INGET ATT VARA STOLT ÖVER

Kommunalrådet Johan Persson stoltserar varje år med befolkningsökningen i Kalmar. Media spelar med i spelet utan att granska siffrorna mer i detalj. Johan Persson räknar bara huvuden, som han sedan multiplicerar med bidraget från utjämningssystemet och vårt sätt att fördela kommunalskatterna, vilket sedan ger X antal miljoner kronor till kommunkassan. Johan Persson funderar aldrig över vilka kostnader som de nya invånarna innebär för kommunen.

Johan Persson är alltid snabb med att gå ut med siffrorna om befolkningsökningen efter nyår. Så även detta år då befolkningen ökade med 957 personer. En liten besvikelse för Johan Persson då det inte blev över 1000 personer. Att 681 personer av dessa hade utrikes bakgrund bryr sig inte Johan om. Att dessutom 110 personer av dessa hade en utrikes förälder gör inte siffrorna bättre.

Den som har trott på regeringens sagor om att Sverige har skärpt migrationspolitiken kraftigt borde istället studera statistiken för 2019 till Kalmar kommun. Nedanstående grafik talar sitt eget språk.

Befolkningsförändring 2019

Källa SCB.

I praktiken innebär det att befolkningsökningen under 2019 till 71 procent bestod av personer med utrikes bakgrund. Skulle man dessutom räkna efter SCB:s äldre definition på utrikes bakgrund som gällde fram till 2002, så är det närmare 83 procent som har utrikes bakgrund. (Fram till 2002 räknades inrikes födda med en inrikes och en utrikes född förälder som person med utrikes bakgrund).

Om nu någon skulle tro att detta är något tillfälligt eller en effekt av det migrationskaos som vi hade under 2015 och 2016 så är det bara att studera en längre period.

Sedan 2002 har befolkningsökning i Kalmar varit 9 401 personer. Utav dessa har 7 061 personer utrikes bakgrund. Endast 1 066 personer är inrikes födda och av två inrikes födda föräldrar. Eller bara drygt 11 procent.

Befolkningsförändring 2002_2019

Källa SCB

Det innebär att drygt 75 procent av befolkningsökningen sedan 2002 har utrikesbakgrund. Hur många år dröjer det till svenskar blir i minoritet i Kalmar?

GRATTIS KALMAR!

Islamiseringen av Kalmar går just nu i rekordfart! En majoritet av Kalmars politiker är både nöjda och glada över utvecklingen. 

I valet 2022 kommer med stor sannolikhet Kalmars invånare rösta fram samma partier och politiker!

Ett litet exempel på utvecklingen är antalet elever i grundskolan som har modersmålsundervisning. En stor majoritet av dessa kommer från MENA-länder.

Kostnaden ligger idag på 15-20 miljoner kronor för modersmålsundervisningen.

Modersmål 2019

Hur mycket kommer Kalmar tvingas höja skatten i framtiden?

Coronautbrottet kommer innebära rena ”kommunslakten” med de förutsättningar som finns i Sverige.

 

23 reaktioner på ”INGET ATT VARA STOLT ÖVER

 1. konservator242 2020-03-23 / 01:42

  Bara ett påpekande i förbifarten om ett modernt språkmissbruk som verkar öka:

  Var snäll och skriv inte ”X antal miljoner”. Det heter ”ett antal miljoner”, eller, om man nödvändigtvis skall ha en variabel, ”X miljoner”.

  I den tokiga modeformuleringen ”X antal miljoner” kan ju X ändå inte vara något annat än 1. ”Trettio antal miljoner”, ”0,203 antal miljoner”, ”-π/√2 antal miljoner”… Nej, det funkar inte. Ett antal.

  Gillad av 1 person

 2. Pelle 2020-03-21 / 13:51

  Johan Perssons viktigaste prio är att krögarna ska få det att gå ihop nu och skänker bort lunchlådor. Snacka om att prioritera helt åt helvete.

