PARK HERMINA STRUNTAR I AVTAL OCH LAGAR

IMG_2964

Min insändare angående det svartbyggda skärmtaket vid restaurang Park Hermina publicerades idag av Östran. Men jag skickade den redan förra helgen till Barometern som valt att inte publicera den eller ens svara på mejl om de har för avsikt att publicera den. Mina läsare får dra sina egna slutsatser varför Barometern avstår en publicering.

Du kan läsa den på följande länk.

http://www.ostrasmaland.se/article/park-hermina-visar-oerhord-nonchalans/

För att kunna skriva insändaren/debattartikeln har jag begärt ut flera dokument från Kalmar kommun och Länsstyrelsen. Jag har blivit mer och mer förvånad för varje dokument och uppgift jag fått ta del av.

En väldigt viktig detalj som inte framkommit i alla medias artiklar är att fastigheten ägs av Kalmar kommun och att Park Hermina bara är hyresgäster. Man har brutit mot det hyresavtal som finns mellan Kalmar kommun och Park Hermina genom att bygga skärmtaket utan vare sig tillstånd enligt hyresavtalet eller ett bygglov.

Jag tror att hela ärendet borde synas i sömmarna betydligt mer än vad jag gjort under den senaste veckan. Det finns en hund begraven.

När jag skrev om Park Hermina i Kalmargruppen på Facebook den 21 juli blev jag påhoppad av flera personer och det skrevs över 300 kommentarer. De negativa epiteten haglade. En kvinna kallade mig ”jude” precis som jag då skulle vara en sämre människa. Men hon ville dock inte berätta var hon fått den felaktiga uppgiften ifrån.

När jag sent igår kväll länkade till min insändare i Kalmargruppen så dröjde det inte många minuter innan personangreppen började dyka upp igen och i flera fall från samma personer.

Kommentarer insändare 1

Det är människorna som står för det ”goda hatet”. I varje fall anser de säkert att de tillhör de goda människorna och har rätt att hata. Många av dem anspelar också på SD men de tycks inte veta att jag inte längre är medlem i partiet.

Men ”SD” och ”jude” tycks vara de godas bästa negativa epitet. För mig framstår de som en sorglig samling vänstersympatisörer som genom sina kommentarer menar att det skall råda ren anarki när det gäller att bygga utan tillstånd och emot våra lagar.

Undrar hur de egentligen tänker? Om de nu tänker överhuvudtaget?

Här nedan kommer hela texten i insändaren.

Ägarna till företaget och restaurangen Park Hermina har visat prov på en bristande respekt för ingångna avtal och lagar. Som företagare är man skyldig att ha koll på vilka lagar som gäller och vilka avtal man ingått. Park Hermina har istället nonchalerat och struntat i detta och nu gör man allt för att fördröja beslutsprocessen. Tyvärr verkar det som att den socialdemokratiska ordföranden i Samhällsbyggnadsnämnden Mattias Adolfsson och centerpartiets ordförande i Servicenämnden Johanna Petersson lägger sig platt för Park Hermina och gärna medverkar till att beslutsprocessen fördröjs.

Det alla tycks ha missat är att Park Hermina inte äger fastigheten, utan det är Kalmar kommun som är fastighetsägare genom Serviceförvaltningen. Park Hermina har ett hyresavtal som tecknades 2015 och sträcker sig fram till 2024. I hyresavtalet finns bland annat följande bestämmelse.

”Hyresgästen förbinder sig att inte utan hyresvärdens skriftliga tillstånd göra ändringsarbeten i lokalen eller sätta upp skyltar eller markiser på fastigheten”

 Park Hermina har inte fått något tillstånd från Serviceförvaltningen på Kalmar kommun som ansvarar för fastigheten, om att bygga något skärmtak. Därmed har Park Hermina begått ett allvarligt avtalsbrott. Vilket gör det möjligt för Kalmar kommun att säga upp avtalet med Park Hermina i förtid.

