SKALL MAN HOPPAS PÅ MÅNGA CORONASMITTADE?

Om man skall tro de officiella siffrorna från Iran så är dödligheten ca 10 procent. Nu tror jag inte att dödligheten skulle vara så mycket högre i Iran än någon annanstans. Jag tror snarare att siffran för antalet smittade av coronaviruset är totalt fel. Antingen försöker regimen dölja siffrorna eller så fungerar testningen av misstänkta fall väldigt illa. Jag hörde idag på radion att någon i Iran bedömde att 5000-10000 var smittade. Det skulle inte förvåna mig det minsta.

Fyra av de bekräftade fallen i Sverige har sitt ursprung i Iran och enligt uppgifter i radions P1 så skall det finnas flera tusen svenska medborgare som just nu befinner sig i Iran, där nu många försöker ta sig tillbaka till Sverige. Imorgon (lördag 11:45) kommer ett plan till Arlanda från Teheran. Vad jag kunnat läsa mig till så har det inte vidtagits några som helst åtgärder angående de som nu kommer från Iran. Utan de kommer spridas ut i Sverige imorgon. Ett mycket svagt och märkligt agerande av regeringen och ansvariga myndigheter.

Jag skrev redan i måndags att jag betvivlade siffrorna från Iran och att alla flyg från Iran till Sverige skulle stoppas eller att personerna skulle sättas i karantän så snart de ankom till Arlanda.

Jag är övertygad om att vi kommer se en snabb ökning av antalet bekräftade smittade av coronaviruset. Hur många dagar dröjer det till vi har 100 bekräftade fall? Har vi det redan i mitten av nästa vecka?

När man sedan betänker den dåliga svenska beredskapen och den redan överbelastade situationen inom sjukvården blir jag än mer bekymrad över regeringens agerande. För mig framstår agerandet som nonchalant och naivt. Man tycks sätta sin tilltro till hoppet.

I veckan såg jag en sammanställning på antalet vårdplatser per 100 000 invånare för alla EU-länder. Sverige hamnade på plats 28. Sist av alla länder. Det förklarar samtidigt varför vi har en beläggningsgrad på ca 100 procent inom sjukvården. Vi har med andra ord inga marginaler.

Sjukvårdssängar

Jag ser den enorma massinvandringen som den främsta orsaken till att svensk sjukvården utvecklats så negativt. En alldeles för stor andel av våra gemensamma skattemedel har under de senaste 20 åren gått till migration och integration, istället för till sjukvården.  Det är framförallt Reinfeldtregeringen och Löfvenregeringen som bär ansvaret. Men det svenska folket får vad de röstar på.

När jag hör Stefan Löfven eller Lena Hallengrens uttalanden eller för den delen Morgan Johansson eller före detta ministern Annika Strandhäll uttala sig blir jag minst sagt upprörd över dessa oikofober.

Jag nästan hoppas att Sverige skall få flera tusentals smittade av coronaviruset och att hela sjukvårdssystemet brakar samman. Att många inte får den vård som de skulle behöva och att många avlider på grund av bristande resurser inom sjukvården.

Jag tror det kanske är det enda sättet att få en majoritet av det svenska folket att vakna och inse att landet styrs av ett gäng rödgröna klåpare och inkompetenta oikofober.

28 reaktioner på ”SKALL MAN HOPPAS PÅ MÅNGA CORONASMITTADE?

 1. Peter Andersson 2020-03-01 / 00:10

  Naturligtvis kommer man aldrig att kolla dem som kommer ifrån Iran , då skulle man ju bli tvungen att se att det var tusentals som sökt asyl därifrån var hemma på semester under asylansökan.

  Gilla

 2. tompas11 2020-02-29 / 21:03

  Flera tusen svenskar befinner sig i Iran?
  Nänä, dessa personer är inte svenskar de är Iranier, ingenting annat.

  Gilla

 3. turrim 2020-02-29 / 17:02

  Ånyo blir jag glad när jag läser Ericson i Ubbhult (M). ”Hög tid att tala klarspråk om totalstopp för asylinvandring”.

  http://www.ericsoniubbhultse

  Gilla

  • turrim 2020-02-29 / 18:41

   Det har blivit något fel med länken till Ericson. En punkt har fallit bort framför se. Jag är för gammal för att begripa mig på hur datorer bär sig åt. Jag försöker ånyo att flytta över.
   http://www.ericsoniubbhult.se/

   Gilla

 4. Tony 2020-02-29 / 15:53

  Ja vi har importerat sjukdomar som varit utrotade här i många år TBC till exempel,
  men man kan ju undra över varför Sverige stänger gränserna mot Kina , när dom
  är öppna till Mellanöstern Corona viruset är väl lika illa varifrån det kommer?

