DET VAR VARMT FÖR 50 ÅR SEDAN OCKSÅ

Inställt på grund av värmen

Om en vecka är det dags för klimatmötet COP25 som flyttats till Madrid. Nu översköljs vi med klimatlarm om koldioxidhalten och temperaturökningar med flera grader mer än tidigare. Miljöpartiets Isabella Lövin sa i radion igår att 99,9 procent av forskarna är överens om att människan och koldioxiden är orsaken. Hon ljuger!

Jag tittade nyligen i min urklippsbok från min ungdom som handlar om all idrott jag deltagit i som fotboll och friidrott och fick se ovanstående urklipp från Vimmerby tidning 1969. Alltså precis 50 år sedan.

Globalinstrålning 1983-2018

Enligt SMHI:s mätningar av globalinstrålning så har den ökat med ca 8 procent sedan 1983 och det gäller samma sak för Europa men forskarna vet inte orsakerna till denna ökning. De spekulerar om det kan bero på en minskning av molnen men de vet inte. Eller som sakkunniga på SMHI svarade mig i ett mejl.

”Men variationerna i inkommande solstrålning vid marken är förstås viktiga att förstå och det pågår mycket forskning om att förstå orsakerna och effekterna av dessa variationer. Men i nuläget är det ännu inte klarlagt i vilken utsträckning det är exempelvis variationer i mänskliga utsläpp av föroreningar/partiklar till luften (först tydligt ökande sedan minskande tack vare bättre och bättre rening) eller helt enkelt långsamma naturliga variationer i molnigheten som är orsaken.”

Jag frågade även SMHI:s sakkunniga vad IPCC anser om den förhöjda globalinstrålningen och dess orsaker och inverkan på temperaturen. Svaret jag fick förvånade mig.

”Det står dock inte särskilt mycket om kopplingen mellan variationen i solstrålningen vid marken och lufttemperaturens utveckling men det nämns i alla fall på sid 186.” (AR4-report)

Om man går in i den 1 500 sidor långa rapporten så får den fråga endast ca 1/3 sida i rapporten. I princip noll och inget med andra ord,

”For Europe, Vautard et al. (2009) found that a decline in the frequency of low-visibility conditions such as fog, mist and haze over the past 30 years and associated SSR increase may be responsible for 10 to 20% of Europe’s recent daytime warming, and 50% of Eastern European warming.”

IPCC och deras forskare bara gissar!

Jag gjorde mitt eget diagram över globalinstrålning och temperatur i Sverige med hjälp av data från SMHI.

Globalstrålning Temperatur

Korrelationen mellan de prickade trendkurvorna tycks vara fullständig.

I Aktuellt igår kväll fick klimatalarmisterna fullt utrymme. Så kommer det sannolikt vara det närmaste 2-3 veckorna. Indoktrineringen kommer vara total i public service och MSM, main stream media.

Det är sådana här ”fakta” som gör mig fullständigt skeptisk till IPCC och 99,9 procent av forskarna.

33 reaktioner på ”DET VAR VARMT FÖR 50 ÅR SEDAN OCKSÅ

 1. Sven d.ä. 2019-11-28 / 10:16

  Jag har tänkt på nästa val 2022, om det nu inte kommer ett nyval emellan. Det betyder att vi har en ny Regering om tre år. Hur den ser ut har vi förstås ingen aning om, men nuvarande system prioriterar de partier som finns i Riksdagen. På de senaste 35 åren så har endast tre partier (SD, KD och MP) kommit in i Riksdagen. Inget parti har trillat ur. Det är en rejält cementerad grupp som livnär sig på statsbidrag. Partimedlemmarna har en mindre betydelse.

  Det måste till ett nytänk för att ruska om I Riksdagen. Väljarna röstar på partier som väljer ut (efter hur lydiga de varit) till Riksdagen. Partimedlemmarna har inget att säga till om. Nya regler kommer inte att komma till eftersom de som har fördelarna kommer inte att ändra.

  Nu kan inte jag valsystemet tillräckligt bra. Men det finns onekligen en mängd bra politiker I kommunerna som har ungefär samma åsikter. Skulle de inte ha en valsamverkan och gå ut med gemensam Riksdagslista. Bara man kan komma över de 4% så får man ca 15 Riksdagsledamöter. Jag hade önskat att AfS kommit in men jag tror de kommer att harva runt ca 0,5%.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson i Pinan 2019-11-28 / 15:14

   Det blir ett val 2022 oavsett om det kommer ett val emellan inte. Nyval av inte något som förekommer vid val till svenska parlamentet.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2019-11-28 / 13:15

   Jag hörde på radion från Extinction Rebelion, där en av de ansvariga fick frågan. ”Om det fanns en maskin som kunde suga upp all CO2 som finns och produceras – är du då villig att trycka på knappen så att maskinen startar”

   Svaret blev ”Nej. Vi vill att det sker en omställning”. Dvs CO2 är bara medlet förgöra en samhällsförändring. Det kunde förmodligen vara vad som helst annars, men klimatet har så stor sprängkraft.