Att Park Hermina dessutom struntat i att ansöka om bygglov för skärmtaket visar på en oerhörd inkompetens och nonchalans eller som jag tror ett fullt medvetet handlande. Vilket bekräftas i ett mejl till Kalmar kommun från den tidigare anställde på Park Hermina som redan den 8 april tipsade kommunen om det påbörjade svartbygget och att något bygglov inte ens sökts. Går det så går det, var Anders Hansson Skarets måtto enligt mejlet.

Länsstyrelsen har dessutom gjort en anmälan om fornminnesbrott, som nu utreds av polisen. Vem som kan åtalas för detta är dock oklart. Är det Park Hermina eller är det företaget som grävde 12st en meter djupa gropar på terrassområdet. Frågan är också vilket byggföretag som gjorde jobbet utan att kontrollera att det fanns ett bygglov. Hur seriöst var det företaget? Eller var det just för att företaget var oseriöst som de anlitades av Park Hermina.

För att fördröja den kommunala beslutsprocessen lämnade Park Hermina in en ansökan om bygglov i efterhand, klockan 23:30 den 18 juni, 30 minuter innan deadline. Jag har begärt ut bygglovsansökan från kommunen och kan konstatera att den är ett stort skämt, då ansökan saknar ritningar och är bristfälligt ifylld. Den innehåller två illustrationer men inga måttsatta detaljritningar. Ansökan är så illa utförd och undermålig att den kunde avslås samma dag enligt Kalmar kommuns bygglovschef. Men Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson menar att ansökan måste beredas.

Nu begär Park Hermina dessutom anstånd med sitt yttrande till den 16 augusti på grund av semestrar. Med tanke på hur Park Hermina har uppfört sig finns det absolut ingen anledning för Kalmar kommun att bevilja något anstånd. Samhällsbyggnadsnämnden borde kallas in till ett extra nämndsmöte och ta de beslut som lagen och rättspraxis säger om sanktioner. Servicenämnden borde även analysera det avtalsbrott som Park Hermina begått enligt hyresavtalet och besluta om vilka åtgärder det skall föranleda. Eller har vissa företagare och kändisar en gräddfil hos majoritetens politiker i Kalmar?

Alla skall likabehandlas av Kalmar kommun när det gäller lagar och avtal, oavsett om kändisar som Robert Gustafsson eller Vicky van der Lancken ingår i ägarförhållandet på Park Hermina. Det är dags att socialdemokraterna Johan Persson och Mattias Adolfson kommer fram i ljuset och visar att det inte finns några ”gräddfiler” i Kalmar kommuns verksamheter och myndighetsutövande, utan att alla är lika inför lagen.

Thoralf Alfsson

Ledamot Kalmar kommunfullmäktige

28 reaktioner på ”PARK HERMINA STRUNTAR I AVTAL OCH LAGAR

 1. Fred 2019-08-04 / 13:16

  Säger allt om ankdammen Kalmar!

  Gilla

 2. Tony Ingman 2019-08-04 / 07:46

  Lite hint om hur Svensken fungerar, eller inte fungerar får man när 50 000 kan gå ut
  och bevittna den löjliga Pride cirkusen, ( Säkert överdrivet antal av SVT), men omöjligt
  att få ut Svensken till att demonstrera mot vanskötseln av landet ??

  Gillad av 1 person

 3. Onkel Björn 2019-08-04 / 02:33

  Som sagt, ”förtroende är bra, men kontroll är bättre”. I det här fallet saknar uppenbarligen kommunen kontrollmöjligheter eller så struntar man helt enkelt i det. Hur som helst, näringsidkare som struntar i att följa lagar och regler visar ju tydligt vilken moral man har. Kan man som restaurang gäst verkligen lita på att maten hanteras på ett ur miljöhänseende riktigt sätt. Kan man som gäst lita på att det som står på menyn är det man sen får. Struntar man i de ena reglerna är det lätt att även vara lite mindre noggrann i att följa andra.

  Att inte följa reglerna gör också att man inte konkurrerar på lika villkor. Det finns alldeles för många exempel på detta i vårt avlånga land.