  Gilla

  • PK 2020-03-21 / 18:14

   Jag kan ärligt talat inte se hur Kalmar ska överleva denna pandemi utan rejäla skattehöjningar! Ta bort så gott som all turism och näringsliv, vad finns kvar?

   Gilla

   • Ölandsbonde 2020-03-21 / 19:13

    FF – som visar ovanligt god form så här års.

    Gilla

 3. Roger... 2020-03-21 / 12:56

  Jag hoppas att dagstidningarna dör sotdöden för all falsk dynga de sprider.

  Samma mantra år ut och år in om bantning/kändisar/viktiga personer och vem som legat med vem sist.

  Nu går de ut och gråter i veckan och vill tigga pengar av staten för att annonser och lösnummer sjunker.
  Ja man kan ju undra varför det går nedåt med dessa oseriösa journalister som har slutat granska makten/EU?

  Har inte köpt en dagstidning på många år och så får det bli, finns bättre information på annat håll.

  https://petterssonsblogg.se/2020/03/21/varfor-du-inte-kan-se-annonser-fran-sverigedemokraterna-i-sodermanlands-lokaltidningar/#more-315540

  Gilla

 4. stefan a. 2020-03-21 / 12:26

  En trygghetsnarkomans testamente..eller vad man kan kalla det, att sprida undergångs och katastrofteorier underlättar inte, ja många blir sjuka men de allra flesta blir ju friska igen…

  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/JoyjgJ/vilka-ar-vi-nar-vi-vaknar-efter-febern

  En annan bild, det rullar på, tyvärr låst artikel…

  https://www.helahalsingland.se/artikel/industrierna-rullar-fortfarande-pa-som-vanligt-men-oroas-for-framtiden-storsta-skracken-for-oss

  Gilla

 5. Maja Dacke 2020-03-20 / 23:20

  OT OT OT
  – men tusen tack ni hjälpsamma grabbar i tråden som kom med förslag till den gamla damen i distress häromkvällen!!! Svenska karlar kan man lita på …

  Det är fixat nu – hur vet jag inte, men det problemet är ur världen … tror jag. Så nu kan jag nog gilla och skriva på Samnytt igen. Kolla och se!

  Och om någon vill göra något annat än … …. och istället koppla av med lite vardagsgöra i Spanien så kolla in Ole och Kim! (Lite nyheter där också) Där är det 1.000 euro i böter om inte karantänsreglerna följs. Och angiveri – som nu anmodas även i Portugal – förekommer. Inte trevligt!

  https://www.youtube.com/channel/UCJC4FqAIy7iea5WmCyy_kqg

  Gillad av 1 person

 6. Apan 2020-03-20 / 22:33

  14 år har Johan Persson suttit på tronen i Kalmar enligt Wikipedia.

  Det måste vara ett skämt??? Om det är sant, hur är det möjligt???

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-03-21 / 06:28

   Det är möjligt därför att Persson är populär i breda kretsar. Sossarna fick 42% i Kalmar kommun. Av de 19.000 rösterna fick Persson 3.700 personröster. Och det är överlägset flest röster av alla personröster i Kalmar.

   Gilla

   • Thor 2020-03-21 / 11:18

    Säkert mycket populär i speciellt en krets. Nysvenskarna. Klart att Persson glädjer sig åt befolkningsutvecklingen och dess sammansättning. Persson är troligtvis inte intelligent nog att se vad detta leder till på sikt men han är slug nog att trygga sin egen goda försörjning.

    Gilla

 7. turrim 2020-03-20 / 18:21

  När jag funderar en del över dina siffror så blir jag förskräckt. De torde vara ungefär lika i de flesta kommuner.

  De innebär att invasionsstyrkan tar befälet inom ett antal år. Vi får ett muslimskt land i Norden. Jag och min hustru hinner dö. Men stackars mina barn.

  Måste alla uteslutas och tystas som ser fakta? När kommer den stora motrevolutionen? När alla betalmedia gått i konkurs?

