LÖFVEN OCH TEGNELL

Jag har idag sett både regeringens presskonferens och Folkhälsomyndighetens. Jag måste säga att det är lite underhållande. Stefan Löfven står och pratar om hur allvarligt läget är men kommer inte med några åtgärder, förutom att regeringen skall kunna besluta om nya åtgärder utan att först gå till riksdagen. Inte en stavelse om hur Sveriges strategi mot coronasmittan fungerar.

De senaste dagarnas siffror på avlidna borde lysa i neon på Rosenbad!

Sverige 191 avlidna de senaste två dygnen

Norge 18 avlidna

Danmark 24 avlidna

Finland 6 avlidna

Vilka länder har valt rätt strategi? Sverige?

När sedan Anders Tegnell på sin presskonferens står och säger att antalet avlidna är ca 40 per dag. Då får jag utslag och jag bara skakar på huvudet. Det går knappast att räkna de senaste 7 dygnen med den snabba utveckling som just nu pågår i Sverige. Men när jag räknar på samma sak får jag det till ca 60 avlidna per dygn som medelvärde får de senaste sju dygnen. Och för de två senaste dygnen är medelvärdet 95 avlidna per dygn.

Står Anders Tegnell och blåljuger under presskonferensen? Försöker han snygga till siffrorna över sitt eget misslyckande? Eller vad sysslar karln med? Han har ju en hel myndighet som kan förse honom med rätt uppgifter!

Stefan Löfven sa under sin presskonferens att det har gjorts ca 55 000 tester i hela landet. Uppenbarligen ansåg han att det var en hög siffra. Om vi antar att utbrottet har pågått sedan den 1 mars, vilket blir 38 dygn, så innebär det ca 1 450 tester per dygn. Som sedan skall delas upp på 21 regioner, vilket ger ca 70 tester per region och dygn. Inget att skryta med. Men det fattar uppenbarligen inte Stefan Löfven. Bedrövligt!

Statistik från Stockholm visar att de så kallade utanförskapsområdena är betydligt mer utsatta för smittspridning. Antalet smittade är 3 till 4 gånger högre i vissa av dessa områden, i synnerhet i nordvästra Stockholm. Visst är det härligt med massinvandring (ironi). Att stoppa smittspridningen i dessa områden blir nog extremt besvärligt om man inte inför utegångsförbud och kallar in militären för att övervaka utegångsförbudet. Men det kommer aldrig inträffa i Sverige, då det skulle vara en rasistisk handling av regeringen.

En sak som regeringen kunde besluta om är att förbjuda religiösa sammankomster i moskéer innan fredagsbönen och inför påsken stoppa alla gudstjänster i kyrkor, tills vidare.

Jag tror att alla kristna skulle acceptera det och följa gudstjänsterna via TV eller internet. Men muslimerna skulle sannolikt till stor del strunta i ett sådant förbud. Precis som i Berlin i fredags.

Inshallah!

 

Med dagens strategi kommer regeringen förr eller senare tvingas till att införa strängare och kraftigare begränsningar och stänga alla skolor. Inget tyder idag på att en enda kurva är på väg att plana ut!

80 reaktioner på ”LÖFVEN OCH TEGNELL

 1. Nils Dacke 2020-04-09 / 14:45

  Jag begriper inte hur Tegnell räknar, han talade idag om 60 Dödsfall per dygn men 106 dödsfall redovisades.? Nu har vi idag passerat 800 dödsfall Enligt C19.se och kommer med stor sannolikhet passerar min tidigare prognos på 1000 döda under påskafton. Nästa vecka blir avgörande, forsätter ökningen exponentiellt kommer vi att nå 2000 döda senast nästa helg

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-09 / 17:03

   Jag har också reagerat på hur Tegnell rapporterar antalet avlidna. Jag hoppas dock på att få ett svar från myndigheten.

