FAKE NEWS I SVT-RAPPORT ÄNNU EN GÅNG

En läsare av bloggen hörde av sig till mig angående ett inslag i Rapport tisdagen den 24 september klockan 19:30. I inslaget påstod reportern att havsnivån hade stigit med 25 cm i Östersjön! Sedan lade hon till att landhöjningen motverkar havsnivåhöjningen i norra Sverige men i Skåne har man ingen landhöjning så där skall alltså havsnivåerna ha stigit med 25 cm sedan 1800-talet.

Blekinge tillhör ju också södra Sverige i allra högsta grad. Utanför Karlskrona ligger Kungsholmsfortet med en av SMHI:s mätstationer för havsnivån i Östersjön. Den mätstationen har varit aktiv sedan 1886.

Med andra ord så borde havsnivåhöjning synas väldigt väl i mätdata från Kungsholmsfortet. För flera år sedan så laddade jag hem hela mätserien som startade 1886 (timvärden) från Kungsholmsfortet och räknade matematiskt fram årsmedelvärdet för varje år, som jag sedan visar grafiskt. Jag låter dessutom Excel räkna fram en trendlinje för hela mätperioden.

Havsnivåstånd Karlskrona 1887-2018

Det finns ingen havsnivåhöjning under hela tidsperioden. Snarare är trenden mer eller mindre konstant eller något lägre havsnivå. Havsnivåerna var till och med högre på början av 1900-talet. Landhöjningen i Karlskrona är mycket liten eller obefintlig.

Anledningen till att jag laddade hem data för att kolla verkligheten och se sanningen beror på att jag inte längre litar på svenska myndigheter som SMHI och regeringen. I synnerhet inte sedan miljöpartister lyckats ta sig in i ledande positioner i samhället.

”Blekinge är ett högriskområde. Karlskrona och Karlshamn toppar listan på kuststäder som kan få stå inför den högsta havshöjningen i framtiden, säger Tom Hedlund, huvudsekreterare för regeringens klimatutredning.”

Från Blekinge läns Tidning, BLT 2007.

http://www.blt.se/blekinge/stigande-havsniva-hotar-lanet/

Tom Hedlund fortsätter med följande i artikeln.

”Han beskriver regionen som en ”högriskzon”, eftersom länen saknar landhöjning, som i viss utsträckning kan motverka de stigande vattenmassorna.
– Blekinge är mycket utsatt och kan stå inför den högsta havsnivåhöjningen i landet. Karlskrona och Karlshamn ligger i topp på SMHI:s kartor över extremnivåer.
I framtiden befarar man att medelvattennivån kommer att stiga med uppåt en meter totalt sett. Vid högsta högvatten blir höjningen ytterligare en meter.
– År 2100 kan havshöjningen i Karlskrona överstiga dagens medelvattennivå med två meter. Det är det värsta scenariot. Blir det så, får det allvarliga konsekvenser, säger Tom Hedlund.”

Kolla nu ovanstående diagram och försök att hitta den minsta tendens till det regeringens klimatutredare påstår är sant.

Läs även mitt blogginlägg från 2017 om när jag hittade vattumärket på ön Skallö utanför Kalmar.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/07/19/11462073-en-fantastisk-historia/

”Lektorn Wikström vid Kalmar gymnasium lät 1756 på Skallö uthugga ett vattumärke för att kunna utföra mätningar över vattenståndet i Kalmarsund.”

Min slutsats efter mina mätningar 2017 är att havsnivån sjunkit med ca 35 cm de senaste ca 200 åren.

Jag ger snart upp och kapitulerar inför alla klimatalarmister och deras fake news som dagligen lyfts fram av ”objektiva” public service. Jag orkar nog inte längre!

 

23 reaktioner på ”FAKE NEWS I SVT-RAPPORT ÄNNU EN GÅNG

 1. Onkel Björn 2019-09-27 / 01:01

  Toralf, när ingen längre orkar eller vill bemöta alarmisternas påståenden, då kommer de plötsligt att bli sanningar.

  Men jag kan förstå dig. Många som läser bloggen har passerat de sextio och har sålunda sina framtider bakom sig. Så varför bry sig? Ska väl vara för ens barn då och deras framtid.

