HUR KAN MAN VARA SÅ JÄKLA DUM?

Kronogården

Några korta reflektioner denna sena kväll.

Tittade på SVT:s nya debattprogram från Trollhättan. Jag uppfattar det som det var rena islamister i SVT:s nya debattprogram. I varje fall diskuterade de på samma sätt som islamister! De krävde underkastelse! Alla skall visa dem respekt men de respekterar inte Sverige och vår kultur och vårt samhälle.

Sverigedemokraternas Stefan Jakobsson dömdes idag för bedrägeri mot Sveriges riksdag. Hur kan en person som är smart och duktig vara så jäkla dum i huvudet? Eftersom jag själv varit ledamot i riksdagen så vet jag vilket regelverk som gäller och hur alla blir informerade och utbildade av riksdagsförvaltningen. Ändå har Stefan Jakobsson levt loppan på skattebetalarnas pengar. Fullständigt oförlåtligt.

Det som är ännu värre är att när han fick hoppa av riksdagslistan 2018 på grund av avslöjandet anställde partiet honom med en lön på 55 000 kronor per månad. Helt absurt! Samtidigt som partiet utesluter medlemmar för rena bagateller i jämförelse med det Stefan Jakobsson gjort sig skyldig till och hur han har skadat partiets anseende. Ändå håller partiet honom om ryggen idag. Vad sitter Stefan Jakobsson på för hemligheter som gör honom immun?

Det finns endast ett alternativ för SD om partiet skall ha någon trovärdighet! Avsked och uteslutning! Stefan Jakobsson har inte den värdegrund som krävs för att representera SD.

När jag jobbar med min bok hittar man ibland små guldkorn. Jag hade petats från partiets riksdagslista 2014, utan någon riktig förklaring och många SD-medlemmar var besvikna. Efter Jimmie Åkessons besök i Borgholm under valrörelsen 2014 skrev dåvarande ledarskribenten på Barometern, Marika Formgren, bland annat följande dräpande text på ledarsidan. Jag räknades också till äldre SD-representanter och hon hade i texten ifrågasatt petningen av mig.

”Lägg till detta att äldre SD-representanter, som Stellan Bojerud, inte får mycket utrymme medan lojala företrädare i 30-årsåldern tycks kunna göra en snabbare partikarriär än begåvningen motiverar, och en annan bild av SD tonar fram. Bilden av ett mycket toppstyrt parti, där en styrande kärna hellre matchar fram oerfarna men ofarliga kandidater, än kandidater som har potential att bygga en egen väljarbas. De senare betraktas sannolikt som farliga, eftersom de skulle kunna bli alltför självständiga gentemot partiledningen.”

Det citatet kommer förstås med i min bok i sin rätta kontext

 

25 reaktioner på ”HUR KAN MAN VARA SÅ JÄKLA DUM?

 1. ! 2020-02-27 / 22:16

  Annika Strandhäll (S) kuschad harem i Iran. Mullorna vet hur feminister ska tas.

  Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2020-02-27 / 21:31

  Hittade detta på en vänsterextrem sida.

  ”I podcasten ”Lögnarnas tempel” spekulerar tidigare SD- och riksdagsveteranerna Christoffer Dulny och Pavel Gamov kring varför Jakobsson har fått fortsätta med både förtroendeuppdrag och anställning inom SD, trots åtalet och Aftonbladets avslöjande.

  Enligt Dulny och Gamov beror det framförallt på att ekonomisk brottslighet inte anses lika allvarligt som brott mot SD:s åsiktsregler och ”nolltolerans mot rasism”, men också på att Jakobsson med stor sannolikhet sitter på känsliga uppgifter om andra högt uppsatta sverigedemokrater som kan komma att avslöjas ifall Jakobsson känner sig orättvist behandlad av partiet.”

  Gillad av 1 person

 3. martiusus 2020-02-27 / 17:21

  Från toppen på den dyngstack som landet Sverige blivit och där jag nu har min utsikt undrar jag,

  Om någon, säg för 30 år sedan hade målat upp det Sverige vi har idag.
  hade du då ansett denna person som riktigt klok? Säkert inte. Du hade ansett att han var en galning, en rubbad figur som Du inte kunde ta på allvar.

