POLITISERING

Rapport Linköpings universitet

Jag blir bara mer och mer bekymrad över situationen i Sverige. Hur den så kallade regeringen fungerar och på vilka grunder de fattar beslut som påverkar den svenska befolkningen. Hur våra myndigheter fungerar eller hur de styrs. På vilka grunder och vilka meriter som generaldirektörer tillsätts. Har man det svenska folkets bästa för ögonen när man fattar sina beslut?

”1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Den offentliga makten utövas under lagarna.”

Hur många tycker att landet styrs enligt portalparagrafen i regeringsformen?

För varje dag som går så inser jag allt mer att så inte är fallet. Landet styrs på helt andra grunder och det får vi indikationer på snart sagt var och varannan dag.

Det mest tragiska är att public service och till och med privatägd media deltar med full kraft för att upprätthålla skendemokratin. Samtidigt som man kritiserar andra länder, grannländer för bristande demokrati. Allt för att flytta fokus från de egna tillkortakommandena i landet.

Det är beklämmande att se och höra hur public service (SVT och SR) försöker starta ett drev mot forskarna vid Linköpings universitet som granskat myndigheten BRÅ. Jag har under alla mina aktiva år i politiken varit både misstänksam och kritisk mot de uppgifter som presenterats av BRÅ. Inte minst deras ovilja att granska invandrares brottslighet. Jag betvivlar inte rapporten det minsta, skulle snarare tro att de varit alldeles för försiktiga i sina slutsatser om politiseringen av BRÅ.

Nu försöker det politiska etablissemanget, inklusive public service, brännmärka forskarna bakom rapporten och därmed skrämma alla andra forskare från att göra något så osmart som att granska politiseringen av myndigheter i vårt land.

I fredagsavslöjade Dagens Industri ett hemligstämplat dokument från Vattenfall som visade att det var väldigt ekonomiskt att fortsätta driften av Ringhals 1 och 2. Rapporten var dessutom från 2016 och förutsättningarna sedan dess har helt klart förbättrats betydligt sedan dess. Ändå stoppas Ringhals 2 den 31 december och Ringhals 1 senast den 31 december 2020.

Myndigheten Svenska Kraftnät undanhöll uppgifter om prisökningar på elenergi inför valet 2018. Allt för att skydda den rödgröna regeringen och deras förutsättningar att bli återvalda i valet 2018. Hur många tror att myndigheten varit utsatt för påtryckningar från regeringen eller energidepartementet?

Polismyndigheten undanhöll en rapport om Sverige gränskontroller inför valet 2018. En rapport som var väldigt avslöjande över hur illa ställt det var vid gränsövergångar till Sverige. En rapport som säkert hade påverkat den rödgröna regeringen negativt i valet 2018. Hur många tror att justitieminister Morgan Johansson hade ett finger med i spelet när det gäller mörkningen av den rapporten?

Sedan skall vi inte prata om Migrationsverket. Hur många kommer ihåg hur den myndigheten fungerade under generaldirektören Dan Eliasson? Han verkade i symbios med den rödgröna regeringen och det har väl knappast blivit bättre sedan kaoset under de senaste åren. Vet knappt om man kan lita på statistiken från Migrationsverket då förtroendet är så lågt.

Politiseringen av viktiga myndigheter är utan tvekan väldigt betydelsefull och det är utan tvekan den socialdemokratiska maktmaskinen som ligger bakom detta. Det är också sannolikt de politiska broilerna Anders Ygeman, Morgan Johansson och Mikael Damberg som är de mest aktiva inom denna osunda verksamhet. Tjänster och gentjänster står sannolikt som spön i backen.

Det är med andra ord lika korrupt i Sverige som i många andra bananrepubliker. Det allra största problemet är dock enligt min uppfattning public service som borde granska alla dessa missförhållanden men som istället med en dåres envishet försvara dessa. De får dessutom stort stöd från DN och Peter Wolodarski som inte drar sig för att sprida lögner och fake news. Men övrig nationell media ligger inte långt efter.

Det finns dock en liten positiv trend hos vissa lokala tidningsredaktioner som har betydligt bättre kontakt med befolkningen som har förstått att folket håller på att vända sig emot MSM, Main Stream Media. Eller om det är deras samvete som nu gör att de börjat berätta sanningen om utvecklingen i landet Sverige.

