VINDKRAFTEN PRESSAR UPP ELPRISERNA

”Investeringarna i vindkraft slår alla rekord och bidrar till att pressa elkundernas nota med mångmiljardbelopp årligen, enligt Svensk Vindenergi. En fördubbling av vindkraften väntar på bara tre år visar en ny prognos, men branschorganisationen varnar för kollaps i elcertfikatsystemet.”

 ”Utbyggnaden uppges innebära mångmiljardvinster för Sverige med pressade elpriser som innebär sänkta kostnader med runt 7 miljarder kronor årligen för elkonsumenterna,”

Charlotte Unger Larson, vd för Svensk Vindenergi.

https://www.di.se/nyheter/vindkraftsinvesteringarna-slar-rekord-ger-billigare-el/

Charlotte Unger säger dock inte om elpriserna pressats nedåt eller uppåt de senaste åren för konsumenten. Så här ser prisutvecklingen ut på mina fakturor från EON när elpris, nätavgift, energiskatt och moms summeras.

Elpris 2015-2019

Slutsatsen måste vara att utbyggnaden av vindkraft sedan 2015 har pressar elpriserna kraftigt uppåt.

32 reaktioner på ”VINDKRAFTEN PRESSAR UPP ELPRISERNA

 1. ROLLE 2020-02-06 / 17:13

  SD polisanmäler museum: ”Det lägsta jag har varit med om”
  – Det är det lägsta jag har varit med om, att man försöker koppla 30-talets nazism med Sverigedemokraterna är ren galenskap. Att min styrelse finns med i samband med hakkors och grymheter som nazismen kan jag inte tolka som något annat än smutskastning, säger Darko Mamkovic till SVT Nyheter.
  https://samnytt.se/sd-polisanmaler-museum-det-lagsta-jag-har-varit-med-om/

  Sedan skall elever indoktrineras.
  Det var S som samarbetade med Hitler.
  Till utställningen Medlöperi och motstånd kommer vi att erbjuda lärarhandledning och olika pedagogiska program. Utställningen vänder sig främst till årskurs 8 – 9 samt gymnasieklasser.
  https://www.norrkopingsstadsmuseum.se/utstallning/medloperi-motstand/

  Gillad av 2 personer

  • martiusus 2020-02-06 / 19:15

   Vilka var det som fick tyskarna att stämpla ett stort J i rött i tyska judars pass för att dom lättare skulle nekas inresa i Sverige? Detta fick inverkan på inte bara Sverige utan en rad andra länder dit judar nekades inresa. Ja det var svenska socialdemokrater som begärde det från tyska myndigheter. Allt finns att läsa på Wilkepeda under (J pass, tror jag) Fy fan för sossar och den äckliga löfven som svänger sej med nazist hit och dit. Karln har ingen koll på historien eller är han för kokad eller både och. Byfånet ska bort…

   Gilla

  • messkalle 2020-02-07 / 00:09

   @Rolle, TACK. På det sätt som Norrköpings ledning och museet försöker förfalska historien och förtala SD inklusive lokal politiker är brottsligt.
   Om jag har förstått rätt krävs godkännande av ???? för allmänt åtal.
   (Polikerväldet har garderat med undantag för att skydda sig själv.)
   Enskilt åtal kan göras jmf Virtannen vs Cissi Wallin och vänsterextremisterna mot den kloka socialdemokratiske lokalpolitiker i Göteborg.

   – Partiet SD måste väcka enskilt åtal, skadan är redan skedd, för att synliggöra S och C Roll under 2Wk, och rentvå SD som ett nazistiskt parti. I detta åtal börjar SD med crowd founding för att få maximal internet ”täckning” Avslutning på rättsprocessen kan komma lagom till valet 2022. Lycka till mitt råd är gratis eftersom jag anser att yttrandefriheten är hotad om Norrköping inte omgående plockar ned SD bilderna och offentligt pudlar i lokaltidningen. Nu är det styret i Norrköping som har bollen.
   Lycka till Darko, valet är ditt!
   – Avslutningsvis. Hur dumma är utställningsledningen igentligen.