   Gilla

 2. ROLLE 2020-04-09 / 11:28

  En verklighetsfrånvänd minister påstod att Sverige hade världens bästa sjukvård?
  Då är det mycket illa i alla andra länder.
  Idag framkom uppgifter att coronapatienter som är 80 år eller äldre ska bortprioriteras vid beslut om intensivvård på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Detsamma gäller multisjuka som passerat 60 år.
  Börjar likna nazityskland som också selekterade ut människor som de inte hade användning av.
  Dokument: Personer över 80 år bortprioriteras från intensivvård
  Av dokumentet framgår att de med en biologisk ålder över 80, de över 70 som har signifikant svikt i mer än ett organsystem samt personer mellan 60 och 70 som har svikt i mer än två organsystem ska bortprioriteras. Intensivvård som redan inletts ska även kunna avbrytas om de tillhör någon av dessa kategorier.
  https://samnytt.se/dokument-personer-over-80-ar-bortprioriteras-fran-intensivvard/
  Är detta en form av aktiv dödshjälp?
  Så här går det när Regeringar har personer som nedmonterar ett fungerande samhälle och satsar på massinvandring med vad det för med sig för kostnader. Då får äldre som byggt upp Sverige ge vika och puttas ut för ättestupa.

  Gilla

 3. Kalle 2020-04-09 / 11:25

  ””Triagen inleds: Äldre ska nekas intensivvård
  Publicerad 9 april 2020 kl 10.23

  Inrikes. Personer med en ”biologisk” ålder på över 80 år samt multisjuka mellan 60 och 80 år kommer nu att bortprioriteras från intensivvård. De som redan vårdas på intensiven kan få vården avbruten. Det framgår av ett dokument från Karolinska universitetssjukhuset, rapporterar Aftonbladet.””

  https://www.friatider.se/triagen-inleds-aldre-ska-nekas-intensivvard

  Glad Påsk till alla äldre. Nu ser ni vad ni får för alla skatteinbetalningar ni gjort i edert arbetsamma liv.

  Ni få ingenting för era inbetalda skattepengar.
  Triage är svaret!!!

  Glad Påsk!!!

  Gillad av 1 person

 4. ROLLE 2020-04-09 / 09:41

  STATEN OFÖRMÖGEN ATT KOORDINERA HJÄLPINSATSER
  Hundratals företag vill hjälpa till. Man erbjuder allt ifrån omställd produktion till tjänster, it-lösningar och kunnig personal i kampen mot coronaviruset. Men svenska statens byråkrati agerar skurken som sinkar, fördröjer och saboterar hjälpinsatserna. Organisationen med det långa namnet Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, borde kanske byta namn till ”Myndigheten som saboterar samhällsskydd och beredskap”.

  Svenskt Näringsliv slår larm om växande frustration med myndigheternas oförmåga att ta emot den omfattande hjälp som hundratals företag erbjuder, rapporterar DN.
  https://samtiden.nu/2020/04/staten-oformogen-att-koordinera-hjalpinsatser/

  Gillad av 2 personer

 5. ROLLE 2020-04-09 / 08:27

  Vad andra partier vill ha som åtgärder för att förhindra spridning och hjälp till samhället redovisas i censur SVT men jag har inte sett SD´s förslag.
  JIMMIE ÅKESSON: KRAFTFULLA ÅTGÄRDER BEHÖVS FÖR ATT STOPPA SMITTSPRIDNINGEN
  Vi kommer som det ansvarsfulla parti vi är, inte låta ett politiskt spel stå i vägen för att öppna upp för åtgärder, som är förknippade med en snabb beslutsprocess med syfte att rädda liv, skriver Jimmie Åkesson i debattartikel.
  https://samtiden.nu/2020/04/jimmie-akesson-kraftfulla-behovs-for-att-stoppa-smittspridningen/

  Gillad av 2 personer

 6. ROLLE 2020-04-09 / 08:21

  Peter Eriksson (MP) som företräder extrempartiet MP vill satsa pengar till andra länder före hjälpa den svenska befolkningen. Hoppas att detta extremparti åker ur Riksdagen 2022.
  Den skitstöveln benämner att SD befinner sig i ”människosläktets grottstadie”.
  Lite MP historia. https://petterssonsblogg.se/2012/12/30/nu-granskar-vi-mp/
  Sverige lägger 140 miljoner på coronakamp i u-länder – beredd satsa ännu mer
  https://nyheteridag.se/sverige-lagger-140-miljoner-pa-coronakamp-i-u-lander-beredd-satsa-annu-mer/

