YTTRANDEFRIHETEN STYRS AV FACEBOOK OCH GOOGLE

Efter nyår började jag uppleva att antalet besökare på min blogg minskade ganska mycket. När det fortsatte efter alla helger blev jag fundersam. I mitten av januari ställde jag en fråga eller snarare bad jag mina följare och läsare att klicka gilla på inlägget för att jag skulle få en uppfattning om hur många av mina ca 1 000 följare som verkligen fick upp mitt inlägg i sitt flöde. Många valde också att kommentera och när flera följare skrev att de aldrig fått upp mina inlägg i sitt flöde de senaste veckorna så var det inte svårt att förstå att Facebook gjort någon åtgärd för att mina inlägg skall få så stor spridning på Facebook. Säkert väldigt enkelt för dem. Gensvaret på gillaknappen visade också att något förändrats.

Nu har januari avslutats och jag kan syna den statistiken som wordpress erbjuder mig som användare. Jag kan bara säga att den är ytterst talande. Det är svårt att jämföra med statistiken från december då mitt inlägg om julvärden Marianne Mörck som rev flaggspelet från julgranen i direktsändning fick över 30 000 visningar. November är en något mer normal månad att jämföra med.

Så här ser statistiken ut för november och januari! Statistiken gäller på vilket sätt besökare kommer till min blogg direkt eller t.ex. Facebook eller någon annan sajt. Jag har tagit med de 10 största källorna.

November 2019Januari 2020

Facebook har sjunkit från närmare 17 000 besökare till ca 3 700 besökare via Facebook. Det är drygt 20 procent av vad jag hade i november. Ingen skall få mig att tro att detta är en slump.  WordPress Android App har också ändrats dramatiskt men där har jag för dålig kunskap om vad det innebär men det kanske någon kunnig kan upplysa om.

Detta är något som gjorts fullt medvetet av Facebooks anställda. De vill hindra spridningen av mina Facebookinlägg och därmed också blogginlägg! Det är sjukt!

Jag trodde aldrig att jag skulle börja fundera i de banorna att yttrandefriheten är bättre i Ryssland än i Sverige. Men jag börjar fan i mig att undra.

Jag har från och med igår även börjat länka mina blogginlägg till VK, som är en rysk variant på Facebook. Den som har en profil på VK får gärna använda för att gå in på min blogg några gånger så att jag ser att dessa besökare även registreras i statistiken.

https://en.wikipedia.org/wiki/VK_(service)

Den som vill vara säker på att inte missa några av mina uppdateringar på bloggen kan gå in och använda sig av möjligheten att klicka i ”Följer” längst ned i högermarginalen på min blogg.

PS

Läser också att Samhällsnytts konto på Vimeo kommer att raderas på grund av bland annat den dokumentär som man gjort om Tommy Robinson.

https://samnytt.se/vimeo-tar-bort-samhallsnytts-konto/

Det visar med all tydlighet att något håller på att gå alldeles fel i vårt samhälle!

Hur många tror att media kommer ägna Samhällsnytt ett enda tecken och utrymme i sina kanaler?

 

 

24 reaktioner på ”YTTRANDEFRIHETEN STYRS AV FACEBOOK OCH GOOGLE

 1. Robban 2020-02-03 / 10:48

  Har sedan länge inte kunnat kommentera eller gilla kommenterar eller vissa sidor på FB! Har påtalat ”felet” i månader för FB utan reaktion!
  Är rätt uppenbart att jag är bannad på något sätt!
  Fungerar utmärkt att både posta, kommentera, gilla etc överallt utom.. på vissa sajter med regimkritiskt innehåll!
  Visst är det märkligt? 🙂
  Lite tråkigt att jag påtalat felet och mina misstankar om vad det beror på för några av sajterna utan reaktion! Antagligen är FB så viktigt för dom att de struntar i lite svinn!
  Mörkertalet lär dock vara stort! Jag lär inte vara ensam om dessa problem! Om jag drev en sajt, så skulle jag byta till något annat än FB, då fascism och kommunism inte är någon bra kombo!