  Gilla

 2. Egon 2019-09-26 / 20:08

  Håll ut Thoralf!
  Det finns en ”tipping point” även inom klimathysterin.
  Den kommer.
  Till sist kommer detta att avslöjas som en gigantisk bluff.
  Deras agenda är en globalt FN styrd kommunism.
  Inte helt olik Lenins våta dröm.
  Det projektet brakade samman och kostade miljoner människoliv.
  Själv mångårig seglare i Stockholms skärgård.
  Fortfarande måste sjökort revideras för den ökade landhöjningen.
  Kämpa på!
  Du vet ju att du har rätt!

  Gillad av 1 person

 3. Gunnar Karlsson 2019-09-26 / 19:47

  Off Topic.

  Dick Erixon gör en riktigt bra analys av Centerns och Annie Lööfs stora problem, trovärdigheten !!

  Det håller inte i längden att lova en sak och sedan göra precis det motsatta, vilket tycks vara Centerns politiska strategi. En betydligt mer framgångsrik strategi, är att lyssna av vad den stora majoriteten av väljarna önskar, mycket enkelt, men mycket svårt att begripa för dem som sitter fast i en rosa bubbla i närheten av Stureplan och aldrig möter verkligheten.

  https://samtiden.nu/2019/09/det-ar-trovardigheten-som-ar-annie-loof-storsta-problem/

  //Gunnar

  Gilla

 4. Anonym 2019-09-26 / 18:30

  https://www.expressen.se/nyheter/carl-bildt-har-fyllt-70-firar-pa-slott-i-italien/
  Hur tog sig denna katastrof till människa till Italien?
  Klimatvänligt? Eller klimattänk gäller kanske bara vanligt folk…?
  Dessutom, nu öppnar världens största flygplats. I Peking.
  Men klimattalibanerna nämner inte detta.
  Och det beror på att klimattalibanerna är oikofober som hatar västvärlden och dess befolkning. Därför har de inte udden riktad mot miljöskadliga företeelser i Afrika och Asien.

  Gillad av 1 person

 5. Hasp 2019-09-26 / 18:19

  PK-folket ljuger numera öppet och helt ogenerat.

  Gillad av 2 personer

 6. turrim 2019-09-26 / 18:07

  Rebecca Uvell har nu ännu mera bakgrund om klimatkarusellen runt Greta.

  350.org är en central organisation startad redan 2008. Det är otäckt att läsa hur tentaklerna slingrar ut i världen och även tar tag i Greta som hjälpreda.

  https://uvell.se/2019/09/26/350-org/

  Gillad av 1 person

  • Robban 2019-09-27 / 08:35

   Man kan ju dessutom gissa, vem det är som är den största och hemliga, biståndsgivaren till 350.org!
   Naturligtvis så är det, den som alla i Gretas klimatsekt och vår statliga propagandamedia, kategoriskt förnekar är inblandad!

   Gilla

 7. martiusus 2019-09-26 / 17:08

  När jag var ung var jag lycklig. Vi dansade.

  Det var naturligtvis helt galet. Ber om ursäkt.
  Nu ska jag ha klimatångest igen. Glöm det klimatfånar.

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2019-09-26 / 19:04

   Det ligger något allvarligt i det du för fram. Vi lägger ned massor med tid och inte minst pengar på att ta hand om och diskutera invandring, klimatet, ekonomiska felsatningar av staten, feministtjafs mm mm. Vi skulle istället ta tid att utveckla;
   svensk kultur,
   svensk industri,
   svensk natur,
   svensk literatur,
   svensk film och så mycket annat.

   Gillad av 1 person

 8. martiusus 2019-09-26 / 16:39

  En liten psykiskt handikappad flicka, enligt uppgift 16 år gammal, men ser mer ut som 11,
  har på något märkligt sätt blivit hela världens klimatguru.
  Ja guru, för så mycket vetenskap eller sans finns ju inte där.

  Så typiskt att hon kommer från Sverige, landet som förlorat sej själv, sin stolthet,
  sin identitet och nu är ett skräckexempel för hela världen.

  Look at Sweden, look at Sweden. Ja herregud bara titta. Slå på text-TV varje morgon.
  Vänner, vi lever i en mardröm, och den verkar aldrig ta slut.

  Gillad av 3 personer

 9. U 2019-09-26 / 15:40

  Klimatalarmisterna har i alla fall hittills lyckats med sitt främsta uppsåt, att slå blå dunster i ögonen på folk och avleda uppmärksamheten från det största systemhotet; Pedofilsektens pågående invasion av Sverige och resten av västerlandet.