  Gillad av 1 person

 7. gnrk1 2020-04-08 / 22:23

  Börjar nu förstå varför SD centralt ville ha bort dig. Du framstår som fullkomlig och vägrar ta till dig argument som inte faller dig ”på läppen”. Typ studera statistiken innan du uttalar dig verkar vara ledord hos dig. Ta fram antalet avlidna feb-mars i år ställt mot tidigare år/snitt.
  Har i flera år läst och instämt i vad du fört fram i din blogg men numera uppträder du som en besserwisser som anser att synpunkter utöver din horisont är av ondo.
  Förmodligen släpper du inte igenom mina rader.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-08 / 22:31

   Ja, det är viktigt att läsa lite fakta. När det gäller statistik över totalt antal döda per månad så är det för tidigt att granska den. Vi får se när även statistiken för april finns klar men det dröjer en månad.

   Gillad av 4 personer

  • Andersson i Pinan 2020-04-09 / 05:58

   Du kan ha en poäng där. Visst är det så att alla människor ska dö förr eller senare. Drabbas en gammal människa av corona så är det stor risk att denne dör nu och inte senare. Är man 70+ så får man ingen intensivvård. Många får ingen vård över huvud taget. Att ligga ensam och dö en kvalfull död är inget jag önskar min värsta ovän. Att långsamt kvävas till döds är inget jag längtar efter. Gör du? Att enbart jämföra antalet dödsfall för motsvarande period håller inte. Jämför i stället hur många som dog i sjukdomar i klass med corona. Glöm inte att det finns ett mörkertal.

   Sjukvårdspersonal och personal inom omvårdnaden gör ett fantastiskt jobb. Trots att de själva riskerar att bli sjuka och dra med smitta hem till sina familjer. På grund av bristfällig eller obefintlig skyddsutrustning. Det här tycker jag är rent för jävligt.

   https://www.expressen.se/kvallsposten/hanen-mot-personalen-dar-kommer-smittarna/

   Jag brukar alltid hälsa på tjejerna och killarna när jag möter dem på gatan. Nu säger jag ofta några uppmuntrande ord. Jag ska visserligen vara hemma och inte ut och ränna för det har statsministern sagt. Men vem ska handla mat? Oäkta hustrun är också 70+. Så den gubben litar jag inte på. Vi har inga barn som kan hjälpa till både mitt och hennes barn bor utomlands.

   Så räkna antalet som dör i corona och jämför med förra året och åren dessförinnan.

   Att kalla andra för besserwisser är inte särskilt snyggt. Det är ett påhopp som många tar till när argumenten tryter.

   Hur gammal du? 70+ ?

   Gillad av 1 person

  • Lollo 2020-04-09 / 10:10

   Om man gör som du säger så dog 89000 personer i Sverige förra året. Delar man med 365 så får man antal döda i medeltal per dag vilket blir 89000/365 = 244 st under förra året. Om man tittar på perioden 22 mars-30 mars i år då dödstalen från Corona började komma in så dog 2454 personer enligt statistiken. Detta blir 273 döda/dag i medeltal. Överdödligheten skulle i så fall vara 273-244 = 29 st. Denna siffra stämmer rätt bra med de dödstal som rapporterades under den perioden. Om denna s.k. överdödlighet är något att bry sig om är väl upp till var och en att ta ställning till.

   Problemet är att smittspridningen och därmed dödligheten inte är linjär utan följer en exponentialfunktion. Man kan inte göra beräkningar som den jag har gjort ovan. I dag dör inte 29 personer per dag av Corona utan över 100. (96 igår och 114 dagen innan.

   Thoralf redovisar relevant statistik och sedan är det upp till var och en att dra sina slutsatser. Jag är tacksam för att han redovisar denna statistik. Tack Thoralf!

