ULF CARLSSON TAR PENSION

Kalmars absolut bästa lokaljournalist Ulf Carlsson har bestämt sig för att bli pensionär och jobbade sin sista dag idag på Östra Småland. Ulf Carlsson är nog den enda journalist som jag känt fullt förtroende för under de senaste åren. En genuin, hederlig och ärlig människa och journalist, en ganska ovanlig kombination men det är min känsla och intryck.

Jag kommer sakna Ulf Carlsson granskningar och artiklar. Skönt att läsa att han fortfarande kommer skriva en och annan artikel om det dyker upp något intressant tips. Han berättade för en tid sedan att han inspirerats av mina pensionsberäkningar och därför beslutat börja ta ut sin pension före 65 års ålder.

https://thoralfsblogg.com/2019/01/26/ta-ut-pensionen-fran-61-ar/

Östra Småland har en längre intervju med Ulf Carlsson på nätet och jag citerar detta lilla stycke.

”Många av er har läst Ulf Carlssons artiklar genom åren. Vasst och utan rädsla har han skrivit om det som engagerat. Men aldrig utan värme. Han har alltid haft ett motto: Alla ska känna sig rättvist behandlade.”

Jag kan till ett hundra procent instämma i detta och speciellt sista meningen. Jag har aldrig känt mig orättvist behandlad i de artiklar som Ulf Carlsson skrivit. Även om jag inte alltid delat uppfattningen i texterna men jag har alltid fått ge min version och åsikt utan ”censur”.

Jag kommer speciellt väl ihåg en händelse från förra årets valrörelse då jag avslöjade centerpartiets politiker Jaafar Al-Jabiri med att ljuga om sin religiösa övertygelse och hans deltagande i shiamuslimska ritualer. Vilket blev väldigt omskrivet och Centerpartiet gick till hårda angrepp mot mig. Jag fick inget stöd från mitt eget parti och av Mattias B Johansson eller Martin Kirchberg. Trots att Jaafar Al-Jabiri spred rena lögner om att jag skulle övervakat deras lokal och fotograferat alla besökare en fredagskväll. Problemet var bara att jag befann mig hos min dotter utanför Värnamo den kvällen. 20 mil från Kalmar!

Den enda som hade hedern och rättvisan att skriva om Jaafar Al-Jabiris lögner i sociala medier och på Facebook var Ulf Carlsson. Barometerns journalister vägrade skriva om det, trots att jag pratade med dem flera gånger. Barometerns journalister föredrog att skydda lögnaren och centerpartisten Jaafar Al-Jabiri. Det gjorde mig riktigt illa! Jag kommer aldrig glömma det. Inte heller Mattias B Johansson och Martin Kirchbergs svek! I min bok kommer jag beskriva det mer i detalj hur sveket gick till.

I nedanstående blogginlägg finns också en länk till Ulf Carlssons artikel.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/09/19/11563345-lognaktiga-pahopp-fran-centerpartist/

Tack Ulf Carlsson!

För något år sedan, jag tror det var i valrörelsen eller efter valrörelsen när jag träffade Ulf Carlsson och han hade intervjuat mig så pratade vi lite om min blogg. Han så då rent spontant till mig att jag borde jobba som journalist.

Jag tog det som ett väldigt positivt omdöme för mitt gratisarbete med bloggen och alla blogginlägg som mina läsare får sig till livs utan att det kostar dem en enda krona.

Jag kommer säkert ge Ulf Carlsson ett och annat tips i framtiden och jag hoppas att han i så fall finner det så intressant att han kommer fälla upp datorn och skriva en artikel.

Tack Ulf Carlsson för ditt goda journalistiska jobb i Kalmar.

http://www.ostrasmaland.se/familj/50-000-kronor-var-en-av-hans-artiklar-vard-ulf-carlsson-slutar-efter-39-ar/

 

21 reaktioner på ”ULF CARLSSON TAR PENSION

 1. Bert Juhlin 2019-08-31 / 19:58

  Om det är den Ulf Carlsson som var nyhetschef på ÖSTRAN åren runt 2009 så ska han inte tituleras ”journalist”. En mer lämplig titel är ”sossepolitisk kommissarie”!
  Nej, den här varelsen förtjänar inte att äras eller hedras med ett enda ord. TVÄRTOM, han ska överösas med alla invektiver som finns, inget skitord är för grovt.

  Gilla

 2. Bajen666 2019-08-31 / 09:58

  Vet inte vem denna Ulf är och har aldrig läst något ifrån hans penna eftersom jag bor i Blekinge, men jag litar till 100% på Thoralfs omdöme om denna man så jag önskar Uffe en god ålderdom.

  Gillad av 2 personer

 3. stefan a. 2019-08-31 / 08:16

  Ja sådana tillverkas inte längre på journalisthögskolorna, eller om det är chefredaktörerna som bestämmer vad som får undersökas och skrivas om, politisk påverkan på nyhetsplats är snarare regel än undantag numera…..

  Gillad av 1 person

 4. Roger 2019-08-31 / 07:14

  ”Och det finns även ett antal poster som sticker ut. Skattemedel har bland annat använts till två afterwork med oklart syfte på Park Hermina för sammanlagt ett 40-tal anställda, och en sommarfest för 83 personer på Söderport.”

