HAR REGERINGEN AVGÅTT?

Jag blev alldeles häpen när jag lyssnade på dagens luncheko. Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten har beslutat att inte spåra coronaviruset med mobilappar.

”Men i Sverige har Folkhälsomyndigheten beslutat att det inte är aktuellt att med mobilen spåra möten mellan människor för att komma åt viruset.

– De resurser som det skulle kräva att smittspåra alla dessa människor är inte rimliga. Den andra biten är att man måste coronatesta väldigt många människor för att få någon som helst effekt av det här.”

”Anders Tegnell ser i dagsläget flera juridiska risker med tekniken men han säger att den kan bli aktuell när smittspridningen återgår till låga nivåer.”

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7464370

Men medan andra länders myndigheter ställer sig bakom spårningsapparna väljer alltså Sverige en annan väg.

Jag ställer mig frågan om inte regeringen borde ta detta beslut och inte myndigheten när Sverige befinner sig i ett krisläge tillsammans med så många andra länder eller hela världen.

Eller är det ännu ett exempel på hur statsminister Stefan Löfven och den rödgröna regeringen flyr från sitt ansvar!

19 reaktioner på ”HAR REGERINGEN AVGÅTT?

 1. Tony 2020-05-03 / 19:20

  Har sagt det hela tiden, där är något som inte stämmer med Sveriges metoder
  att bekämpa corona virusen, det skiljer sig betydande mot hur andra länder agerat?

  Några av dom mest synbara är att klimat tjafset tvärdog, och helt plötsligt har
  Nationsförnekare blivit Nationallister där man innan knappt ville kännas vid
  Svenska flaggan nu helt plötsligt har Svenska flaggor överallt???

  Lite av förklaringen får man kanske om man lyssnar till intervjun som
  Swebb tv gjorde med Jacob Nordangård, ganska intressant!

  Där är större krafter i rörelse än tafatta Svenska myndigheter!

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-05-04 / 00:43

   Nordangård förklarar det hela som pågår – och tänk att detta var planerat för mer än 50 år sedan!

   Och den som tror att klimathistorien är ute ur världen kan glädja sig med att den bara ligger och väntar på nästa steg.

   Det finns f ö en mängd sajter som mer i detalj beskriver de tusentals planer och sammanhang som ligger i agendan – särskilt en som härstammar från innersta kärnan, Strategic Intelligence …

   Gilla

  • Roger... 2020-05-04 / 10:01

   Fläkten är så full med skit så den inte syns längre.

   Går inte att lita på en endaste myndighet eller politiker längre, precis som blöjor så ska de bytas ut när de är fulla av sk…….åtalas, och buras in.

   BRÅ, Migrationsverket, och många andra mörkar det mesta med fina siffror till valboskapen för att lönekuvertet ska fortsättas att fyllas på.

   https://www.kkuriren.se/nyheter/sormland/socialstyrelsen-andrade-verktyg-uppgifter-borta-sm5393086.aspx

   Gillad av 1 person

 2. Gunnar Edlund 2020-05-03 / 18:59

  Medveten taktik från regeringen.
  Går det någorlunda bra tar tar regeringen åt sig äran.
  Går det åt helvete skyller regeringen på folkhälsomyndigheten.

  Gillad av 2 personer

 3. PL 2020-05-03 / 17:13

  Hej Thoralf, måste säga att jag är förvånad att du inte lyckats hålla huvudet kallt, att du kräver ökad kontroll och övervakning av svenska folket. Problemet med denna typ av åtgärder är att de är lätta att införa men mycket svåra att avveckla. Tegnell ligger helt rätt i denna fråga, han pekar på skyddet av medborgarnas personliga integritet och värdet av dessa åtgärder för smittbekämpning. Varför lägga ner oerhört stora pengar på åtgärder som har begränsat värde, särskilt nu i ett läge när antalet insjuknade och avlidna kraftig minskar i hela Europa?

  Glöm inte att barn, unga och yngre medelålders personer som smittats mestadels får lätta eller inga symptom alls. För äldre medelålders personer som Boris Johnson är risken lite större att bli sjuk men prognosen för tillfrisknande är stor. Vi vet alla vilka grupper som har störs risk att bli svårt sjuka, multisjuka personer över 80 år.