   Gillad av 1 person

 8. ROLLE 2020-04-08 / 16:06

  Corona på Kriminalvårdens anstalt – myndigheten mörkar av rädsla för upplopp
  Kriminalvården vägrar informera på vilka av deras anstalter som coronasmitta har fått spridning. Detta i rädsla för att fångar inte ska göra upplopp. Myndigheten motiverar även sitt beslut med att uppgifterna är försvarshemligheter.
  https://samnytt.se/corona-pa-kriminalvardens-anstalt-myndigheten-morkar-av-radsla-for-upplopp/
  Snart överallt i samhället.

  Gillad av 2 personer

 9. iblandekonomi 2020-04-08 / 14:43

  Danmark öppnar sina skolor efter Påsk. De ser att det inte är en fortsatt framgångsrik strategi att hålla skolor stängda.

  Att Sverige nu skulle behöva ändra på detta känns osannolikt.

  Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 10:38

    Svårt att förstå din kommentar.

    Är det den danska eller svenska staten du vill att jag grankar. Litar du inte på uttalanden från Danmarks statsminister?

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-09 / 11:12

    Du borde granska statistiken och se utvecklingen i Danmark i jämförelse med den svenska utvecklingen. Att du inte förstår det är märkligt.

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 13:45

    Med risk för att det blir krångligt att följa den här tråden, så finns det mycket som tyder på att Danmark har färre smittade än Sverige. Därför är det mycket svårare för dem att tillåta att förskolorna ska hållas öppna.

    Men det verkar som de ändå kommer att försöka nu. Och det går ju i alla fall inte att hålla stängt för evigt, och högst troligt inte ens tills det finns ett vaccin tillgängligt. Så alla länder behöver vandra den vägen på sitt eget vis.

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 10:48

    OK, ser att jag läste fel, vad du skrev i din kommentar. Jag läste staten, istället för statistiken, som du skrev. Du kan strunta i att publicera min kommentar 10:38 om du vill.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-09 / 11:14

    Letar man fel så blir det så lätt att man läser helt fel!

    Gilla

  • Thor 2020-04-08 / 20:04

   Du är ordentligt marinerad i socialdemokrati eller hur? Partiet har alltid rätt! Som det hette i öst innan muren föll.

   Gillad av 3 personer

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 10:36

    Det har gjorts ovetenskapliga undersökningar att en stor majoritet i Sverige förstår och står bakom den strategi som regeringen använder.

    Det tydligaste undantaget är anhängare till SD. Dessa verkar låta väldigt mycket, missförstår med flit, och gör sitt bästa för att klanka ner på Sverige.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-09 / 11:09

    De kanske tänker lite mer än ”betongsossar”.

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 14:52

    Jag tror snarare att det beror på att den media många SD-anhängare läser är starkt politiskt vinklad eller håller låg kvalité. Tycker jag ser många argument från det hållet som ser ut att vara hämtade direkt ur kvällspressen, eller motsvarande.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-09 / 17:05

    Intressant att även du anser att kvällspressen är starkt politiskt vinklad!

    Du kanske kan delge oss andra vilken media vi skall läsa som inte är starkt politiskt vinklad?

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-04-11 / 01:26

    Riktiga tidningar är ett bra ställe att börja på. Och framförallt nyhetssidorna då.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-11 / 05:26

    Finns det några ”riktiga tidningar” idag?

    Gilla

 10. Kalle 2020-04-08 / 14:26

  ””Anställda på äldreboende: ”Nya brukare flyttas in i samma rum där andra just har dött av corona””

  https://samnytt.se/anstallda-pa-aldreboende-nya-brukare-flyttas-in-i-samma-rum-dar-andra-just-har-dott-av-corona/

  ””Centerpartistiskt krav: Sverige måste ta emot migranter från coronadrabbade flyktingläger””

  https://nyheteridag.se/centerpartistiskt-krav-sverige-maste-ta-emot-migranter-fran-coronadrabbade-flyktinglager/

  ””Svenonius om bristen på skyddsutrustning: ”Jag tror ingen såg det komma””

  https://nyheteridag.se/svenonius-om-bristen-pa-skyddsutrustning-jag-tror-ingen-sag-det-komma/

  God natt sverige!!!

