RÄDDA KLIMATET, SATSA PÅ KÄRNKRAFT

Klimatalarmisterna är ju helt övertygade om att människan påverkar klimatet genom sina utsläpp av koldioxid. Det påstår till och med att vi har en klimatkris och att situationen är akut. Vi har bara 10 år på oss att rädda klimatet påstår de värsta klimatalarmisterna.

Om de nu verkligen menar vad de säger så borde de ju också vara väldigt angelägna om att vi producerar vår elenergi på ett så koldioxidfritt sätt som möjligt men så är inte fallet. De borde i så fall värna om kärnkraften och definitivt vilja stoppa stängningen av två reaktorer vid Ringhals. Två reaktorer som idag producerar mer eller mindre helt koldioxidfri elenergi.

Om de verkligen menar allvar med att ”rädda klimatet” så borde det vara en självklarhet att driva befintliga kärnkraftsreaktor under hela deras livslängd och inte stänga dem i förtid.

Med anledning av detta började jag fundera på hur man kan bidra till att sprida det budskapet. Inte minst på grund av den Greta-hysteri som råder i landet. Något som är helt obegripligt. Jag började fundera på t.ex. en bildekal med någon lämplig text. Jag la upp några utkast på min Facebooksida och det skapade omgående debatt.

Kärnkraften

De som var negativa till textförslagen menade att om man skriver ”Rädda klimatet” så har man böjt sig för klimatalarmisterna och accepterat deras verklighetsbild. Jag menar dock att det är den uppfattning som klimatalarmister och media dagligen pumpar ut till läsare och tittare och att då kan man också utnyttja ”Rädda klimatet” för att väcka nyfikenhet för det riktiga budskapet om ”Kärnkraft”.

Hur räddar man klimatet med hjälp av kärnkraften? Inga koldioxidutsläpp!

Några ger sig in i tekniska detaljer om framtidens reaktorer men de har inte förstått hela anledningen bakom en dekal och ett kort budskap. Det är dessutom väldigt få som är intresserade av teknikfrågorna.

Man skulle kunna byta ut ”Rädda klimatet” med till exempel ”Inga CO2-utsläpp” men är det då lika slagkraftigt? Alla tycker ju klimatet är viktigt. Eller det mer provocerande ”Fuck you Greta!”

Kärnkraften1

Hur många skulle betala för en bildekal att sätta på bilen?

Vad tycker mina läsare? Vilken text är bäst? Har ni andra förslag på en text (max ca 22 tecken per rad).

Eller är det helt meningslöst? Mina läsare av bloggen får fungera som remissinstans. Ge mig feedback.

PS

Tittade på Sveriges elproduktionen idag vid klockan 09:00.

Produktion 20190804 klockan 09_00

Kärnkraft och vattenkraft stod för 90 procent av elproduktionen.

Vindkraften stod för 2,1 procent. Hur fan tänker klimatalarmisterna som vill lägga ned kärnkraften och satsa på vindkraft? I mina ögon är de verklighetsfrånvända idioter som kommer störta landet i fördärvet. Varför kniper industrins företrädare käften?

64 reaktioner på ”RÄDDA KLIMATET, SATSA PÅ KÄRNKRAFT

 1. Anonym 2019-08-09 / 11:19

  Kom att tänka på ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, när jag läste förslagen. Den sista med Greta går ”bort, bort, bort”. Det finns ingen anledning att sänka sig till de pseudogrönas nivå.

  Gilla

 2. Bert 2019-08-05 / 10:31

  Ang global ”Tempökning” läs följande artikel med rubriken”KLIMATFÖRBÄTTRING” publiserad i SVENSKA DAGBLADET den 16 september 1938!
  Ja, även klimathistoriken upprepar sig!

  Ang dekalförslag så blir mitt förslag följande:GLOBAL TEMPÖKNIG = KLIMATFÖRBÄTTRING

  Gilla

 3. stefan a. 2019-08-04 / 20:50

  Skenande elpriser trots den berömda vindkraften…

  Jan 2017 2019

  37,28 66,98 öre

  Juli 34,60 45,89

  Fråga är om det finns något bolag som vill bygga ut kärnkraften när
  man kan ta ut 67 öre under rådande omständigheter, nej vi
  behöver en handlingskraftig regering som tar tag i taktpinnen
  och ser till att vi får helt nödvändig el till ett rimligt pris och
  sparkar ut MP ur riksdag o regering tillsammans med vindmöllorna…

  https://www.vattenfall.se/elavtal/elpriser/rorligt-elpris/

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 23:30

   Allting blir bara dyrare och dyrare i Sverige, Maggan Andersson har bråda dagar för att få det att se ut som om Deb & Cr går ihop, men det gör de inte, så det blir att låna nya pengar dagligen på den internationella penningmarknaden….