  Gillad av 3 personer

 10. Roland Salomonsson 2019-09-26 / 12:49

  Nu är det faktiskt LANDSÄNKNING i varje fall i Skåne. Mellan Blekingekusten och Blekinges gräns mot Småland ligger ”noll-punkten”. Denna låg tidigare i en linje mitt genom Skåne och flyttar sig således lite åt norr resp lite åt söder för varje århundrade.

  Här finns alltså ett gyllene tillfälle för klimathysteriker och andra oseriösa aktörer (klimatforskare) att påstå att landsänkningen är ”en havshöjning”.

  Det finns några 100 mätpunkter världen runt som mäter havsnivåen. Just nu analyseras mängder med foto från efter WW1 och jämförs med foto från nutid. Även flygfoto av de ”hotade” söderhavsöarna jämförs med satellitbilder.
  Resultatet av förda mätningar är att haven höjs ca 1,8 mm per år. Vad gäller söderhavsöarna så ÖKAR de i yta och ingen stans finns tendens till översvämning. Flera öar STIGER faktiskt. Korallreven mår väl och växer så att det knakar, vilket håller 1,8 mm per år stången.

  Däremot blir pampar i ö-rebublikerna feta av korruptionen runt investeringar av miljöfonderna från Parisavtalet. Antalet lyxjakter har ökat rejält. Och några öar har minskat rejält, men enbart för att sand/jord tagits för att transportera till ö-höjningsprojekt, men satellitbilder visar att dessa sår sakta läks av naturen själv, när sand och jord spolas iland av havet.

  Gillad av 3 personer

 11. Maja Dacke 2019-09-26 / 12:38

  Ge inte upp, Thoralf, vi behöver dig för balansen! Skratta åt galenskapen och galenskaparna! Vi skrattar med dig. Många vet nog inte att de gör bort sig, eller de vet och gör allt för de andra galningarnas klickar.

  ”Jag ger er sanningen och livet.” Vem sa detta? Vem vet?Ja, inte de som höjer sig över sin egen härskare och utser en utnyttjad varelse till profet …

  Gillad av 4 personer

 12. Hacke 2019-09-26 / 12:11

  Kör hårt Thoralf, land i sikte! Det tar tid att ändra kurs på vår tids Titanic men nu kan man i varje fall börja skönja oenighet och tilltagande desperation på kommandobryggan och då inte minst hos kommunikationscentralen när isberget obevekligt närmar sig.
  Jag hoppas och vill så gärna tro att det snart är full fart i maskin med nytt och nyktert manskap ur den hårt prövade passagerarlistan mot hett efterlängtade första destination Finspång.

  Gillad av 3 personer

 13. Tony Ingman 2019-09-26 / 11:40

  Det enda statistiska mätvärde som är säkerställt är att hysterin i Statskanalen,ökar för
  varje dag ? Det är så uppenbart att dom jobbar stenhårt för att skrämma skiten ur folk.
  Men en stor fet lögn blir inte verklighet bara för att den upprepas flera gånger per dag.

  Gillad av 4 personer

 14. Fredrik Östman 2019-09-26 / 10:51

  Det visar sig att vetenskapliga mätningar visar att ingen växthuseffekt existerar.

  Gilla

  • Oso Polar (@hermanwahsletn) 2019-09-27 / 07:09

   Odet ”öka” heter på spanska i sin grundform subir. Jag läste att igår i en spanska lokaltidning att havsnivå kommer att stiga en meter till 2100. Hade man skrivit ”suba” skulle det indikera en viss tveksamhet. Kanske skulle inte nivån stiga riktigt så mycket, kanske skulle det ta längre tid. Emellertid skrev man subirá. Det är ren futurum, det är vad som verkligen kommer att ske. Journalistkåren har blivit våra värsta fiender med sina ständiga lögner.

   Gilla

 15. botwid 2019-09-26 / 10:08

  Lyssna till Greta när ingen talar om för henne hur man skal svara:

  Gillad av 5 personer

  • W&D 2019-09-26 / 12:12

   Uppenbart att Greta Thunberg har ett gravt förståndshandikapp, som Klimatalarmisterna exploaterar på ett hänsynslöst cyniskt sätt.
   Hennes föräldrar och alla andra vuxna som skor sig på Greta-cirkusen borde sättas i fängelse för utnyttjande av omyndig och barnmisshandel.

   Gillad av 5 personer

  • Maja Dacke 2019-09-26 / 12:21

   Jag säger: Otroligt! Och frågar om svensk MSM har eller kommer att sända detta: Inte troligt!

   Greta håller sig till manus eller låter bli.

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s