  Gilla

  • Thoralf A 2020-02-03 / 14:07

   Jag använder egentligen bara FB till att marknadsföra mina blogginlägg.

   Gilla

 2. Svinfylking 2020-02-02 / 12:15

  Censur har alltid funnits, men under det sista decenniet har det blivit mycket, mycket värre.

  Gilla

 3. ltsundelin1950 2020-02-02 / 10:13

  Google, Facebook och Vimeo är väldigt tydliga exempel på vad förr brukade beskriva som ”Demokratins dödgrävare”.

  Gilla

 4. Deves 2020-02-02 / 07:22

  För några år har sedan hade ju miljöpartiets Peter Eriksson i egenskap av minister allvarssamtal med Facebook. Förmodligen där som man finner vad som är rätt och fel enligt Facebooks nu reviderade policy.

  Gilla

 5. Arne 2020-02-02 / 02:46

  Skulle vara intressant att veta hur många rån, inbrott och stölder som skett i Kalmar län det senaste halvåret, inklusive slangning av bensin.

  Någon som har siffror?

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2020-02-02 / 01:23

  Tillägg till min tidigare kommentar.

  Tino på Facebook: ”
  ”En föreläsning på Barnafridskonferansen av polischef Carin Götblad:

  ”Hon inleder med nytt och kallar innehållet väldigt allvarligt. Våldsbrottsligheten [bland barn 7-14] har ökat dramatiskt de senaste åren. Även våldet mellan flickor ökar mycket i den åldersgruppen.
  Slag mot huvudet. Våld i gäng. Sparkar mot liggande… mörkertalet är enormt.

  Det som är nytt är hänsynslösheten. Förnedringen. Våld av ett slag som vi inte föreställer oss. Man drar med sig personer till avlägsna platser. Långvarig tortyr som filmas är vanligt. De utsatta barnen får ofta dödsångest.”

  ”Det som är nytt är hänsynslösheten.” och ”Våld av ett slag som vi inte föreställer oss”

  …..och det är som sagt bara början.

  Må Djävulen ta Reinfeldt, Stefan Löfven och Miljöpartiet.

  Gillad av 3 personer

 7. Cosmik Debris 2020-02-02 / 01:13

  Hittat på Facebook (raderade delar av namnet)

  ”Idag vid 12-tiden blev min 18-åring misshandlad och rånad på 2 tröjor och sin nya mobil[…]Ena killen hade svarta Adidasskor, svarta Adidasbyxor och en mörkblå dunjacka. Han är 170-175cm lång. Han har arabiskt utseende. Den andra var något längre med blå jeans, skitiga Nike air och en svart dunjacka. Han är mörkare i hyn”

  I takt med att kontanterna försvinner, väktare i snart varenda affär kommer vi att få se mycket grova personrån. Rånarnas (oftast muslimer, araber eller negrer) byte kommer att bestå av t.ex. kläder.

  Stefan Löfven utsätter sitt(?) folk för livsfara. Undrar om den lille plattnäste imbecille pajasen har tänkt på det?

  …..och vi har bara sett början.

  Gillad av 1 person

 8. Waterbug 2020-02-01 / 23:40

  Till syvende och sist kommer det alltid vara kvalitén på det du publicerar som bestämmer antalet besökare, de som tycker du är relevant hittar alltid hit.
  Sedan är inte besökarantal ett riktigt bra mått på hur relvant man är (säger bara något om klick, inte hur mycket som läses), det enda som egentligen bör oroa dig är att när de som går in via thoralf.se minskar i antal då dessa besök speglar bäst vilka som själva söker sig hit.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-02-02 / 04:05

   Helt riktigt men att hitta nya läsare är viktigt och där är Facebook en möjlighet

   Gillad av 1 person

 9. henrik j 2020-02-01 / 22:17

  Sverige behöver inte mer kvotflyktingar, Sverige är fullt. När ska din före detta arbetskamrat i riksdagen fatta detta?

  Gilla

  • ROLLE 2020-02-02 / 08:49

   Bra att denne hånflinande sosse visar sig så folk får se vilka nollor som S har som företrädare.
   Inte undra på att sossarna sjunker i opinionsmätningarna.