  Galningen var inte så galen, nu är vi där, till hån och åtlöje för mer normala länder. ”Tillståndet”

  Gilla

  • Thor 2020-02-27 / 17:35

   Och polisen tycks inte komma någon vart med det här dådet heller.

   Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2020-02-27 / 15:32

  ”Det berodde på att polisen hade rustat så otroligt mycket, det var polishästar, polishelikopter. Det var mängder med poliser överallt i Kronogården, säger Joakim Lamotte.”

  GT
  https://www.expressen.se/gt/lamotte-darfor-bar-jag-skyddsvast-i-svt/

  Babbarna tar sannerligen samhällets resurser i anspråk. Under tiden är många pensionärer hemlösa och sjuka tvingas ligga i korridorer på våra sjukhus. Detta för att Reinfeldt och Löfven har fyllt och fortsätter att fylla landet med primitiva vildar från muslimska länder.

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2020-02-27 / 16:56

   Jag tänker inte skriva att Annika Strandhäll är en enfaldig kossa. Jag vill inte ge henne komplimanger.

   Gilla

   • Evert Ronaldo 2020-02-28 / 13:34

    När det gäller Strandhäll så börjar man mer och mer förstå att hennes man tog livet av sig.

    Gilla

 5. Antipedofil 2020-02-27 / 14:53

  Muslimer har inte kommit hit för att bli svenskar.
  Muslimer har kommit hit för att islamisera Sverige.
  Det är en organiserad invasion.

  Muslimer är inte flyktingar som makt- och medieetablissemanget påstår.
  Vilka har muslimer flytt ifrån?!
  Det är muslimer själva som terroriserar världen.

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2020-02-27 / 17:17

   Instämmer i allt.

   Gilla

  • Benny 2020-02-29 / 08:01

   Exakt! Men vänsteridioterna tror att de kan integrera islamister…Läser de inte historia? I Iran hängdes kommunisterna av islamisterna efter de störtat shahen.

   Gilla

 6. Hacke 2020-02-27 / 11:29

  Oavsett hur propagandakolossen SVT vinklar och snedfördelar sina så kallade debattprogram (vad hjälper nytt namn på exakt samma vänsterkoncept) går det inte längre att blunda för fakta.
  Den eviga följetongen med invällarkaoset bara eskalerar och är idag den odiskutabla orsaken till den kraschande forna välfärdsstaten. Det kan ingen av demokraturens alla Bagdad Bobar eller inkallade klappmongon i världen göra något åt.
  Verkligheten rullar obevekligt in likt en Joakim Lamotte och avslöjar teatern inför öppen ridå.
  Vad blir nästa drag hos propagandakolossen i föreställningen? Lynchning av oliktänkande i direktsändning till varnagel för den som sticker upp och vågar påstå att kejsaren är naken.
  Oavsett vilket så kan det knappast bli tydligare att den tvångsfinansierade public servicekolossen är maktens viktigaste redskap i det allt annat överskuggande projektet – folkutbytet och krossen av det land vi kände.

  Gillad av 2 personer

 7. Sven d.ä. 2020-02-27 / 11:23

  Som ni har hört så har Vilhelmina kommun haft en stor invandring som kostar dem så mycket att de måste gå ut och låna pengar till löpande kostnader.

  Läser nu i Västerbottens Kuriren:
  ”Som nu är räcker inte pengarna till allt och vi måste välja vad vi ska lägga pengarna på och då måste vi prioritera vad som är viktigt.”
  ”Kraftigt höjda hyror på äldreboenden i Vilhelmina”
  ”…Vilhelmina kommun jättemycket med att spara in pengar och för att vi ska ha råd att fortsätta ge en bra skola till er elever.”

  Det är svart på vitt om invandringens konsekvenser. Svensken får det sämre.

  Gillad av 1 person

 8. Ludvig 2020-02-27 / 10:50

  Stefan Jakobsson som verkligen skämt ut partiet hålls bakom ryggen, men Thoralf Alfsson som mig veterligt inte gjort något fel utesluts. Skäms SD.

