FÖRBJUD HIZBOLLAH ÄVEN I SVERIGE

Tyskland har beslutat att förbjuda terrororganisationen Hizbollah. Tidigare var bara den militära grenen av Hizbollah förbjuden i Tyskland men nu förbjuder man även den politiska delen av rörelsen.

”Tyskland terrorstämplar hela Hizbollah. Alla aktiviteter kopplade till den libanesiska shiarörelsen förbjuds nu på tysk mark – och polis har genomfört gryningsräder mot misstänkta anhängare.”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4qwBwa/tyskland-terrorklassar-och-forbjuder-hizbollah

”Det tros finnas strax över tusen personer som är aktiva medlemmar i Hizbollahs militanta gren i Tyskland. Polis och säkerhetstjänst stormade under morgontimmarna på torsdagen moskéer och andra sammanslutningar i Berlin, Dortmund, Bremen och Münster som anklagas för kopplingar till den Iranstödda shiarörelsen.

Från och med nu är det bland annat olagligt att vifta med den gulgröna Hizbollahflaggan i demonstrationståg i Tyskland.”

https://svenska.yle.fi/artikel/2020/04/30/tyskland-terrorstamplar-och-forbjuder-libanesiska-hizbollah

Hur många Hizbollah medlemmar och sympatisörer finns det i Kalmar?

Jag är helt övertygad om att det finns en hel del starka anhängare till Hizbollah. Det finns många i Kalmar med bakgrunden i Libanon, Syrien eller Iran. Den som har haft ögonen öppna vet att jag skrivit om detta, ett flertal gånger på bloggen. Oavsett om det gällt manifestationer, moskéer eller restauranger i Kalmar.

Vid en manifestation på Larmtorget för drygt 10 år sedan viftades det flitigt med den gula och gröna Hizbollah flaggan. På den vänstra bilden ses socialdemokraten Nasim Malik, som var ansvarig för manifestationen i Kalmar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under 2018 avslöjade jag att shiamuslimer i Kalmar hade hyrt lokaler under falskt namn och falska förespeglingar. När de i själva verket skulle använda lokaler som moskéer under shiamuslimernas största högtid Aashura. Dessa bokstavstroende shiamuslimer i Kalmar har jag stor anledning att tro att de även är anhängare till Hizbollah och deras värderingar. En av shiamuslimerna som var starkt engagerad i dessa tillfälliga moskéer var centerpartiets politiker Jaafar Al-Jabiri, som förekommer i detta videoklipp med en grön halsduk. Klippet är från en tillfällig lokal i Lindsdal 2016 eller 2017.

 

För bara något år sedan avslöjades också att dessa grupper byggt upp en restaurang i ett industriområde i Kalmar utan att man hade byggnadslov. På Facebook fanns många videoklipp med en fullsatt lokal. Hela restaurangen fick rivas och lokalen återställas det skick den hade innan. Jag skrev även om detta på min blogg.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/18/11541678-libanesisk-svartkrog-stangd/

Idag undrar jag var dessa shiamuslimer firar ramadan i Kalmar. Om de har en egen lokal eller om de fortfarande hyr en lokal vid sina religiösa högtider. De har i varje fall blivit betydligt försiktigare med att lägga upp något offentligt på Facebook men jag är övertygad om att de är minst lika aktiva idag som för något år sedan.

Religionen islam och hatet mot Israel och judarna håller dem samman! Förbjud terrororganisationen Hizbollah i Sverige.

PS

Ett stort tack till alla som klickar på annonserna som dyker upp i mina blogginlägg. Det märks en skillnad när ni gör det och det är jag tacksam för.

27 reaktioner på ”FÖRBJUD HIZBOLLAH ÄVEN I SVERIGE

 1. Camilla 2020-05-04 / 18:17

  Thoralf,

  Wahabismen måste bannlysas, annars är det kört för Sverige!

  Abdullah As Sueidi och Abdul wadud Frank är två kända konvertiter som missionerar wahabbism.

  Gilla

 2. L8 2020-05-03 / 19:18

  Islam är inte förenligt med demokrati därför bör islam förbjudas och dess följare återsändas till sina respektive hemländer. Jo fortare desto bättre.

