EXPRESSEN ETT TRAGISKT SKÄMT

Klimatkrisen

Igår gick Expressen ut stort med budskapet att ”klimatförnekarna” skulle få komma till tals i tidningen.

”Nu gör vi tvärtemot vad journalister brukar; vi låter dessa människor komma till tals”, skriver Emma Boëthius, chef för Expressens klimatredaktion, på tisdagen.

Sedan gömmer tidningen artikeln bakom betalväggen. Vilket tragiskt skämt!

Jag hann dock läsa artikeln innan den försvann bakom en betalvägg och skrev följande kommentar igår kväll på Facebook.

”Det var nog något av den dummaste rubrik jag sett efter att jag läst artiklarna. Skeptikerna fick ju inte komma till tals överhuvudtaget. De ifrågasattes innan de ens hann öppna munnen, då Expressen laddat upp med en hel uppsjö av klimatalarmister som fick betydligt mer utrymme än skeptikerna.

Rena Fake news från Expressen! Vilket hyckleri av Expressen. De vågade inte låta skeptikerna tala till punkt.”

Samtidigt så avslöjar journalisten och Expressen sin egen agenda när journalisten till en klimatalarmister följande fråga.

”Hur komma till bukt med problemet?” Underförstått att ”problemet är klimatskeptikerna. Nu är det inte långt ifrån Nordkorea!

Expressen har pekat ut 9 ”klimatförnekare” och Lars Bern är tydligen den de ”hatar” allra mest om man skall tolka artikeln och det utrymme som Expressen tar till för att ifrågasätta och misskreditera Lars Bern. Hela artikeln handlar inte om att låta dessa nio personer att komma till tals, utan det handlar om att misskreditera dem.

Till och med när Expressen presenterar dem så undviker man i några fall att inte ange de rätta titlarna och när det gäller Elsa Widding så uppger man inget om hennes bakgrund. Att hon är civilingenjör och har jobbat för de tre största energibolagen i Norden och dessutom jobbade på Näringsdepartementet under Maud Olofsson. Elsa Widding blev känd då hon försökte stoppa den så kallade Nuon-affären och blev därmed känd som Sveriges bråkigaste kvinna. Nuon-affären blev sedan svenska statens sämsta affär någonsin och som kostat svenska skattebetalare 53 miljarder kronor i onödan. Tänk om man lyssnat på Elsa Widding!

https://www.svd.se/overpriset-for-nuon-53-miljarder

Där avslöjar Expressen hela sin avsikt med artikeln. Det handlar inte om att låta dessa nio personer att komma till tals. Det handlar om att misskreditera dem.

Det handlar precis om det som jag och många andra påstått under många år. Politisk korrekthet och klimatalarmism! Den nya klimatreligionen där bibeln består av IPCC:s rapporter. Kättarna som ifrågasätter IPCC och klimatreligionen skall ”bestraffas” offentligt. Undrar om de även vill införa stupstocken igen.

”Att känna skam och bli utsatt för andras missaktning har ansetts vara avskräckande. Att söndag efter söndag bli bespottad av hela byns befolkning i stupstocken utanför kyrkan eller att mitt under gudstjänsten inför församlingen tvingas stå på pliktpallen och erkänna sina synder var att bli berövad den heder och ära man ansågs ha förbrukat. Fram till början av 1800-talet såg man i många europeiska länder till att denna exponering varade livet ut genom att olika bokstäver brändes in på bröstet eller i pannan på t.ex. en lösdrivare eller falskmyntare.”

Nils Funcke

http://www.bt.se/kronikorer/skammen-har-alltid-gatt-hem/

Nu har uppenbarligen alternativ media och i synnerhet Swebbtv blivit så stora så att de stora mediehusen känner av konkurrensen och känner sig därmed tvingade att agera. Jag känner igen detta så väl och hur mediehusen agerade mot Sverigedemokraterna för ca 10 år sedan, innan SD kom in i riksdagen och fick den plattformen. Nu agerar man på ett liknande sätt för att själva kunna behålla sitt monopol och förljugna agenda.

Det är minst sagt skrämmande att läsa och se hur Expressen försöker läxa upp dessa mycket kunniga och djärva personer som vågar gå emot den påstådda och mediala konsensus som råder. Lika beklämmande är det att läsa och lyssna till de experter som Expressen letat upp och som inte har en enda egen tanke, utan bara rapar upp IPCC:s propaganda och domedagsprognoser. Där alltid scenario RCP8.5, det värsta/sämsta scenario alltid gäller i media.

