DEN GODE OCH DEN ONDE

Mattias Goldman o Greta
Moderator Mattias Goldman med favoriten Greta.  Foto Thoralf Alfsson

Igår besökte jag Kalmarsundsveckan och lyssnade på flera föredrag på temat klimat. Moderator var Mattias Goldman, som jag nog kategoriserar som en klimatalarmist. Det är intressant att gå på den här typen av lokala arrangemang av flera anledningar. Dels kan man tillgodogöra sig mer kunskap i ämnet energipolitik, ett ämne som intresserar mig, dels träffar man en del människor. Men sedan är det intressant att bara befinna sig i en grupp där det råder nästan lite halleluja stämning. Ingen ifrågasätter något och där ”grupptrycket” blir stort.

Detta blev extra tydligt när ett antal av stadens bilhandlare frågades ut på scenen av Mattias Goldman. De fick svara genom att hålla upp foto på antingen Greta Thunberg eller Donald Trump. Här gällde det ju givetvis att vara ”gretor” för dessa bilhandlare. Kommunalrådet Johan Person ville ingå att ”partneravtal” med bilhandlarna för att de skulle sälja fler bilar som drivs med fossilfria energikällor. Idag säljs 97 procent fossildrivna bilar i Kalmar. Alla bilhandlare var givetvis ”gretor” i flera avseenden.

Jag undrar dock hur många av dem som är ”gretor” när de sitter i bastun med kompisgänget eller festar på kräftskivan? Eller är de då Trumpare!

Röstkort
Mina röstkort.  Foto Thoralf Alfsson

Mattias Goldman ställde frågor till publiken angående om man hade solceller och att man ansåg sig då vara klimatneutral och god. Det flesta ansåg sig vara mer Trump än Greta. Han fortsatte då att öka på hur god man var med ännu mer solceller och fick publiken att svänga över mer och mer till Greta. Till slut var vi bara två i publiken som räckte upp Trump. Då avslutade han och sa att han skulle ha enskilda samtal med mig och den andra personen 😉

Det jag slås av vid den här typen av föreläsningar är att de håller sig på en så grundläggande nivå. Det var inte mycket ny information eller snarare sagt inget nytt. Det som egentligen skrämmer mig allra mest är nog att alla tycks vara 100 procent överens om att människan är den enda orsaken till klimatförändringarna, att vi kommer få fler extremvädersituationer, trots att all logik och fysikaliska lagar enligt professor Lennart Bengtsson talar för att extremväder inte kommer öka utan snarare minska.

Att höra den mycket unga flickan från Länsstyrelsen i Kalmar län prata om arbetet med en klimatanpassningsplan var nästan overkligt. Hon hade köpt klimatalarmisternas skrämselpropaganda till 100 procent. Politisk korrekt ut i fingerspetsarna. Vad har hon för livserfarenhet? Klimatpolitiken håller på att få sådana proportioner att jag blir mörkrädd. Det skall bli mycket intressant att granska klimatanpassningsplanen när den släpps i oktober av Länsstyrelsen.

Kalmar Energis VD Ann Carlsson höll ett föredrag där jag hade hoppats att en del av problematiken med förnyelsebar energi skulle tas upp men det blev inte mycket mer än denna bild över flera tidningsartiklar där varningar framförs angående dagens utveckling.

Ann Karlsson Kalmar Energi

”Infrastrukturen är grunden för ett modernt samhälle”. Idag känns det faktiskt som att vi håller på att montera ned grunden i infrastrukturen genom till exempel nedstängningen av de två kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och 2. Men att prata om det under Kalmarsundsveckan är antagligen tabu. Ann Carlsson nämnde faktiskt mig och min insändare under sitt föredrag. Så mina artiklar går inte obemärkt förbi.

https://thoralfsblogg.com/2019/08/26/debattartikel-satsa-pa-karnkraft/

Hur var det då med den politiska representationen i publiken? Jag noterade att det endast fanns några närmast sörjande från Miljöpartiet och ett socialdemokratiskt kommunalråd, Dzenita Abaza och en centerpartist. Framåt lunch dök det upp någon vänsterpartist och en liberal. Det kanske var gratislunchen som lockade. Jag såg ingen från de stora oppositionspartierna Moderaterna och Sverigedemokraterna.

26 reaktioner på ”DEN GODE OCH DEN ONDE

 1. Cosmik Debris 2019-08-29 / 18:45

  Expressen: ”Många av de nyanlända familjerna har också en typ av problem som ökat behoven av tvångsomhändertaganden av unga och särskilda boenden”

  Snacka om att sossarna, centern och moderaterna har satt nästan alla Sveriges kommuner i skiten. Repatriering av muslimer, araber och”afrikaner” är den enda lösningen.