  Har den lockdown som tillämpats i Italien sedan mitten av mars haft någon effekt på dödligheten på äldreboendena i Lombardiet? Förmodligen inte eftersom gamla fortsätter att avlida i Covid-19 i denna landsdel ännu i början av maj. Med tanke på att det troligen tar omkring två veckor från smittillfälle till att den gamle avlider.

  Det är ytterst osannolikt att Covid-19 kommer att drabba tredje världen i någon större utsträckning eftersom deras befolkningar har en stor övervikt av mycket unga personer.

  Vad politikerna idag måste göra, för att förhindra att våra ekonomier raseras och miljoner människor slungas ut i arbetslöshet, är att sätta ett snart slutdatum på alla restriktioner som införts för att bekämpa virusspridningen.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-05-03 / 17:22

   Du förstod uppenbarligen inte poängen med mitt blogginlägg! Det handlade inte om mobilappen, det handlade om vem som tar besluten under kristider i Sverige! Regeringen eller Folkhälsomyndigheten?

   Gillad av 5 personer

   • PL 2020-05-03 / 18:48

    Bra klargörande för det kunde uppfattas som att du stöder åtgärder för att ytterligare övervaka svenska folket.

    Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2020-05-03 / 18:00

   @ PL Problemet, som jag ser det, är att Tegnell agerar som om han har politiskt mandat att avgöra vilka samhällsåtgärder som ska vidtas.

   Och nästa problem är att politikerna låter honom agera som om han vore politiker.

   Ja, så har vi ett problem till, om du tillåter, nämligen att vi medborgare inte ser något problem i att en tjänsteman tillåts agera som politiker i avgörande beslut när en nation är i kris.

   Gillad av 3 personer

  • Lollo 2020-05-03 / 19:33

   Du och vissa andra har en prioriteringsfilosofi som verkar ha en övervägande ekonomisk inriktning. Har dina fonder tappat i värde?

   Jag och andra ser det mer ur ett humanistiskt perspektiv, dvs. i mitt perspektiv är det smittsamheten och dödligheten som är avgörande och långt viktigare än ekonomiska faktorer som att arbeta och konsumera. Vad jag är intresserad av och betalar skatt för är att samhället skyddar mig från risken att bli smittad av dödliga virus och att få tillgång till kompetent sjukvård om jag skulle behöva. Sen är det inte bara den höga dödligheten i landet som oroar. Den svåra tiden på intensiven som många drabbas av t.ex. Boris Jonson som du tar upp som exempel. Andra som överlever gör det med starkt försämrad kroppsfunktion och med men för livet.

   Du tillhör väl den unga, egoistiska snöflingegenerationen som tycker det är bra att de äldre i samhället dör ut så att lägenheter i Stockholms innerstad och i andra attraktiva lägen blir lediga. Man kan ana att du tillhör de unga snöflingor som inte har upplevt en nära anhörigs dödskamp, eller så har individualismen gått så långt att du inte bryr dig i din hybris över din egen osårbarhet.

   Gillad av 2 personer

   • PL 2020-05-04 / 09:26

    Hej Lollo, ganska korkad kommentar av dig. Du vet inte vem jag är och vilken kunskapsmässig bakgrund jag har, så håll inne med personangrepp och håll dig till ämnet om du vill delta i en seriös diskussion. Du kan ju fundera på följande: Om nu ”lockdown” är lösningen på att minska dödstalen på äldreboendena varför har då detta inte lyckats något vidare i Spanien, Italien och Frankrike? Hur skyddas sjuka och sköra gamla på i många fall undermåliga äldreboenden i Madrid genom att stänga barnens skolor på Kanarieöarna? Om du undrar varför smittan spridits på äldreboenden i Stockholm rekommenderar jag bloggen ”Det Goda Samhället” där Bitte Assarmo idag skrivit ett tänkvärt inlägg.