  Tycker det är bra att det finns folk, som hät Toralf som sätter blåslampan i baken på de ansvariga.

  Gillad av 3 personer

  • messkalle 2019-08-06 / 14:26

   Kommunens byggnadsnämnd har möjlighet, enligt Plan och Bygg Lagen 2011, utdöma saktionsavgifter (böter) för överträdelser. Oviljan att ”straffa” Park Hermenia betyder att politikerna inte vill ha ett prejudikat med ett lågt belopp då ett adekvat högt skulle innebära ekonomiskt katastrof för PH samt att svartbygget borde rivas.
   Nu kommer bygglov sannolikt beviljas i efterhand utan böter. Bygglovschefen river sig i huvudet.
   Fritt fram fler svartbyggen!
   Lysande scoop av Thoralf. Fortsättning följer hoppas jag.

   Gilla

 4. Suck... 2019-08-04 / 00:49

  Bedrövliga och såklart väntade kommentarer du erhållit i Kalmargruppen. Skulle vilja att Magnus Johansson förklarar vad det är som gör Thoralf till ”Så jävla bitter”. Caroline Dourén är väl en sån där som hatar allt som inte är tokvänster, säkert en god människa som går i Prideparaden. Ingen av dessa två eller de andra som hatar dig i Kalmargruppen har knappast läst insändaren du länkar till. Är avsändaren fel (= i detta fall Thoralf) så ska det till varje pris hatas oavsett vad avsändaren kommer med. Hade någon annan presenterat samma sak så hade det varit annorlunda.

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2019-08-04 / 00:09

  Lördagsintervju 56 del 3 – prof em Arnstberg om framtiden för nationen

  Gillad av 1 person

 6. Maria 2019-08-03 / 21:43

  Fängelse för våldtäkt på pizzeria

  En man i 20-årsåldern döms till tre
  års fängelse för våldtäkt på en kvinna
  inne på en pizzeria i Oxelösund i
  juni, skriver medier i Sörmland.

  Mannen arbetade på restaurangen när
  kvinnan strax före stängningsdags kom
  in för att beställa mat. Enligt hennes
  vittnesmål vräkte han omkull henne och
  våldtog henne.

  Mannen själv hävdar att de två hade
  frivilligt sex. Efter avtjänat straff
  ska mannen utvisas i tio år. Han ska
  också betala skadestånd till kvinnan
  på 115 000 kronor, enligt domen i
  Nyköpings tingsrätt.

  Gilla

 7. Andreas Hasslert 2019-08-03 / 20:13

  Min vän Thoralf! Har du verkligen läst koranen och haditherna?
  Du verkar inte veta mycket om Islam. Har du någonsin försökt finna meningen med livet? Jag vill hjälpa dig.

  Gilla

  • Stig Bergman 2019-08-03 / 22:28

   Jag är ju inte Thoralf, men jag har läst Svenskarna och deras hövdingar av Verner von Heidenstam. Den kan jag rekommendera som läsning till dig Andreas å det varmaste. Sluka den med hull o hår.

   Gillad av 2 personer

  • Lennart Karlsson 2019-08-03 / 23:11

   Koranen är djävulens verk! Jag har läst arabiska, engelska och svenska översättningarna.
   Alla talar om våld för att erövra världen, ta slavar och förtrycka otrogna.
   Meningen med livet är väl ändå att visa hänsyn till vår nästa?
   Om jag fick bestämma skulle de tre ismerna, nazism, kommunism och islamism förbjudas!
   Däremot vill jag inte låsa in dig, föreslår att du flyttar till Iran, före islams intåg namnat Persien.

   Gillad av 1 person

  • Mats 2019-08-04 / 07:22

   Jo du Andreas,vi har läst tillräckligt för att begripa att detta är världens största hatbok mot alla som inte delar denna sjuka pedofila ideologi

   Gilla

  • hasp 2019-08-04 / 10:22

   Pratar ni mycket i moskén vad ni tänker göra med oss otrogna när ni tagit över här i Absurdistan?