Var är klimatkrisen? Kan någon visa mig klimatkrisen?

Uppdatering.

Lars Bern har själv kommenterat Expressens artikel på sin blogg.

https://anthropocene.live/2019/10/30/uthangd-i-expressen/

 

Annons

51 reaktioner på ”EXPRESSEN ETT TRAGISKT SKÄMT

 1. Broder Adam 2019-11-01 / 09:25

  Rebecka Uvell har gjort fantastiskt gräv om detta och det är tydligen någon lat journalist som tagit del av ett material inför en föredragsturne i landet av en klimatalarmist f.d. ordförande i Naturskyddsföreningen. Läs och se själva på följande länk. Hon har också följt upp grävet men från Expressen är det tyst. https://uvell.se/2019/10/31/luktar-bestallningsjobb-expressen/

  Gillad av 1 person

 2. martiusus 2019-10-31 / 16:06

  Alla tidningsredaktioner och SVT måste rensas på miljöpartister och vänsterelement och normala objektiva redaktörer och journalister måste anställas.

  Media ska objektivt rapportera vad som händer inte tala om för läsaren eller tittaren vad han eller hon ska tycka och tänka i olika frågor.

  Gillad av 3 personer

 3. Cosmik Debris 2019-10-31 / 15:02

  Lars-Olof Olsson:
  – Jag vaknade och ställde mig i givakt ungefär. Jag kände att något allvarligt hade hänt.”

  Två kraftiga bombdåd i Helsingborg
  https://www.friatider.se/tv-kraftiga-bombd-d-i-helsingborg

  Ja, det gäller att vara på sin vakt när Reinfeldt och Löfven har fyllt landet med aggressiva muslimer. Det kan smälla precis var som helst. Ingen går säker. Inbördeskriget har i princip redan börjat. Har Morgan ”Dvärgen” Johansson missat det?

  Gillad av 2 personer

 4. Cosmik Debris 2019-10-31 / 13:35

  Sex muslimska terrorimamer ska tydligen utvisas. Varför utvisas inte de muslimska församlingarna där imamerna har varit verksamma? Sannolikt utgör de ett lika stort hot mot rikets säkerhet som deras ledare.

  Eller varför utvisas inte varenda jävla muslim? Om vi ska undvika inbördeskrig är det den enda vägen. Leif Östling instämmer säkert.

  Gillad av 2 personer

 5. Marcus 2019-10-31 / 12:30

  Regeringen har fällt sin dom:

  Sex radikala islamister ska utvisas från Sverige, eftersom de enligt Säpo bidrar till islamsk radikalisering och utgör hot mot rikets säkerhet.

  Det handlar om Gävle-imamen Abo Raad och hans 34-årige son, Umeå-imamen Hussein Al-Jibury, Västerås-imamen Fekri Hamad, Viktor Gaziev från Gävle samt ytterligare en man med kopplingar till Gävle.

  Sedan tidigare har Abdel-Nasser el Nad, tidigare ledare för Vetenskapsskolan, fått beslut om utvisning.

  Men det är oklart om männen faktiskt kommer att kunna utvisas.

  Jag tror tyvärr kommer få vara kvar. Konstigt att inte Abdullah Suedi är med på listan.

  Gillad av 2 personer

  • CS 2019-10-31 / 16:38

   Jag tycker det är konstigt att Reinfeldt och Löfven inte är med på listan. Båda är en enorm säkerhetsrisk för landet.

   Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2019-10-31 / 10:12

  Arvsfonden får pengar av personer som avlider utan nära anhöriga (det finns säkert andra möjligheter för dem att få pengar). Vad jag har hört så kan de vara hänsynslösa när de slås i domstolen mot eventuella andra arvingar. De har pengarna och juristerna så de är starka.

  Vad gör de för pengarna? Mycket är bra. Mycket är det som kommunerna borde göra.

  Men att ge ca 4,5 miljoner till ett Malmöprojekt som säger sig ”…ta fram och erbjuda en digital plattform för värdegrundsutbildning och normbrytande beteenden. ” När jag hör det så säger det mig att det är något som jag inte kommer att uppskatta.

  Eller ca 2 miljoner till ett projekt i Mölndal som ska erbjuda en ”ny metod som kanaliserar ungas passioner mot ett högre klimatengagemang ”.

