REGERINGENS SJUKA LOGIK

”Regeringen måste storsatsa på att avskilja och lagra koldioxid för att kunna nå Sveriges klimatmål – över tio miljoner ton koldioxid per år skulle kunna lagras under bland annat Östersjöns botten. Det är en av slutsatserna i regeringens utredning kring klimatmålen som släpps på onsdag och som SVT har tagit del av.”

”Enligt utredningens beräkningar kan avskiljning, transport och lagringen av koldioxiden kosta upp mot 1300 kronor per ton. Det betyder totalt över tio miljarder kronor per år.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/utredning-foreslar-mojlig-koldioxidlagring-i-sverige

 Samma regering har beslutat att kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och 2 skall stoppas och ställas av i förtid.

”Den kommande stängningen av kärnkraftsreaktorerna i Ringhals kan öka EU:s totala utsläpp av växthusgaser med flera miljoner ton. Enligt Konjunkturinstitutets beräkningar är det bättre för klimatet att vänta med stängningen till år 2025.

– Grovt räknat kommer EU:s totala utsläpp att öka med åtta miljoner ton fram till mitten av seklet om Ringhals 1 och 2 stängs som planerat, jämfört med om vi skulle driva reaktorerna vidare till år 2025, säger Svante Mandell, forskningschef inom miljöekonomi på Konjunkturinstitutet.”

Vilken smart rödgrön regering vi har i Sverige! (O.B.S. ironi)

Den rödgröna regeringen tycks vara fullständigt hjärndöd. Varje bortslösad skattekrona, är en stöld från folket!

10 reaktioner på ”REGERINGENS SJUKA LOGIK

 1. Svinfylking 2020-01-29 / 21:54

  CO2 är livets gas, utan den inget ekosystem!
  CO2 är föda för alla växter..
  Det är en Monumental Lögn som har ätit sig in som en cancer-svulst i etablissemangets hjärnor!
  Vad det handlar om, är att slakta hela västvärldens produktion, infrastruktur och i slutänden utplåna alla suveräna nationer och införa den globala diktaturen!

  Gillad av 1 person

 2. turrim 2020-01-29 / 18:04

  I dag är det ett nöje att läsa Ericson i Ubbhult. Han KU-anmäler Ygeman för att han ljugit om Ringhals. Han kritiserar skatt på plastpåsar och turistskatt.

  Han kritiserar Finansmarknadsministern och Miljöpartisten Per Bolund som ställde upp i Finansutskottet när man hade utfrågning av Riksbanken, Finansinspektionen och Riksgälden. Han tog då chansen att skrämmas med klimatförändringar. Jag undrar varför en minister kan gå till riksdagen och störa utskottets arbete.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 2 personer

 3. botwid 2020-01-29 / 16:51

  Å andra sida, är det lönt att göra någonting? Greta har sagt att om 8 år är det kört! Agronom Rockström lovar oss 12 år.

  Gilla

  • Anonym 2020-01-29 / 18:16

   När det gäller miljön tror jag nog att vi kan sitta lugnt. Däremot så bör vi nog oroa oss för alla dessa sk ”goda” miljömuppar och vad de kan hitta på.
   Minns en debatt som höll på i slutet av 70-talet om att skogen, som vi brukade köra igenom, höll på att dö av alla bilavgaser.
   Skogen står fortfarande kvar och är sig lik och då var ju ändå bilarna mer orena än idag.

   Gillad av 1 person

 4. Svante 1 2020-01-29 / 16:24

  Lennart Bengtsson och Lars Bern har koll på klimatet sen slutet av -70-talet….Rockström, Holmgren och lilla Greta = klimatbluffare !!!!!

  Gillad av 2 personer

 5. Cosmik Debris 2020-01-29 / 15:21

  Hjärntvätten och ”normaliseringen” av svart hudfärg rullar på för fullt. Det står mig upp i halsen. Överallt. Precis överallt ser man ”svarta” händer, kvinnor i muslimsk politisk uniform och ”svarta” män i sällskap med vita svenska kvinnor.

  Man kan inte logga in på SKV eller annan myndighet utan att tvångsmatas med att svenskar inte är vita och att islam är en naturlig del av Sverige.

  Svenskar ÄR vita, negrer snusar inte, islam hör INTE hemma i Sverige och landet är vårt.

  Hur många negrer snusar? (Jackie Arklöv, polismördaren räknas inte)

  Gillad av 5 personer

 6. botwid 2020-01-29 / 14:45

  Varför skulle man pressa ner livet gas i marken. AGA fångar upp CO2 ur luften. Den nyttiga gasen säljs (med förtjänst) till större växthus för att maximera grödornas tillväxt. AGA säljer också den utrustning som doserar livets gas. Jag önskar att AGA samlade in alla okunniga miljöpartister och transportera dem till Norge. Det giriga företaget som tänker lura pengar av det svenska folket har en försöksanläggning som fångar in CO2. Med den kan de suga ut koldioxiden från 1.400 personers utandningsluft. Stoppa vansinnet!

  Gillad av 4 personer

 7. Fredrik Östman 2020-01-29 / 14:29

  Konjunkturinstitutet beräknar klimatet!? Påminner mig om den gången på konung Knut beordrade havet att draga sig undan eller när en stad i USA fastställde pi till 3.2 per lagdiktat.

  Koldioxid har ingenting med klimatet att göra. Inte konjunkturinstitutet heller.

  Gillad av 3 personer

 8. Hacke 2020-01-29 / 13:40

  Samma idiotregering inklusive stödhjulspartier som snart klubbar igenom skatten på plastpåsar!
  Och all denna samlade dårskap, som har sitt ursprung i våra regeringskonstellationer oavsett färgskala under snart ett decennium av sjukligt maktmissbruk satt sig i knäet på ett litet extremistparti. Ett marginalparti som närmast fritt fått diktera villkor likt ett bortskämt barn och dessvärre också med ett barns förstånd och intellekt.
  Vad Sverige skulle behöva är någon form av tvångsförvaltning/förmyndare som kunde kontrollera vuxendagiset riksdagen innan det är helt kört.

  Gillad av 7 personer

  • Stig Bergman 2020-01-29 / 16:08

   Varför inte miljöcertifiera Riksdagen enligt ISO 14000 som ju är en hel serie med internationella standarder som omfattar en verksamhets miljöarbete. I serien ISO 14000 ingår exempelvis ISO 14001 som är den standard som många svenska företag miljöcertifierar sig genom för att över huvud kunna konkurrera.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s