   Och ett tips. Som ersättning för de felaktiga bilderna visa hur den turkiska muslimska miltät bataljonen hjälpte Hitler.

   Gilla

   • ajxn 2020-02-13 / 00:57

    Vadå förfalska?

    SD skapades 1988 av rasister, ny- och gammelnazister. Det är fakta att SD:s dåvarande ordförande stod i nationell TV och välkomnade samarbete med nazister, vilket inte är så konstigt eftersom han kom direkt från nynazistiska partier. Han har stått på scenen tillsammans med heilande nazister och tackat dem för gott samarbete. Det är fakta.

    SD har lovat en vitbok som de skulle producera och ta fram dessa saker och ta avstånd från dem. Vad jag kan se har de inte producerat någon sådan bok ännu.

    Gilla

  • Cosmik Debris 2020-02-06 / 20:14

   Lennart Matikainen instämmer

   Gilla

 2. magnus j 2020-02-06 / 12:47

  Thoralf, något nytt ang. fejden med MBJ? har du gjort motanmälning? undrar hur mycket resurser polisen lägger på detta och om de prioriterar hans anmälning före din egna.

  Gilla

 3. Svinfylking 2020-02-06 / 12:31

  Undrar hur låga elpriserna blir om 10 – 15 år då regimen vill förbjuda försäljning av diesel och bensin? Då får vi hoppas att det blåser ordentligt varje dag när några miljoner elbilar ska laddas. Dessutom måste alla andra fordon, maskiner och redskap laddas: elmopeder, elmotorcyklar, elröjsågar, elmotorsågar, elutombordare, ellövblåsare, elgräsklippare, ellastbilar, eltimmerbilar, elskördare/skotare, elgrävmaskiner, eldumpers, elpålmaskiner, eltraktorer, elskördetröskor, elbåtar, elfiskebåtar m.m. m.m.

  GODNATT SVERIGE!

  Gillad av 2 personer

 4. ROLLE 2020-02-06 / 11:40

  Den hånflinande Morgan har gjort ett uttalande igen.
  JÖKen: – Så vill vi inte stoppa missbruk mot arbetskraftsinvandring,
  Morgan Johansson:- ”Det finns allvarliga problem med missbruk av reglerna för arbetskraftsinvandring.
  Vi tillsätter därför en utredning som ska se över regelverket och presentera åtgärder.
  Regeringen fattar beslut om utredningsdirektiven den 6 februari.
  Flera av de mest centrala punkterna ska redovisas i ett delbetänkande till den 1 februari 2021.
  Och utredningens slutbetänkande ska vara klart den 1 november 2021.”
  http://soldatmamma.blogspot.com/2020/02/joken-sa-vill-vi-inte-stoppa-missbruk.html

  Gilla

 5. Roland Salomonsson 2020-02-06 / 11:22

  Unger är en normal kulturmarxistisk ”politruck”, som har till yrke att ljuga. Hela elsystemet är i dag uppbyggt för att subventionera ökad vindkraft och det blir då självklart att dessa subventioner läggs ut på samtliga privata el-kunder. D v s effektiva priserna för privatkund ÖKAR. T v får dock ett antal storkunder resp privilegierade internationella kunder skatterabatter för sin el-förbrukning. Inte sällan 100%, annars flyttar företagen utomlands – ex hela skogsindustrin i Norrland. Men alla dessa ”skatteförluster” läggs över på privatkunderna att betala, d v s ännu lite högre el-priser.

  http://www.klimatupplysningen.se/2020/02/02/utmaningar-svensk-elproduktion-och-eldistribution/