  Eller ett 2,5 miljoners projekt i Solna ”Syftet är att utbilda och entusiasmera musikintresserade ungdomar att bli kulturöverskridande entreprenörer”.

  Eller ett Stockholms projekt ”Projektet syftar till att skapa möjligheter för nyanlända ungdomar att komma in på arbetsmarknaden och att förändra rekryteringsmönster hos arbetsgivare.” och fortsätter ”Efter projektet ska verksamheten drivas vidare inom föreningen och finansieras genom offentliga medel, stiftelser och fonder. ” Det betyder att mina barn kommer att få det svårare i att skaffa jobb i Sverige.

  Eller att Teskedsorden får nästan 2 miljoner.

  Eller att en organisation i Stockholm som kallar sig för MUMS får nästan 2 miljoner för att ”utveckla tillgängliga normkreativa sagostunder i form av dragshows. ”

  Nu börjar jag må riktigt illa….och orkar inte läsa längre. Detta är bara stöd för projekt under oktober. Det är inte bara pengarna utan det är den skada som vissa projekt gör. Den som kan själv ta en titt: https://www.arvsfonden.se/projektstod-oktober-2019

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2019-10-31 / 10:12

   Glömde det viktigaste: Skriv testamenten!

   Gillad av 4 personer

 7. Gunnar Karlsson 2019-10-31 / 07:04

  Off Topic.

  Sverige går inte att känna igen, tyvärr blir risken allt större för varje månad att det slutar med ett riktigt brak, ett inbördeskrig som Leif Östling antydde.

  Nyheter idag har idag publicerat första delen av ett ”reportage” om en liten håla i Norrland, skrämmande läsning !!

  https://nyheteridag.se/helvetet-i-norrland/

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

  • DecemberKartellen 2019-10-31 / 18:48

   Varför får vi inte se en liknande uthängning med namn och bild på de 7 männen som våldtog en 2-barnsmamma i Mariannelund. Eller på de 8 män som våldtog en kvinna på en Findlandsfärja?

   Gilla

 8. Lillemor B 2019-10-31 / 00:03

  Skrock & Vidskepligheter

  Förr i tiden trodde folk att man kunde påverka klimatet genom att offra djur och äta deras kött!
  Idag tror folk att man kan påverka klimatet genom att avstå kött!

  Gillad av 3 personer

  • Thomas 2019-10-31 / 12:05

   Lillemor;
   Vi ska äta kött men det ska vara människokött,det är för klimatets skull, det kan vara lite ”krångligt och ovant i början ” , men med tiden så äter vi upp varandra i rena kannibalism-yran,allt för klimatet.
   Beteendevetare Magnus Söderlund anser att människan ska vara död innan vi börjar äta upp personen i fråga. Så ädelt tänkt av den gode Magnus Söderlund.. Allt för klimatet.
   Om det finns en skala på hur knäpp en människa kan bli så ligger Magnus Söderlund i topp!

   Gillad av 2 personer

 9. CS 2019-10-30 / 23:43

  Hörde just Rockström på radion spy galla över den chilenska presidenten som har ställt in det planerande APEC mötet som skulle diskutera ”miljöhotet”. Orsaken är att den chilenska befolkningen har gått ut på gatorna och demonstrerat över höjda miljöskatter som bl.a. har höjt transportkostnader för vanligt folk. När ska det svenska folket börja demonstrera mot alla miljöskatter som den galna svenska regeringen har infört?

  Gillad av 3 personer

  • Bo Adolfsson 2019-10-31 / 08:59

   Hans gratisresa till våren i Chile blev inställd!

   Gillad av 2 personer

 10. Peter 2019-10-30 / 21:27

  Nu är Expressen igång igen. De har en artikel om Leif Östling och kommenterar att ”Swebbtv kan kopplas till vit makt-miljön” enligt EXPO. Nu jäklar är slutet nära.

  Gillad av 4 personer

  • Thomas 2019-10-30 / 23:54

   Leif Östling vinner mer och mer respekt, bra han inte viker ner sig men det behövs inte, han har nog sitt på det torra..
   Och att expo ska ge sin version är ju obligatoriskt i den svenska offentliga debatten,så löjeväckande.
   Förresten..det är väldigt tyst om den förre expoführern Alex Bengtsson känd våldtäktsman och kvinnomisshandlare. Undrar varför det tystades ner av pk-media?