  Gillad av 1 person

  • Thor 2020-04-08 / 16:21

   Centerpartiet kräver att svenskarna betalar. Fjamåt!

   Gillad av 1 person

 11. ROLLE 2020-04-08 / 14:01

  Gud hjälpe oss – måtte inte Löfven få corona!
  Inte för att han står högt i kurs i min värld. Men blir han som Boris Johnsson drabbad, så tas hans jobb över av Morgan Johansson! Gudsigförbarme oss från det hemska ödet. Löfvens tröga beslutsfattande, hans brist på politisk framsynthet, hans svikna önskedrömslöften och eländiga retorik bromsar ändå hans omgivnings glupande makthunger. Inte minst Morgan Johanssons.
  https://petterssonsblogg.se/2020/04/08/gud-hjalpe-oss-matte-inte-lofven-fa-corona/#more-317835

  Gillad av 1 person

 12. Nils Dacke 2020-04-08 / 13:32

  Eftersom ökningstakten i dödsfall senaste veckorna varit en fördubbling var femte dygn så bör vi passerar 1000 dödsfall på påskafton. Detta oberoende vad herr Tegnell försöker lura i oss för att mörka vad som händer.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-08 / 16:06

   Inte alls omöjligt om man nu rapporterar ordentligt under helgdagarna

   Gilla

  • Lars Cornell 2020-04-08 / 18:07

   Men det går inte att se någon överdödlighet.
   Det dör inte fler i Sverige nu är vad som är normalt för årstiden.

   Gillad av 1 person

   • Lars Cornell 2020-04-08 / 20:07

    Jag har tidigare visat,
    http://www.tjust.com/2020/corona/

    Följande gäller tom V13 dvs ca 10 dagar sedan,
    http://www.euromomo.eu/outputs/zscore_country_total.html

    SCB har förbättrad statistik nu,
    https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/scb-publicerar-preliminar-statistik-over-doda-i-sverige/
    Sista raden i EXCEL-dokumentet visar 5 tabeller som ger intressant information.

    Corona förorsakar inte någon puckel i antal döda i Sverige. Det bara är så och det stämmer ju inte alls överens med den journalistik som SVT mfl presenterar.

    Alltfler börjar uttrycka åsikten att minst 50% redan har corona men utan symptom.
    Det innebär att vi nästan nått flockimmunitet nu, åtminstone på vissa orter som tex Linköping där man testat ganska mycket.

    Varför är det bara Wuhan som drabbats i Kina. Kan det vara så att övriga Kina redan har flockimmunitet sedan tidigare men att Wuhan saknade.

    Gillad av 2 personer

   • Mattias R 2020-04-08 / 20:44

    @Lars Cornell
    I April 2019 avled 7373 personer i Sverige. Snittet i vårt land ligger ganska statiskt på runt 90000 avlidna/år. Så kommer det självklart vara även i år, men med en ökning pga Covid-19. Det är helt enkelt inte rimligt att vi inte kommer se någon ökad dödlighet. Alla som har eller kommer avlida av Covid-19 skulle nog inte gjort det utan viruset.
    Visst, än så länge är den förmodligen inte så stor, men dock mätbar.
    Vi får se på fakta framöver när siffrorna blir tillgängliga, hur mycket påverkan det fick. Just nu saknar vi en helhetsbild av läget.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-04-08 / 20:46

    Instämmer. Just nu avlider ca 100 personer per dygn. Det kommer synas i statistiken även om några skulle avlidit ändå, utan corona.

    Gilla

   • Ghetto 2020-04-08 / 21:50

    @Thoralf

    Vet du om regionerna har anmälningsplikt även för avlidna, eller bara för konstaterade smittade enligt smittskyddslagen?

    Gilla

   • Lollo 2020-04-09 / 08:51

    Lars Cornell:

    Jag har en släkting vars man gick bort i Corona för några dagar sedan. Hon är helt förkrossad och otröstlig av att mista sin livspartner under mer än 40 år.

