HUR ÄR DET MÖJLIGT?

Norden avlidna totalt

Jag är förvånad över de lama frågorna som ställs till Anders Tegnell angående de höga dödstalen i Sverige vid en jämförelse med våra nordiska grannländer. Vid gårdagens presskonferens eller om det var i Aktuellt så ställdes den frågan. Anders Tegnells svarade att smittan har tagit sig in på äldreboenden i Sverige. Därför har Sverige så höga dödstal. Journalisten nöjde sig med detta svar. Häpnadsväckande.

”Anders Tegnell får också frågan om de lägre dödstalen i Sveriges grannländer inte beror på de hårda restriktioner som införts där.

– Ja, möjligen. Det vet vi inte. Det finns länder som infört enorma restriktioner, Storbritannien, Holland, Belgien, Spanien, men inte fått någon effekt. 

Han säger att myndigheterna nu försöker förstå varför viruset spridits mer på äldreboenden i Sverige, än i vissa andra länder.

Men han tror inte att det var ett misstag att inte tidigare isolera äldrevården.

– Nej det tror jag inte. Varningar mot besök kom tidigt och när förbudet så småningom kom och kan vi inte se några hack i kurvan. Det är väldigt lite som talar för att det är just besöken som är problemet.”

https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/anders-tegnell-jag-var-langt-ifran-ensam-i-den-har-bedomningen

Hur många av de avlidna kommer från ett äldreboende? Jag tycker att Anders Tegnell kommer undan alldeles för lätt. Dagligen dör ca 10 gånger flera i Sverige än vad det gör i de nordiska grannländerna. Hur är det möjligt att det får fortgå dag efter dag utan att det ifrågasätts kraftigt av media eller oppositionen?

Nu har det kommit data för ännu en vecka och jag kan konstatera att ökningen av antalet tester som utförts under vecka 17 ökade något men det är långt kvar till de 50 000 tester per vecka som socialminister Lena Hallengren utlovade för snart en månad sedan.

FHM antal tester vecka 17

Sverige har gjort knappt 120 000 tester totalt men Norge har gjort ca 170 000 och Danmark ca 190 000 tester. Varför klarar Sverige inte av att öka antalet tester snabbare?

PS

Vill du stödja min blogg. Klicka då på det annonser som kommer i mina blogginlägg. Det kostar dig inget men ger mig några extra kronor varje månad. Om nu inte WordPress blockerat alla annonser på min blogg.

 

14 reaktioner på ”HUR ÄR DET MÖJLIGT?

 1. Hacke 2020-04-30 / 10:48

  Hur många miljarder konfiskerade skattekronor och äldres liv kostar det svenska folket för en minuts propaganda i rampljuset från korrupta kolosser som WHO?
  ”Sveriges strategi hyllas av WHO”.
  En rent lögnaktig rubrik dessutom som igår basunerades ut i statstelevisionen allt medan äldre dör som flugor på sjukhus, äldreboende och i hemmen.
  Sveriges är som alltid frikostigast i världen när det gäller att sponsra pengaslukande världsorganisationer med tvivelaktiga agendor för en liten klapp på axeln vid strategiska tillfällen. Vad kostade exempelvis inte platsen i FNs säkerhetsråd och övriga svenska avdankade politikers välbetalda reträttposter i den genomkorrupta skrapan?
  Kim Jong-un, släng dig i väggen. Det har du kanske redan har gjort förresten men då kan du vila i trygg förvissning att här står hela kamratskaran i sozzesverige på rad för att axla din bloddrypande mantel.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-04-30 / 20:03

   ”Sveriges strategi hyllas av WHO”

   Om jag får först 4 miljarder och sedan 4 miljarder till, så ska jag också hylla regeringen för sitt fantastiska arbete med allting. De är vackrast, de är bäst, de är de som vinner mest.

   Hej heja heja

   Men får jag inte det så tycker jag ni är en av världens i särklass allra sämsta regeringar i alla tider.

   Varsågod och välj!

   Gilla

 2. stigrydmark 2020-04-30 / 10:34

  Jag har också under lång tid retat mig på journalisternas elementära och oftast onödiga frågor.
  Min käpphäst är mediciner och där ställs inga frågor. Jag mejlade till TT och frågade om ointresset. Jag nämnde c-vitamin, fick ett svar där personen aldrig hört talas om c-vitamin i behandlingen av covid19. Jag mejlade tidigt med ett tips till FHM, TESLA erbjöd gratis respiratorer till sjukvården, fick ett autosvar, blaha.
  Har nu mejlat Tillsyningsmyndigheten och anklagat för sadism, den myndigheten, och naturligtvis även FHM , Socialen och regering är delansvariga, för de döda inom äldrevården. Ingen försiktighetsprincip har iakttagits, ingen syrgas till de äldre, ingen skyddsutrustning. Äldreboende har blivit en djävulsk dödsfälla. De får ibland kämpa under flera dagar med en kvävningsdöd.