   Gillad av 3 personer

 11. Nils Dacke 2019-10-30 / 19:09

  Jag vill inte försvara Expressen men jämfört med AB och DN så är Expressen rena sanningsvittnet i den dagliga politiska debatten. När det gäller klimathysterin i dagens Sverige så är detta fenomen på samma nivå som invandringsdebatten för 10-15 år sedan, de som inte var/är beredd att köpa ”sanningen” som kablas ut från politik och media som fakta kallades tidigare för rasistfacistnazist och numera för klimatförnekare och idioter. Ifall jorden inte är utplånad(ha ha ha) om 10 år så kanske man då kan hoppas på en mera faktabaserad debatt.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-10-30 / 21:43

   Jag såg Expressens intervju med Lars Bern idag, där han vägde sina ord men var ändå sanningsenlig och upplysande – kanske för att slippa ett drev. En flummare förekom i samma video och han huttlade något oklart. Fantastiskt ändå att Bern fick vara med!

   De senaste dagarna har jag också ägnat åt videor på Swebbtv:s Höstkonferens 2019 – https://www.youtube.com/channel/UCD2d9CSkWXxnj3fBhEj3Pyw/videos – många timmar tillsammans. Som pensionär/arbetsbefriad hinner man mycket …

   Och jag har plockat bland alla upplysande videor som Hans Jensevik framställt – https://www.youtube.com/results?search_query=hans+jensevik+youtube . I varje video kommer klara fakta fram som fyller på mitt förråd. Där har vi vår framtid … om vi inte gör något/inget extraordinärt inträffar. Ja, t ex det med planerna på endast fyra miljoner i Sverige om fem år. Ska landet delas eller hur har ”de” tänkt fixa det? Fråga Trump om han vet!

   Gillad av 2 personer

 12. Korvätare 2019-10-30 / 17:20

  Dumdrygt inbilla sig kunna förändra klimatet på jorden genom att avstå från korv.

  Gillad av 2 personer

  • Lillemor B 2019-10-30 / 22:51

   Gamla tiders skrock och vidskepelser går igen i ny tappning.

   Gillad av 1 person

 13. Sven d.ä. 2019-10-30 / 17:10

  Läste precis detta: ”Vi förstår precis hur viktig APEC och COP är för Chile och världen, men vi har baserat vårt val på sunt förnuft. En president måste sätta sitt folk före allt annat, säger Sebastián Piñera”

  a) ”En president måste sätta sitt folk före allt annat”. Det skulle jag vilja höra i flera länder,dvs att sätta sitt folk först.
  b) Nu måste ”hon-ni-vet” vända på klacken. Boka in segelbåten igen.

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-10-30 / 21:23

   På tal om hon-ni-vet så hade jag ett telefonsamtal idag med en gammal vän, f d lärare och var iaf förr klartänkt och kritiskt lagd. Nu är han gretafrälst och inte alls som förr.

   ‘Hon gör ju allt detta gratis!’ ”Men hennes föräldrar tjänar stort på hela jippot och det är inte billigt att resa runt så här …”

   ‘Men hon är ju sjuk och ändå så engagerad och gör allt detta ändå. Och hon har kontakt med forskare som vi ska lyssna på, säger hon …’ ”Du vet väl att det inte är rätt forskare hon umgås med? Utan …”

   ‘Jag vill inte prata mer om det …’

   Längre kom jag alltså inte och vi pratade om annat. Lika bra. Dock bad jag honom att skaffa varma yllesockor inför de närmaste vintrarna som kommer att bli rejält kalla. Ingen uppvärmning i sikte! Och han trodde faktiskt på mig i det fallet.

   Jag blir inte klok på människor …

   Gilla

 14. ltsundelin1950 2019-10-30 / 16:44

  Det är väl självklart att man måste släppa fram alla historiska källor och frågeställningar för att få en hyfsat rättvisande bild av ett historiskt skeende.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2019-10-30 / 18:09

   Att göra ett politiskt urval ur det stora historiska skeendet är precis vad Skolverket nu försöker genomdriva i en ny läroplan. Innästlade renegater finns nu i alla politiska partier, myndigheter, media, föreningar och lobbygrupper.