  Kan ju förklara en del om fläsket för Park Hermina. Kommunens anställda går gärna dit och smörjer kråset för skattemedel. Kanske självaste Adolfson.

  Gilla

  • Berra 2019-08-31 / 13:22

   Samtidigt läser man om neddragningar i skola och barnomsorg. Har de ingen skam i kroppen?

   Varför kommer detta upp först när Barometern granskar det? Har Johan Persson ingen koll? Det är lätt att handla för andras pengar, men till nästa val är detta glömt.

   Gillad av 1 person

  • Peter Pan 2019-08-31 / 14:37

   Sossar och tjänstemän glassar på skattebetalarnas bekostnad. Klart Annette och Johan vetat om detta.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-08-31 / 14:58

    Får kommunen bjuda anställda på en lunch i samband med en utbildning? Eller är lärare värda en enkel jultallrik innan jul?

    Gilla

   • Peter Pan 2019-08-31 / 15:08

    @Thoralf:
    Ska SPA, padel, choklaprovning, drinkar m.m. bekostas av kommunens medborgare? Detta handlar inte om bara anställda.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-08-31 / 16:03

    Nej, det ska givetvis inte bekostas av skattebetalarna. Alkohol finns inte med i Narometerns redovisning.

    Gillad av 1 person

   • Putte Fnask 2019-08-31 / 19:40

    De har ju valt ut platser med omsorg, inga billiga ställen precis. Barerna har hållit extra öppet för kommunens anställda enligt Barometern. Att supa är tydligen viktigt under dessa konferenser.

    Hade inte Barometern granskat detta, så hade slöseriet fått pågå. Fakturorna kan knappast vara en nyhet för Annette Andersson och förvaltningscheferna?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-08-31 / 19:50

    Så länge personerna betalar sin alkohol själva har jag inget problem men skattebetalarna skall inte betala för att en bar håller öppet längre än vad som är den ordinarie öppettiden. Förvaltningscheferna har detta ansvar och det verkar brista mest hos Utbildningsförvaltningen med chefen Mats Linde.

    Gillad av 1 person

   • Putte Fnask 2019-08-31 / 20:20

    Det var inte länge sedan kommunpamparna tog med sina fruar och respektive på Hansadagarna och skattebetalarna fick givetvis stå för notan. Detta hade Johan Persson inget emot – tills Barometern uppmärksammade det.

    Visst är det märkligt?

    Gilla

 5. Thomas 2019-08-31 / 01:02

  Nu läser jag inte den tidningen så kan inget nämna om Ulf C.Men en och annan rejäl hederlig journalist finns det kvar. Det tackar vi för. De är få.
  Det finns 1 journalist jag hatar mer än andra.
  Per Svensson (dn)
  På andra sidan har vi Ivar Arpi. Kommer han ut som AfS:are snart? Han pratar ju oxå om återvandring.

  Gillad av 1 person

 6. Muhammed 2019-08-30 / 22:00

  Han är den enda vettiga journalisten i Kalmar.

  Är det Johan Persson som vaknat upp och insett att det finns problem?

  http://www.ostrasmaland.se/kalmar/bygget-ska-oka-tryggheten-i-berga-efter-branden/

  ”Stiftelsen Tryggare Sverige var på besök i Kalmar under fredagen och höll en workshop i hur man kan göra för att öka tryggheten och säkerheten i Kalmars områden. Under workshopen användes nybyggnationen av Berga centrum som ett exempel.”

  Gillad av 1 person

 7. Lars Johansson 2019-08-30 / 20:55

  Bara så synd att dessa hederliga journalister går i pension! Vad finns kvar? Alla dessa ohederliga politiskt korrekta journalister! Dessa som driver Sverige över gränsen till U-land.

  Gillad av 2 personer

 8. Ludvig 2019-08-30 / 20:42

  Instämmer helt i det du skriver om Ulf Carlsson. Honom kommer jag att sakna.

  Gilla

 9. L8 2019-08-30 / 19:48

  Stefan Lövén sa: ”– Man slås av den likgiltighet inför människoliv och en hänsynslöshet som är helt förskräcklig.”

  Jag säger: Bjuder man in Mellanöstern så får man Mellanöstern. Enkelt sunt förnuft. Samtliga 7-klövernpartierna är alla lika medskyldiga till importen av grov kriminalitet som ingen av oss sett maken till tidigare. Det håller inte längre att skylla på att man varit ”naiv” eller inte ”gjort tillräckligt” ni har med helt öppna ögon låtit detta ske och vi glömmer eller förlåter det aldrig.

  Gillad av 4 personer

 10. turrim 2019-08-30 / 19:47

  Jag skulle heller inte vilja vara i samma parti som Mattias B Johansson och Martin Kirchberg.

  Gillad av 1 person

  • Mats 2019-08-31 / 05:50

   Det är alla skitnödiga PK-journalister som inte vågar skriva sanningen utan driver en politisk vänsterpropaganda i sina artiklar som borde pensioneras

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s