   Är det inte träd och växter som håller på med CCS.

   Gillad av 1 person

 2. Niklas R 2019-11-28 / 09:39

  SVTs lista på ”klimatnödläge” https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/har-ar-hela-listan-pa-de-kritiska-troskelpunkterna-for-klimatet

  Ska vi leka Finn Fem Fel?
  1. Den arktiska havsisen smälter

  Uppvärmningen av Arktis sker dubbelt så snabbt som det globala medelvärdet. Om vi får en medeltemperatur på 2 grader är det 10-35 procent chans att vi också får isfria somrar på Arktis i framtiden.

  Kommentar: Det är också 90% chans att det inte blir några isfria somrar på Arktis.

  2. Grönlandsisen smälter

  Grönlandsisen skulle kunna nå en “tipping point” redan vid 1.5 graders uppvärmning. När höjden på istäcket minskar kommer det tina ännu snabbare.

  Kommentar: Enligt danska meteorologer växer inlandsisen på Grönland. En varm sommardag är det -10°C i inlandet. En höjning till -7°C gör ingen skillnad.

  3. Värdens stora barrskogar brinner och drabbas av sjukdomar

  Uppvärmningen sker snabbare på norra halvklotet och de så kallade boreala skogarna på norra halvklotet blir allt mer känsliga. Skogsbränderna ökar och på sikt skulle skogarna kunna gå från en koldioxidsänka till en koldioxidläcka.

  Kommentar: Skogsbränderna ökar för att korkade socialister och miljömuppar är ute mer i skogen och grillar med engångsgrillar som de slänger i buskarna. Har inget med klimatet att göra.

  4. Permafrosten

  Permafrosten, det vill säga när marktemperaturen inte når upp över noll grader på minst två år, har börjat tina. I den frysta jorden ligger mängder av det potenta växthusgasen metan nedfruset. Metan är ungefär 30 gånger värre för växthuseffekten än koldioxid.

  Kommentar: Och?!? Punkten har ingen relevans överhuvudtaget i sammanhanget.

  5. De Atlantiska strömmarna saktar ner

  Att Grönlandsisen och Arktis smälter snabbare ökar i sin tur inflödet av sötvatten i Atlanten.

  Det kan vara en av anledningarna till att de Nordatlantiska strömmarna, inklusive Golfströmmen, redan har minskat med 15 procent sedan mitten av 1900-talet.

  Kommentar: Dubbelfel i denna. 1. Det finns två typer av is på Grönland, inlandsisen, aka glaciärer, som växer. Havsis vid kusten som fryser och smälter. Havsisen består av… vänta…. havsvatten. Som är saltvatten! Tadaa, om den smälter gör det ingen skillnad på salthalten i havet. 2. Istäcket vid Arktis består endast av havsis. Ergo, om det smälter gör det ingen skillnad på saltmängden i havet. Det gör heller ingen skillnad på havsnivån.

  6. Regnskogarna i Amazonas

  Avskogning och klimatförändringar har gjort Amazonas mer känsligt. Uppskattningar visar att regnskogens brytpunkt kan uppstå redan vid 20 procent förlorad skog. Sedan 1970 har Amazonas utbredning minskat med 17 procent.

  Kommentar: Om utbredning minskat betyder det att områden som tidigare inte var skog men som togs över av skogen nu återtagits.

  7. Varmvattenkorallerna dör

  Hälften av alla koraller i det Stora barriärrevet har redan försvunnit. Om temperaturerna stiger till 2 grader kan så mycket som 99% av korallerna försvinna. Korallerna dör på grund av varmare vatten, försurning och föroreningar.

  Kommentar: Vattentemperaturerna varierar över årtusenden. Korallerna är levande djur som migrerar till områden som passar dem. Blir det varmare flyttar de, blir det kallare flyttar de. Är det miljögifter som släpps ut av outbildade människor så dör de.

  8. Instabilitet i västantarktiska inlandsisen

  En modell visar att en del av Amundsenhavet där is, hav och berggrund möts, redan håller på att förändras. Om en sådan viktig punkt kollapsar kan det leda till en dominoeffekt som påverkar hela västra Antarktis.

  Enligt författarna till artikeln krävs det fortfarande mer forskning och mätdata inom det här området för att täcka kunskapsgapen.

  Kommentar: En modell bland 2000 är inte fakta det är en åsikt.