   Gillad av 2 personer

 15. Cosmik Debris 2019-10-30 / 15:14

  Malcom Kyeyune har självklart rätt. Det känns som att vi är i händerna på vettvillingar som lovar hela världen försörjning, bostad och utbildning på svenska skattebetalares bekostnad. Det kommer att sluta mycket illa. Det kommer att gå åt käpprakt helvete om inte VPK, C, S och MP fängslas eller på annat sätt oskadliggörs.

  Vem fan ska betala?

  När rättighetskatalogen expanderar bortom plånboken
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/nar-rattighetskatalogen-expanderar-bortom-planboken-25315

  Gillad av 2 personer

 16. uhjertquist 2019-10-30 / 14:34

  Ja är så jäkla gammal som 87 och bor inte ens i Sverige sedan 37 år men jag vill bara enkelt beundra dig käre Thoralf Alfson. Du är en unik genuin förnuftig helsvarvad svensk äkta smålänning som säger just förbannat sanna ord om politiker och tillståndet i detta just nu fördömda land, Moder Svea vi i min generation älskade på alla områden men tidigt insåg att någonting gick fel beroende på idiotiska politiker som aldrig rest i världen.helt aningslöst befolknar Sverige med kamelskötare!

  Detta har du Thoralf påtalat hela din aktiva politiska karriär som utan anledning skars av En svensk personlig tillgång till ett fantastisk SD-parti en tillgång till det enda pararti som i Sverige hade framgång mycket tack vare en synnerligen aktiv medlem i Småland med bla en härlig frifräsande Blogg helt i linje med SD.. Hur kan man skala bort en så framgångsrik medlem????.

  Ingenting kan spillas på skämd mjölk men borde inte i hela Sverige inses att vad Thoralf Alfsson alltid skrivit och kommenterat är JUST SANNING OCH I FÖRLÄNGNINGEN HELT JEKLA ENKELT SUNT FÖRNUFT baserat på fakta. Thoralfs blogg är ett riktmärke för förnuft och jag trodde att SD hade förnutft i sikte men jag misstog mig dessvärre och högaktningsfullt framtiden mycket beviken på SD..

  Bästa hälsningar från Ulf Hjertquist i Australien tidigare 20 år verksam på SVT numera Aussie.

  DunderUffe tidigare Joffe på Thoralfs Blogg.

  Gilla

 17. Thomas 2019-10-30 / 14:08

  Fakenewspressen är klubben för inbördes beundran , man spyr på skiten.
  Samtidigt ser jag det ett som tecken på att globalisterna börjar bli nervösa, deras monopol på sanningen kommer snart falla som ett korthus byggt på lösan sand. De är rädda helt enkelt och vill se om sitt rangliga fuskbygge.
  Hade Sverige haft en fungerande demokrati och ett sunt samhällsklimat skulle t ex Elsa Widding och Lars Bern suttit i aktuellt och nyhetsmorgon och diskuterat klimatet. Men klimatsekten är som alla sekter, ointresserade av andra yttringar och endast de renläriga inom sekten får komma till tals som Pär Holmgren, Johan Rockström och fjortisGreta…
  Snart behövs inte Expressen, dn, ab, SvT,sr.
  Swebbtv levererar det som stasitv monumentalt misslyckas med.

  Gillad av 7 personer

 18. Svinfylking 2019-10-30 / 12:13

  Expressen är ju Sveriges svar på Pravda, precis som övriga stora dagstidningar i Sverige. Men det är ju bra att de erkänner att det ej finns en fri debatt i Sverige!
  De säger: -”att journalister gör tvärtemot vad de brukar – låta kritiker komma till tals”…

  Gillad av 4 personer

 19. Hacke 2019-10-30 / 12:02

  De regimtrogna medierna förnekar sig aldrig. Men så behöver de också – och beviljas – ständigt nya bidrag från våra skattemedel för att kunna fortsätta vräka sina lögner och propaganda över det folk som betalar dem. Regeringen har i budgeten för 2020 nu höjt anslaget för mediestöd.
  Jag finner inte ord som täcker min avsky för denna den värsta sorten av folkförrädare. Att kalla det journalistik är en skymf mot yrket och demokratin och en spottloska rakt i ansiktet på de stackare som fortfarande konsumerar deras skamligheter.