   Trots att bilskatten höjs med det dubbla och elpriserna rakar i höjden, och mängder av andra skatter och avgifter höjs så räcker inte pengarna….

   Men vart tar alla pengar vägen ?, jo mitt i det största rummet i Riksdagshuset står en enormt stor grå elefant som ingen ser eller törs prata om ….han käkar och käkar för nästan 200 miljarder varje år, men igen törs prata om det !! Hur var det nu Ruinfeldt sade, öppna era hjärtan och plånböcker ….

   //Gunnar

   Gilla

 4. Kjell Wållberg 2019-08-04 / 20:22

  Kärnkraft är det enda realistiska alternativet inför framtiden. Naturligtvis inte utan risker och komplikationer. Men det finns dessvärre inte något realistiskt alternativ för att ersätta de ca 83 % av jordens energibehov som idag genereras med fossila bränslen. MEN, detta har inte dugg att göra med CO2 och klimatet. CO2 upp till minst 800 ppm är enbart av godo. Vad ska veganerna annars äta när fotosyntesen inte vill räcka till?

  Gillad av 1 person

 5. turrim 2019-08-04 / 20:06

  Thoralfs siffror för produktionen i elnätet i morse kl 09 är enkla att förstå för en amatör. Men inte för miljöpartister, centerpartister eller media. Inte ens för dem som kallar sig klimatforskare. Och nu är det fortfarande sommar och semestertider.

  I varje fall MBJ som tydligen är reaktoroperatör borde begripa siffrorna och driva informationen om att Sverige blir ett u-land med eleffektbrist om nu SD ska vara trovärdigt.

  När nu ingen ansvarig politiker i regering och riksdag begriper eller vågar dra enkla slutsatser av fakta så är det väl inget att vänta på. Stäng reaktorerna nu så får vi se hur det går och sedan utvärdera vem som hade rätt.

  Bättre att tappa några miljarder och få ett helvete nu under några dagar än senare när en kraftverksstängning är oundviklig och ingen förberett några alternativ. Då har vi självförvållat låtit okunnigheten driva landet till u-landsstatus.

  Gillad av 1 person

 6. Andreas Hasslert 2019-08-04 / 18:18

  Du har fel uppfattning om Islam Thoralf! Islam är en fredlig religion. Islam är Sveriges framtid.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-08-04 / 19:03

   Förklara då varför sunnimuslimer och shiamuslimer dödar varandra!

   Gilla

   • Björm 2019-08-04 / 19:19

    Hur kan du bara vräka ur dig så mycket skit när du är så inkompetent. Och djuger om allt. Läs på.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-08-04 / 19:20

    Du för gärna förklara dig!

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 19:34

    Björm, ett mycket intressant inlägg om kärnkraft, kan du utveckla dina tankar så vi andra, mindre vetande, hänger med i dina tankegångar.

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 19:16

   Andreas, vad har ditt inlägg med kärnkraft att göra ??

   Om du nu tycker att Islam är så fantastiskt varför flyttar du inte till ett muslimskt land ??

   //Gunnar

   Gillad av 3 personer

   • Thomas 2019-08-04 / 20:35

    Sverige är ett muslimskt land.. det är stor synd och skam men islamismen breder ut sig och inget motstånd finns så erövringen går snabbt med 7klöverns goda minne.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-08-05 / 00:06

    Thomas, jag inser mycket väl farorna för en islamiseringen av Sverige, men än har vi inte kastat in handduken, utan är beredda att kämpa vidare för ett fritt Sverige byggt på kristna värderingar.

    //Gunnar

    Gilla

  • Svante 1 2019-08-04 / 19:46

   Usch o fy !!!!!

   Gilla

  • Anonym 2019-08-04 / 21:25

   Islamiseringsvurmande i ett inlägg om kärnkraft….
   Det verkar som att huvudsäkringen gått hos Andreas.
   Eller kommer profeten att förse oss med el?