  9. Delar av Östantarktis instabila

  Ny data visar att en del av Östantarktis kan ha liknande problem. Om isen vid området som kallas Wilkes Land kollapsade skulle det kunna leda till 3-4 meters havsnivåhöjning under en period på mer än hundra år.

  Kommentar: För att inlandsisen på Antarktis ska ha en chans att smälta måste sommartemperaturen stiga med en hel del från dagens genomsnittliga sommartemperatur på -55°C

  Gillad av 1 person

 3. Evert Ronaldo 2019-11-28 / 09:14

  Klimatmötet kan bli uppskjutet om inte Greta hinner fram. Inte kan man ha ett klimatmöte utan denna planets största klimatexpert väl …. ??

  Gilla

  • Ove 2019-11-28 / 13:17

   Det var bara ett år sedan det skröts om att Kalmar skulle bli kontaktcenter för Miggan. Så blev det med det. 🙂

   Gilla

 4. Ölandsbonde 2019-11-27 / 22:45

  Finns det några psykologer eller sociologer som läser här?
  I sa fall kan ni hjälpa mig att förstå hur en rörelse som predikat invandringens lov med utsagor som ”invandring behövs när 40-talisterna går i pension”, ”mångfald”, ”berikning”, ”svenskar finns inte” och om de gör det så är de töntiga. De som kommer hit är till en ”tredjedel läkare, ingenjörer och tandläkare”. ”Invandring behövs för att rädda välfärden”.

  Nu har tystnaden i stort sett lagt sig. Ett ökat antal skribenter inom MSM börjar vända sina kappor. Länge sedan man hörde något om hur berikande det var med mångfald. Och hur invandring räddar välfärden.

  Nu står krisen för dörren i alla landets kommuner, endast tomtefar har inget förstått. Han bekänner sig alltjämnt till pansargeneralens- och Jerzy-Snicki-Snackis larviga ”analyser”

  MEN. Nu när ropen tystnat hur kommer det sig att samma figurer visar så stora tecken på koldioxidförgiftning? Fokus har helt skiftat till att dem de nu kallar ”klimatförnekare” ska kväsas och gärna stoppas med alla medel. Det är nu de som får kliva in där stämplingar som rasist/nazist/islammofob inte längre biter. Redan utpekas SD som ”klimatförnekarpartiet” framför alla andra.

  Så. Hur i helvete är vissa idioter funtade? Måste de ha något att hata hela tiden?

  Dessutom tycker jag att Alfsson ska lägga in länken till de 500 forskarna, som inte har hoppat på klimattåget, som en notis vid varje inlägg han gör.

  Till Alfsson: Jag begriper inte hur du orkar. Jag hade lagt av för länge sedan. Att debattera med idioter kostar bara kraft. De har sitt mantra och begriper inte bättre.

  Gillad av 2 personer

 5. Christer 2019-11-27 / 22:11

  Aktivisten Elin Ersson som dömdes till 4200:- i böter för att ha förhindrat en utvisning av en dömd våldsverkare från Afghanistan, genom att ställa sig upp i flygplanet, har nu överklagat sin dom till Hovrätten.
  Det kan ju inte vara för att försvara brottet som Elin ville förhindra utvisningen. Motivet måste varit att försvara människovärdet. Alltså alla människors lika värde.
  Lilla Elin hade lika gärna försvarat vilken dömd brottsling som helst. Det kunde lika gärna varit en hängiven nazist, ty människovärdet får ingen kränka!

  Tror man på det? Ja, då tror man nog att Eskil Erlandsson lider av Vikingasjukan också!

  Gillad av 3 personer

 6. ! 2019-11-27 / 20:37

  Det var VARMARE för femtio år sedan!

  Gillad av 1 person

 7. Majken 2019-11-27 / 19:59

  Thoralf, dina polare är i farten igen. Afrika denna gång.

  Östra Kongo-Kinshasa är svårt drabbat av terrorattacker från en islamistisk terrorgrupp, samtidigt som ebolasmitta drabbar området.
  Minst 19 personer har dödats i en ny massaker på civilbefolkning i området.

  Gilla

 8. Magnus Eriksson 2019-11-27 / 16:25

  ”99,9 procent av forskarna är ense etc”. Det inkluderar ju en massa forskare, men är det forskare inom klimatområdet? Och ingår professorerna Mickey Mouse och Donald Duck i denna grupp?

  Gillad av 2 personer

 9. Majken 2019-11-27 / 14:43

  Fy fan Thoralf. Vi har alltså en Irakisk försvarsminsister som är svensk medborgare och dessutom sjukskriven och plockar bidrag samtidigt som han arbetar i irak? Hur sjukt är inte detta…?