  Gilla

 5. bengarne 2020-02-29 / 15:21

  Det är nog inte bar Corona som ökar framöver. Turkiet öppnar gränsen så migrantströmmen går nog mot norra Europa. Svenska ambassader har ju reklamerat förmånerna man erhåller i den s.k välfärdsstaten Sverige länge, så den informationen är nog välkänd hos dessa migranter.
  ”Men vi såg inte detta komma” blir nog svaret från inkompetensen i Rosenbad.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2020-02-29 / 16:47

   Jag läser på Text-TV att Justitieminister Johansson följer frågan om emigranter från Turkiet. Det är särskilt oroande om man ser till hans tidigare agerande. När han följt färdigt så är det för sent. Han blir omsprungen av våra grannländer och tillsätter en utredning.

   Gilla

 6. Bo Hofvander 2020-02-29 / 15:02

  Delar helt din uppfattning, men av tidigare erfarenheter, om att lära sig av sina misstag som man själv är helt skuld till, tror jag inte ens att ett stort antal döda sjuklingar i Coronavirus här i Sverige skulle förmå de ansvariga att fatta vad det är de ställt till med. Om man skulle önska att de ansvariga för detta vansinne själva skulle drabbas, så anklagas man väl av pk-media för att önska våra politikers död – och DET får man absolut inte göra (det har jag själv fått erfara – att få bära frukten av sina egna oförståndiga beslut!).

  Först verkar det som att våra ansvariga politiker stenhårt tror på att faror och elände inte kan drabba vårt eget land. Jimmy Åkesson påpekade just detta vid en partiledardebatt i SVT något år sedan. Det var när Löfven hade stått och ojat sig över konsekvenserna av invandringen med de ökande rånen, den organiserade brottsligheten, bränderna, skjutningarna, alla våldtäkterna osv. osv. Då sa Jimmy, att detta har vi under snart 20 år försökt varna er för, men alltid för döva öron! För inte en enda varning har regeringen tagit till sig under alla de år vi och SD varnat för konsekvenserna av en helt okontrollerad massinvandring. Nu lutar det åt precis samma håll – men denna gång gäller det Coronahotet.

  Sedan finner jag det ytterst egendomligt att vi inte får höra ett pip om hur det står till med Nordkorea? Antalet smittade och döda i Sydkorea får vi information om i så gott som varje nyhetssändning – – – men NORDKOREA DÅ??

  Den delen av den koreanska halvön kan ju inte ha klarat sig som en vit steril fläck på kartan – eller fungerar 38:de breddgraden som ett virusfilter? Skulle den det, vad har då Kim il Jung gjort för att klara detta konststycke?

  Gilla

 7. stefan a. 2020-02-29 / 14:14

  När offentliga sektorn ska rationalisera och bli effektivare resulterar det i mera byråkrati och mindre till kärnverksamheten, det slår aldrig fel helt odugliga på sådant….

  Gillad av 1 person

 8. Thor 2020-02-29 / 12:34

  Hong Kong inför 14 dagars karantän för alla som anländer från Iran och tre regioner i Italien.
  Källa: scmp.com

  Gilla

 9. Grålle 2020-02-29 / 11:09

  Sverige är sämst rustat i hela Europa och när man också väger in att vi har en komplett idiot som chef för myndigheten för samhällsskydd och beredskap (Dan Eliasson) så ser inte framtiden direkt ljus ut….

  Gillad av 4 personer

 10. Bo Adolfsson 2020-02-29 / 10:02

  Den tyska regeringens krisråd hade igår fredag ett möte.
  De beslutade att reseföretagen på flygresorna från Kina, Sydkorea, Japan, Italien och Iran är skyldiga att lämna hälsodeklarationer för sina passagerare.
  Passagerare på tåg i fjärrtrafik skall fylla i en hälsodeklaration när de stiger av.
  Utökad gränskontroll införs intill 30 km från gränserna. Detta innefattar även hälsoläget hos de som kontrolleras.
  Den tyska staten (Bund) skall köpa in skydsutrustning (ingen hänvisning till EU).
  Den stora turistmässan i Berlin har ställts in. I övrigt rekommenderas att från fall till fall överväga om större sammankomster skall hållas. Det är svårt att helt förbjuda dessa nu när CDU om två månader skall välja ny ledare efter Merkel.
  T o m Merkel tar detta på allvar.
  Jag läser die Welt. Det handlar nästan bara om coronan.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2020-02-29 / 12:53

   Kontroll och kontroll … Precis som somliga vissa önskar – vad det än gäller.