   (Men hur blir det med oss otrogna när ni infört islam och sharia? Blir vi kastade från taken eller hängda i lyftkranar?)

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-08-05 / 08:08

    Det är nog inte bara huvudsäkringen som har gått, jag misstänker att hela proppskåpet har brunnit.

    //Gunnar

    Gilla

 7. Onkel Björn 2019-08-04 / 17:27

  Klimatalarmisterna anser att vi har 10 år på oss att rädda klimatet. Eftersom medeltemperaturen enligt många har stigit med 1 till 1.5 grader sedan industrialiseringen tog fart, så måste man agera nu. Och eftersom planetens befolkning har mångdubblats under samma tid, så kanske det är där problemet finns.

  Så istället för att bråka med bilisterna och sponsra krigande terrorgrupper kanske man istället borde börja lobba för barnbegränsningar runt om i världen.

  Gillad av 2 personer

 8. Fredrik Östman 2019-08-04 / 16:59

  Jag säger som Greta: ”En lätt sinnessjuka är inte jordens undergång.”

  Gilla

 9. Maja Dacke 2019-08-04 / 15:14

  Ordet rädda är lite fel att använda. Vi kan inte rädda något som vi inte har makt över.

  Det är solen som styr vårt klimat – allt annat är löjligt. Sen får AFA-Greta säga vad hon och hennes mamma vill.

  Och vi är redan inne i ett solminimum som minskar än mer de närmaste åren. Möjligen börjar ett maximum om ett par år. Vi får se i vinter om det märks något … Nu kommer också en solvind att drabba jorden, sägs det också. Så drick mycket vatten – kan dämpa huvudvärk och dylika småkrämpor.

  Gillad av 4 personer

 10. Niklas R 2019-08-04 / 14:47

  Enligt IPCCs dokument, som klimatalarmisterna svär på, är kärnkraft en av de viktigaste energikällorna för att eliminera CO2.

  Så en slogan kunde vara:
  Mera kärnkraft =
  Mindre koldioxid

  Gillad av 2 personer

 11. Argus 2019-08-04 / 14:24

  De nuvarande [Gen III-]reaktorerna börjar att närma sig sin tekniska livslängd och är dessutom omoderna både vad säkerhet och avfall beträffar. Nej bygg istället nya Gen IV-reaktorer i närheten av de större tätorterna så att dessa både kan få elenergi och fjärrvärme.

  Vad är det då som är så bra med Gen IV-reaktorerna? Dels är de mycket säkrare då kylmedia cirkulerar så länge härden är aktiv. Dels så använder vi upp ”kärnavfallet”, det vill säga de bränslestavar som Gen III-reaktorerna använt runt 10% av. Löser avfallsproblemet genom av halveringstiden krymper från hundratusentals år till hundratals samtidigt som vi raderat ut beroendet av energi från utlandet oavsett om det är petroleumprodukter eller uran. Vi håller på att gräva ner energikällor som skulle räcka i minst 5 000 år bara för att en liten klick bakåtsträvare har fobier.

  Gillad av 3 personer

  • Niklas R 2019-08-04 / 20:43

   Sverige har bara generation 1 reaktorer.
   Generation 3 och 3+ är de som byggs idag. De är baserade på kärnkraftverken som driver fartyg är därigenom inte bara mycket driftsäkrare och säkrare över lag. De tar också bara upp en fjärdedel av ytan som en generation 1 gör samt att den kräver bara en femtedel av materialet.
   Med andra ord, vi skulle kunna bygga fyra nya generation 3+ reaktorer på ytan av Ringhals 1.

   Generation 4, som är under utveckling, kommer inte att vara klara för drift innan 2030-talet.

   Det bästa Sverige skulle göra nu är att bygga fyra nya generation 3+ reaktorer och sedan fyra generation 4 när de blir kommersiellt gångbara. Att bygga en generation 3 reaktor tar inte mer än ett år eller två.

   Gillad av 1 person

 12. Jan Eriksson 2019-08-04 / 13:57

  Stoppa koldioxiden!
  Andas ut i en påse.

  Gilla

 13. Fred 2019-08-04 / 13:55

  Vad hände i Nybro i natt? Det är på väg utför…

  Gilla

 14. Boddy 2019-08-04 / 13:33

  Jag tycker färre och färre lyssnar på Greta så jag har tänkt ut en egen dekal.

  Make Sweden Greta again!