  Gillad av 2 personer

 9. Sven d.ä. 2020-02-27 / 08:37

  Från Allmänna Arvsfonden kan föreningar få ekonomiskt understöd. Mycket går till bra projekt.
  Men inte alltid. De ensamkommandes förening får nästan 2 miljoner kronor och detta bara i Stockholm. Totalt finns det 21 föreningar över landet. Eftersom det inte finns en uppsjö av jobb så är det konkurrens om om dem. Av någon märklig anledning så prioriteras pesoner som kommit till Sverige på tveksam grund och strejkar till sig uppehållstillstånd.

  Ensamkommandes Förbund Stockholm
  har fått stöd med 1 887 440 kr
  för Hopp med Jobb
  Projektets handlar om att stödja nyanlända ungdomars etablering på arbetsmarknaden. Målgruppen är nyanlända ungdomar mellan 17 och 23 år. Målet är att genom ett antal insatser förbereda ungdomarna så att de får stöd och möjlighet att snabbt etablera sig på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Projektet genomförs i nära samarbete med relevanta offentliga och ideella organisationer. Efter projekttiden kommer föreningen fortsatt att ge stöd till unga nyanlända i etableringsfasen. Materialet och filmerna som har tagits fram kan användas av Ensamkommande Förbunds 21 lokalföreningar samt av andra aktörer som möter målgruppen.

  Gillad av 1 person

 10. Cosmik Debris 2020-02-27 / 00:44

  Jag vill att alla babbar ska åka hem. Nu! Ingen vill inte ha er här. Ni kan åka hem till öknen och kräva respekt och bidrag.

  Svårare än så är det inte.

  Jens Ganman: VAKNA BELINDA
  https://tinyurl.com/w2pk4qy

  Gillad av 3 personer

 11. Thomas 2020-02-27 / 00:13

  Sverige är förlorat, vilket skitprogram.
  Den illröda feministen Belinda, en drös med babbar till klappmongon, de sedvanliga kling&klang poliserna, de kriminellas advokat från kronogården, en sjuk vänsterdåre i Linda Sneckar, sossepampen som viker sig inför kriminella invandrare, en hopplöst velande Sabuni,
  självsäkra araber med guldhalsband och gelé i håret, en osäker flummig sd:are,
  en somalisk negress som tyckte att i kronogården såg det precis ut som hemma i Somalia och en tandlöst tam Lamotte i skottsäker väst.

  Hörde jag inte oxå namnet Siewert Öholm nämnas oxå? Det var bättre på Siewerts tid, det är en sak som är 110% säkert. En journalist av den gamla kristna stammen kommer aldrig mer fram i SvT.

  Vilket dravel detta var..herre min skapare så hopplöst ute landet är,

  Gillad av 3 personer

 12. Ölandsbonde 2020-02-27 / 00:08

  Det är mycket nu. Bl a hur en prälla smugglat ut en fångad afghan från migrationsverkets förvar. Och detta i en resväska!

  Många klagar på hur fan kan det hända.
  Ett klargörande om hur regelverket är kan därför vara på sin plats.

  Personalen har inte rätt att kontrollera identitet på besökare eller att vittja dem.
  Personalen har inte heller rätt att undersöka de intagna om vad de kan inneha för saker.

  Personalen har under många år klagat och försökt få till en förändring. De har inte lyckats.
  Så skyll inte på dem.

  Afghanen är nu på fri fot och ”papperslös” och lär vara en underbar kille. Enligt prällan som har fattat särskilt tycke för honom.

  Visst är kärleken en fin sak att värna om. Står säkert i värdegrunden.

  Gillad av 1 person

 13. Svinfylking 2020-02-27 / 00:00

  Det tycks som om partierna i Sverige har anammat många av de större företagens agenda!? Peta ut de ”gamla” erfarna till förmån för de unga? En analytiker som studerat svensk arbetsmarknad sa att ”åldersgränsen” numera är 40+ när intresset svalnar ifrån arbetsgivarnas sida. Livserfarenhet, mognad och en bred allmänbildning verkar inte stå högt i kurs numera?

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s