Nu växer alternativa medier som aldrig förr. Jag tror att den trenden bara har börjat, att den bara är i sin linda. Tack gode god för Internet. Tänk er hur det hade sett ut utan Internet, vilket helvete. Nu har dock inte MSM begripit kraften bakom alternativa medier ännu men jag tror att i valet 2022 kommer de spela en absolut avgörande betydelse för valutgången.

Kommer den svenska rödgröna regeringen stänga ned Internet i valrörelsen 2022, precis som i diktaturerna Kina, Iran eller Hongkong?

 

 

40 reaktioner på ”POLITISERING

 1. elon 2019-12-27 / 16:38

  Vi har varit naiva!

  Ovanstående yttrande kommer från Stefan Löfven! I ett politiskt uttalande om Sverige!
  Eftersom han använder ordet ”vi” syftar han nog på flera av sina kollegor.
  Följande fråga uppstår: Varför har politiker varit naiva?

  Låt oss anta att en person studerar, tar examen, söker och får ett jobb som han eller hon utvecklas i, skaffar sig erfarenheter, gör karriär, lyckas (som det heter). Blir uppskattad som en duktig person som tillför samhället något.

  Blir en sådan person intresserad av en politisk karriär?
  Någon kanske blir det men inte tillräckligt många.
  Vill man leva ett bra liv väljer många av dem att fortsätta att satsa på den privata karriären.
  Varför satsa på något som kan innebära att du blir
  – avsiktligt missförstådd,
  – angripen från höger och vänster,
  – i värsta fall förföljd och kanske tom misshandlad
  – hotad att något ska hända din familj
  mm.

  Vilka blir då intresserade av politisk karriär?
  Förmodligen personer som inte är riktigt nöjda med sin situation utan vill något annat.
  Säkert intresserade av samhällsfrågor, ett område som kräver breda kunskaper för att kunna påverka och fatta riktiga beslut.
  Förmåga, kapacitet och viljan att skaffa sig dessa breda kunskaper måste finnas.
  Att analysera konsekvenserna innan man beslutar om åtgärder som påverkar framtiden i många år måste vara välutvecklad, liksom modet att stå för sina beslut.

  Ser vi på läget idag i Sverige och på de politiker som försökt att styra Sverige på ett genomtänkt sätt kan vi konstatera att de skarpaste hjärnorna knappast finns bland våra politiker.

  Dock kommer de flesta undan med att på olika sätt säga: ”Vi har varit naiva” eller ”Det här ska egentligen xx svara på” eller mer eller mindre väl uttrycka ”Det var inte riktigt menat så”.

  Vill vi ha sådana politiker?

  Gilla

 2. Varjager 2019-12-23 / 10:39

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Vi vet att de ljuger och styr allt. Snart kommer de att förbjuda privata bloggar som beskriver verkligheten.

  Gilla

 3. Gunnar Karlsson 2019-12-23 / 04:21

  Off Topic.

  En mycket intressant artikel igen av Chris Forsne på Ledarsidorna. I vilken hon beskriver det fruktansvärda befrielsekriget i Algeriet mellan 1954 och 1962 och hur det religiösa hatet mellan befolkningsgrupperna piskades upp genom våld och terror.

  Det finns otäcka paralleller mellan det religiösa hatet i Algeriet under denna tid och det muslimska religiösa hatet som snabbt växer fram i våra svenska NoGo-zoner.

  https://ledarsidorna.se/2019/12/nar-den-koloniserade-blir-kolonisator/

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 4. J B Doe 2019-12-22 / 23:04

  Off Topic:
  Förmodligen deppar just nu snillena som leder Länstrafikbolaget i Kalmar för att den lokala monopol-tidningen Barometern inte skrivit en rad om hur de köpt in nya tåg för två miljarder kronor. Dessa tåg kan endast användas på en liten del av järnvägarna på grund av signalsystemet. Tågen ska levereras 2024 och till dess måste signalsystemet vara utbytt i länet.
  Det är Trafikverket som ska svara för det, men det finns inga som helst planer för det. Inte heller har man anslagit några pengar till ombyggnaden i nuvarande planer som sträcker sig till 2030.
  Trafikverket säger att dom bara tänker byta system på stambanorna dvs inte på de banor som är aktuella för trafik i Kalmar län.
  Hoppas att jag räddat julen för snillena, genom att sprida kunskap om hur dom jobbar.

