GLOBALISM VS ANTISEMITISM

Jag har under helgerna lyssnat på en del seminarier som visats på bland annat SVT Forum. Det har bland annat handlat om antisemitism. Svenska Kommittén mot antisemitism anordnade ett seminarium med väldigt många inbjudna talare. Det handlade bland annat om antisemitismen inom vänsterrörelserna och muslimska/islamistiska miljöer.

En av de inbjudna var Nalin Pekgul

Nalin Pekgul går till hårda angrepp mot politiker och myndigheter som ger stora bidrag, miljoner och åter miljoner kronor till muslimska organisationer och moskéer som sprider antisemitism, kvinnohat och hat mot homosexuella.

Intressant att höra Nalin Pekguls uppmaning till politikerna. Samtidigt är det nog en förklaring till varför hon lämnat politiken. Eller om hon tvingades bort från politiken av socialdemokraterna.

Sedan har jag noterat en annan sak som jag själv aldrig dragit något likhetstecken emellan. Globalism och antisemitism. För mig är det två helt olika yttringar men nu har jag förstått att det finns delar av det politiska etablissemanget som vill koppla samman detta.

Jag gissar att det beror på de framgångar som nationalistiska partier har just nu och en gemensam sak för dessa partier är att i de flesta fall är negativa till globalism och när det gäller länder i Europa så vänder de sig ofta emot EU och överstatligheten. Att mer och mer makt flyttas över till EU-kommissionen i Bryssel. Att det till och med finns de som förordar en EU-arme.

Att de nationalistiska partier då använder motståndet mot det som man kallar globalismen, har de politiskt korrekta svårt att komma åt och dessutom går utvecklingen  åt fel håll just nu för globalisterna i Bryssel. Inte minst med tanke på Brexit.

Då har de istället nu börjat koppla samman globalism med antisemitism. Som exempel och slagträ använder de då George Soros. Eftersom till Victor Orban och hans regering i Ungern är öppet kritiska mot George Soros och kallar honom för globalist och att han samtidigt är jude så skall det nu sättas ett likhetstecken mellan antisemitism = globalism.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski har varit ute i detta ärende.

”DN:s chefredaktör Peter Wolodarski vidarebefordrade: »Viktig påminnelse från Henrik Bachner, ledande forskare i Sverige om antisemitism, apropå dem som svänger sig med termen ’globalister’. Enligt Bachner är det ett av kodorden antisemiter använder när de syftar på judar.”

https://www.fokus.se/2019/05/det-svanger-snabbt-i-begreppsvarlden/

Jag har aldrig själv någonsin gjort den kopplingen då jag alltid varit pro-Israel sedan jag gjorde FN-tjänst i Sinai 1978 men samtidigt är jag också väldigt kritisk mot EU och överstatligheten och det jag kallar globalismen.

Jag är övertygad om att denna sammankoppling kommer bli allt vanligare i debatten och bland flera debattörer och politiker, i ett försök att få tyst på kritiken mot globalismen.

25 reaktioner på ”GLOBALISM VS ANTISEMITISM

 1. Cosmik Debris 2020-01-05 / 14:45

  Chris Forsne:

  ”Våra politiker har skapat problem vi inte kan ta oss ur. Var och en kan göra en lista som bara bygger vidare på den vi gjorde förra året. Den humanitära stormakten med den feministiska regeringen har försatt oss alla i en ohållbar situation som bara kan bli värre.”

  Jag längtar till hur debatten kommer att låta om några år. Min gissning är att Sverige, som första europeiska land – kommer att försöka stänga ned sociala medier. Det är många som ska stå till svars för ödeläggelsen av vårt land. Mitt förakt för dessa ”människor” är bottenlöst.

  Jag hatar dem!

  https://ledarsidorna.se/2020/01/den-svarta-hunden/

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-01-05 / 18:59

   Hat och hat …Man hatar en likvärdig motståndare men … den man föraktar är varken likvärdig eller värd att ens ägna en tanke. En föraktningsvärd varelser är endast en slemmig amöba – och det finns många av den sorten i Sverige nu. Tänk på det och avstå från hat …!

