KLIMATALARMISTEN MIKAEL KARLSSON

Swebbtv intervjun med Leif Östling har nu setts av drygt 85 000 personer och det lär bli fler. Leif Östling hängs nu ut av pk-media och förlorar uppdrag.

Expressens uthängning av de så kallade ”klimatförnekarna” kan säkert få fullständigt motsatt effekt. Många kommer säkert bli nyfikna och läsa lite mer om vad dessa personer säger om klimatkrisen. Betyder säkert också ett uppsving för Swebbtv.

Den person som Expressen använder sig av som viktigaste ”sanningsvittne” är Mikael Karlsson, som Expressen presenterar som docent i Miljövetenskap vid KTH. Mer berättar inte Expressen. Det gör däremot Rebecca Weidmo Uvell i en mycket läsvärd krönika.

https://uvell.se/2019/10/31/luktar-bestallningsjobb-expressen/

Lars Bern fyller sedan på med sina egna erfarenheter av Mikael Karlsson.

https://anthropocene.live/2019/10/31/min-vag-till-dissident-och-klimatfornekare/

Sedan gör jag en egen reflektion över det Mikael Karlsson säger i Expressens artikel.

”I Sverige kan det bli några grader varmare och regna några tiotals procent mer. Det är en enorm förändring ur klimatsynpunkt”

Om jag synar data från SMHI för till exempel Kalmar så har sannolikt medeltemperaturen stigit med ca 1,5 grader sedan mitten på 1800-talet. Nederbörden har stigit enligt nedan stående diagram med ca 20-30 procent eller kanske till och med mer.

Årsnederbörd 1860_2018

Hur många har upplevt denna förändring som katastrofal? Nej, den har i stort sett bara haft positiva effekter inte minst för vår livsmedelsförsörjning. Varmare och mer nederbörd” Det gillar bonden.

För att inte tala om vad vi sparat i uppvärmningskostnader av våra bostäder och lokaler!

Vem tror att det blir en katastrof om temperaturen skulle öka med ytterligare en grad och nederbörden med 100 mm på årsbasis? Jag tror att det skulle få positiva effekter.

Nytt videoklipp från SwebbTV

20 reaktioner på ”KLIMATALARMISTEN MIKAEL KARLSSON

 1. Broder Adam 2019-11-05 / 12:36

  Jag måste säga, eller snarare skriva, att Rebecka Uvell gjort det igen. Grävt om de så kallade ”klimatforskare” som skriver under klimatartiklar utan att kunna ett dugg om klimatet. Hom skriver om den bristande etiken om detta. Tack Rebecka! https://uvell.se/2019/11/05/forskaretik/

  Gilla

 2. Robban 2019-11-02 / 09:36

  Härlig humor! Att IPCCs modeller stämmer och har kunnat förutspå vårt klimat från forntid till nutid, typ!
  Då får vi räkna med att haven kommer börja stiga med ett par meter, redan i år alltså!
  Om de ska komma upp i de nivåer IPCCs modeller talar om!
  Blir alltså en märkbar skillnad mot de omkring 3mm årligen, som haven stigit med i genomsnitt under de senaste 10 000 året och landhöjningen inte inräknad!
  Min fråga blir! Var hittar de alla ufon?
  Det här är mycket farliga människor som borde tvångsvårdas! För sin egen och alla andras säkerhet!

  Gillad av 1 person

 3. botwid 2019-11-02 / 09:09

  En norsk nättidning berättat idag om att många badstränder på Kanarieöarna kan vara borta om 30 år. Man lyfter fram hur sanddynerna på Södra Gran Canaria kommer att begravas av stigande havsnivåer. Att sanddynerna överhuvud taget finns där beror troligen på den tsunami som drabbade Kanarieöarna 1755. Kan man matematisk beräkna hur många meter havet kommer att stiga under 30 år? Vi vet att havsnivån under de senaste 4.000 åren stigit 1 – 3 mm/år. Multiplicerar vi med 30 år inser vi att havet kan stiga 3 – 9 cm. Med tanke på att skillnaden mellan ebb och flod är 260 cm förstår vi inte hotbilden.
  Vill IPCC skrämma bort turisterna med sitt REGELBUNDNA ordbajs?

  Gillad av 1 person

  • botwid 2019-11-02 / 15:47

   Dagstidningen Diarios de Avisos (på Kanarieöarna) har idag har fyllt en hel sidan med pladder.
   Sanddynerna på Södra Gran Canaria är mer än 25 meter höga. För att täcka dem helt
   måste havsnivån öka 833 mm/år. Just nu är ökningen 1,75 mm/år.
   Hur i helvete kan man skriva en artikel med hundratals ord utan att nämna hur mycket havsnivån ökar? Svaret är enkelt, okunniga journalister som har svår att skilja på meter och millimeter är nöjda bara de får sin månadslön. Ett yrke utan värdighet är inget att vara stolt över!”