  Gillad av 2 personer

 5. Roland Salomonsson 2019-12-22 / 21:36

  I varje fall allt och alla som kritiserar regeringspartierna och V lär vara stängt eller ”skuggat”. D v s kritiken kommer inte att kunna ses annat än av en begränsad krets, vilket inte publicisten kommer att ana i de flesta fall.

  Däremot lär det vara svårare att ingripa mot ”bloggar” och publicerande alternativmedia.

  Gillad av 1 person

 6. Thomas 2019-12-22 / 19:44

  Tomten Ulf Lundell har rotat fram lite starkare drycker än glögg, det är tydligt, från vinkällaren på hans domäner på Österlen.
  Nu är länken till dn och Uffes sd-spya låst ,( jag har inte läst den, men anar och talande att Morgan Johansson går ut och hyllar honom. Då vet vi vad som gäller.)

  Det är lätt sitta och peka finger och gnälla där han sitter på sitt herresätte, ingen får störa gubben, han tål inte att folk kommer i närheten av hans gård, hans segdragna protester mot ett konstverk som skulle störa gubben utsikt osv.
  Det är patetiskt hur han kan med gnälla på dem som påverkas av massinvandring , som själv inte ens klarar av ett konstverk som planerades en bit bort, ”det skymmer sikten för gubben”.
  Jag har lyssnat på Lundell, och tycker han haft en del bra låtar, läst böcker, men tiden börjar gå ifrån gubben. Det är så larvigt när kändisar vill ha öppna gränser men inte vill befatta sig själv med det. Börja med att ta emot några ensamkommande Uffe så vinner du mer respekt, du har gott om plats.

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2019-12-22 / 21:39

   Jag har läst Vardagar 1 och 2. Berättar DN vad Ulf Lundell anser/tycker om muslimer?

   Jag tror inte det.

   Gillad av 1 person

 7. ltsundelin1950 2019-12-22 / 19:08

  Vi har ingen författningsdomstol som ser till att grundlagen efterlevs. Vi behöver alltså något slags bestämmelser som stipulerar hårda straff för politiker och tjänstemän som bryter mot våra grundlagar.

  Gillad av 3 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-12-22 / 20:09

   LTSUNDELIN1950, helt rätt, jag stöder din åsikt till 110% !! Detta är ett stort hål i våra grundlagar som måste täppas till.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2019-12-22 / 20:46

   Och naturligtvis förenat med ett lagfäst tjänstemannaansvar.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-12-22 / 21:58

    Stig, självklart !! It goes without saying….

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2019-12-22 / 16:22

  Jenni hittade sin förlorade far i GP – räddade honom från hemlösheten på Centralen
  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/jenni-hittade-sin-f%C3%B6rlorade-far-i-gp-r%C3%A4ddade-honom-fr%C3%A5n-heml%C3%B6sheten-p%C3%A5-centralen-1.21814891

  Razaq, 58, vann afghanska valet – går samtidigt på bidrag som ”Razag, 63” i Göteborg
  https://www.friatider.se/razaq-58-vann-afghanska-valet-g-r-samtidigt-p-bidrag-som-razag-63-i-g-teborg

  Det börjar bli dags att vi tar itu med landsförrädarna. Under tiden muslimer och negrer slår sönder Trollhättan är 70-årige Sten hemlös och Razaq Ahmadzai får bidrag, av svenska skattebetalare – skickat till sig i Afghanistan?

  Någon jävla ordning måste det ändå vara i ett land.

  Gillad av 2 personer

 9. J B Doe 2019-12-22 / 14:48

  Set förvånar mig att svensk media aldrig med ett ord nämner den forskning om Torium-reaktorer som just nu pågår i bl a Australien, Indien och Brasilien.
  Torium är fyra gånger vanligare i naturen än uran. Dessutom behövs mindre kvantitet av ämnet i en reaktor. Det skulle räcka till världens energiförsörjning i hundratusentals år.
  Efter användningen blir det ofarligt redan efter 300 år (Jämför 100 000 år för uran). Lägg till detta att grundkonstruktionen är betydligt säkrar än urankraftverken.
  Så varför forskar inte Sverige om denna fantastiska lösning och varför mörkar man allt om andra länders forskning i ämnet?
  Jag vet att, hur otroligt det än kan låta, så har all forskning i kärnkraft här i landet varit i lag förbjuden. Vet inte om denna rent medeltida instälning till forskningen fortfarande är i kraft.