   Gilla

 2. Svinfylking 2020-01-05 / 14:26

  Att kalla det Globalism, är ett kammoflage trick ifrån den satanistiska-eliten. Agendan är att i ett första skede krossa nationerna i västvärlden och sedan införa en världsregering (FN) införa en världsarmé (NATO) införa en världsbank/valuta (BIS/IMF) krossa alla religioner och införa EN religion – ”Lucifers rena lära” (satanism). Att då försöka brännmärka de som motsätter sig globalismen genom att kalla dom för antisemiter, är samma trick som eliten tillämpar på individer som ifrågasätter CO2-bluffen – ”klimat-förnekare”! Detta är medvetet konstruerat genom att lyfta ut ”förnekare” ifrån förintelseförnekare och para ihop detta med klimat, då blir detta ett negativt laddat ord som har till syfte att brännmärka personen ifråga och samtidigt klistra på en konspiratorisk etikett.

  Gillad av 2 personer

 3. Ralf 2020-01-05 / 14:10

  Swebbtv menar ju att politikerna och globalisterna sitter i samma båt. De vill frånta folket makten och berika Sverige med massinvandring som i sin tur bidrar till höjda bostadspriser, fler banklån m.m., allt enligt Soros, elitens och världsbankernas plan.

  Vad säger du, Thoralf? Hur kan folk tro på denna smörja?

  Gillad av 1 person

 4. Roland Salomonsson 2020-01-05 / 11:44

  Sverige leds, liksom EU, av ett elitistiskt politikerskikt, som inte lyssnar till några gräsrötters behov. Elitskiktets farligaste motståndare är f n ISLAM, som dock har delvis samma målsättning som Globalismen (=Världsherravälde). I ett islamskt världsherravälde finns det dock inte utrymme för kommunistiskt baserad elitism – alla islamska revolutioner leder (hittills) till att kommunistiska partners slaktas.

  Gillad av 3 personer

 5. ROLLE 2020-01-05 / 10:37

  En statsminister och hans justitieminister möter verkligheten.
  MORGAN JOHANSSON (S) ÄR EN STYGGELSE SOM JUSTITIEMINISTER

  ”Det är en skam att vi har en justitieminister som inte tål kritik i yttrandefrihetens namn. Han är en styggelse för Sverige.

  I ett häpnadsväckande twitterinlägg häromdagen ansåg Morgan Johansson (S) att man inte får kritisera den socialdemokratiska regeringen som svag och handlingsförlamad”
  https://samtiden.nu/2020/01/morgan-johansson-s-ar-en-styggelse-som-justitieminister/

  Gillad av 3 personer

 6. Ulrika 2020-01-05 / 09:28

  Läser jag tokigt eller saknas ”motstånd mot” ”Då har de istället nu börjat koppla samman globalism med antisemitism.” Det skulle då bli ”Då har de istället nu börjat koppla samman MOTSTÅND MOT globalism med antisemitism.” vilket förefaller mig mer logiskt. Meningen i original blir mer att globalisterna är antisemiter och det var väl inte meningen? Kan vara jag som läser helt tokigt och då kan du ignorera kommentaren. Tack för en bra blogg.

  Gilla

  • Gösta Svensson 2020-01-05 / 11:08

   Gjorde samma reflektion. Naturligtvis måste man mena att det görs kopplingar mellan antiglobalism och antisemitism, men det är nog bra om man formulerar detta mycket tydligt.

   Gilla

  • hllviken 2020-01-05 / 10:01

   Makteliten vill förstöra vanligt folks förmåga att vara självförsörjande och självständiga. De inför negativa saker stegvis……

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2020-01-05 / 11:48

    HLLVIKEN, jag är rädd för att det din förklaring kan vara den korrekta, med andra ord, ytterligare ett skäl att rösta på AfS.

    //Gunnar

    Gilla

 7. Pekka 2020-01-05 / 02:55

  I Mönsterås händer det. Från Aftonbladet i detta nu.

  ”En bil körde av vägen efter en kortare polisjakt i Mönsterås i Småland strax före midnatt. Två personer lämnade bilen till fots och flydde in i skogen. En tredje blev kvar.

  – Han är lindrigt skadad förd till sjukhus i ambulans, säger Thomas Söderberg, vakthavande polisbefäl.

  Polisen sökte med hundar i skogen i två timmar, men inga personer hittades.

  Tre vapen, som visade sig vara luftpistoler, hittades i bilen. Polisen var i området med anledning av den senaste tidens rån i regionen och fattade då misstankar mot bilen.”