    Jag tycker att du ska ta och ringa henne och förklara att statistiken säger att hennes man hade dött förr eller senare även utan Corona. Detta borde nog få henne på gott humör igen

    Gilla

   • Thor 2020-04-09 / 10:31

    Med 100 avlidna per dygn i Corona så blir det en överdödlighet på ca 50% med stora regionala skillnader. Stämmer tämligen väl överens med Italien.

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 10:44

    Det är inte omöjligt att totala antalet döda i Sverige 2020 kommer ligga i närheten av snittet för tidigare år. Detta kan bero på:

    – Få dödsfall i Corona jämfört med hur många som normalt dör.

    – Människor som dör i Corona nu är samma som annars skulle dött om några månader, och därmed inte dyker upp i statistiken senare.

    – Färre kan antas dö av vinterkräksjuka, influensa och andra sjukdomar som sprids genom smittspridning, som hämmas av smittspridningshämmande åtgärder.

    Gilla

 13. Blir nog bra det här, på sikt. 2020-04-08 / 12:16

  Är det här med corona så illa egentligen?

  Vår finansminster har offentligt förklarat landets sämre ekonomi med att det är för många äldre som tar resurser.

  En mångfald av kommunalråd förklarar sina kommuners krisande ekonomi med att de äldre blir fler och de kostar pengar.

  Antalet döda på våra äldreboenden ökar vilket spar in pengar och personal som kan användas till mer angelägna projekt.

  Det är en bra idé att inte testa all den personal som jobbar med våra äldre. Inte de i hemtjänsten kontrolleras heller utan kör omkring som vanligt till de äldre som har hjälp i hemmet.
  Smittan sprids då fortare och resurser frigörs för satsningar på klimatfaran.

  Gillad av 2 personer

  • Tony 2020-04-08 / 14:35

   Ja det är tur vi tar emot så många yngre som bara kostar pengar men inte
   tillför något mer än jävelskap. men man ska nog vara fi.nansminister för
   att få ekvationerna att gå ihop

   Gillad av 2 personer

 14. nilscobra 2020-04-08 / 11:35

  Snart börjar Ramadan (23 april-23 maj). Där muslimer normalt sett fastar på dagarna för att sedan svulla i sig en massa mat efter solens nedgång tillsammans med släkt och vänner. Ramadan avslutas också med högtiden eid al-fitr där muslimer samlas och festar i upp till fyra dagar. Man kan ju undra vilken effekt det kommer att ha på smittspridningen.

  Gillad av 1 person

  • Ghetto 2020-04-08 / 14:29

   Den börjar i maj, inte april.

   Gilla

   • nilscobra 2020-04-08 / 16:25

    Googla ramadan 2020

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-08 / 18:47

    Ramadan flyttas ca 10-11 dagar tidigare för varje år.

    Gillad av 1 person

   • Ghetto 2020-04-08 / 20:10

    @Thoralf

    Okej, så det blir till slut på vintern? Har bara varit med om maj-juni.

    Gilla

 15. Ivar Andersson 2020-04-08 / 09:00

  Hälften av de anställda på en operationsavdelning visade sig vara smittade av covid-19. Flera av dem hade inga symtom. Upptäckten av de coronasmittade gjordes vid Linköpings universitetssjukhus när avdelningens samtliga 50 anställda testades.

  Gilla

 16. Lars Cornell 2020-04-08 / 07:17

  Vad använder du dig av för statistik Thoralf? Om man laddar ned den officiella statistiken, EXCEL-dokumentet, så har vi för de två senaste veckorna till apr-5 följande dödstal,
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/bekraftade-fall-i-sverige/
  17, 24, 30, 33, 31, 32, 38, 37, 40, 55, 49, 40, 49, 37,

  Någon effekt av corona kan man inte se i statistiken över totalt antal döda per dag, ingen puckel där inte. Det ser ut år 2020 så som det gör varje år. Mars 2018 hade större puckel än mars 2020. Asiaten var långt värre.
  Det skall bli intressant att se även de första veckorna in i april.
  http://www.tjust.com/2020/corona/
  – Nu i coronasmittans tider, använd kronans båda sidor. / L.C.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2020-04-08 / 08:40

   Den 6 april angav FOHM det totala antalet avlidna till 477 personer, den 7 april angav man siffran till 591 avlidna. Alltså 114 avlidna. Den siffran har också kommunicerats i media. Men som du skriver anger man istället 37 i sin stapel.