  Gillad av 2 personer

  • Roger... 2019-12-22 / 19:29

   För att det inte kommer att byggas är att det inte går att beskatta billig el tillräckligt mycket.

   Lika om gemene man kunde tillverka eget bränsle till bilen i garaget för några kr litern, skulle förbjudas samma sekund som dropparna kom ur röret lika alkohol.

   Men myndigheter och tjänstemän/utredningar kan skapas in absurdum.(Parkingsons law).

   ——————————–
   O.T.
   If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it.

   Ronald R.

   Gillad av 2 personer

 10. J B Doe 2019-12-22 / 14:27

  Redan portalparagrafens första mening borde omöjliggjort ett medlemskap i EU:

  All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

  Som det nu är, utgår cirka 80% av alla politiska beslut från EU. Att länder som Portugal och Malta ska ha något inflytande över t ex den svenska vargstammens storlek är ju barockt.

  Gillad av 6 personer

  • Sven d.ä. 2019-12-22 / 19:13

   Så sant, det borde inte vara möjligt – men det hände ändå. Hoppas Swexit är lika möjligt. Britterna har brutit isen och visar vägen om hur det kan göras.

   Gillad av 2 personer

 11. Cosmik Debris 2019-12-22 / 14:10

  Det är så förbannat typiskt.

  ”Företrädare för delar av godiskedjan 4-gott pekas ut av kommun och polis för hot och samröre med organiserad brottslighet[…]Nu har hot polisanmälts och en dömd mördare från ett klanliknande släktnätverk i Göteborgs undre värld utreds för att ha misshandlat en person som var skyldig godiskedjans företrädare pengar.

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/franchisetagare-i-4-gott-pekas-ut-f%C3%B6r-samr%C3%B6re-med-organiserad-brottslighet-1.21838308

  Självklart har GP tidigare haft ett ”hjältereportage” om de strävsamma araberna/muslimerna. Som vanligt visade sig allt vara en stor jävla bluff. Skulle inte förvåna mig om godisbutikerna fungerat som knarkcentraler också. Om ni läser ett reportage om en ”duktig” muslim/arab så ska ni utgå från att det förr eller senare kommer fram oegentligheter.

  Så är det ALLTID!!!

  GP 17 mar, 2018
  https://www.gp.se/ekonomi/han-s%C3%A4ljer-tonvis-med-godis-till-v%C3%A4stsvenskar-1.5394217

  Gillad av 4 personer

   • Roger... 2019-12-22 / 19:37

    Avvecklingen av Fas 3 startade den 1 februari 2016 och gick mycket snabbt.

    Sök och förstå, gratisdegen försvann/minskade radikalt för lycksökarna.

    Gilla

  • Ölandsbonde 2019-12-22 / 22:25

   Finns fler exempel. Falafal N. 1 hyllades rejält som ett fantastiskt företag i Malmö. Tills skattemyndigheterna slog till. Var det 800.000 i månaden de undanhöll skatt?

   Gillad av 1 person

 12. Robert 2019-12-22 / 13:48

  Men just BRÅ-rapporten saknade väl belägg i många påståenden och påståenden ryckta ur sitt sammanhang?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-12-22 / 14:06

   Som t.ex. vad? Tror du inte GD tillsammans med hög tjänsteman blev uppkallade till justitiedepartementet och fick direktiv?

   Gillad av 2 personer

   • Robert 2019-12-22 / 14:21

    Det var väl bland annat nån som sökt jobb på BRÅ som nekats anställning som yttrat sig och sedan var Socialdemokraterna utpekade som koppling till BRÅ, men det förnekade ju forskarna sedan att de skrivit?!? Någon påstod också att han blivit felciterad.

    Ja, att det myglats har det säkerligen gjort, men kanske inte riktigt på det sätt det framstår?!?

    Gilla

   • Baloo 2019-12-22 / 16:33

    Detta togs upp på nyheterna. De intervjuade bl.a. någon person som sade sig inte ha sagt så som det stod i rapporten. De frågade också forskarna varför de skrivit att BRÅ hade koppling till sossarna, men lektorn förnekade då att de hade skrivit det. Tror det var sidan 51 i det senare fallet.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-12-22 / 17:04

    Socialdemokraterna nämns bara i ett stycke och det med anledning av en socialdemokrat ingår i insynsrådet. Det kanske inte är så lämpligt. Övriga intervjuade är anonymiserade. Fet råder delade meningar om att någon är felciterad.