  Gillad av 2 personer

 6. Hacke 2020-02-06 / 10:44

  Visst känner vi igen oss som elkonsumenter i 1984-land och de ”pressade priserna” på marknaden.
  Precis som med den minskande brottsligheten, den positiva utvecklingen i skolan och mycket annat målat med de omisskänneliga grönrosa penseldragen.
  Allt går att sälja med mördande reklam, särskilt om PR-byrån heter gammelmedia med tvångsfinansierade public service i spetsen.
  BTW. Se bara på statsradions senaste satsning i ”bevakningen” av deras gunstling demokraternas nomineringsval. Tre politruker sänds till tömda Iowa för att intervjua den fjärde redan utsända på plats.
  Här snackar vi prioriteringar och ”granskning” på högsta regimmedianivå.
  För alla politiker i vårt land som har sin position till höger om v/mp borde prio ett vara att lägga ner världens dyraste lekstuga för vänsterfeminister, public service.

  Gillad av 6 personer

  • Ölandsbonde 2020-02-07 / 17:01

   Iowas primärval är onekligen en spännande historia som visar vad som sker när demokrater organiserar ett val.

   Har det noterats att Trump fick dryga 97% i republikanernas primärval i Iowa samma dag; 3 februari.
   Jag har inte sett några rubriker på det?
   Någon som har?

   Gilla

 7. Oskar 2020-02-06 / 10:22

  Vindkraftsparker med utländskägo finns i stora delar av norra Sverige och fler byggs.

  Nu kan vi inte överföra el från norra Sverige ner till Södra Sverige pga elnätet är överbelastat. Nedläggningen av kärnkraften i södra Sverige är en katastrof.
  Varför ska Sverige upplåta sitt elnät till utländska vindkraftsproducenter??

  Gillad av 5 personer

 8. ROLLE 2020-02-06 / 09:53

  En kommentar från Samhällsnytt

  Dag Blomqvist • för 8 minuter sedan

  Vindkraftsverken är en direkt miljöfara från början till slut och måste därför miljöprövas för att få sättas upp. Därför har man inrättat i Sverige speciella miljödomstolar som ska pröva utplaceringen av dessa hemska och miljöfarliga vindkraftverk.

  Vindkraftsvingarna är en av problemen. De innehåller massvis med bisfenol A som läcker ut ur plasten i vingarna. Dels redan när de är monterade på vindkraftverket sen också i dessa fruktansvärda depåer. Hur i hel..te kan de sen komma och säga att vindkraft är miljövänligt?

  När bisfenol A kommer in i en människokropp fungerar det som östrogen. Alltså som ett kvinnligt könshormon, vilket gör mannen mera kvinnlig. Så mannen är egentligen ett utrotningshotat släkte på den här planeten. Samma sak när bisfenol A kommer in i ett djur ute i naturen där dessa hemska vindkraftverk står och sprider ut sitt gift.

  I samma veva vill jag påminna om att medan kärnkraften sprider ut 3,31 gram CO2/kWh så sprider vattenkraften ut 8,31 gram CO2/kWh, Vindkraften däremot sprider ut hela 12,21 gram CO2/kWh.

  Alltså är det bevisat att vindkraften är en av de allra värsta miljöbovarna.
  https://samnytt.se/vindkraftblad-kan-inte-atervinnas-slangs-i-stora-markdepaer/

  Gillad av 6 personer

  • Svinfylking 2020-02-06 / 15:30

   Finns ett kort video på ”Oppenheimer Ranch Projekt” – YouTube channel. Mängder med uttjänta blad grävs ner i backen och används som ”fyllnads material” i USA.

   Gilla

  • messkalle 2020-02-08 / 05:41

   *Välkommen till vindkraftverkets kyrkogård. Den sträcker sig hundra meter från en krökning i floden North Platte i Casper, Wyoming.

   Mellan september förra mars och i mars kommer det att bli den sista viloplatsen för 1 000 glasfiberturbinblad.

