BAROMETERNS AGENDA

Hittade nedanstående text på en kalmarpolitikers blogg.

”Efter samtal med chefredaktören har vi beslutat att inte publicera ditt inlägg. Den främsta motiveringen är att tidningen inte vill bidra till att sprida Alfssons åsikter och därigenom marknadsföra hans blogg. Han är dessutom idag en marginaliserad politiker. Det hade varit annat om han tillhört något etablerat parti eller haft något inflytande.”

Barometern, ansvarig insändarsida/debattsida.

Barometerns agenda kan knappast uttryckas tydligare.

24 reaktioner på ”BAROMETERNS AGENDA

 1. stefan a. 2019-11-16 / 11:32
 2. Robban 2019-11-15 / 23:44

  Det jag gissar på att de menar, är att du Thoralf, har ett alldeles för stort inflytande och att de arbetar hårt för att försöka begränsa det!

  Gillad av 1 person

 3. Sven d.ä. 2019-11-15 / 19:59

  Fantastiskt att en ”marginaliserad politiker” som inte tillhör ett ”etablerat parti” kan stoppa artiklar i en lokal tidning.

  Det måste finnas kraft i det du gör Thoralf.

  Gillad av 1 person

 4. Peter Pan 2019-11-15 / 19:16

  Barometern, Johan Persson och Kalmar kommun = livsfarligt.

  Gilla

 5. Thomas 2019-11-15 / 19:15

  Orka! Patetiska tidningar som Barometern förstår innerst inne att det är kört för dem snart.
  Vem behöver fakenews när verkligheten kan hittas direkt på nätet.
  Det är ytterst få dagstidningar som går att läsa numera.Händer att jag läser Östgöta Correspondenten på biblioteket i min stad,det händer att det kommer en del intressanta reportage och insändare/ledare i den. Inte ofta men ändå, man får vara glad över det lilla.

  Nu tänker jag vila från alla problem som finns i Sverige och ägna resten av kvällen till att se när fotbollslandslaget går till em,förhoppningsvis går det redan ikväll,
  Rumänien är inget starkt lag normalt sett, och borde inte Rumänien vara snälla tillbaka nu när Sverige är så snälla mot alla tiggare som vi tagit hand om ?😏 och gött att Janne satsar på en svensk startelva med ett undantag ( men du måste börja prestera bättre Robin quason än du varit sista matcherna)
  Får de sjunga nationalsången förresten? Batikhäxorna blir lite störda då, mer störda än vanligt..
  Och tänk om Finland lyckas, hoppas det. Äntligen i så fall. Kan Island så..

  Gillad av 3 personer

  • Svante 1 2019-11-15 / 19:59

   Finland tar sig till EM 2020 !!!!!

   Gilla

 6. Stolt Marginaliserad Sanningssägare 2019-11-15 / 17:37

  ”Marginaliserad”
  i en värld som styrs av förljugna och korrupta makthavare är den bästa komplimang man kan få.
  Måhända går den marginaliserade miste om materiella fördelar men rakryggad och stolt går han på livets stigar.
  Det är något som Barometerns falska och genomkorrupta murvlar har svårt att ta till sig.
  Tiden är på den hederliga sanningssägarens sida. Kejsarens nygamla kläder kan inte dölja sanningen i all evighet.
  Historien berättar otaliga exempel på detta för den som vill lära av historien.

  Gillad av 2 personer

 7. Waterbug 2019-11-15 / 17:34

  Intressant
  Om du är marginaliserad och har 3 x Barometerns läsarkrets vad säger det då om den tidningen

  Gillad av 3 personer

 8. Lars Johansson 2019-11-15 / 17:30

  Oj,vad de har plågats för att hitta på orsaker till att inte publicera! De har inte lyckats särskilt väl! Tyvärr så ser bara vi här inne deras krystade förklaringar.Man kan ju inte påstå att de är så mycket för att försvara det fria ordet!

  Gillad av 2 personer

 9. turrim 2019-11-15 / 17:27

  Bra reklam för din blogg. Gör en stående headline: Detta vågar inte Barometern sprida.

  Gillad av 4 personer

 10. hllviken 2019-11-15 / 17:25

  Eftersom det var så enkelt i Danmark att få ned skjutningar och sprängningar undrar man varför metoden inte använts i Sverige för länge sedan?

  Gillad av 2 personer

  • Niklas R 2019-11-15 / 18:07

   Precis vad jag kom fram till när jag också läste svaret.

   Gillad av 1 person

 11. Mats 2019-11-15 / 16:33

  Vems sida är texten tagen ifrån? Kalmar är en sån genomförpestad stad, så värre kan det inte bli. Ruggigt otäckt! Hela kommunen, folket och styret är som en sekt. Fattar inte hur någon orkar bo där???

  Gilla

 12. Hacke 2019-11-15 / 16:18

  Marginaliserad!? Hade Barometern haft hälften av din helt på egen hand skapade spridning, inflytande och engagemang skulle de sannolikt slippa att hanka sig fram på statsbidrag.
  Deras förakt för uppdraget, motståndare och läsekrets är monumentalt.

  Och apropå agenda. Hoppas du har vänligheten att upplåta plats för denna min heliga vrede på deras storebror, public service, och deras misshandel av dagens stora politiska händelse. Och precis som i Barometerns fall med dig handlar det om deras värsta motståndare (sd). Numera Sveriges största parti!