    Gillad av 1 person

  • Robban 2019-12-23 / 00:53

   Det SVT mf påstår att forskarna sagt bla det om S, har de inte sagt eller dragit som slutsats. Det framgår att en person de intervjuade påstod det. Det citatet klipptes ut av SVT mf för att sedan användas för att misstänkliggöra forskarna!
   Som vanligt alltså, när tvättäkta fascister är i arbete!

   Gilla

 13. PV544S 2019-12-22 / 13:45

  SwebTV och Mikael Wilgert har på senare tid börjat prata om mörka krafter som styr utvecklingen i Sverige. Tycker att det stämmer, nix to the six, är ett sätt att markera sitt missnöje.

  Lyssnar på Spinndoktorn av Anders Jallai och händelser kring Carl-Fredrik Algernon, död 15 januari 1987 var en svensk sjöofficer (konteramiral) och krigsmaterielinspektör. Fakta från vittnesförhör finns med i boken.Vill inte avslöja för mycket men Sverige dras med många oklara dramatiska händelser.

  Hanteringen av Ringhals 1&2 är anmärkningsvärt. Svenskt Näringsliv räknar med en kraftig ökning av el under de närmaste 25 åren, och ökande elpriser. USA och Trump försöker stoppa Nordstream 2, vilket gör tyskarna förbannade och visar på ett energiunderskott i Europa som kommer att öka även om ryssarna naturligtvis kommer att bygga klart gasledningen. Det fattas bara 30 mil.
  Tror inte på rykten att det är MP som pressar regeringen som orsak att stänga Ringhals.

  Gillad av 2 personer

 14. Stig Bergman 2019-12-22 / 12:46

  Om jag har förstått liberalismen och kapitalismen rätt så skall inte staten subventionera olönsamma och tillika onödiga företag. De skall istället försvinna genom ”naturlig avgång” om de t ex saknar förutsättningar för att konkurrera med företag i samma bransch.

  Varför ska vi genom skattemedel betala företag inom MSM-media så att de överlever och i vissa fall även t o m förser dess ägare med vinster? Sådant skapar hycklare, lismare och medlöpare till den eller det som säkrar vinsten eller avlöningen.

  MSM är helt onödig och sannolikt befinner sig branschen i full sving i ett korrupt system och den är i vart fall definitivt obefogad för att, som så ofta påstås, behålla mångfalden. Mångfalden finns ju på nätet i hundratal! Ja, i tusental! Och inte ens runt hörnet – utan precis framför näsan.

  Gillad av 2 personer

 15. Thomas 2019-12-22 / 12:22

  Nu hör jag många som tycker det är bra att Sd växer och i vissa mätningar nosar på 30%, men när det verkligen gäller och ska röstas så viker många ner sig och röstar som de brukar, lätt att säga en sak men när det är allvar står dem och tvekar och är fega och naiva, förhoppningsvis är ”brunsmetningen” över ( endast brunt i Henrik Arnstads byxor..)
  och Sd gått ihop med Kd och m. Fast då går proppen totalt på sossarna, deras skräckvälde är över, det är orsaken vänstern totala kollaps. Diktatorer får alltid förr eller senare betala ett fyrt pris för sitt despotiska vansinne . Löfven borde ägna en stund åt julledigheten till att minnas exakt 30 år tillbaka i tiden och vad som väntar den tyrann som förråder sitt eget folk.