   Dessa blad, som har nått slutet på deras 25-åriga arbetsliv, kommer från tre vindkraftsparker i den nordvästra USA-staten. Var och en är ungefär 90 m lång och kommer att skäras i tre och sedan staplas bitarna och begravas…… ”, läs mer på länken!

   https://www.bbc.com/news/business-51325101

   – Om detta gamla problem fanns det inte någon i regeringskansliet som vågade berätta sanningen för de okloka och dumma.

   Gilla

 9. messkalle 2020-02-06 / 05:55

  Kärnfrågan om vindkraftens kostnader skrivs det lite. Jag avser inte Thoralf och övriga ”klimatkloka”. Nu tillkommer avvecklingen av vart och ett då livslängden är max 25-30 är.
  Då måste de stora vindverken i Norrland transporteras till deponering och ännu finns inget sätt att återvinna och tillvarata de stora rotorbladet.

  https://www.bloomberg.com/news/features/2020-02-05/wind-turbine-blades-can-t-be-recycled-so-they-re-piling-up-in-landfills

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2020-02-06 / 09:04

   Oppositionen borde jaga regeringen på svar om vingarnas slutlösning. Kent Ekeroth har avskräckande bilder i sin artikel i Samhällsnytt.

   Gillad av 1 person

   • ajxn 2020-02-13 / 01:04

    LOLLO, detta är inte riktigt sant det som rubrikerna säger, vilket man vet om man läst mer än bara rubrikerna utan även källorna.

    I USA har flera företag startat återvinning av vindkraftverkens blad. Där har företag köpt in och skapat ett förråd av blad inför att tillverkning och försäljning kommer att starta. Bland annat till byggmaterial så att vi kan använda mindre betong. Framställningen av cement är en stor CO2-utsläppare.

    Gilla

 10. Laglydig 2020-02-06 / 00:36

  Utmärkt att du återigen tar upp detta ämne Thoralf!

  Då jag studerade min senaste månadsräkning på detaljnivå så framkom att själva elen stog för lite drygt 24 % av själva räkningen. Resten var skatter och avgifter och på den totala kostnaden la dessutom staten på moms! Moms på alla skatter och avgifter? Snacka om dubbelbeskattning!!!
  När blev MERVÄRDESSKATT på en skatt ett ”mervärde”?

  Jag är helt övertygad om att hela den här FAKE ”klimatomställningen” eller vad fan dom kallar det bara är ett sätt att höja ELPRISET för att kunna skörda frukterna av detta i form av betydligt högre SKATT!

  Slutsats: Några entusiastiska idioter som tror på lögnen om att människan orsakar en temperaturhöjning (som jag angenämt ser fram emot i stället för en ny istid) UTNYTTJAS av verklighetsfrämmande politiker i syfte att ta in mer SKATT!
  D v s mer pengar att fördela efter eget gottfinnande t ex genom att höja sina egna löner, gynna sina allierade vänner och fortsätta att plundra svenskarna! Fy fan!

  Jag skulle vilja se Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven, Isabella Lövin, Annie Lööf, Maud Olofsson, Margot Wallström, Annika Strandhäll, Alice Bah Kuhnke, Amanda Lind, Dan Eliasson med flera i en specialutgåva av TV4:s FARMEN!
  Jag skulle kolla varenda specialsändning! Undrar om de skulle överleva första veckan???

  Gillad av 2 personer

 11. Bamse 2020-02-05 / 22:28

  Jaha, då ska Landsförrädaren in i Djurgårdens styrelse. Hela jävla landet är en stor kollaps!

  Gillad av 1 person

 12. ölandsbonde 2020-02-05 / 22:26

  Du bör räkna exklusive nätavgift. Den beror i hög grad på vilket skick näten är i. På stolpar i terräng med träd är underhållskostnaderna mycket hlgre än i en stad där allt är skyddat i kulvertar, eller rör.

  Gillad av 1 person

  • Thor 2020-02-06 / 19:36

   Den dag rören behöver grävas upp blir det mycket dyrt.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s