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 19:20

   Nej för f…, glöm henne istället !

   //Gunnar

   Gilla

  • Galne Gunnar 2019-08-05 / 00:17

   Håller med och Nybro ligger ganska långt före närliggande orter att bli något som liknar avgrundsstaden Malmö. Förra veckan rånades 90-årig man av tre män i Nybro och annan äldre man blev utsatt för rånförsök av tre män. Vilka jävla slödder som driver omkring och ger sig på försvarslösa människor. Bara att bunta ihop och skicka hem trion där de kom från!

   Gilla

 15. Roland Salomonsson 2019-08-04 / 12:02

  Detta är tveeggat. Det är sant att för att skapa ”Grön Hållbarhet, KRÄVS MER ENERGI. Detta går med nuvarande tekniker endast med kärnkraft. Den enda ”växthusgasen” av betydelse är luftfuktighet/moln och denna är självreglerande, bl a via solens magnetfält/kosmisk strålning.

  Samtidigt behöver jordens nivå av CO2 i atmosfären ÖKA till mer än ca 0,08%. Slutsatsen borde vara att jordens länder samlas för att bygga produktionsenheter, vilka producerar CO2. D v s kolkraftverk med renade rökgaser, vilka lämpligen placeras runt och inne i världens öknar och tundror. Detta skulle ge CO2 nog för att öknar/tundror på några 100 år skulle växa igen och därmed sakta öka mängden regn, vilka genererar sötvatten/dricksvatten. Sötvattenbrist och GMO (eg spridning av glyfosater) är mycket allvarligare än alla andra jordens problem sammantaget.

  Och kom ihåg
  vid CO2-nivå mer än 0,08%, så kan 80000 miljoner försörjas, samtidigt som hälften av alla brukade marker kan återställas till naturen. Tillkommer nytt livsrum av igenväxta öknar resp områden i anslutning till tundror. Mer CO2 får också havens liv att blomstra.

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2019-08-04 / 12:08

   En sak till!
   Mänskligheten får absolut inte börja röra i de stora inlandsisarna för att generera dricksvatten. Dessa massor behövs för att stabilisera jordens gyrofunktion/centrifugfunktion (balanserar varandra), och rubbas dessa vikter/massor så kan jorden börja wobbla påtagligt, med oöverblickbara effekter längs markytor och under oceanernas ytor. Jorden har en eg konstruktion av typen fotboll, men utan att ”läderbitarna” är ”hopsydda”.

   Gillad av 2 personer

 16. Bajen666 2019-08-04 / 12:02

  Håller med ska vi klara ut våra ”klimatutmaningar” så måste kärnkraften behållas OCH byggas ut, det tillsammans med vattenkraft kommer att säkra vårt elbehov i framtiden samt spara på vår så viktiga miljö.

  PS: Idag är det dags för Kalmar FF vs Bajen…ska bli spännande verkligen, mitt tips 1-3…:-)

  Gillad av 1 person

 17. Stig Bergman 2019-08-04 / 11:08

  Kärnkraft – Kärnfriskt

  Gilla

  • Maja Dacke 2019-08-04 / 15:04

   Kärnkraft lr kärringkraft?

   Kärnkraft – ät äpplen!

   Näe, inge’ kul … …

   Jag gillar solen och solkraft – trist att den här lyser mest med sin frånvaro. Man borde använda solceller över hela norra halvan av Afrika, men vem vill investera i detta? Inte Boko haram i samma område iaf. Inte de som tar sig makten i södra delarna heller.

   Det är inte bara i Sverige som folk saknar hjärnkraft ….

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2019-08-04 / 20:14

    Använd hjärnkraft – Behåll kärnkraft.

    – Alltså, den som är emot kärnkraft är hjärndöd

    Gilla

 18. Nils Dacke 2019-08-04 / 11:08

  Jag har tidigare tänkt samma sak när det gäller exempel ”stoppa invandringen” som lämplig bildekal, men kom fram till att det bara var en tidsfråga innan bilen var sönderslagen och uppeldad.

  Gillad av 4 personer

 19. Ulrika 2019-08-04 / 10:37

  Jag gillar de två nedersta. Extra bra och dubbeltydig vore den nedersta på min äldre XC90 😀 (Bor på landet och måste ha bil med fyrhjulsdrift, den är min ”traktor” för förflyttning och transport. Hit tar sig inga servicebilar, varutransporter, postbilar m.m. utan 4×4 när det är halt så gnäll inte om bilen heller klimatHYSTERIKER.)

