SD-BÄCKSTRÖMS FATWA FÖRVERKLIGAS I KALMAR

Jag fick valberedningens förslag till ny styrelse för SD Kalmar på mejl i vecka från en medlem som var upprörd över valberedningens förslag och som ville ha mina synpunkter.

I samband med ett stormigt möte efter att jag blivit utesluten från SD uttalade Mattias Bäckström Johansson (MBJ) att mitt namn aldrig mer skulle få uttalas eller nämnas i partilokalen eller inom SD Kalmar. En SD-Fatwa!

Jag förstår att det är Mattias Bäckström Johanssons fatwa som nu får full effekt. Underförstått så skulle det bestraffas. Uttalande fick flera att ilskna till ordentligt under mötet och en person lämnade mötet med sådan kraft att man trodde dörrkarmen skulle rämna. Ett helt sjukt uttalande från MBJ men samtidigt ganska talande för hans ledarskap. Som tidigare ledamot av medlemsutskottet MU så vet han hur medlemsutskottet kan agera och straffa medlemmar.

Rädslan för att prata med mig, kommentera på min blogg eller mina Facebookinlägg eller till och med gilla något från mig på Facebook har varit slående. Fatwan i distriktet fungerar väl på sociala medier som är offentliga, inga vågar vissa mig någon uppskattning. Däremot så hör missnöjda medlemmar och före detta medlemmar av sig till mig från hela länet via telefon, sms, mejl eller möten med mig. De vill prata om problem och hur det fungerar i den egna föreningen och kommunen.

Nu fortsätter utrensningen av personer i SD Kalmar som varit kritiska till partiets hantering av min uteslutning och som inte slickat MBJ och paret Kotanen där bak.

Utrensningen kan också ses som att de personer som vid förra årets årsmöte lyckades göra en del förändringar i styrelsen under sittande årsmöte nu skall rensas bort. Stödet för t.ex. Linda Kotanen var då väldigt lågt hos medlemmarna på årsmötet och ännu lägre för Lilith Lindgren. Nu föreslås Linda Kotanen som ordförande för SD-Kalmar och Lilith Lindgren som 2:e vice ordförande. Några har dock bytt sida under året för att vara säkra på att behålla sina arvoden och tjänster. Jag tänker i första hand på Micael Foghagen och Petra Gustavsson som nu uppenbarligen sviker sina gamla och trogna partikamrater de haft under många år. Ett skamligt beteende! I min bok kommer jag avslöja mer om deras agerande och svek.

Jag betvivlar inte en sekund att det är Mattias Bäckström Johansson tillsammans med paret Mika Kotanen och Linda Kotanen som ligger bakom detta förslag till styrelse. Mika Kotanen har ju blivit anställd som ombudsman av distriktet och han är därmed sannolikt inte aktuell i styrelsen. Hur väl han lyckas om ombudsman vittnar dock personer om ute föreningarna och det är inga positiva omdömen som avges. Mika Kotanen ställer till med en del problem på egen hand enligt dessa vittnesmål. Med tanke på Linda Kotanens bakgrund så borde hon vara direkt olämplig som ordförande i SD Kalmar. Det skvallras också om att det gjorts en ”räddningsaktion” för att nolla henne hos Kronofogdemyndigheten.

Förslag styrelse

Nu skall istället de trogna, duktiga och engagerade personerna Carina Falkestad, Tomas Trossing och Lillemor Marcus Jonsson sparkas från styrelsen för SD Kalmar.

I sin bestraffningskampanj försökte MBJ under förra året att få Lillemor Marcus Jonsson utesluten från SD men han lyckades inte få rätt personer med sig, för att kunna genomföra det. Nu sparkas Lillemor istället från styrelsen. Inför valet 2022 kan dessa tre personer sannolikt inte räkna med att stå på SD:s valsedel eller få några förtroendeuppdrag kommande mandatperiod men Mattias Bäckström Johansson och paret Kotanen kan dock inte ta ifrån dem deras uppdrag under innevarande mandatperiod, även om de gärna skulle vilja det.