  Gillad av 2 personer

 8. Thor 2020-01-04 / 20:39

  Jovisst, det är en form av tafflig härskarteknik från globalisternas sida. Soros är kanske det tydligaste exemplet. Jag anser att Soros agerande är förkastligt både när det gäller finansiella spekulationer och migrationsfrämjande, men jag bryr mig inte om ifall han är etnisk norrman, jude eller eskimå. Men minsta kritik leder till att antisemitkortet halas fram.

  Gillad av 4 personer

 9. jörgen 2020-01-04 / 20:33

  Thoralf, Hur vågar du ”hetsa” mot dessa salafister? Varför får de fortsätta sprida sitt budskap på facebook? Drivs av svenska konvertiter som examinerats i Saudiarabien!

  Gilla

 10. Onkel Björn 2020-01-04 / 18:52

  Nu är det inte höger – vänster längre. Nu är det Globalist eller Nationalist som gäller. Är man globalist är man bla för EU och man är för fortsatt invandring.

  Gillad av 7 personer

  • Stig Bergman 2020-01-04 / 22:04

   Så där har världen börjat utvecklas i mitt huvud också!
   Det finns anledning att följa Boris Johson och Donald Trump för de är väl just nu de tydligaste exemplen på ett par betydelsefulla ledare som satt ner foten i sina respektive nationer. Märkligt kan det tyckas, för de får väl egentligen kallas för kapitalister och högerpolitiker men de vänder upp och ner på höger och vänsterskalan för de tycks ha kommit på det bortglömda tricket, nämligen att lyssna på merparten av befolkningen.
   Hemma har vi ju för resten LO och Åkesson.

   Gillad av 3 personer

  • pllay 2020-01-05 / 01:43

   Nej, striden står mellan totalitära fascister av alla politiska färger och demokrater.
   En förutsättning för demokrati är en grupp människor med gemensam kultur, en nation med gemensamma kulturvärden, ofta historia och språk. En av erkända och försvarade gränser definierad yta.
   Detta är orsaken till globalisternas motstånd mot nationalister, för att kunna införa global fascism krävs upplösning av nationer och avskaffande av demokrati.
   Denna utopi om en upplyst elit som styr världen delas av socialister och nyliberaler.
   Nyliberalerna är för naiva och utopiskt drömmande för att inse att med makt följer förtryck och terror, något socialisterna till fullo inser och bejakar.
   I Sverige är dessa idéer främst representerade av Lööf, Reinfeldt och Löven.
   När nyliberaler säger öppna gränser är det ner med demokratin de faktiskt säger.
   När socialister säger solidaritet och jämlikhet är det samma budskap, endast andra ord.
   Övriga partier i sjuklövern är nog mer pragmatiska, de drivs mer av enkel makthunger och ren dumhet samt naturligtvis personlig girighet än ideologisk fanatism.
   Så, det som vi ser som en kamp mellan globalism och nationalism är egentligen en kamp mellan fascistisk diktatur och demokrati.

   Gillad av 1 person

   • Gösta Svensson 2020-01-05 / 11:17

    Citat:
    ”Så, det som vi ser som en kamp mellan globalism och nationalism är egentligen en kamp mellan fascistisk diktatur och demokrati.”

    Jag tror att man också kan uttrycka det som att nationalismen förespråkar det relativt sett lilla, greppbara, naturligt sammanhängande och greppbara samhället, alltså det samhälle där det öht är möjligt (dock inte självklart, viktigt att komma ihåg!) att tillämpa ett någorlunda demokratiskt styrelseskick. Ett samhälle där det är relativt ”nära” mellan individerna och makten.
    Medan globalismen förespråkar en modell där individen per automatik alltid kommer att förlora nästan all demokratisk makt till ett elitskikt. Allt blir för stort och svårhanterligt och fullt av motsättningar för att verklig demokrati skall bli möjlig.

    Gillad av 3 personer

   • Hm 2020-01-05 / 14:26

    ”En förutsättning för demokrati är en grupp människor med gemensam kultur, en nation med gemensamma kulturvärden, ofta historia och språk. En av erkända och försvarade gränser definierad yta”

    Exakt! Ett land, ett folk, ett språk utgör nationen. Det är därför som dessa tre enheter ligger under attack som ett led i att undergräva och slutligen avskaffa Sverige.

    Gillad av 2 personer

 11. hllviken 2020-01-04 / 18:29

  Instämmer helt!

  Globalisterna försöker blanda bort korten så allmänheten ska bli förvirrad.

  Gillad av 7 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s