TROLL

Ju längre tid som gått har jag blivit mer och mer övertygad om att det handlar om ett eller flera troll, med samma syfte. Att provocera mig!

Men varför gör personen/personerna detta? De måste tycka väldigt illa om mig eller rent ut sagt hata mig.

Syftet med alla ”falska kommentarer” som skrivs i någon annans namn är uppenbarligen till för att provocera fram en kraftig reaktion från min sida, som i sin tur skulle kunna skada mig eller göra så att andra vänder sig emot mig.

Trollet har skrivit ett stort antal falska kommentarer i andras namn ända sedan i juli 2019. I november övergick det i rena dödshot som jag då började polisanmäla. Trollet har riktat in sig på dels muslimska företrädare och men också falska påståenden om sverigedemokraten Mattias B Johansson. När trollet även skickade mejl med påståenden så lyckades han lura mig att publicera ett falskt påstående angående Mattias B Johansson. Men samtidigt så innebar flera mejl att jag fick tillgång till mera ”datauppgifter” som jag kunde överlämna till polisen.

Personen har till och med redigerat inlägg på sociala medier i Photoshop för att konstruera falska inlägg, för att jag skall gå i fällan och publicera det på min blogg. Syftet kan bara vara att skada mig genom att jag då skulle bli anmäld och uthängd i media. Men nu har jag genomskådat detta tillvägagångssätt vid flera tillfällen.

Jag har under sista veckan publicerat två blogginlägg där jag publicerat några av kommentarerna jag fått. Dels i inlägget med rubriken ”Fuck islam” och inlägget med rubriken ”Islams rätta ansikte”. Syftet med inläggen var att få reaktioner från mina läsare. Flera personer har också hört av sig genom mejl och skrivit att man ser ett mönster i alla kommentarer, språkligt, stavning, kommatering, ordval o.s.v. Jag delar deras uppfattning om att det sannolikt rör sig om en och samma person.

En person som är riktigt sjuk i huvudet!

Jag har alla dessa kommentarer sedan i juli 2019 sparade. I vissa fall har jag varit i kontakt med de som påstås ha skrivit kommentarerna men samtliga förnekar att de skrivit kommentarerna.

Vem tycker så illa om mig eller hatar mig så mycket att han eller hon ägnar sig åt denna sjukliga aktivitet? Den frågan har jag ägnat en hel del tid.

En muslim och islamist? Knappast troligt. Varför ange en hel rad muslimska företrädare som avsändare av alla hot, till och med dödshot. Varför provocera om islam?

En politisk motståndare? Knappast troligt. Jag är inte så aktiv politisk just nu då jag lägger mycket tid på min bok.

En sverigedemokrat i Kalmar? Ja, det finns en del som faktiskt skulle kunna tyda på det. Personen har uppenbarligen en del lokal kännedom.

En sak är i varje fall helt säker. Trollet är inte frisk.

PS

En förklaring kan vara att jag planerar starta ett nytt lokalt parti i Kalmar till valet 2022. Det kommer bli en konkurrent till SD Kalmar i kommunvalet. Kan det oroa någon med SD- sympatier?

Jag har många tankar och funderingar i huvudet om orsaken till alla dessa provocerande och hatiska kommentarer.

 

33 reaktioner på ”TROLL

 1. hasse 2020-04-04 / 18:50

  Trollen utnyttjar att du har en kort stubin och att du gör saker innan du hunnit tänka ”klart”
  Tänker på ”mammor” kommentaren du fällde som gjorde att du blev utesluten.
  Expo som ligger bakom?

  Gilla

 2. Robban 2020-04-02 / 19:24

  Min erfarenhet är att det oftast är en vänsterextremist! Själv både råkat ut för liknande och sett andra! Alltid varit en vänsterextremist, dvs socialist, socialiberal eller liknande! Som använder metoden som vapen att få bort meningsmotståndare, då de vet att de saknar argument som talar för deras egen sak!