Att plocka bort kompetenta personer och ersätta dem med ja-sägare har aldrig fungerat i det längre perspektivet. Det är som att kissa i byxan.

Frågan är om medlemmarna i SD Kalmar har samma uppfattning som Mattias Bäckström Johansson och valberedningen? Det avgör de medlemmar som använder sin röst på årsmötet den 9 februari!

23 reaktioner på ”SD-BÄCKSTRÖMS FATWA FÖRVERKLIGAS I KALMAR

 1. Olle 2020-02-03 / 17:10

  Skall bli roligt att se om det kommer någon alternativlista skulle förvåna mig.

  Gilla

 2. martiusus 2020-02-03 / 16:58

  J-passen
  Det är ju inte klokt att äckliga S har mage att anklaga SD för rasism.

  ”I början av hösten 1938 framförde Svenska utrikesdepartementet önskemål att särskilja judars pass från övriga tyskars pass. Sverige hotade med att införa viseringstvång för alla tyska medborgare om man inte kunde särskilja ”de icke-önskvärda”.

  Tyskland stämplade då ett rött ”J” i tyska judars pass så att man lättare skulle kunna avvisa dem vid gränsen. Detta kom att drabba alla judar som ville lämna Tyskland, även dem som sökte sig till andra länder än Sverige.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/J-passen

  Gilla

 3. ROLLE 2020-02-03 / 16:21

  Löfven poserar med kippa i Israel – men tar inte avstånd från muslimernas hat mot judar i Sverige
  “Religion” och “religiös symbol”. Så beskrivs judendom och Davidsstjärna av de etablissemangstrogna medierna när de ska rapportera om hatbrottet utfört av arabiska män mot en äldre judisk kvinna. Jag ser dock inte Stefan Löfven gå ut och fördöma den antisemitiska hatattacken i Nybro trots att han åkt till Israel där han poserar med kippa och låtsas bry sig om judarna.
  https://katerinamagasin.se/lofven-poserar-med-kippa-i-israel-men-tar-inte-avstand-fran-muslimernas-hat-mot-judar-i-sverige/

  Gillad av 1 person

 4. ingesa396634574 2020-02-03 / 10:54

  Det Thoralf berättar om vad som händer i Kalmar är en exakt kopia vad som händer i Ängelholm och Båstad.I Ängelholm finns är det en psykopat mycket lik denne MBJ.Han skall styra och ställa i grann kommunerna och är någon emot väcks det uteslutningsärende.I Ängelholm är medlemmarna förbjudna att skriva på Facebook och liknande forum.SD Båstad är helt utplånat och det som återstår är en familj med stor släkt.Till skillnad från Kalmar har vi ett lokalt parti som vi f.d. SD-röstare kan lägga vår röst på.Så länge Jimmy Åkesson är partiledare hamnar min röst på SD riks.Enstaka stegklättrare skall aldrig kunna ta ifrån mig mina ideal och Sveriges väl.

  Gilla

  • Rune 2020-02-03 / 18:02

   Men uppenbarligen accepterar Jimmie Åkesson och partiledningen beteendet från MBJ och kompani. Med godtyckliga uteslutningar för att befästa sin makt.
   Min åsikt är att SD behöver en helt ny partiledning som är mer lyhörd på medlemmarna och inte lyssnar för mycket på maktlystna småpåvar.

   Gillad av 1 person

 5. bengt 2020-02-03 / 09:43

  Mattias Bäckström Johansson skrev till mig förra året via Facebook när jag gillade ditt inlägg och gav mig en ”varning”. Är kommunpolitiker inom SD för ett annat län. Man får tydligen inte visa någon som helst sympati för dig. Vad fan är det för fel på karln?

  Varför ogillar han dig så mycket?

  Gillad av 3 personer

 6. Olle 2020-02-03 / 09:32

  Det är inte bara i SD Kalmar som MBJ haft fingrarna i syltburken.