  En misstroendeförklaring är ingen småsak i den politiska nyhetsvärlden. Speciellt inte med tanke på anledningen bakom den. Det faktum att tillståndet i Sverige nu är så allvarligt att det inte går att likna vid något jämförbart land i världen när det gäller skjutningar och bombdåd.
  Jag gjorde omprioriteringar för dagen för att följa denna extravaganta händelse och debatten i riksdagen. Trots långvarig vetskap om public service misshandel av uppdraget blev jag ändå förvånad då jag mot mina principer satte på Svt:s Morgonstudion för att höra nyheterna och hur de bevakade det därifrån. Inte ett knäpp i vare sig nyhetssändningarna eller i studion! Istället satt där hos det kvinnliga dubbelkommandot och övrigt trams och flams en panel och raljerade grovt över Staffanstorps reklamfilm. Det sedvanliga överåriga pubertetsvänsterbruset med andra ord.

  Jag gick då över till tablån för Svt Forum där riksdagen brukar bevakas. Där fanns inte ens debatten och omröstningen med överhuvudtaget! Bara gammal och felaktig information om det inslag som skulle varit om inte detta extrainslag i riksdagsarbetet hade tillkommit, vilket f ö stod klart redan på onsdagen. Snacka om misskötsel/nonchalans. Kanske rentav medveten för nu började jag klart urskilja public services agenda kring detta sd-initiativ eftersom även statsradion, som jag hade på i bakgrunden, likt sina partikamrater på Svt gjort detta till en ickehändelse.
  I brist på något som helst av substans på den public service som jag och alla andra tvingas finansiera för hutlösa pengar fick jag ge mig ut på jakt efter alternativ. Där behövde jag inte leta länge förrän jag kom rakt in i en direktsändning i Expressen TV. Det är inte ofta man har anledning att sprida beröm åt det organet men här blev jag faktiskt positivt överraskad för en gång skull. I god tid innan debatten bjöds det från studion på bland annat expertis, dessutom pk-befriad sådan. Denne konstaterade bland övrigt intressant att ”… det i vilket annat jämförbart land som helst med den utveckling som Sverige haft på området skulle ansvarig minister tvingats avgå”!
  Expressen sände sammanlagt en timma med även reporter på plats i riksdagshuset för intervjuer av partiledare både före och efter debatten/omröstningen. En statsvetare fick sedan avrunda det hela.
  Detta får man alltså gratis och hundra gånger bättre än det som 9-miljarderskolossen public service har som sin förbannade skyldighet att bevaka/informera om. Visserligen sändes själva debatten (sannolikt riksdagens egen sändning) då ordinarie program utgick men helt utan info, kommentarer eller folk på plats.

  Hade public service varit ett företag som andra hade det inte överlevt en dag på den fria marknaden.
  Skandal är bara förnamnet. Och det går inte ens att reklamera skräpet! Att höra av sig till dem via deras tomt malande grindvakter i telefonväxlar eller automatsvarande mejl har jag definitivt tröttnat på. För att inte tala om Potemkinkulissen Granskningsnämnden.
  Det är så mycket man annars skulle vilja reklamera – förutom då det skandalösa och ur demokratisynpunkt allt överskuggande huvudproblemet, den så uppenbara politiska vänsteragendan.
  För vad jag förstår jobbar Svt dessutom numera helt efter barnens skolschema. Sommarlov med en uppsjö av gammalt reprismaterial och där ordinarie programutbud tacklar av redan i mitten på maj för att sedan inte återkomma förrän början av september. På det följer höstlov där bland annat Svt Forum utgår under hela veckan och så fredagarnas Aktuellt som kör med halverat manskap och sändningstid. Det är bara några exempel på de självskapade privilegierna hos propagandakolossen.
  Och idag råkar det vara fredag. Kanske hade man rentav inte ens någon personal att skicka till riksdagen.
  Så passande då att det blev två flugor i en smäll när det bara var värsta fienden sd som i första hand drabbades av deras kombinerade agenda/fredagsmys.

  Gillad av 5 personer

  • turrim 2019-11-15 / 18:02

   Jag håller helt med dig Hacke! En komplettering är SR om måndagsmorgnarna. Jag brukar slå på bilradion kl 7 på väg till gymmet. Första nyhet är oftast högläsning ur någon medicinaltidskrift under flera minuter om någon helt ointressant utredning. Säkert inspelad fredag förmiddag innan fredagsmyset på nyhetsredaktionen. Allt som jag redan läst i alternativa medier till frukostkaffet som har hänt i Sverige under helgen har man missat på Gärdet.

   Man kan gissa att den tidigare revolutionären, nu aktat namn i ”Vetenskapsredaktionen”, ligger bakom – om han är hemma från sina världsomspännande flygresor för att på trevliga orter snacka med experter som han inte är utbildad för att begripa. Jag har hört honom påannonseras som ”världshälsoreporter”. Man skäms inte ens i radiohuset.

   Gillad av 4 personer

 13. T. P 2019-11-15 / 16:03

  Den rödgröna skeppet sjunker sakta och säkert.

  Gilla

 14. stigrydmark 2019-11-15 / 15:39

  Jag tror Thoralf, att du utövar ett större inflytande idag med din blogg. Att motståndare skulle kunna förstå det är ju begripligt med solidariteten med PK-sekten.

  Gillad av 3 personer

  • Svante 1 2019-11-15 / 16:10

   Nästan värre än Borås Tidning……chefredaktören Stefan Eklund i BT….tagit över från en moderat-tidning till miljö-partister , kommunister och en och annan sosse…..

   Gilla

 15. Gunnar Karlsson 2019-11-15 / 15:35

  Får bara inte ihop deras försök till logik, Barometern hade m.a.o. velat bidra med att sprida Alfssons åsikter och marknadsföra hans blogg om hade varit i SD ??

  //Gunnar

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s