  S-politikernas nödrop till Löfven: Regeringen sviker kommunerna
  https://www.expressen.se/nyheter/s-politikernas-nodrop-till-lofven-regeringen-sviker-kommunerna/

  Gilla

 2. Roger 2019-08-29 / 16:45

  http://www.barometern.se/kalmar/royal-design-pa-vag-att-lamna-kalmar/

  Jobb försvinner från Kalmar och flyttas till Nybro. Frågan är om dessa anställda vill bosätta sig i förfallet Nybro eller pendla 6 mil om dagen?!? Inte långt kan tyckas, men ändå några tusen i månaden i respengar. Bostadsrätter ska byggas på Svensknabben i e nuvarande lokalerna. Vilka ska bo där?

  Vad ska somalier och analfabeter i Kalmar jobba med?

  Gillad av 1 person

 3. Muhammed 2019-08-29 / 16:11

  Läste detta på Facebook. Någon som kan bekräfta? Låter ju inte helt uppåt väggarna, med tanke på att olika klaner tagit över och styr både Norrby och Hässleholmen.

  ”Hörde en intressant sak igår. En med insyn i asfaltering i Borås berättade om ett möte med Borås stad/kommun där polisen var med pga att det handlade om asfaltering i Norrby (ett av Sveriges 60 såkallade särskilt utsatta områden) där de fick veta att bortbogsering av bilar som är ivägen är okej förutom av två bilar som tillhör de somaliska gängens ledare, de bilarna fick absolut INTE röras! – Ännu ett tecken på ett land i förfall där stat och myndigheter ger vika för kriminaliteten!”

  Gillad av 2 personer

  • Niklas R 2019-08-29 / 18:08

   Skulle inte förvåna mig om polisen fått order från sossarna att dessa och dessa personer är fredade och ni låter dem vara.
   Somalierna är ju en av sossarnas största väljarbaser. Klanledarna ser till att de röstar rätt.

   Gilla

 4. En annan 2019-08-29 / 15:58

  Hallå Expressens klimatångestredax, när ska ni publicera detta?
  https://www.zerohedge.com/news/2019-08-27/creator-global-warmings-infamous-hockey-stick-chart-loses-climate-science-lawsuit

  Mannen bakom klimatlarmen som naturligtvis är köpt, samt det som framkom i climatcate Copenhagen är det som gäller hos mig samt att sanningen vad gäller direkt observerbara företelser i naturen gäller Den där pajasen som står där på scenen och leker överstepräst kan dra fetbra långt åt helvete!

  Gillad av 1 person

 5. Roger 2019-08-29 / 15:22

  Kalmar FF ska nu engagera sig i Pride enligt Barometern. Så fint av dem.

  Gilla

  • Janne 2019-08-29 / 20:34

   Vore det inte bättre att dom ägnade sig åt fotbollen istället och försöker att vinna lite
   fler matcher än att hålla på med dylik skit det är ju för fan löjligt.

   Gilla

 6. Jan Eriksson 2019-08-29 / 15:13

  ”De fick svara genom att hålla upp foto på antingen Greta Thunberg eller Donald Trump.”

  Det här är väl ngt du bara hittar på. Var det inte ett möte med vuxna?

  Gilla

 7. Cosmik Debris 2019-08-29 / 14:06

  25 augusti lägger fåntratten, sossen och judehataren Hillevi Larsson upp en familjebild med texten; ”Ribersborg” på Facebook. Dagen efter skjuter en syrisk man huvudet av en 30-årig kvinna på öppen gata, i Ribersborg. Kan förfallet och förnekandet beskrivas bättre?

  Undrar hur det är att aldrig befinna sig i verkligheten?

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2019-08-29 / 12:42

  Det är inte bara Greta som är obehaglig och ondskefull.

  Löfvens fascistiska skräckministär lanserar nu en ”demokratioffensiv”. Har man hela jävla släkten full av nazister är det självklara valet att bli Socialdemokrat. Inget annat duger för en övertygad fascist. Löfven är en svagbegåvad fascist. Det är alla sossar!

  Då passar det utmärkt att återigen påminna om socialdemokraternas medicinska experiment på psykiskt och fysiskt handikappade.