   Gilla

 4. Peter 2019-11-01 / 15:53

  Idag är ni mina hjältar. Rebecca U, Lars B och Thoralf och Swebbtv och ett speciellt tack till Leif Ö som får stå ensam och ta all skit från gammelmedierna.
  Idag har jag läst mycket och blivit ännu klokare i en allt mer galen värld där det goda är det onda.
  Imorgon skall jag tänka på de döda.
  Trevlig helg i alla fall.

  Gillad av 5 personer

 5. Albert 2019-11-01 / 14:13

  När kommer såpoperan om Kalmar FF?

  Gilla

 6. botwid 2019-11-01 / 13:54

  Jag upplever att Expressen haft problem med att hitta några som fortfarande står upp för klimatbluffen. Greta, Agronom Rockström och VäderPelle är redan körda. Att Mikael Karlsson får besudla KTH´s rykte är mindre bra! Expressen lyckades ragga upp två damer från Stockholms Universitet. Stockholms Universitet ligger i rankning THE bland de 200 högst rankade. Emellertid har man rasat från år från plats 134 år 2017 till plats 175 är 2019. Med den utvecklingen lär Universitetet falla under 200-strecket år 2020.
  Det är intressant att granska kvinnorna som ingår i Expressens Klimatredaktion. Jag säger som Björn Gillberg: ”Den jordgubbssylten har aldrig varit i närheten av en jordgubbe”. Detsamma gäller klimatkompetensen i Klimatredaktionen. Någon har studerat mandarin, en annan Franska, litteratur och teater.

  Det duger inte, kan man ingenting om klimatet skall man enbart hålla käft!

  Gillad av 5 personer

 7. ROLLE 2019-11-01 / 13:53

  Att klimathysterikerna får lite mothugg av kunniga människor är mycket bra.

  Gillad av 5 personer

 8. turrim 2019-11-01 / 13:40

  Leif Östling lämnas helt ensam med tystnad från ledande personer. Inte en partiledare törs säga något. Inte ens de som kallar sig opposition. Media är drivande i drevet. Det värsta är att de synes vara stolta över sitt flocktänkande.

  Det är skönt för oss lantisar och röstboskap att det finns hopp för framtiden med ärliga personer som Leif Östling som törs säga sin sanning och att denna kan delges i alternativa media; än så länge. Swebbtv har ju varit avstängd från Youtube i omgångar.

  Gillad av 5 personer

 9. Per Lundström 2019-11-01 / 12:58

  Leif Östling gömde väl pengar i skatteparadis för att slippa skatten!

  Gilla

  • Thoralf A 2019-11-01 / 13:17

   Om du hade haft en större summa pengar är jag helt säker på att du också skulle agera på något sätt för att minska din skatt. Jag har inget emot att placera pengar i ett land med mindre skatt men idag är det svårare eftersom Sverige har skatteavtal med nästan alla länder.

   Gillad av 10 personer

   • Per Lundström 2019-11-01 / 13:21

    Du försvarar alltså skattesmitning!

    Gilla

   • Thoralf A 2019-11-01 / 15:14

    Det är inte skattesmitning att placera pengar i något annat land. Det är bland annat därför som Sverige har skatteavtal med flera länder. I till exempel Portugal så har du inte behövt betala någon skatt på tjänstepension. Det är helt lagligt och många svenskar har utnyttjat det. Vad jag vet har inte Leif Östling begått något skattebrott. Men är med ”röd” så tycker man förmodligen illa om alla som tjänat lite för mycket pengar, Den svenska avundsjukan!

    Gillad av 5 personer

   • Fredrik Östman 2019-11-01 / 15:25

    Lagen gäller. Det som är lagligt är lagligt. Det finns ingen moralisk grund att betala olaglig skatt. Tvärtom! Vi skall alla försöka minimera skatteinbetalningarna så att statens kris kommer förr och inte senare. Endast så kan regimen störtas.

    Gillad av 7 personer

   • turrim 2019-11-01 / 18:57

    Göran Persson med efterföljare i partiet har också skattesparat på hemmaplan.

    Gillad av 1 person

  • Thor 2019-11-01 / 14:24

   Han gömde ingenting. Det är fullt lagligt att ha pengar i s.k. skatteparadis. Det som är olagligt är om man inte betalar svensk skatt på avkastningen och om pengarna har intjänats på ett brottsligt sätt. Inget av detta gäller Leif Östling.

   Gillad av 6 personer

 10. Cosmik Debris 2019-11-01 / 12:54

  31 oktober
  Lars-Olof Olsson om bomben i Helsingborg:
  ”– Jag vaknade och ställde mig i givakt ungefär. Jag kände att något allvarligt hade hänt”

  1 november.
  Hans Olsson om dagens bombdåd i Landvetter: ”– Det var en jättesmäll alltså. Som en bomb alltså som exploderade. Så vi bara flög upp”

  ”ställde mig i givakt” och ” vi bara flög upp”

  Jag kan bara skratta åt eländet 😊👍 Landet är förlorat.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s