NY BOK SOM MÅSTE LÄSAS

IMG_3810[1]

Då blev jag tvungen att läsa ännu en bok som lite research till min egen bok. Journalisten Pontus Mattsson har kommit ut med en alldeles ny bok med titeln ”In klampar Jimmie” och den damp ned i min brevlåda idag. Jag har träffat Pontus Mattsson ett antal gånger och samtalat med honom, utan att det rört sig om någon intervju utan bara när vi stötte på varandra i eller utanför riksdagshuset. Pontus var alltid trevlig och hade ofta tid för lite småprat. Hans första bok om SD kom ut 2009, med titeln ”Sverigedemokraterna in på bara skinnet”. Det var en bra beskrivning av SD vid den tidpunkten och en väldigt objektiv bok i mitt tycke. Jag köpte in boken till vår kommunförening så att nya medlemmar som ville läsa om SD:s bakgrund fick något objektivt att läsa. Det var många medlemmar som läste den. Jag köpte en egen bok för bara för något år sedan och läste den igen som lite research inför min egen bok.

Nu måste jag läsa även den nya boken. Jag kan kanske hitta någon liten detalj som jag själv missat eller så kanske jag kan få ett uppslag till någon händelse som jag själv kan dra mig till minnes och använda på något sätt i mitt eget bokprojekt. Jag börjar se slutet i mitt bokprojekt nu och har nog ca 85 procent av texten klar. Imorgon skall det ju regna så då blir det tid för läsning.

Idag fick jag dessutom ett väldigt överraskande telefonsamtal från en läsare av bloggen. Läsaren ville ge ett generöst stöd till min blogg och mitt bokprojekt. Jag är otroligt tacksam över stödet. Ett stort tack!

14 reaktioner på ”NY BOK SOM MÅSTE LÄSAS

 1. Cosmik Debris 2020-04-29 / 04:17

  Lögnarnas tempel #10 – Blåser taket av SD Skithus

  Gilla

 2. anonym 2020-04-29 / 01:06

  Du ska inte starta ett nytt parti!

  Gilla

 3. Karl 2020-04-29 / 00:35

  vad händer i SD är det bara mytomaner och folk utan heder i kroppen som slåss om smörgårdsbordet. Man brukar säga att när kxxxx står så är vettet borta och även hos Jimmie, hade lite högre tankar om honom faktiskt, nu blir det kräftgång igen tills folket har glömt vad som har hänt. Kanske var detta spiken i kistan för Jimmie som företrädare för partiet. För min del blir det soffan i fortsättningen då inget parti har folk med vett o sans att rösta på.

  Gilla

 4. Ölandsbonde 2020-04-28 / 22:09

  Sex utan samlevnad är något som får hanteras berörda parter emellan. MEN om fördelar ges inom partipolitiken då är det för ruttet. Mycket ruttet faktiskt. Strider helt mot den moral jag förväntar av en partiledning. Nu skiter jag i SD.

  Gillad av 1 person

 5. Ludvig 2020-04-28 / 17:09

  Tycker att Pontus Mattsson är en vettig journalist, objektiv och saklig. Så när han uttalat sig lyssnar jag särskilt noga.

  Gillad av 1 person

 6. Lollo 2020-04-28 / 15:31

  Jaha du Thoralf. Om du hade gått till sängs med partiledare Jimmie så hade din riksdagsplats varit säkrad. Jimmies vänsterprassel har tydligen pågått under många år. Kanske något för din bok.

  Vilken tur att jag inte röstade på mygelpartiet SD i förra valet.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-04-28 / 20:19

   Där är nog många som har hemliga hållhakar på många andra partimedlemmar i alla partier och tydligen särskilt i SD. Då hamnar man i gåvor och bibehållande av befattningar som strider mot vett och sans för den som tror på partiet av ideologiska skäl. Det är början till förfallet. Det kräver en sopkvast från toppen.

   Gillad av 1 person

 7. Andersson i Pinan 2020-04-28 / 12:15

  ”När Ikea öppnade sina varuhus i Sverige efter att ha haft stängt i sex veckor växte köerna snabbt.

  Nu får möbelkedjan hård kritik för att de åter slagit upp portarna – trots att regeringen rekommenderat det motsatta.

  – Ikea spelar ett högt spel när de tror att de inte kommer bidra till ytterligare spridning av coronaviruset, säger varumärkesexperten Henrik Schyffert till KVP.”

  Har Ikea haft sina varuhus stängda???

  https://www.expressen.se/kvallsposten/corona-kritiken-mot-ikea-de-kan-slaktas/

  Gillad av 1 person

   • Andersson i Pinan 2020-04-28 / 13:03

    Fake news. Kolla källan …

    Gillad av 1 person

   • Andersson i Pinan 2020-04-28 / 14:50

    Det vet jag väl! Har du svårt att förstå satir?

    ”Men hvorfor ser du Skæven, som er i din Broders Øje, men Bjælken i dit eget Øje bliver du ikke var?”

    Det passar in både på Expressen och Henrik Schyffert.

    Gilla

 8. Hacke 2020-04-28 / 10:50

  Grattis till den välförtjänta extraordinära läsargåvan! Privata donationer är bästa kvittot på att det man gör är uppskattat och viktigt för läsaren/konsumenten, sant och relevant.
  Alltså raka motsatsen till skattehororna på de statsfinansierade regimmedierna som överlever enbart på grund av konfiskation av våra surt förvärvade medel. Pengar som de sedan dessutom genom folkfientlig s k journalistik använder till att spotta oss bestulna rakt i ansiktet.
  Helt i linje med behandlingen av brottsoffer också i övrigt i demokraturen.

  PS SVT:s Pontus Mattsson har jag alltid tyckt verka vara lite av särling på SVT. Något så unikt i detta sammanhang som sann och ödmjuk inför det journalistiska uppdraget.
  Lite av samma virke som tidigare kollegan på statsradion Jörgen Huitfeldt. Han stod dock inte ut till slut med den kvävande och outtalade politiska agendan hos såväl kollegor som ledning utan lämnade och startade fria och framgångsrika Kvartal.
  Ett sundhetstecken som borde mana till efterföljare hos de få verkliga journalisterna som finns på SVT/SR. Mattsson nästa hedersman att överge den övergödda och groteskt överkvoterade propagandakolossen public service?

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s