  ”Den socialdemokratiska regeringen ansåg det var ok att offra några ”sinnesslöa idioter” för det stora kollektivets skull”

  Vipeholmsexperimentet
  https://www.s-sanningen.com/vipeholm

  Runar Sögaard:
  ”Socialister och kommunister har i 75 år försökt med tidernas mest lögnaktiga historieförfalskning. Hitler var nationalsocialist och nazismens rötter är i den socialistiska nationalismen. Inte något högerfenomen som man försökt indoktrinera ett par generationer med”

  http://projektsanning.com/2019/06/11/runar-sogaard-lofven-ar-med-pa-att-bygga-det-4e-riket-utan-vapen-men-med-ekonomisk-kontroll-och-ideologisk-utrotning-bland-oliktankande/

  Gillad av 1 person

 9. ! 2019-08-29 / 12:33

  Mattias Goldman, en planeträddare!
  Det syns på hans Hawaiiskjorta!

  Gilla

 10. Skämt åsido! 2019-08-29 / 12:11

  Greta eller Donald?!
  En Aspergerssjuk barnrumpa
  eller
  En klok och erfaren äldre man?!
  Klimatalarmisterna har visst humor!

  Gillad av 2 personer

 11. turrim 2019-08-29 / 11:31

  Mattias Goldman med Gröna Bilister lobbade för etanol som stått samhället, bilister och särskilt glesbygden dyrt. En egoist som inte är trovärdig i klimatdebatten.

  Gillad av 3 personer

 12. Roger... 2019-08-29 / 11:15

  Sugrör och engångsartiklar ska bort ur Sverige m.m.

  Skatt på plastkassar ska införas som inte påverkar naturen alls i Sverige.
  Här kastas inte nog något av dessa i naturen utan går till en soppåse hos de flesta eller att bära/lägga undan saker i.

  Oavsett så måste man köpa en påse för soporna så det är ett nollsummespel för de flesta.

  Finns större problem men det talas det inte om i MSM:s PK-elit nedan, länk.

  Klimathotet används bara som orsak för att dra in mer skatt ifrån folket.

  Nåt år gammal artikel.

  https://svenska.yle.fi/artikel/2018/06/05/som-att-bo-i-helvetet-indiens-stader-producerar-1-500-lastbilsflak-med

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman 2019-08-29 / 12:06

   Engångsartiklar är sådant som hus, vägar och bränsle. De används bara en gång, sedan är de skräp eller utsläpp. Sugrör, däremot, används ofta två gånger. Först som sugrör och sedan som bränsle i en sopflrbränningsanläggning.

   Gilla

 13. ltsundelin1950 2019-08-29 / 10:57

  Gretatider…
  Greta är ett fenomen och en opinionsbildare, eller kanske ska man kalla det för okunskaps och känsloengagemang. Det här är ett fenomen som främst lockar kvinnor. Första gången jag reagerade över det var när jag läste om det Tyska riksdagsvalet 1933 (en rapport som jag glömt namnet på). Det var nämligen så att en viss Adolf hade idolstatus hos kvinnor och fick majoritet tack vare kvinnors känslor och röster.

  De där känsloengagemangen dyker upp frekvent i den moderna historien och de kan vara allt från Barsebäck till ”allas vår tjej Mona”. Gemensamt för alla masskänslohysterierna är att de brukar glömmas bort och idag är näbbstövlarna från Linje 3 i regel Sverigedemokrater eller Moderater.

  Helt kort: Det finns ingen vederlagd (empiriskt vetenskaplig) faktagrund för det som Greta skräms med och det som hennes stab tjänar grova pengar på. Fakta är att den globala temperaturen höjts knappt en grad på 140 år och nu ligger still, En helt normal variation. Isen smälter inte och den lilla koldioxidhaltshöjningen har gett klotet större skördar, mer livsmedel och minskande öknar. Havsnivåerna har inte rört sig mätbart sedan man började mäta och extremvädren minskar i antal tack vare lite mindre temperaturskillnader mellan luftmassorna.

  Så det enda som Greta ådstakommer är egentligen en stunds säkra jobb för media och att hennes stab tjänar pengar. Hennes miljönytta är noll.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-08-29 / 12:35

   Exakt så! Själv blev jag medveten om de grönare öknarna redan på 1990-talet. Och jag var inte ensam om det. Men där pengar blandas in där går vett och förnuft ut … …

   Gillad av 1 person

 14. Tony Ingman 2019-08-29 / 10:35

  Han hade väl heller ingen info om hur Greta skulle ta sig hem ifrån USA, det lär nog knappast
  bli med segelbåt, hon ska kanske stanna och missionera och lära Amerikanarna hur man blir
  en klimatalarmist. Hon har ju heller inte översatt skylten skolstrejk till Engelska, tror inte
  ungarna där förstår Svenska ?

  Gillad av 1 person

  • Huhm 2019-08-29 / 13:08

   Jag hade lyft upp båda bilderna och påmint den politiskt korrekta församlingen om ”allas lika värde”!

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s