  Gillad av 1 person

 16. Hacke 2019-12-22 / 11:55

  På juldagen är det 30 år sedan diktatorn Nicolae Ceaușescu avrättades efter ett folkligt uppror.
  Det är svårt att inte dra paralleller med denne despot och hans folkfientliga styre med dagens 7-parti och dess nuvarande ledare Stefan Löfven.
  Politiskt tillsatta tjänstemän i varenda vrå av våra samhällsfunktioner avslöjas nu i rask takt på alla nivåer och en ledare som parallellt blir utskrattad och hånad i debatter och utfrågningar där han antingen spelar naiv eller blir uppriktigt förvånad över sakernas tillstånd med en närmast inbördeskrigsliknande situation på gator och torg och en välfärd i fritt fall. ”Det här såg vi inte komma” blev en historisk klassiker i samma stund som den uttalades. Och kanske bildar den rentav det som kom att bli den utlösande faktorn till det ”uppror” som naturligtvis även det kommer att ske enligt den svenska modellen, inte med revolt utan med en suck.
  Förhoppningsvis är det således början på slutet vi nu tar del av, trots regimmedias desperata dödsryckningar, för denna förrädiska version av östeuropeisk diktatur som tillåtits härja fritt med folket i alltför många decennier efter originalens fall.
  Men där slutar också likheterna. För sanerings- och uppbyggnadsarbetet efter dessa folkförrädare lär bli betydligt besvärligare då vi har en ingrediens som inte kan lastas de östeuropeiska despoterna. Massimporten och planteringen av horder från dysfunktionella och fientliga kulturer som länge varit en så avgörande bricka i det mörka spelet kring krossen av en av världens mest homogena och välfungerande stater.
  De ansvariga ska vara väldigt tacksamma om de slipper undan likheterna från tidigare slutpunkter av snarlika styren i historien.

  Gillad av 2 personer

 17. Maja Dacke 2019-12-22 / 11:29

  Samma oro finns i miljontals andra svenskar. De yngre med familj och yrkesutbildning flyttar ut. Vi andra o särskilt vi fattigpensionärer kan inte annat än stanna. Men oron är gigantisk bl a därför att vi är totalt maktlösa och bara ser att det blir värre för varje dag.Maj
  Vi kan inget göra som enskilda – jag ska inte upprepa allt elände och allt kriminellt som pågår på alla nivåer i samhället. Alla vet. Men jag är en av många som skulle kunna – om jag hade möjlighet – ge mitt liv för Sverige. Men hur och vad? Inget som en enskild gamling kan göra.
  Maktlösheten.
  Alla barn som växer upp … Utan framtid som vi hade och trodde på. Dem tänker inte lakejerna på eller bryr sig om. De är så förhäxade av makt och så giriga att de inte tänker på att de inte kan ta med sig något när de går … Oavsett ideologi och livsåskådning.
  En del har inte själva barn att lämna över till. Ändå är de så giriga. Och de vet inte vad som väntar på andra sidan … Det ansvar som de struntade i här får de ta där – mångdubbelt.

  Gillad av 4 personer

 18. Maja Dacke 2019-12-22 / 11:24

  Samma oro finns i miljontals andra svenskar. De yngre med familj och yrkesutbildning flyttar ut. Vi andra o särskilt vi fattigpensionärer kan inte annat än stanna. Men oron är gigantisk bl a därför att vi är totalt maktlösa och bara ser att det blir värre för varje dag.
  Vi kan inget göra som enskilda – jag ska inte upprepa allt elände och allt kriminellt som pågår på alla nivåer i samhället. Alla vet. Men jag är en av många som skulle kunna – om jag hade möjlighet – ge mitt liv för Sverige. Men hur och vad? Inget som en enskild gamling kan göra.
  Maktlösheten.
  Alla barn som växer upp … Utan framtid som vi hade och trodde på. Dem tänker inte lakejerna på eller bryr sig om. De är så förhäxade av makt och så giriga att de inte tänker på att de inte kan ta med sig något när de går … Oavsett ideologi och livsåskådning.
  En del har inte själva barn att lämna över till. Ändå är de så giriga. Och de vet inte vad som väntar på andra sidan … Det ansvar som de struntade i här får de ta där – mångdubbelt.

  Gilla

  • Cosmik Debris 2019-12-22 / 23:30

   Mycket bra. Håller med.

   Gilla

 19. kalmarsund12 2019-12-22 / 10:41

  När man pratar med folk om valet 2018 så pratas det om valfusk. Folk tror att det var valfusk som låg bakom att SD inte kom till de siffror man trodde att de skulle göra. Vad tror du Thoralf, var det något valfusk 2018?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-12-22 / 11:19

   Nej, det tror jag inte. Däremot tror jag övriga partier och LO lyckades väl i sin propaganda mot SD de sista veckorna. Eftersom jag stod på stan så märkte man vilka frågor vi fick om t.ex. abort och dubbla medborgarskap. Och inte minst hur många invandrare köpt propagandan mot SD.

   Gilla

   • Robban 2019-12-23 / 00:57

    Jag väljer också att tro att det inte var valfusk! Men visst är det märkligt att SD låg på över ~20% när servrarna kraschade och ~17% när de kom upp igen!

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s