is on you.
   Always look on the bright side of life…
   Always look on the light side of life…

   Come on guys, cheer up!
   Worse things happen at sea, you know.
   Always look on the bright side of life…
   I mean – what have you got to lose?
   You know, you come from nothing – you’re going back to nothing.
   What have you lost? Nothing!
   Always look on the right side of life…
   Always look on the right side of life…

   Gillad av 3 personer

   • Henrik Hillberg 2019-08-02 / 21:46

    Tack 😁

    Gilla

 11. Åke Karlsson 2019-08-02 / 13:47

  Johan Persson är tragisk av värsta sorten. Vägrar erkänna det han och alla egentligen redan vet. Kalmar kommun kommer sluta riktigt illa.

  Gilla

 12. Nils Dacke 2019-08-02 / 13:41

  Låt kommun efter kommun krascha, det är enda sättet att få PK-sekten i landet att inser vilket monster de skapat och som kommer att gröpa ur Sveriges finanser och välfärd för många år framåt. Det blir en upplevelse och stor underhållning när PK-sekten kommer att stå och gråta och be om förlåtelse i direktsänd TV. Det blir att köpa mer popcorn så att det finns hemma när den dagen kommer. Härliga tider, strålande tider.

  Gillad av 2 personer

  • Muhammed 2019-08-02 / 18:06

   Säger detsamma. Låt det gå åt helvete, jag hoppas!

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-08-02 / 22:10

   Kommunerna kommer inte att krascha, bäste kusin! De lägger ner verksamheter, tar bort bidrag där de törs och höjer skatterna etc. Vi har ju ingen Pomperipossa kvar i landet som kan klaga till den aktuella degenererade miljonärsministern.

   Snart blir det väl skatt på inandningsluft och förbud mot utandning – gillar ju klimat-Greta men inte växtligheten i landet. Men någon matproduktion behövs väl inte heller när de flesta slutat andas … ÄVEN invadörerna.

   Gillad av 1 person

 13. Errbe 2019-08-02 / 12:57

  Anvisningslagen bör betraktas som ett brott mot det kommunala självstyret. Detta var garanterat i grundlagen, vilket gör lagen till ett grundlagsbrott. Det beivrar ingen och det finns ingen instans som kan ogiltigförklara den.

  Vi behöver en ny grundlag, där en förvaltningsdomstol skall finnas och den skall ha makt att ingripa mot grundlagsbrott ! !

  Gillad av 5 personer

 14. Roland Salomonsson 2019-08-02 / 12:35

  Vi skall nog samtidigt inte glömma hur ”Rika” kommuner trixar med sin tilldelning av invandrare, genom att med hänvisning till ”bostadsbrist” köpa en skitfastighet/skitboende i någon, ofta fattig småkommun, och locka invandrare att flytta dit. Ett par av de kommuner i Värmland, som har kvaddad ekonomi har tagit emot 50-talet invandrare vardera, vilka ursprungligen tilldelats rika kommuner.

  Den rika kommunen tog 24 månaders statligt stöd, men skickade sedan invandraren till fattigkommunen. Konsekvent borde då de rika kommunen även skickat med ”24 månaders statligt stöd”.

  Gillad av 2 personer

  • Onkel Björn 2019-08-02 / 18:46

   Jag bor själv i en sk rik kommun i Stockholmsområdet. Att Stockholm har flera rika kommuner beror ju i mångt och mycket på tillgången på arbete. Här ska man bara inte behöva vara arbetslös, jobben finns.
   Att de rika kommunerna i mångt och mycket rättar munnen efter matsäcken kanske är det som har gjort att deras ekonomi fortfarande går runt.
   Och hur kommer det sig att socialistiskt styrda kommuner som regel har gått sämre ekonomisk än blå styrda kommuner.

   Att ta emot anvisade invandrare och sen bara ge dem 2 års kontrakt på bostad för att de själva sen ska hitta bostad, ser jag inte som något fel. Så har ungdomar som vuxit upp i kommunen fått gjort i alla tider.
   Man har fått ställa sig i bostadskön. Varför ska invandrarna ha gräddfiler till allt.