  Gilla

  • iblandekonomi 2020-05-04 / 16:56

   Att förbjuda islam är inte förenligt med demokrati.

   Ditt förslag är ett bra exempel på hur man kastar ut barnet med badvattnet.

   Gilla

   • L8 2020-05-07 / 11:10

    Så småningom kommer du blir du varse om hur urbota naiv du är.

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-05-07 / 17:17

    Absolut inte naiv. Ser med öppna ögon hur det kommer förslag om regler om att förbjuda organisationer och religioner i Sverige, som liknar de regler man hittar i länder som tex Saudi Arabien.

    Dock inte från de politiker som har makten som tur är, så risken att Sverige ska sjunka till Saudi Arabiens nivå är låg.

    Gilla

 3. elfyma+ 2020-05-03 / 10:37

  Har Hizbollah genomfört terroristattentat i Europa ?
  Att genomföra svartbyggen, eller boka möteslokaler under falska förespeglingar är inte terrorism.
  Isf skulle även SD terroriststämplats när de via bulvaner bokade möteslokaler.
  Vad jag vet riktas Hizbolahs ”terrorism” mot Israel, deras allierade och muslimska terrorister på den sunnimuslimska sidan (Daesh, AlQaida etc). Så varför förbjuda Hizbollah även Sverige ?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-03 / 11:29

   Så du menar att terrorism mot Israel är helt ok? Vilka fler terrorgrupper tycker du skall få verka fritt i Sverige?

   Gillad av 3 personer

   • iblandekonomi 2020-05-03 / 23:11

    Det är väl rimligt att personer som sympatiserar med USA får verka fritt i Sverige, fastän USA:s militär har klassats som en terrororganisation.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-05-03 / 23:47

    Vem har klassat USA:s militär som en terrororganisation?

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-05-04 / 16:00

    Iran gjorde det efter att USA klassat Irans militär som terrororganisation.

    Innan dess ingick det i definitionen av terrorgrupp att den inte kunde utgöras av en stat, vilket gjort att stater som ägnar sig åt att döda civila med bomber eller skjutvapen tidigare klarat sig undan terrorstämpeln.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-05-04 / 16:06

    Haha…. Iran gjorde det! Är du frisk?

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-05-04 / 16:17

    Inte helt ovanligt att motståndare på olika sidor i en konflikt anklagar varandra för diverse saker. Som Kina och USA nu tex vad gäller Corona. Hizbollah är ju också på motsatt sida mot USA, oftast.

    Och det var i det här fallet USA som breddade definitionen av terrorism så att de själva faller under den, givet hur många civila som amerikansk militär tagit livet av, och på vilket sätt.

    Gilla

 4. Nils Dacke 2020-05-02 / 17:37

  Den humanistiska, moraliska och feministiska stormakten kommer bli tvungen att välja sida framöver nu när Tyskland visar vägen. Intressant om man beslutar att fortsätta stödja islamistisk terrorism och fascism samtidigt som man skränar och pekar finger åt EU medlemmar som Ungern och Polen.

  Gillad av 2 personer

  • Ivar Andersson 2020-05-03 / 08:46

   Sverige kommer som vanligt att gå i hasorna på FN och inte göra något. Diktaturländerna bestämmer i FN så Hizbollah kommer inte att förbjudas och Sverige kommer inte att förbjuda Hizbollah i Sverige. Regeringen går före som vanligt. 🙂

   Gillad av 1 person

   • Benny 2020-05-03 / 10:22

    Förbjud alla former av extrem islam! Tyvärr är Sverige nerlusat av just extrema islamister som funnit en fristad här…

    Gillad av 1 person

 5. Bajen666 2020-05-02 / 17:20

  Här blir det inte tal om förbjud av terrororganisationen Hizbollah…tvärtom så blir det bidrag efter bidrag så att islamisterna håller sig lugna och inte ställer till med oreda (terrorbrott)…en form av muta.

  Vi har klotets fegaste politiker utan konkurrens.