  Gilla

 3. turrim 2020-04-01 / 18:05

  Stundom tar det lång tid för polisen att hitta IP-nummer. Alla troll har inte samma värdegrund i polisens prioritetslista. Vissa dödshot skriver man av. Triage som det heter i kön till intensivvård.

  Gillad av 1 person

  • Otto 2020-04-01 / 21:42

   @Thorslf
   Ser du Hallengren ibland i Kalmar i mataffär o.s.v.? Har hon livvakt?

   Gilla

   • Thoralf A 2020-04-01 / 22:28

    Jag ser sällan Lena Hallengren, förutom vid någon politisk tillställning.

    Gilla

 4. Cosmik Debris 2020-04-01 / 17:54

  Islamisering?

  Hallengren sa precis på radion att; ”Påsken och ramadan är precis runt hörnet och att vi inte kan fira som vanligt i år.”

  Vilka jävla vi? Svenskar firar INTE ramadan.

  Gillad av 4 personer

 5. martiusus 2020-04-01 / 17:15

  En vecka efter att trängsel i Stockholms kollektivtrafik varit en stor nyhet reagerar FHM på detta. Toppen.

  Gillad av 2 personer

 6. Troll 2020-04-01 / 12:38

  Det är ju nåt allvarligt fel på svenska folket. Bunkra dasspapper, konserver, jäst och läkemedel.

  Tänker idioterna bara på sig själva? Man blir påmind om varför ett världskrig skulle behövas.

  Gillad av 2 personer

  • Elvis 2020-04-01 / 13:25

   Vi har levt för bra för länge. Corona är en mycket bra väckarklocka.

   Gilla

   • Stig Bergman 2020-04-01 / 15:20

    Fast ändå. Vi borde kanske först kunna väcka den där kinesen som envisas med att käka fladdermöss.

    Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-04-01 / 14:41

   Jag tycker inte att man ska vara för hårda mot ”idioterna”. För det första så är lagerhantering så väl uträknad och ska fungera i normala förhållanden. Det har visat sig att bunkringen beror på ökningen av försäljningen på några få procent. Tänk bara om alla tar två istället för en. Dessutom i dessa tider när fler äter hemma så ökar förbrukningen.

   Gillad av 1 person

  • lennart 2020-04-01 / 17:31

   Eller så litar de inte på vad regeringen säger. (eller Anders Tegnell).

   Gilla

 7. Mattias R 2020-04-01 / 11:21

  @Thoralf
  Tror du har helt rätt i dina misstankar. Det är någon som bor här i Kalmar, och förmodligen någon du känner. Skulle kunna skriva ut ett namn också men låter bli det. Vill inte hamna i någon skit. Men visst är det iaf lite uppenbart?

  Förr eller senare gör denne någon ett misstag, och då lär ni ju ses i tinget. Borde gå att spåra den vpn som troligen används kan man tycka. Men då måste ju polisen jobba lite, och i detta fallet ser det ut som att det är skillnad på folk och folk.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-04-01 / 11:44

   Du får gärna mejla vem du tänker på. Det stannar mellan dig och mig.

   Gilla

 8. Janne 2020-04-01 / 11:06

  Förr eller senare så brukar sådana här gipsfigurer avslöja sig själva när dom minst anar det, och då faller bilan tungt djävligt tungt så dom sällan reser sig mer.

  Gilla

 9. iblandekonomi 2020-04-01 / 10:29

  När det gäller falsk info om SD är det en annan fråga, men att utge sig för att vara muslim och sedan skriva aggressiva meddelanden skulle kunna kategoriseras som en internetvariant av false-flag. Dvs att likt Hitler klä ut tyska soldater i polska uniformer och anfalla sig själv, för att motivera en motattack.

  Detta i kombination med att det förekommer falsk info om enskild person inom SD får mig att tänka att detta är en person med koppling till SD som är en del av någon intern maktkamp.