  Gillad av 1 person

 20. PV544S 2019-08-04 / 10:16

  24/7
  kärnkraft
  365

  dygnet runt
  kärnkraft
  året om

  kärnkraft
  trygg leverans

  kärnkraft
  söder om Dalälven

  kärnkraft väntar inte på vind
  kärnkraft väntar inte på sol

  Gillad av 3 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 10:33

   PV544S, lysande !! Kloka ord, paketerade på ett informativt och säljande sätt.

   //Gunnar

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-08-04 / 14:37

   ”Ogillar du klimatet
   så släck solen!”

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 19:25

    Hoppsan !, det lät mycket drastiskt.

    //Gunnar

    Gilla

 21. Rolle 2019-08-04 / 09:52

  Glömde skriva att det kanske endast skulle vara vit eller svart text beroende på bilfärg.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 10:14

   Rolle, vet du om dessa dekaler finns med fransk text ?, frågar innan jag börjar Binga.

   //Gunnar

   Gilla

 22. Malin 2019-08-04 / 09:30

  Rädda klimatet

  Mera kärnkraft

  Bästa slagkraftiga dekalen!

  Malin

  Gillad av 1 person

 23. sanningssägaren 2019-08-04 / 09:28

  Det enda som är hållbart på lång sikt är det förnyelsebara, alltså vind, sol och vatten!

  Gilla

  • Thoralf A 2019-08-04 / 09:52

   2,1 procent av elproduktionen. Det är väldigt hållbart! Förklara för mig var resten av elproduktionen skall komma ifrån.

   Sanningssägare? Tillåt mig att skratta.

   Gillad av 6 personer

   • Maja Dacke 2019-08-04 / 14:34

    Jag läste någonstans att tillverkningen av vindmöllor är mycket giftskapande och farliga ämnen följer med i dem ut i praktiken.

    Thoralf, du som kan forska och förstå molekyler och sånt – lyckas jag få dig att gå vidare i ämnet?!! Pliiiis!

    Gillad av 1 person

   • 502V8S 2019-08-04 / 17:45

    Enligt ovan stod ju vattenkraft för 29,2 % av elproduktionen i morse. Men vindkraft är givetvis helt fel väg att gå. I norra Tyskland ser det förfärligt ut nu, kör man autobahn från Rostock och söderut till Berlin är landskapsbilden förstörd av mängder med förfulande vindkraftverk.

    Jag är för kärnkraft, men tycker inte att den ska sammankopplas med klimatet, eftersom koldioxiden inte påverkar detta i någon större utsträckning. Därför skulle jag inte sätta en sådan dekal på bilen. Däremot skulle det vara roligt att sätta sådana dekaler på miljöpartisternas bilar, och även på diverse offentliga byggnader.

    Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 10:00

   Ursäkta, men hur kom du fram till det ?

   Med hjärtat eller med hjärnan ?? Vakna !! Sluta drömma och försök börja tänka !!

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

  • hasp 2019-08-04 / 10:16

   Alla som vill avveckla kärnkraften är de första som borde kopplas bort från elnätet vid elbrist.
   Satsa på nya generationers kärnkraft som tydligen kan använda dagens avfall som bränsle.
   På sikt är det fusionskraft som nog måste till.

   Det blir ju allt fler människor på jorden som förbrukar allt mer el. Och att minska befolkningsökningen, den enda riktiga klimatinsatsen, verkar inte PK-vänsterliberalerna intresserade av…

   Gillad av 3 personer

 24. Gunnar Karlsson 2019-08-04 / 08:55

  Thoralf, du är inne på helt rätt spår, det får inte bli för komplicerat, det måste vara lättbegripligt och logiskt.

  Kärnkraften behövs, inte bara för klimatet, i Sverige idag är det redan strömbrist !! Pågens i Malmö kunde inte få garantier från elbolaget, Eon, att de skulle kunna tillräckliga elleveranser till sin planerade nya anläggning, hela projektet föll på grund av elbrist, skandal !! OBS Detta är bara ett exempel det finns fler.

  Vi vet precis vilka de skyldiga är, Miljömupparna och Centerpartiet.!! Detta problem med elbrist måste lösas omgående, inga långbänkar a la Fälldin.

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s