   Jag använder mig av totalsiffran då det är den som rapporteras till WHO och andra offentliga sammanställningar som finns på nätet.

   Min personliga uppfattning och gissning är att siffran 37 är de avlidna som också testats för covid 19 men det avlider många äldre på äldreboenden där spridningen finns men som aldrig blivit testade och därför kanske inte kommer med i den siffra som FOHM anger.

   Den här sidan är bra
   https://c19.se/

   Gillad av 1 person

 17. J.jensson 2020-04-07 / 23:08

  En lite annan sanning från 2018.
  Stefan S kan ha sina briljanta stunder.

  Gillad av 4 personer

  • iblandekonomi 2020-04-08 / 15:42

   He he, Jordan B Petersen drar ofta ovetenskapliga slutsatser av vetenskap. Han drar även vetenskapliga slutsatser. Han är duktig på att provocera och göra att lyssnaren har svårt att skilja dem åt, och då kan det lätt se ut som att lyssnaren gör bort sig.

   Gilla

 18. lars allan 2020-04-07 / 22:52

  Halmstad.
  Äldre med hemtjänst har smittats av corona

  Flera äldre personer som har hemtjänst har konstaterats smittade av covid-19. Hur de har blivit smittade är ännu oklart.

  Gilla

 19. Johanna 2020-04-07 / 22:49

  Fredagsbönen är väl inställda i Sverige nu ändå eller? Pågår fredagsbönen i kalmar moskén?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-07 / 23:24

   Fredagsbönen är inställd men moskén är öppen. Så det innebär att de ändå kan samlas där.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-04-08 / 18:46

    Min uppfattning är att den kategori som normalt går till kyrkan också lyssnar till myndigheters rekommendationer.

    Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 10:37

    Jag tolkar ditt svar som att det alltså fortfarande är tillåtet att samlas i kyrkorna, eller?

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-09 / 11:11

    Du tolkar mitt svar både rätt och fel. Det finns inget förbud mot att samlas 49 personer i en kyrka men däremot är jag övertygad om att kyrkfolket undviker att träffas i grupper i kyrkan.

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-04-09 / 13:42

    Mmm, så du menar att det finns ett förbud att samlas tex 60 personer i en moske? Verkar vettigt i denna situation.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-09 / 16:05

    Du tycks ha missat att man har en rekommendation om max 50 personer för sammankomster.

    Gilla

 20. lisa 2020-04-07 / 22:45

  Det är väldigt många invandrare som arbetar på äldreboenden så det är knappast förvånande att viruset fått fotfäste där. Tegnell verkar stå fast vid att Sverige valt rätt strategi och det fattar jag inte

  Gilla

 21. Laglydig 2020-04-07 / 22:35

  Sveriges s k strategi misslyckades redan innan svenska myndigheter började fundera på om detta skulle kunna bli något allvarligt problem för Sverige d v s i början av februari. Först gjorde man ingenting, sen gjorde man ingenting och sen gjorde man för lite för sent.

  Det har fällts många idiotiska uttalanden från myndighetspersoner de senaste månaderna, men det jag hörde igår på presskonferensen från talespersonen från Socialstyrelsen tar i alla fall priset i ren dårskap:
  ”Det är bättre att inte ha någon skyddsutrustning alls än skyddsutrustning som inte har rätt säkerhetsklass”.

  Hur djävla dum i huvudet får man vara?

  Jag såg ett repotage igår från en privat vårdgivare inom äldreomsorgen som testade 50 personer av sin ”friska” personal som arbetat fram till igår. Detta var i Stockholm.
  Utfall:
  38 var friska
  8 hade en pågående infektion i Covid-19
  4 hade redan bildat antikroppar, men alltså varit smittade av Covid-19

  Det statistiska underlaget är naturligtvis alldeles för litet och därmed blir den statistiska säkerheten väldigt osäker, men det ger ändå en fingervisning om att så många som 20-25 % i Stockholm redan kan vara smittade.