  Gillad av 4 personer

 6. turrim 2020-05-02 / 16:22

  Vi får på alla PK-kanaler veta att det blir varmare. Varmast i mannaminne, 2020 varmare än någonsin, haven stiger o s v.

  Nu kan vi läsa att SVT måste förlänga sin slow-TV på älgvandringen. Älgarna har vandrat där i flera tusen år. Men i år så har det varit kallare så de vågar inte simma över älven. Läser älgarna inte tidningen eller ser på SVT?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2020-05-02 / 18:54

   De lyssnar uppenbarligen heller inte på Erika Bjerström, SVT:s klimatexpert, som är en före detta miljöpartist.

   Gillad av 3 personer

 7. Hacke 2020-05-02 / 12:58

  En självklarhet borde man tycka. Men Sverige är som vanligt sist ut i alla lägen när det gäller nyadelns olika våldsamma fraktioner. Se bara hur överslätande och medvetet valhänt man agerat kring terroristorganisationen IS som här fått något av en fristad.
  Det är ständigt ett tomtesteg framåt och två jättekliv bakåt kring denna i religion förklädda ideologi som hela tiden flyttar fram sina positioner i samhället.
  Jag ser bara ett Alexanderhugg som enda lösning. Detta genom att, precis som med nazismen, totalförbjuda islam. Det behövs knappast fler belägg genom historien, i nutid och över hela världen för att bekräfta ideologins oförenlighet med västvärldens demokratier.
  Egentligen borde det räcka med att läsa manualen.

  Gillad av 7 personer

  • peo 2020-05-02 / 16:15

   Du skriver att förbjuda nazismen, gäller det även dess efterföljare nyfacismen?

   Gilla

   • Thoralf A 2020-05-02 / 18:51

    Jag tror du måste läsa en gång till! Eller har du problem med läsförståelsen?

    Gillad av 3 personer

   • Hacke 2020-05-02 / 19:00

    Du menar pk-fascismen. Ja, inte mig emot för då blir ju inte minst du ”hemlös”.

    Gillad av 3 personer

   • Thor 2020-05-02 / 23:38

    Så om man inte accepterar lögner år efter år så är man nyfascist? Du borde skämmas, du utnyttjar verkliga offer för fascism i din ynkliga övning i härskarteknik. Det är betydligt färre fascister i SD än de i de övriga partierna som är fulla av rötägg och antidemokrater. 99% av SD-väljarna vill ha en smula rättvisa, inget annat.

    Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2020-05-02 / 18:28

   Är nazismen förbjuden i Sverige? Jag vet att de allra flesta länderna efter WWII i samband med Nûrnbergrättegången beslöt att Nationalsocialismen var en kriminell rörelse och därför kunde den förbjudas som sådan. Men Sverige gjorde väl aldrig det. Här blev den inte kriminaliserad eller förbjuden. Har jag fel? Har det blivit förbjudet att vara nazist? Att man inte kriminaliserade rörelsen i Sverige berodde sannolikt på att här fanns det så många ”hedersvärda” nazister att man inte ville. Hade man gjort det så hade allt varit mycket lättare. Det lagrum man använder sig av för att stoppa nazisterna i Sverige idag är väl lagen om hets mot folkgrupp, är det inte så?

   Om man idag skulle ge ut en bok som Koranen i Sverige skulle den självklart stoppas och förbjudas med tanke på alla uppmaningar att behandla folk illa. Ja, t o m att döda. Att den inte blir förbjuden kan man bara spekulera i,

   Gilla

   • Thor 2020-05-02 / 20:35

    Nja, jag tror inte nazistiska rörelser blev förbjudna någonstans möjligen med undantag för det ursprungliga nationalsocialistiska partiet NSDAP i Tyskland och Österrike. Om vi talar om den icke-kommunistiska världen vill säga! Däremot blev och är det i många länder förbjudet med att öppet visa nazisymboler och att hetsa mot judar.

    Gilla

  • iblandekonomi 2020-05-04 / 16:54

   Det är väl främst demokratins fiender som attackerar den, i det demokratiska Sverige, grundlagsskyddade föreningsfriheten.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s