  Lars Bern har nu en intressant artikel med intressanta kommentarer. Här nämns läkaren Mikael Nordfors, googla, som visar på medicinsk behandling. I Frankrike finns det läkare som botar sina patienter. Den svenska skolmedicinen tycks vara PK. Ingen vill ställa frågor utanför PK-gränsen. Liv han kanske räddas och ingen är intresserad.

  Gilla

 3. Bajen666 2020-04-30 / 09:02

  Eftersom vi har politiskt korrekta myndigheter/chefer som styrs av politiskt korrekta politiker som i sin tur får politiskt korrekt propagandadraghjälp av MSM….så blir det så här förbannat tokigt.

  Vi styrs helt enkelt av idioter och 80% av befolkningen bryr sig inte.

  Gilla

  • Lars Johansson 2020-04-30 / 20:32

   Ja exakt vi styrs av idioter(pk personer) så vad kan man vänta sig ! Tragiskt att hemtjänsten i våra kommuner inte kan ge sina anställda verklig skyddsutrustning! Det verkar som om dessa anställda är en sorts kanonmat,som man kan offra hur som helst !Skräckexempel från en kommun där chefen kommenderade att hade man munskydd kunde man avskedas!

   Gilla

 4. Lollo 2020-04-30 / 07:54

  Det här samhället är helt sjukt. Det finns tydligen t.o.m. en Anders Tegnell fanclub:

  https://detgodasamhallet.com/2020/04/29/bitte-assarmo-anders-tegnell-fanclub-en-sekt-for-dumt-folk/#more-26965

  Inte oväntat är det mest kvinnor som tillhör fancluben. Agnes Wold, Helle Klein och Anne Ramberg är typiska exempel på idioter i denna vänstersmörja. Alla med höga poster i samhället och ivrigt citerade av vänsterpressen. Det här landet är förlorat.

  Gilla

 5. Lars Olsén 2020-04-30 / 04:24

  Den enskilda människan har aldrig haft något större värde i den socialistiska staten. Målet i kampanjen verkar vara att inte belasta sjukvården och blottlägga vårt tillkortakommande. Sverigebilden framför allt. Lägg därtill den sedvanliga handlingsförlamningen så är tillståndet i Sverige logiskt, begripligt och tragiskt.

  Gillad av 1 person

 6. Onkel Björn 2020-04-30 / 03:24

  Jag gillar historia, av flera skäl, Kommer man bara ihåg vad som hänt så har man ofta en bild av hur händelser har utvecklats och hur beslut har tagits. Den 19 februari stod börsen på sin topp. Sen kom raset. Vi minns hur regeringen plockade fram svenska flaggor och delade ut flaggpins till alla ministrarna. Tom miljöpartiets ministrar började bära den svenska flaggan på sina kavajer. Nu skulle vi alla enas i en nationalistisk anda. En för alla, alla för en mot viruset.
  När smittan började breda ut sig i huvudstaden var en av de första att lämna storstaden och flytta ut på landet vår kung och drottning. Rädda sig den som kan !

  Vi minns också statsministerns ord om hur viktigt det var att skydda de äldre. Suck!
  Visste han egentligen vad han pratade om då. Hade han ens en susning om hur det såg ut på landets äldreboenden. Vad hade han egentligen för bild av hur hemtjänsten fungerade.

  När huvudstadens sjukvård började få stora darren, undrade då inte vår statsminister hur det stog till med sjukvården? Fattade han inte att om våra storsjukhus hade enorma brister, hur såg det då inte ut på våra äldreboenden. Vi börjar ju få facit på hur bra det gick att skydda de som skulle skyddas.

  Tom Hitler lär ha sagt att det inte är någon ide att försöka lura folk med små lögner. Ska man lura folk ska det vara ordentliga lögner, så stora att folk i sin vildaste fantasi inte kan tro att någon kan ljuga så grovt.

  Vill tipsa Stefan Löfvén om ett TV program som går på dagarna. Undercover boss, där en vd för ett bolag går undercover och jobbar på golvet för att få en bild av hur det egentligen fungerar.

  Gilla

 7. Robban 2020-04-30 / 01:15

  Då ska man också tänka på att antalet döda är den officiella siffran! Vilket enbart listar döda diagnostiserade med Corona! Alltså inga fall från äldreboenden eller i hemmet! Där kommer det stå en helt annan dödsorsak!
  Det korrekta antalet kommer vi antagligen aldrig att få veta! Möjligen kan man senare kontrollera mot SCB från tidigare år och där få en uppskattning om det är det dubbla eller inte!
  Jag skulle vilja påstå att det här är ett pågående och planerat massmord på Sveriges medborgare utfört av ”vår” egen regering!

  Gillad av 2 personer

 8. Laglydig 2020-04-30 / 01:00

  Kort sagt.

  Sverige har valt mellan att ”rädda ekonomin” eller rädda livet på så många som möjligt.

  Ekonomin kommer att gå ner i alla fall oavsett hur många hundra miljarder man trycker upp per månad.

  Så valet borde vara enkelt –> RÄDDA LIV!!!

  Men det gjorde INTE de makthavande i Sverige!

  77 % av svenskarna (gjorde de undersökningen bland rödgröna kvinnor på Södermalm?) har stort eller mycket stort förtroende för regeringens sätt att hantera situationen! Man tar sig för pannan!