   Men det blir möjligen undantagstillstånd i Tyskland liksom i Sverige … ??? Och då blir somliga vissa än mer nöjda.

   Ni håller er väl ajour med wakeupglobe osv?!

   Gilla

 11. ROLLE 2020-02-29 / 09:25

  En av nittonhundratalets största fysiker dog igår
  Som alla människor med kunskaper och sunt förnuft, så var Freeman Dyson en sån som PK-medier kallar ”klimatskeptiker”!

  ”I am 100 per cent Democrat,” Dyson says he is disappointed that the President (Obama)”chose the wrong side.” Increasing CO2 in the atmosphere does more good than harm.
  https://thoralfsblogg.com/2020/02/28/skall-man-hoppas-pa-manga-coronasmittade/#comments
  Men guru Greta hon vet och massor går på hennes dravel.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2020-02-29 / 12:49

   Vad jag inte förstår vitsen med är din länk … ???

   Gilla

 12. Stefan 2020-02-29 / 09:17

  Den svenska vårdens låga kapacitet och obefintliga marginaler beror på att vi under många decennier haft naiva och verklighetsfrånvända politiker som styrt.

  Sveriges välfärd, infrastruktur, bostadsmarknad, ja i princip hela samhället är fortfarande dimensionerat för 8 miljoner invånare trots att vi nu, mestadels beroende på invandring, är 10-11 miljoner invånare.

  Att samhället inte hängt med beror nog på att den totala skattekraften inte ökat med befolkningen, däremot har uttaget ur bidragssystemen mer än väl följt befolkningsökningen. (Jag höll på att skriva ”bedragssystemen” vilket till viss del ligger närmare sanningen.)

  Gillad av 4 personer

  • Eric H 2020-02-29 / 20:57

   Det är osthyvelsprincipen som börja visa vad kan hända……
   Allt i samhället, alla resurser är nu nedskurna till minsta möjlig, pengarna behövs ju ”på annat håll”, typ göda irakiska ministrar sjukskrivna i Sverige, eller fram till 2013, U-landsbistånd till KIna
   Folk med dubbl, trippla och fler identiteter, 870 000 samordningsnummer som ska hållas under armarna..Illegala som ha vård/tandvård för 50 spänn.
   F-n vad jag blir less på att som etnisk svensk alltid hamna i andra hand..i allt.
   men ändå tvingas betala fullt!..

   Gilla

 13. Anonym 2020-02-29 / 06:38

  Hoppas man att så många svenskar som möjligt skall bli smittade så måste man vara en verklig oikofob.

  Gilla

  • Maja Dacke 2020-02-29 / 12:47

   Det är ibland svårt att se skillnad på frågetecken och utropstecken/punkt … …

   Gilla

 14. Cosmik Debris 2020-02-29 / 02:16

  Hittat på Facebook

  Annika Strandhäll går från oklarhet till oklarhet. Den dumma kossan har inte mycket vett i skallen.

  Gillad av 3 personer

  • ROLLE 2020-02-29 / 10:40

   Har Annika den förmågan att se samband överhuvudtaget?

   Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2020-02-29 / 12:45

   Hur gick det med hennes kriminelle pojkvän/sambo/man? Eller var det han som tog livet av sig – som hon blev så ledsen för att hon drog sig tillbaka? Två veckor innan hennes giftiga fingrar satte igång igen. Överväldigad?
   Tänk, jag hänger inte med i svängarna – därför frågar jag … … Hur var det nu?

   Gilla

 15. Cosmik Debris 2020-02-29 / 01:47

  Det absolut farligaste och mest dödliga viruset sitter i Rosenbad fram till nästa val.

  Gillad av 5 personer

 16. Lennart Karlsson 2020-02-29 / 00:34

  Vad betyder gamla Fru Olssons infekterade blindtarm när lille Ashmed 17 år (35) har stött sin stackars stackars tumme? Barnen, med hela släkten, måste få gå före. Det lovade Löfven när han och ”Tro och Solidaritet” skrev avtal med Europarepresentanten för Muslimska brödraskapet!
  Det kommer nog extraflyg med fler ”baaarn” som flyr IGEN från sina hemländer och begär förtur. Annars blir Ashmeds klan ledsna med upplopp i tanke.

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s