  Saxat ur senaste numret av deras eget pestorgan Journalisten:
  ”Totalt har 79 ansökningar om driftsstöd för 2020 kommit in till Myndigheten för press, radio och tv. Sex tidningar som inte har ett driftstöd idag har ansökt om stöd, bland dem finns förstatidningarna Sydsvenskan, Upsala Nya Tidning, Norrbottens-Kuriren och Vestmanlands Läns Tidning. Skulle samtliga ansökningar för dessa tidningar bifallas innebär det att driftsstödet ökar med 100 miljoner kronor, från 520 miljoner till 620 miljoner kronor.
  – 2018 var det värsta året någonsin för den svenska dagstidningsmarknaden. Att upplagorna fortsätter sjunka under 2019 är synnerligen oroande. Med fallande upplagor får allt fler tidningar rätt till driftsstöd. Det är oroande med hänsyn till den vikt tidningarna har för de demokratiska processerna och opinionsbildningen.säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv, i en kommentar.”

  Man kan bli spyfärdig för mindre.
  Lägg till det de nära nio miljarderna i tvångsskatt för den särklassiga värstingen i demokraturbygget, propagandakolossen public service, så är bilden av vårt vardagliga skräckscenario på medieområdet komplett!

  Gillad av 8 personer

  • Thoralf A 2019-10-30 / 12:16

   ”Det är oroande med hänsyn till den vikt tidningarna har för de demokratiska processerna och opinionsbildningen.säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv, i en kommentar.”

   Säger allt om den generaldirektören med namnet Charlotte Ingvar-Nilsson.

   Gillad av 4 personer

  • Stig Bergman 2019-10-30 / 17:49

   Personligen förstår jag egentligen inte varför tidningar som subventioneras av skattemedel ändå tillåter sig lägga artiklar bakom betalvägg. Vi har ju betalat för att en stor del av dem huvud taget existerar.

   Tage Erlander motiverade tidningsstödet med att säkerställa landets tidningar för att dess mångfald behövdes runt om i landet, om jag nu minns rätt. Men idag har vi ju den sortens mångfald via Nätet vid varje köksbord och utan synbar kostnad. Och vi har inte bara en enda morgontidning utan vi har en verklig mångfald vid varje köksbord.

   Vi behöver inte ”traditionell” media idag? Vi behöver exempelvis inte Expressen, SvD och SVT som tvingas på oss men som vi naturligtvis lika gärna kan leva utan.

   Gillad av 4 personer

 20. HS 2019-10-30 / 11:42

  Goebbels hade varit imponerad av svensk media i allmänhet och av Expressen i synnerhet.
  Expressen är en djupt obehaglig tidning med hatfyllda skribenter som inte drar sig för att hetsa och dreva mot oliktänkande.
  Vidhåller min åsikt att den som betalar för Expressen är att betrakta som en landsförrädare.

  Gillad av 5 personer

  • Cosmik Debris 2019-10-30 / 12:18

   Den som köper lösnummer eller betalar för en digital prenumeration av någon svensk dags- eller kvällstidning är en förrädare och ska inte bli överraskad när bussen till Finspång avgår.

   Gillad av 3 personer

 21. Cosmik Debris 2019-10-30 / 11:29

  Jag rekommenderar alla att installera tillägget

  https://www.printfriendly.com/

  Expressen lägger alltid först upp artikeln som vanligt. Efter ungefär ett dygn blir den ”Premium” och hamnar bakom betalvägg. Det är samma visa varenda gång. Om ni installerar ovanstående tillägg kan ni skriva ut artikeln till en pdf-fil och läsa vid ett senare tillfälle. Eller kanske mejla någon som inte hunnit läsa. 👍

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-10-30 / 12:13

   Vad jag förstått enligt chefredaktörer så lägger media till betalvägg på de artiklar som får många besökare men inte riktigt alla artiklar behandlas på det sättet.

   Gillad av 1 person

 22. Anonym 2019-10-30 / 11:28

  Betyder det att om man diskuterar Förintelsen så måste man låta en förintelseförnekare komma till tals?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-10-30 / 12:10

   En bisarr och ovärdig jämförelse. Jag förstår att du är anonym.

   Gillad av 7 personer

  • Fredrik Östman 2019-10-30 / 13:17

   Sanningsförnekarna får ju det största utrymmet i Expressen och den övriga slaskpressen?

   Gillad av 1 person

  • ltsundelin1950 2019-10-30 / 16:24

   Det är väl självklart att man måste släppa fram alla historiska källor och frågeställningar för att få en hyfsat rättvisande bild av ett historiskt skeende.