  Gillad av 2 personer

 8. Otto 2020-03-20 / 14:05

  Han ger sig inte med sina falska utspel. Hur i helvete kan Kalmarborna rösta på eländet? De måste sova mycket djupt. Hela Kalmar vimlar ju av invandrare nu.

  Gillad av 1 person

 9. Högt hårfäste 2020-03-20 / 11:58

  Mannen med mindevärdeskomplex chattar nu med Barometerns läsare. Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt hans hybris och ego.

  Gilla

 10. Apan 2020-03-20 / 11:10

  Ger han sig aldrig med sina fake news och falska siffror? Undra hur det går med alla storartade planer på hotellbyggen m.m. nu när lågkonjunkturen kommer? Det lär bli riktigt illa. De enda som stannar kvar i Kalmar blir barnfamiljer, pensionärer och invandrare.

  Gilla

 11. Sven d.ä. 2020-03-20 / 10:43

  Intressanta siffror. Men låt mig förstå.

  Befolkningsökning måste betyda differansen av inflyttade och utflyttade. Det kan betyda att de inflyttade kan vara en till stor del utrikesfödda och utflyttade ej har den profilen. Dvs de inflyttade kan ha en ännu större del av utrikesfödda.

  Om den etniske svensken flyttar från Kalmar till t ex Mörbylånga så försvinner den personen från statistiken i Kalmar. Men om personen flyttar till t ex Thailand så finns det en koppling till den kommun man senast bodde i. Men rimligtvis så borde den personen försvinna från statistiken dessutom. Har du siffror på hur många som lämnar Kalmar för utlandet?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-03-20 / 11:24

   Nej, det finns vad jag vet inte på kommunnivå. Visst det finns de som delar av året bosätter sig utomlands men fortfarande är skrivna i kommunen. Men det är nog ännu mer vanligt bland utrikes födda än inrikes födda.

   Gillad av 1 person

 12. Calle 2020-03-20 / 10:40

  @ Rolle
  Ja du, stängda gränser sägs det, men det gäller inte asylsökande och sådana med ” skyddsbehov” enl Damberg. 5000 ” kvotflyktingar” från Afrika ska hit, 400 st med redan permanenta uppehållstillstånd och betalda flygbiljetter stoppades i sista stund i Nairobi pga av corona. Dessa tas hit så fort det låter sig göra, samtidigt som det inte finns skyddsutrustning för sjukhuspersonal.
  Undrar vem som står för uppehället i Nairobi i väntan på avresa?? Dessutom, med den arbetslöshet som kommer i landet, behöver vi inte EN ENDA iinvällare till!

  Gillad av 3 personer

 13. Hacke 2020-03-20 / 09:23

  Tack Thoralf för dina alltid så talande och oftast smärtsamt avslöjande grafer.
  Det heter om familjeföretag att första generationen bygger upp, andra förvaltar och tredje förstör.
  Det gäller också i högsta grad AB Sverige under en alltför lång sossehegemoni.
  Hur länge ska tredje generationens sosseligister tillåtas härja fritt med arvet innan det sovande folket vaknar?

  Gillad av 1 person

 14. ROLLE 2020-03-20 / 08:55

  Den vänsterliberala regeringen måste hata svenskar och älska invandrare.
  UD ber svenska turister stanna utomlands – tar samtidigt hem två plan med ”svenskar” från arabvärlden
  Både UD och utrikesminister Ann Linde (S) har varit tydliga med att svenska turister som fastnat utomlands får stanna där de är eller lösa sina egna problem. Men nu avslöjar Aftonbladet att UD samtidigt, i smyg, har arrangerat en resa från Marocko för att flyga hem svenska medborgare som semestrar i länderna de flytt ifrån.

  Under natten mot fredagen landade två Norwegian-plan proppfulla med ”svenskar från Marocko” på Arlanda, enligt Aftonbladet.
  https://www.friatider.se/ud-ber-svenska-turister-stanna-utomlands-flyger-samtidigt-hem-svenskar-fran-arabvarlden
  Den vänsterliberala regeringen med svetsarlärlingen Stefan vid rodret måste avsättas.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s