  Jag är nu klar med mina dödlighetskurvor för en del länder (antalet döda per en miljon invånare).
  Den modell jag valt är den första kurvan jag såg för flera veckor sedan som räknar dag 1 som dagen innan ett land får sitt andra dödsfall i Covid 19.
  Jag valde ut de länder som svensk media gärna pekar ut som alarmerande d v s Spanien, Italien och USA med Sverige som jämförelse.
  Enligt denna modell befinner sig de olika länderna på olika dagar i kurvan.
  Italien dag 47
  Spanien dag 36
  USA dag 39
  Sverige befinner sig idag på dag 26

  Om man läser av dödstalen för dag 26, där Sverige är idag så är antalet döda per en miljon invånare enligt följande:
  Spanien: 190,90
  Sverige: 57,23 (enbart Stockholm står för drygt 64 % av dödstalet i Sverige)
  Italien: 41,38
  USA: 2,74

  Sen är det bara att extrapolera Sveriges kurva, vi vet ju hur det gick i de andra länderna (de har iofs vidtagit kraftfulla åtgärder för att begränsa smittan) och då bör Sverige ha minst 2000 dödsfall inom två veckor. Det innebär inte några 40 döda per dygn. I värsta fall så kommer Sverige att än mer distansera sig från Italiens kurva och istället närma sig Spaniens kurva.

  I min egen kommun börjar för övrigt smittspridning ta fart först nu. Jag känner nu flera, som jag regelbundet umgås med, med misstänkt Covid-19 men de testas naturligtvis inte.

  Gilla

  • Laglydig 2020-04-07 / 22:40

   Rättelse. Rätt siffra för Spanien skall vara 109,90.
   Alltså:
   Spanien: 109,90
   Sverige: 57,23
   Italien: 41,38
   USA: 2,74

   Gilla

 22. allan 2020-04-07 / 22:32

  Tegnell verkar ju aningen korkad. Sverige har valt fel strategi!

  Gilla

  • Onkel Björn 2020-04-07 / 23:36

   Det är alltid lätt att vara efterklok. Jag vill på intet sätt försvara varken Tegnell eller den linje man har valt, men gissar att folkhälsomyndigheten och Tegnell i början underskattade smittan.
   Vad som har varit åt h-vete tokigt är ju landets brist på beredskapslager och brist på beredskap för att smittor av detta slag kunde komma. Likaså vård och sjukpersonals brist på kunskaper om Coronans (covid-19) smittbarhet. Och det ansvaret vilar på våra ledande politiker.

   Jag är övertygade om att Tegnell kunskapsmässigt är duktigare än de allra flesta på den här bloggen när det gäller virus och pandemier. Men underskattar man något, då blir det som det blir. Historien är full av folk som underskattat faror av alla de slag.

   Gillad av 1 person

 23. Ölandsbonde 2020-04-07 / 22:15

  Idag ber jag en stilla bön att stasiministern inte blir oförmögen att styra vårt land med sedvanlig bravur. I så fall kliver allas vår Mållgan fram och greppar rodret. Och det vill jag inte ska ske.

  P.S.
  När kommer de första rubrikerna om att det är vita män som röstar på SD som är orsak till att så många somalier nu lämnar arbetskraften?

  Gillad av 1 person

  • Rune 2020-04-07 / 22:56

   Lämnar de arbetskraften? Har de ens varit en del av den?

   Gillad av 2 personer

 24. Hoppalong 2020-04-07 / 22:04

  Dr. Tengele spelar ett högt spel. Löfven förstår ingenting å andra sidan.

  Gillad av 1 person

  • Corona 2020-04-07 / 23:52

   Gissar att direkt efter påsk kommer det bli hårdare restriktioner från Svetsaren. Trångboddheten i våra ghetton är ett stort problem.

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s