NÅGON SOM VET?

IMG_3551

Har återigen gått en del av östra Ölands kuststräcka. Man behöver inte oroa sig för att behöva träffa någon, utan det är väldigt öde längs kusten. Därmed kan man tänka en hel del och fundera på utvecklingen i vårt land.

Idag fick fick jag dock se något märkligt på stranden. Först såg det ut som olja som täckte sanden på stranden men det såg märkligt. Jag petade i en fläck för att se om det var kletigt men det verkade vara som ett svart grovkornigt pulver. Väldigt märkligt.

IMG_9095

När jag satte mig ner vid en fläck upptäckte jag att den rörde på sig. Det var någon form av mycket små kryp. Den kamera jag hade med mig är tyvärr inte så bra på att fotografera närbilder på så små kryp. Jag försökte även med min mobiltelefon men det fungerade heller inte så bra. När jag laddade upp bilderna i datorn kunde jag dock förstora bilderna lite och förstod då att det rörde sig om väldigt små larver, som var ca 1 mm långa. I varje fall var det min tolkning.

Larver

Bilden är rejält förstorad.

Jag har aldrig sett något liknande. Det fanns ett tiotal fläckar på stranden längs en sträcka på  ca 30-40 meter av stranden. Det måste har varit miljontals larver totalt.

Är det någon som vad det är?

UPPDATERING

Hittade den artikel som verkar vara exakt samma sak. Det märkliga är att jag såg detta den 7 februari. Det är ju vinter 😉 Eller i varje fall så skall det vara det.

https://www.hd.se/2006-04-22/mystisk-insektsinvasion

Och denna videosnutt

 

 

13 reaktioner på ”NÅGON SOM VET?

 1. Cosmik Debris 2020-02-08 / 15:10

  Lördagsintervju 74 med f.d. polis Peter Springare – Vad är det som händer inom polisen?

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-02-09 / 11:37

   Tyckte inte det gav mycket nytt. Alla verkar tycka samma, men ingen gör något rejält. Regeringens medicin är operation Rimfrost. Men som sagt rimfrost tinar till våren, så det kan inte ge långsiktiga verkningar.

   Gilla

 2. Roland Salomonsson 2020-02-08 / 10:52

  Sannolikt inget med marinbiologi. I norr kan man träffa på massor av spinnarlarver normala vårvintrar, som kryper på skaren i sol. Lurviga svarta saker. Sannolikt omplacerar de sig för att hitta ny mat. inga fåglar äter dem och sannolikt är de både giftiga och håret skadar.

  vad gäller smålarverna, så bör massor av en fjärilsart, kanske av olyckliga omständigheter, sammanförts på platsen och lagt sina ägg. Detta kanske händer en normal vår i typ maj, men nu är det solfläcksminimum och då är vädret allt annat än ”normalt”. De flesta av dessa larver kommer att dö om de inte hittar sin artegna växtlighet och får något att äta.

  Gilla

 3. ROLLE 2020-02-08 / 09:32

  Hela 57 procent av de tillfrågade i Novusundersökningen har lågt eller mycket lågt förtroende för regeringen och de vänsterliberala stödpartiernas förmåga att bemöta våldet.

  Även när det kommer till att identifiera och straffa brottslingar är förtroendet mycket svagt. 60 procent av de tillfrågade har lågt eller mycket lågt förtroende för den styrande fyrklöverns duglighet på detta områden.

  Endast 12 procent tycker Löfven regeringen gör ett bra jobb på kriminalområdet.
  https://www.exakt24.se/mycket-lagt-fortroende-for-regeringens-kriminalpolitik/
  En person utmärker sig på bilden. Ledtråd. (Extremistparti.)

  Gillad av 1 person

 4. ROLLE 2020-02-08 / 09:22

  Kan inte stå rätt till i skallen på sju(k)klöverpolitikerna som har bestämt detta.
  De förnedrat svenska folket hela tiden.
  Att inte PRO går ut med detta stort till sina medlemmar är obegripligt.

  I dag kan asylinvandrare erhålla full garantipension genom att också tillgodoräkna sig åren då denne inte bott i Sverige. Det enda kravet är att vederbörande behöver ha varit bosatt i Sverige under ett år innan denne fyllt 64 år. På ett enda år kan alltså asylinvandraren åstadkomma det som tar 40 år för andra invånare i Sverige.

  I vårt välfärdssystem räcker det att bo i Sverige för att bli garanterad en pension, alldeles oavsett om du arbetat eller ej. En av parametrarna för en maximal garantipension är att individen ska ha bott i Sverige i 40 år mellan åldrarna 16-64. För varje år individen inte bor i Sverige så dras detta bort från garantipensionen – såtillvida du inte är en asylinvandrare och berörs av undantaget.
  http://soldatmamma.blogspot.com/2020/02/fredagslasning.html

  Gillad av 4 personer

 5. Wally Walrus 2020-02-08 / 00:06

  Säkert en ny variant av ryska minibåtar som ser sig omkring. 🙂

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s