  Gilla

 7. Ludvig 2020-02-03 / 07:35

  Tyvärr börjar det mer och mer likna Ny Demokrati, tråkigt om det går åt samma håll, försvinner.

  Gilla

 8. Waterbug 2020-02-02 / 23:29

  Man skall inte underskatta sekterism, det finns många förhoppningsfulla människor som drömmer om en högre position utan att inse att de endast är nyttiga idioter. En slik förhoppning kan få folk att svika och kasta sina ideal överbord, ofta mindre belevade knegare o dyl (inget ont om dessa människor f.ö) som tror att detta är en chans att klättra på samhällsstegen, när man kommer till till insikt att man blivit utnyttjad likt en marionett hela tiden blir fallet rätt hårt. De som stod upp för sina ideal på vägen klättrade kanske inte på stegen men de kan se sig själva i spegeln utan självförakt.

  Gillad av 3 personer

 9. Pierre Dahlberg 2020-02-02 / 22:21

  Lite märkligt att en sådan filur som Foghagen kan få komma tillbaka på plats som vice ordförande när han då jag var medlem och satt i distriktet var nära att bli utesluten. Det bästa jag gjort att gå ur SD och deras vidriga hanterande av de som inte följer partipiskan som Mattias Bäckström håller i , dags för AFS att visa sin framfot i Kalmar län eller vad tycker ni.

  Gillad av 2 personer

 10. Svinfylking 2020-02-02 / 21:48

  Som utomstående betraktare tycker jag att det låter som om SD har smittats av ett (S+MP+C)-virus!?

  Gillad av 2 personer

  • SasjaL 2020-02-03 / 22:27

   Har fått intrycket att personer ifrån vänstern infiltrerat och gör allt för att haverera verksamheten. Varför reagerar man inte på riksnivå …?

   Gilla

  • Tom 2020-02-03 / 14:08

   Det är en markant ökning av inbrott, stöld och rån i Kalmar. Även narkotika vad det verkar. Johan Persson måste vara nöjd med utvecklingen. Bara man höjer invånarantalet.

   Gilla

 11. turrim 2020-02-02 / 19:40

  När man ser det på avstånd så tycks den där MBJ till och med vara värre än Reinfeldt som fick mig att sluta rösta på det partiet.

  Gillad av 1 person

 12. Per-Erik Friberg 2020-02-02 / 18:36

  Jag är väldigt glad att jag inte betalade in min medlemsavgift detta till SD detta året. Det verkar som om alla har bruna tungor av allt rövslickeri som förekommer hos SD i Kalmar.
  Mvh
  Pelle Friberg

  Gillad av 1 person

  • Svante 1 2020-02-02 / 22:34

   Jag slutade min medlemsavgift 2018…kommer från Borås !!

   Gilla

 13. Hacke 2020-02-02 / 18:21

  Ä det den rakryggade basen som nu tar form i ditt nya lokalparti?

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-02-02 / 21:36

   Hmm. Med partinamnet ”Calmar röda bröder” kan man kanske ”lura” till sig väljare som inte i första hand röstar på SD. Det tillsammans med missnöjda f d SD-väljare borde kunna ge ca 4.000 (9-10%) röster och 6 mandat.

   Allard bullrar mkt bra och de har bara 3%.

   Gilla

 14. Ölandsbonde 2020-02-02 / 18:17

  Det finns väl inget som helst hinder från att mötet avger förslag på personer till de poster som ska upp till val.

  Det är väl bara att få dit medlemmar till mötet och att någon lägger förslag. Detta under förutsättning att föreningen har stadgar av det slag som brukligt är.

  Är fegheten för stor får ni ha det som ni har det utan gnäll.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-02-02 / 18:45

   Precis det jag skriver som slutord. Medlemmarna på årsmötet bestämmer.

   Men det finns en risk att gå emot MBJ! Om du vill avancera inom partiet.

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s