   Varför inte flytta till mellanöstern om man är sugen på islam?
   Eller är det världsherravälde som hägrar för er precis som andra -ismer från förr…

   Gilla

  • turrim 2019-08-03 / 19:31

   Men BB i Sollefteå hade vi inte råd med.

   Gillad av 3 personer

   • Lennart Karlsson 2019-08-03 / 23:14

    Det beror på sossarnas skillnad i värdegrunden! 100 muslimska män i Afghanistan är värda mer än en svensk kvinna som föder i taxibil.

    Gilla

 8. Cosmik Debris 2019-08-03 / 16:27

  Henrik Sundström på Twitter:

  ”Det här med att Youtube har stängt ner Swebbtv. Ni förstår väl hur skruvat det är ur ett yttrandefrihets- och demokratiperspektiv? Särskilt som regeringen har kontakter med Google just i syfte att censurera plattformen”

  https://tinyurl.com/yxsclgok

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2019-08-03 / 19:46

   Nu börjar Thoralf bli riktigt farlig för makthavarna. Hans blogg måste nog stängas. Ledningen i Kalmar har direktkontakt med Morgan som skrutit med att han har direktkontakt med dem som äger nätverken.

   Gillad av 2 personer

 9. Rolle 2019-08-03 / 15:47

  När man inte trodde efter all dynga som SVT producerat sjunker de ännu längre ned i dyngan.
  Observera hur ”barnen” ser ut på bilden.
  SVT/UR finansierar film om afghanledarens påverkanskampanj
  En person vill gå längre och skriver att man bör skrota SVT.
  ”De gör ingen som helst nytta, sprider bara dynghögar med extremvinklad propaganda mot svenska folket”.

  Gillad av 2 personer

 10. Roger 2019-08-03 / 14:37

  Jag är inte förvånad. I Kalmar gör man precis som man vill då det gagnar kommunen. Hur kan vansinnet få fortsätta år efter år…?

  Gilla

 11. Rolle 2019-08-03 / 13:48

  Sällan skådad korrupt ryggdunkarkommun. Har alltid varit och lär väl så förbli. Samma människor som går runt mellan kommun, länsstyrelse och andra uppdrag, som de får genom bekanta. Det är vidrigt i Kalmar kommun och det är bra mycket mer Stasi och mygel än t.ex. Karlskrona, som är lika stor.

  Ingentiing funkar i Kalmar!

  Gillad av 1 person

 12. Roland Salomonsson 2019-08-03 / 11:18

  Nomenklaturen i de 5 kommunistiska Riksdagspartierna visar sina kommunistiska (nazistiska – ni vet väl att nazisterna var ett kommunistparti parallellt med stalinisterna m fl, och detta var huvudorsaken till Hitlers attack österut). Precis som inom islam, där muslimer dödar varandra i massor, så gäller detsamma mellan kommunistvarianter.

  Idag har de nazister, som i form av kommunistparti i ledningen för DDR, skaffat ”nya kläder och ny strategi” under diverse namn, t ex kulturmarxism – och därvid manövrerat sig till makten i Tyskland, Sverige resp EU.

  Gillad av 6 personer

  • T. P 2019-08-03 / 16:24

   Bra skrivet. Undrar om jag skulle kunna citera det du har skrivit på Facebook?

   Gilla

 13. Maria 2019-08-03 / 10:55

  Tysklands motsvarighet till Alternativ för Sverige, lyckades snabbt ta sig i deras ”riksdag” Vad beror det på Thoralf och varför går det så trögt för Afs. För mycket soffliggare som röstar SD och inte har koll vad som händer?

  Gilla

 14. Muhammed 2019-08-03 / 10:34

  Det särbehandlas nåt fruktansvärt i Kalmar och man vänder kappan efter vinden allt som oftast. I många av fallen är det också bristande kunskap och kompetens. Tydligen är man ”rädd” för Robert Gustavsson och att han ska äventyra teatern på Krusenstiernska om man sätter hårt mot hårt.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s