  Gilla

 10. Nils Dacke 2020-04-01 / 09:42

  Thoralf, du hade ju en diskussion med vissa stollar och troll på FB angående dödsfall i Sverige av Corona jmf dödsfall i trafiken. Sverige passerar idag 200 döda i Corona och vi har f.n en takt på fördubbling ca var femte dag. Innebär alltså tyvärr ca 6500 st avlidna 1 maj om inte kurvan bryts och utvecklingen stannar av, vilket vi verkligen får hoppas att det sker.

  Gilla

  • iblandekonomi 2020-04-01 / 11:30

   Vi får hoppas att sjukvården fortsätter att fungera bra, och att folkhälsomyndighetens arbete för att skydda äldre och riskgrupper från att smittas, får effekt på andelen av smittade som dör.

   Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-01 / 13:32

    Självklart räcker det inte att hoppas. Det pågår stor aktivitet för att anpassa verksamheten

    Gilla

   • Hoppalong 2020-04-01 / 12:03

    Det är varken regeringen eller smittskyddsenheten vi skall tacka. Utan alla de underbetalda, överarbetade människor som finns på golvet. De som tvingas jobba utan riktig skyddsutrustning p.g.a. att regeringen och smittskyddsenheten har sysslat med annat än att planera för sjukdomar.

    Gillad av 4 personer

   • iblandekonomi 2020-04-01 / 13:35

    Självklart ska vi tacka myndigheterna om de leder detta på ett korrekt sätt som får till följd att antalet dödsoffer och skadade minimeras.

    Och självklart ska vi även tacka de som jobbar i vården, både de som har bra betalt och de som inte har det.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-04-01 / 15:09

    De som jobbar i vården kan vi redan nu tacka för deras arbete. Några myndigheter och GD väntar jag med att tacka. Dagens statistik tyder på att Sverige är på väg att tappa kontrollen.

    Gillad av 3 personer

   • Thor 2020-04-01 / 13:18

    Jag är inte så säker på att sjukvården fungerar bra i dagsläget. Att det dras ned på föreskrifter för skyddsutrustning vid vård av corona patienter är olustigt. Ledningen påstår att man nu ”lärt sig mer om viruset” och att det därför kan dras ned på skyddsutrustningen. Det låter som rent dravel. Chefsläkaren i Stockholm Elda Sparrelid försvarar beslutet. Lojal mot myndigheter och politiker som grovt misskött sitt arbete, illojal mot sina underlydande. Sparrelid har bjudits in för att själv arbeta med coronapatienter, lär knappast hörsammas. Ger intryck av att vara en mycket obehaglig människa.

    Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-01 / 15:52

    Har du satt dig in i vilka föreskrifter som gäller?

    Gilla

   • Nils Dacke 2020-04-01 / 13:31

    Instämmer med Thoralf, tyvärr är mitt förtroende för statliga myndigheter lågt mht senaste årens skandaler, de flesta myndigheter har ägnat största delen av arbetet med att pyssla om den interna värdegrunden och genusfrågor. Läs gärna regleringsbrevet från socialdepartementet till folkhälsomyndigheten för 2020, stor tonvikt på hälsa för migranter och sexuella minoriteter, inget fel i detta men det får ju inte vara det viktigaste.

    Gillad av 1 person

   • Lollo 2020-04-01 / 16:37

    Den svenska sjukvården kommer att kollapsa om den inte redan har gjort det. 59 döda det sista dygnet. Nu går det fort. Det sker nu en fördubbling var tredje dag. Nu kommer kanske även Kalmarvänstern att börja förstå vad en exponentialfunktion är.

    Gilla

  • Ölandsbonde 2020-04-01 / 13:17

   Du är stor optimist. Jag tror att antalet respiratorer som är i bruk slår i taket kommande helg. Då kan alla som behöver andningshjälp inte att få det, vilket leder till kraftig uppgång i antalet döda.

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s