   Gillad av 1 person

 23. Robban 2019-10-30 / 11:23

  Påpekade för artikelförfattaren att 97% konsensus är en bluff!
  Som då replikerade att oavsett om det finns fler som ifrågasätter både denna påstådda konsensus på 97% och dess slutsatser, så måste man se till hur rapporterna är skrivna och av vilka!
  Det är naturligtvis rent nonsens! Det skulle vara som att fråga en djupt troende kristen om gud finns och se svaret som den absoluta sanningen!

  Rörande de IPCC rapporter som återkommande sägs styrka ett i det närmaste 100% konsensus om klimatförändringarna och deras orsaker och vad de leder till! Så är det tre undersökningar där, om jag inte missminner mig, 41, 49 och 75 personer höll med och instämde! Den som ska ha ett 97% konsensus av vår planets klimatforskare, som undersökt drygt 11 000 forskningsrapporter är i verkligheten baserat på vad 75 personer av dessa över 11 000 kommit fram till!

  Allt är en bluff! Jag törs slå vad om att om detta får fortsätta och får genomslag. Så dröjer det inte länge innan fokus ändras till att ”vi behöver ett världsparlament(global diktatur) för att lösa klimatnödläget”!

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2019-10-30 / 12:09

   ”Det skulle vara som att fråga en djupt troende kristen om gud finns och se svaret som den absoluta sanningen!”

   En mycket bra liknelse som jag skall använda i kommande blogginlägg och debatter.

   Gillad av 5 personer

  • Stig Bergman 2019-10-30 / 17:11

   ”vi behöver ett världsparlament(global diktatur) för att lösa klimatnödläget”!
   Vi får hålla ögonen på FN!

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-10-30 / 21:00

    Det räcker inte med att bara hålla ögonen på FN … Många organisationer är på gång med propagandan.

    Och att IPCC har tagit tillbaka sina rapporterade siffror struntar propagandisterna i. Nu är globalisterna så säkra på att vinna att de avslöjar mer och mer. Men de blir alltmer aggressiva så lite skakis är de allt.

    Gillad av 1 person

   • hllviken 2019-10-31 / 04:27

    Håll även ögonen på WWF!

    WWF leds av kungligheter och resursstarka som t.ex. Wallenbergs.

    Folkets röst är inte välkommen där.

    Gilla

 24. Bertil 2019-10-30 / 11:23

  När jag växte upp under Kalla kriget skulle media i händelse av ofred verka för att behålla lugnet och stå för det sakliga när en eventuell angripare förmodligen skulle sprida osanningar.

  Hur gick det med detta?
  Jag gissar att krigsuppgiften fortfarande finns kvar men det känns inte direkt som att media övar på det i fredstid. Snarare tvärt om, man verkar gör sitt bästa för att skapa sensation, ”Extra, extra!” och driva på polariseringen mest hela tiden. Vart tog det sakliga och sansade vägen där läsaren får en möjlighet att själv tänka till och fundera en smula? Vi får visserligen läsa en hel del mellan raderna men det var inte det jag menade.

  Ville man vara saklig skulle media inte luta sig mot värsta scenariot. De skulle i ställe reda ut begreppen och förmodligen säga att det visserligen ser dystert ut i vissa scenarion men att de är mindre troligt att just dessa inträffar. Sandviken skulle inte erhålla rubriker om hur mycket pengar de tjänar på invandringen, larmen om vattennivån som riskerar att stiga flera meter hade förmodligen inte heller inträffat om en saklig journalist hade gått igenom de olika utfallen.

  Gillad av 6 personer

  • Thoralf A 2019-10-30 / 12:07

   Helt riktigt! En saklig journalist hade ifrågasatt Johan Rockströms, Isabella Lövins och Pär Homgrens påstående och låtit dem berätta vilka källor och fakta de lutar sig emot.

   Gillad av 9 personer

 25. ROLLE 2019-10-30 / 10:59

  Någon som blir förvånad när det gäller Expressen?

  Gillad av 2 personer

 26. Peter 2019-10-30 / 10:57

  Bra skrivet Thoralf. Jag läste också detta igår innan betalväggen kom och känner precis som du. Det hela är ju löjligt lågt. Hur i helskotta kan det ha blivit så här. Jag antar att detta var sista gången som Lars Bern ställde upp för kvällspressen.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.