   Gilla

 10. Anonym 2020-02-01 / 22:16

  Sverige behöver inga kvotflyktingar Thoralf, Sverige är fullt!

  Gilla

 11. Cosmik Debris 2020-02-01 / 22:15

  Vänta bara till Socialdemokraterna får sin första notering under 20%. Då kommer DDR att framstå som rena Bullerbyn i jämförelse. Man kommer att jaga bloggare, strypa finansiering, försöka stänga ned fria media och intensifiera övervakning av hederliga och oroliga svenskar. Det fascistiska socialdemokratiska partiet kommer att ta till alla medel som tänkas kan. Glöm yttrande-, mötes- och åsiktsfrihet.

  Socialdemokratin har aldrig varit demokratisk, Det är en chimär som planterats i lydiga och enfaldiga människor i snart 100 år. SAP är ett fascistiskt parti. Den som tror att jag är fel ute kan ju vänta med kritiken till SAP hamnar under 20% i någon opinionsundersökning.

  Gillad av 2 personer

 12. Djungelstedt 2020-02-01 / 21:42

  Jag har aldrig reggat mig på dessa kolosser till plattformar.
  Redan från början var jag misstänksam.
  Ni som har mor och far föräldrar kvar i livet råder jag att hjälpa dem att bli avregistrerade från eniro , hitta. ratsit osv. merinfo på nätet, det går….

  På helgerna vill jag lyssna några timmar på musik och ta några glas.
  Någon som vet hur spotify fungerar, för där vill jag rega. mig?

  Gillad av 1 person

 13. Sven Dacke 2020-02-01 / 21:11

  Jag lånar lite text från ett annat kommentarsfält

  ”Igår upptäckte jag att SVT Nyheter använder sig av shadow banning – en funktion som
  låter moderatorn blocka obekväma användares kommentarer från att synas.
  Användaren får alltså kommentera (officiellt inte blockad) men ingen ser kommentarerna
  (blockad i praktiken). Jag upptäckte det när vissa inlägg hade färre synliga kommentarer
  än vad siffran som visar antalet kommentarer har”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_banning?fbclid=IwAR1Hgh8boivugTNlrJKR2DsZt5xI3xoeSUMzKdpgPcaCUJcqQ1DXlP_s_X8

  Gillad av 1 person

  • Peter Andersson 2020-02-02 / 06:28

   Det är många andra som använder Shadow banning , bla tidningar , Företag för att negativa kommentarer inte skall synas . listan kan göras lång.

   Gilla

 14. Ghetto 2020-02-01 / 19:10

  ”Vid 17:30-tiden på fredagen ska en kvinna i 60-årsåldern blivit överfallen vid sin parkerade bil av tre män, på Storgatan i Nybro. Kvinnan hade precis hämtat ut pengar från bankomaten när överfallet ska ha skett. Männen ska då ha försökt ta kvinnans handväska, samt slitit av kvinnans halsband med en religiös symbol, men avbrutit när en bil körde förbi.”

  https://www.barometern.se/nybro/polisen-soker-vittnen-efter-ranforsok/

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-02-01 / 19:43

   Barometern berättar inte hela sanningen. Så här skriver polisen.

   ”Männen ska även ha slitit av kvinnan hennes halsband med religiös symbol och uttryckt sig nedlåtande över hennes religionstillhörighet. Ärendet, som rubriceras som försök till rån, utreds därför också som hatbrott.
   De tre männen beskrivs vara i 25-30-årsåldern. Två av männen ska ha haft svarta skägg och de tredje ett rödaktigt. Mannen med det rödaktiga skägget ska också ha haft någon typ av huvudbonad. Samtliga ska vara över 180 cm långa.”

   Gillad av 2 personer

 15. botwid 2020-02-01 / 19:06

  Jag upplevde att Facebook manipulerade och då lämnade jag ut för alltid. Det känns mycket tillfredsställande. Jag efterlyser en plats på internet där det fria ordet inte styrs av politik.

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s