  Och SD har INTE hanterat det här rätt! Jimmie är osynlig!!!

  God natt Sverige!

  Rädda sig den som kan! Jag vill inte vara här, men nu sitter jag fast här i detta socialistiska muslimland, men får jag chansen igen så sticker jag!

  Gillad av 1 person

 9. Laglydig 2020-04-30 / 00:50

  Det är möjligt p g a att:
  1) Sverige hade ingen beredskap alls för det här
  2) Total avsaknad av strategi , vi har fortfarande ingen strategi!
  3) Ingen skyddsutrustning (den hade man bränt upp)
  4) Och viktigast: Att man inte stängde skolorna, hade man bara gjort det, så hade det varit betydligt bättre!
  5) Inga IVA platser erbjuds till de svårast sjuka (jämför antalet hittills IVA vårdade med dödstalen), myndigheterna låter dom dö istället!

  Anders Tegnell i mars: ”Unga smittar inte”. Det är just vad de gör, men det är få som uppvisar symptom, men de sprider smittan!!!

  Jag har inte exakt kunskap om olika dödsorsaker i Sverige, men ett normalår dör ca 7 500 personer i Sverige per månad.

  Vi passerade med all sannolikhet 3 000 döda i Covid-19 i dag eller t o m igår (eftersläpningarna är så stora).
  Antalet avlidna i mars är hittills 332 personer (det ökade med 1 person idag, säger lite om eftersläpningen).

  Det betyder att minst 2 700 personer avled i Covid-19 i april månad 2020 i Sverige, vilket sannolikt gör att det vanligaste dödsorsaken i Sverige i april 2020 är Covid-19.

  Men så till de positiva nyheterna! Det var ett intressant inslag i Aktuellt i kväll. En biolog och en matematiker som kommit fram till ungefär samma resultat.

  10 000-20 000 dödsfall totalt i Sverige. Det är iofs en underskattning och mycket osäkerhet och hopp.

  Jag varnade tidigt för att antalet dödsfall i Sverige kan komma att bli 100 000. Jag insåg för någon vecka sedan att det är en överskattning. Vi börjar få grepp om dödligheten i sjukdomen som verkar vara 0,5 % av de som smittas, men den är väldigt ojämt fördelan med hänsyn till ålder och riskfaktorer.

  I Sverige har vi släppt in smittan till de som har störst risk att avlida. Därför kommer vi att ha betydligt högre dödstal i Sverige än andra länder.

  Men av denna anledning är jag benägen att skriva ner min prognos för antalet avlidna i Covid-19 till 25 000-75 000.

  Jag hoppas att det stannar vid den lägre siffran men befarar det värsta.

  Ta hand om Er Sverigevänner!

  Gillad av 1 person

 10. pllay 2020-04-29 / 23:31

  Eftersom målet är massimmunitet genom att majoriteten av befolkningen får och överlever virus så behövs inga tester.
  Dödstalen och sjukskrivningarna utgör den enda information som behövs för att se hur virus och immunitet utvecklas.
  Valet mellan att försöka rädda livet på så många som möjligt eller acceptera ättestupan togs redan i Januari, nu kan egentligen ingenting förändras, virus utveckling är nu automatisk.
  OM immunitet INTE uppnås innan effektiva vaccin utvecklats har vårt etablissemang valt att utplåna Sveriges befolkning.
  Den risken valde etablissemanget att ta i strid med grundlagen och internationella definitioner om mänskliga rättigheter INNAN man visste om immunitet över huvud taget kan uppnås!!!
  Vi ser i så fall ett pågående folkmord.
  Tester, munskydd och syrgas är alltså helt onödiga för den valda strategin, de är bara dyra och förlänger tiden det tar att uppnå immunitet, om nu det är möjligt.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2020-04-30 / 00:13

   Nja. Folkmord och folkmord. Det handlar väl mest att eliminera våra äldre, som ändå inte bidrar så mycket till samhället i stort. Utan snarare ligger det till last, enligt finansministern och ledande kommuner.
   Det börjar bli tydligt nu att sossedöden (med smärstillande och sömnmedel) är i fullt drift. Synd om personalen som får jobba av sina häckar utan att få hjälp. Syrgas t ex är jättefarligt och kan inte administreras på ett äldreboende. Fast en femåring kan sätta ventilen på fem. Nej, det får man inte göra. Jättefarligt. Sömnmedel och smärtstillande till dess de kvävs får man administrera.

   Det är nu en tid sedan jag skrev om sossedöden, som ett modernt alternativ till ättestupan. Jag är inte glad i att fått rätt.

   Gillad av 3 personer

  • tompas11 2020-04-30 / 00:18

   Ja tyvärr så har du helt rätt! Sanningen är att regeringen skiter fullkomligt att de äldreäldre stryker med. Det ses som en vinst för samhället, det är den krassa sanningen, i annat fall skulle man inte gjort som man valde att göra. För inte så länge sedan så yttrade finansministern att de äldre var problemet med de ökade kostnaderna för kommunerna, tänk på det.

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s