   Att ta emot en massa bidragstagare är inte sund ekonomi. Det ser vi idag allt för många exempel på.

   Gillad av 2 personer

 15. Janne 2019-08-02 / 11:39

  Denna djävulska regering har tappat allt förstånd om dom över huvud taget har haft något
  dom har gett sig fan på att köra Sverige i graven och överlämna resterna till mussarna.
  Jag säger som Eddie Medusa, jävel idiot

  Gillad av 2 personer

 16. stigrydmark 2019-08-02 / 11:24

  Vansinnet är verkligen utbrett. Här några rubriker i fem nummer av Nya Tider: Fortsatta bidrag till IS-krigare, Invandringen påverkar inte sexualbrotten (Jerzy Sarnecki), Islamist hade 500 kilo sprängmedel- frias, Bjöd ensamkommande till sitt hem- blev mördad, Blev kränkt- sköt skarpt, 30 miljoner kronor för att få invandrare att rösta, Sverige satsar på vården- i Afghanistan.

  Trots att man är härdad med så många varianter av vansinne, dyker det ständigt upp nya som man inte trodde kunde vara möjliga. Att tidningsrubrikerna var annorlunda för några årtioenden sedan vet vi, de kunde ses som normala – utan vansinneskaraktär.

  Gillad av 4 personer

 17. Sven 2019-08-02 / 11:22

  Det kommunala utjämningsstödet gör, enligt mig, att många kommuner ”överlever” därför att andra kommuner plockar upp notan. Men med färre kommuner som kan tillföra och fler som behöver tillskott så kommer det att bli en ketchupeffekt dvs plötsligt en dag så kan inte de rika stötta de fattiga. Då kommer mängder av kommuner att drabbas.

  När jag pratar med kamrater i Sverige så upplever de mig som tråkig när jag påpekar att detta kommer inte att sluta väl.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-08-02 / 12:00

   Det är bara ca 10 procent av pengarna som delas ut genom utjämningssystemet som kommer från andra kommuner. Staten skjuter till övriga pengar från statsbudgeten. An landets 290 kommuner är ca 270 bidragsmottagare.

   Gillad av 3 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-08-03 / 06:16

    Det är så sjukt så det saknar ord !! Över 93% av Sveriges alla kommun klar sig inte utan blodtransfusion !!

    //Gunnar

    Gilla

 18. Hacke 2019-08-02 / 11:12

  BTW
  Denne moderate Stig Bertilsson är en synnerligen ful fisk och något av ett bidragsproffs på sossemaffianivå. Dessutom den ende i historien som ståtar med bedriften att ha fått sparken från riksdagen p p a bedrägeri. Klart Mr Mera vill ha mer av andras pengar.
  Hela hans karriär som tidningsägare och politiker är kantad av skandaler och det är väl bara inom svensk politik som man bara kan fortsätta som om inget hänt, all inklusive på våra skattepengar. Om man inte är sverigedemokrat vill säga. Då finns ingen nåd ens för minsta skitsak.
  Här delar ur Bertilssons ”meritlista” i värsta v/mp-klass:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21B4jx/riksdagsman-sparkad-fick-12-milj-i-bidrag

  Gillad av 3 personer

   • Lena 2019-08-02 / 12:07

    Tråkigt att de inte kan tala sanning skylla på barn, gamla.
    Sköttes det annorlunda med bidrag,bistånd,mm skumle vi alla ha det bättre ekonomiskt.

    Snart fattig pensionär

    Gilla

  • Anonym 2019-08-02 / 21:56

   En riktig ful fisk,sådana vill vi inte ha inom politiken

   Gilla

 19. Fredrik Östman 2019-08-02 / 11:03

  Vem blir den första borgmästaren som vågar skära i en etisk prioriteringsordning: först och främst på anvisade utlänningar och inte på svenskar, först och främst på dem som aldrig har betalat skatt och inte på dem som har betalat skatt hela livet.

  Gillad av 4 personer

 20. Rolle 2019-08-02 / 10:09

  På nyheterna i SVT pratades om att krisen berodde på för många äldre.
  Inte ett ord att det beror på massinvandringen.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s