HAR NJUTIT AV SOLEN I HELGEN

Har njutit en del av solen i solstolen de senaste dagarna. Fredagen och lördagen var väldigt fina med mer eller mindre vindstilla. Igår blev det till och med frukost i trädgården. Sedan har jag jobbat en del med min bok. Hade tänkt låta en person börja läsa delar av boken som jag känner att jag bearbetat en del. Vill höra en annan åsikt om vad jag lyckats med så här långt. Så därför har bloggen fått stå tillbaka lite.

I fredags var det dock en fantastisk kväll på Öland och stranden vid Kalmarsund. Jag har aldrig sett kalkstenarna så vita.

Vit stenstrand

Jag träffade en fågelskådare som hade en teori. Eftersom det har varit så högt vattenstund under flera månader och stenarna varit under vattenytan, så har det bildats alger på stenarna. När nu vattenståndet sjunkit med 50-70 cm och solen gasat i flera dagar så har algerna bleknat. Någon annan teori?

Fossil saknasVYIMG_3769

Det som däremot syntes väldigt tydligt var dock alla ställen där fossilknackare härjat och slagit loss fossiler. Hålen hade ännu inte torkat ut och blivit vita. Det var skrämmande att se hur mycket fossiler som knackats bort. Det är brottsligt!

Vita hällar

Får det vara lågt vattenstånd ytterligare någon dag kommer allt torka upp och bli alldeles vitt.

solnedgång

En fantastisk kväll i slutet av mars. Det hade varit läge för grillning i solnedgången.

Solnedgång Volvo

På måndag morgon återkommer jag med coronastatistik för Norden.

7 reaktioner på ”HAR NJUTIT AV SOLEN I HELGEN

 1. Ölandsbonde 2020-03-30 / 08:30

  Är det du som parkerat på landborgen?

  Gilla

   • Ölandsbonde 2020-03-30 / 11:15

    Det får du inte göra. På markvägar får bara motorfordon framföras i samband med arbeten som ska utföras. T ex nå en åker som ska slås. Din körning räknas som att du kört i naturen, och det får man inte göra. På det är det ett generellt förbud i hela landet.

    ”Inga motorfordon i terrängen

    Särskilda regler gäller trafik med bilar, motorcyklar och andra motordrivna fordon. Att köra bil, mc eller moped på barmark i terrängen är, med vissa undantag, förbjudet enligt terrängkörningslagen. Det är inte heller lagligt för markägaren att köra i terrängen, så länge hen inte utför jord- eller skogsbruk. Terrängkörning kan även vara tillåtet i samband med jakt, renskötsel eller räddningstjänst.”

    Nu tar nog polisen dig. Eller Barran.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-03-30 / 11:29

    Det är så härligt med ”poliser”.

    Gilla

 2. LaCo 2020-03-30 / 02:51

  Men snälla Thoralf, det är klimatförändringarna givetvis. Är du outbildad?

  Gilla

 3. Corona Bob 2020-03-30 / 00:35

  Undra om Johan Persson kommer fortsätta slå sig för bröstet och säga ”det går bra nu” om pandemin får hålla på några månader till? Kommer bli förödande på alla fronter. MSB mer eller mindre varnar för inbördes konflikter och motsättningar.

  Gilla

 4. Nattsvart 2020-03-29 / 23:40

  Jag saknar universitetsutbildning och söker endast s.k. enkla jobb. Jag har varit arbetslös ett tag och mina chanser ser inte ljusa ut nu i och med Corona-viruset och dessutom är jag 45 år.

  Framtiden ser knappast ljus ut. Nu när alla varslade snabbutbildas till vård, får jobb på Maxi, Lidl m.m., vad finns kvar åt oss andra…? Räkna också in alla invandrare som ska ut i jobb.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s