  Korruption inom migrationsverket eller vad??

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2019-11-27 / 18:49

   Majken, det är otroligt. Jag hade inte ens kunnat tänka mig det. Jag tror inte på korruption utan det är inkompetens med en nypa GDPR. Ingen vet vad den andre gör. Det goda är att Sverige utan att veta om det repatrierat en person.

   Du ska se att Mickey Mouse är svensk medborgare och uppbär förtidspension.

   Gillad av 1 person

 10. Björn 2019-11-27 / 12:36

  SMHI är ett politiskt organ underställt världens mest inkompetenta miljöminister.
  https://klimatsans.com/2019/11/15/smhi-fabulerar-om-havet/
  SMHI Beträffande Isabel Lövin´s korkade uttalande berodde det kanske på att propagandaradion SR bara hade samlat ihop alarmister. Blir man inte tillrättavisad går man upp i varv. Programledaren borde fråga var Isabel hittat de 99.9 procenten. Isabel Lövin är en gedigen lögnhals och SR ägnar sig enbart åt att propagera för IPCC.

  Gillad av 6 personer

 11. Majken 2019-11-27 / 12:09

  Thoralf, många inom SD har trampat i klaveret hårdare än dig. Jag tänker på t ex Fabio Ishaq(SD) i Halmstad. Hans facebooksida var fylld med flera sidor grovt muslimhat. Aldrig sett något värre från en politiker om jag ska vara ärlig. Han fick inte ens en varning vad jag kan förstå. Att du blev direkt utesluten utan någon varning är rent ut sagt sjukt.

  En annan är ju Patrick R (Snart åtal på gång). Han är ju inte ens avstängd. Känner du dig inte kränkt av hur du blivit behandlad av Sd thoralf?

  Gilla

  • Skämt åsido! 2019-11-27 / 20:35

   Fabio Ishaq har i kraft av sitt icke-svenska namn större yttrandefrihet än en person med ett ursvenskt namn som Thoralf Alfsson, i dagens Sverige!

   Gillad av 2 personer

 12. Skämt åsido! 2019-11-27 / 12:08

  Ragnarök & Apokalypsen har alltid varit nära förestående.
  Jesus & Mahdi på väg att göra comeback!

  – Men nu är det på riktigt; säger
  Klimatalarmisten, Jehovas vittnet och shiamuhammedanen!

  Gillad av 2 personer

 13. Thomas 2019-11-27 / 11:46

  Terriern Svante Axelsson är en pinsam svamlare, munnen går i ett men inget vettigt kommer ut mer än det vanliga skräckscenariot att vi måste ställa om till ett fosilfritt samhälle annars går jorden under.
  Inte gör massinvandringen miljön bättre Svante? Han är väl miljöpartist antar jag.
  Det är invandrare från 3:e världen och zigenarna som skräpar ner och slänger sopor i naturen.

  Jag ser framåt em fotboll till sommaren, utspritt över hela Europa.
  Härligt, Vad det kommer flygas härs och tvärs 😎Greta gråter.

  Gillad av 1 person

 14. Svante 1 2019-11-27 / 11:36

  !955 o 1959 !! Jag var 9 år och 13 år !!!! Sommarvärme hela tiden…Men på 60-talet nästan varje år på sommaren regnväder-mulet hela tiden…15-20 grader

  Gillad av 2 personer

 15. accarlsson 2019-11-27 / 11:31

  Mycket bra att du publicerar detta Toralf, jag är helt inne på din linje.
  För mig var det du skriver ganska lätt att förstå, men jag misstänker att vissa har lite svårt att hänga med i svängarna när du skriver om globalinstrålning som om det vore något som gemene man diskuterar dagligen.
  Jag rekommenderar därför att den som inte riktigt hänger med läser den länkade artikeln:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Solinstr%C3%A5lning
  I den artikeln beskrivs hur solinstrålningen påverkas av stoftpartiklar från vulkanutbrott eller moln.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-11-27 / 12:48

   Just denna mening är ju intressant.

   ”Den uppmätta solinstrålningen har ökat i Sverige med åren[3], vilket anses bero på minskad mängd av stoft i atmosfären, ett resultat av minskade utsläpp och bättre rening.”

   Det gäller givetvis även globalt!

   Gillad av 7 personer

 16. Svinfylking 2019-11-27 / 11:07

  CO2 hotet är en monumental lögn!
  Klimat ändras kontinuerligt i cykler och har så gjort sen tidens begynnelse. Det finns en lista med +30000 amerikanska forskare inom olika forskningsfält som undertecknat ett upprop mot CO2 bedrägeriet.

  http://www.petitionproject.org

  Gillad av 7 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s