    Gilla

 4. Stalin 2020-05-03 / 17:12

  Varför inte bara spärra in alla som inte lyder Thoralf? Hörde att Gulag är ett trevligt ställe för de som inte vill följa statens ökade kontroll av människor.

  Ni alla verkar ha förlorat förståndet totalt och förespråkar en diktatur

  Gilla

   • Stalin 2020-05-03 / 18:37

    Varför inte bara skjuta alla som inte vill ha en tracking app kontrollerad av lilla staten

    Gilla

 5. Cosmik Debris 2020-05-03 / 16:56

  Sverige tvingas göra annorlunda för att Sverige numera är ett annorlunda land. Hur många tror att smittspårning med ”mobilappar” skulle fungera i Vivalla, Araby eller Kronogården?

  Personligen skulle jag aldrig installera någon ”mobilapp”. Jag litar inte på staten.

  Gillad av 3 personer

 6. Lollo 2020-05-03 / 16:08

  Att regeringen och FHM har misslyckats helt med coronabekämpninen råder det ingen som helst tvekan om. Det är bara att jämföra dödstalen i Sverige med dödstalen i våra grannländer. FHMs härförare, Tegnell, har dessutom haft fel om nästan allting. Hans strategi går tydligen ut på att skapa flockimmunitet i den svenska befolkningen och han struntar blankt i hur många som dör på kuppen. Jag lyssnade på vad WHO sa om Sveriges strategi att nå flockimmunitet och det var sannerligen inte upplyftande. Enligt WHO så pekar den information som de har på att endast en väldigt liten del av befolkningen har utvecklat antikroppar mot viruset även i områden med hög smitta. Dessutom påpekade WHO att även om man bär på antikroppar så är det inte säkert att man är immun utan kan drabbas på nytt i en andra smittovåg. Detta stämmer också med vad jag har läst på annat håll. Viruset kan mutera till en annan skepnad och då hjälper inte gamla antikroppar. Det finns tydligen tre olika varianter av coronaviruset, A, B och C. Asien har en variant, USA en annan och Europa en tredje. Sverige tros ha den Europeiska varianten som härstammar från Italien. Detta eftersom många svenskar var på skidsemester i norra Italien och tog hem viruset med hjälp av SAS när dom återvände hem. Vad massmedia inte vill skriva eller tala om är att samtidigt så var ett stort antal s.k. gymnasieafghaner hemma på semester i Iran som var och är en annan stor smitthärd och förmodligen också tog med sig viruset tillbaks till Sverige. Det är därför sannolikt att vi har två olika varianter av viruset här i Sverige. Hur ska man då erhålla flockimmunitet? Om man har antikroppar mot den ena varianten lär man ändå kunna bli smittad av den andra varianten.

  FHM och Tegnell har gjort den ena missbedömningen efter den andra. Han spelar rysk roulette med svenska folket och borde avsättas omgående. Regeringen är ansvarig för om detta inte sker.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2020-05-04 / 00:27

   Skriv allt detta på den Tegnells fanklubb som fjollor startat på FB – och räkna med att Hönsgården stormar mot dig.

   Gilla

 7. Janne 2020-05-03 / 14:11

  Har vi en regering värd namnet eller har haft,denna regering bestående av en samling oduglingar och amatörer som inte fattar ett skit mer än att skydda sin egen rygg,men räkenskapens tid kommer var så säker,då ska jag sitta på läktaren med en kall pilsner och titta och säga jag såg det komma men kunde inget göra för jag är ingen att bry sig om.

  Gillad av 1 person

  • Nils Dacke 2020-05-03 / 16:48

   Instämmer helt och fullt, hela politikerskråets uppbyggnad och den statliga byråkratin går ut på att skydda varandra och att ingen tar ansvar för något, dessutom klia en massa ryggar under tiden. Tänk om man någon gång fick uppleva att någon ställer sig upp och meddelar att han/hen tar ansvar för det inträffade och avgår.

   Gillad av 3 personer

 8. Hacke 2020-05-03 / 13:32

  Ynkryggarna och naivisterna i regeringen har lämnat över befäl och ansvar till Tegnell och allmänheten.
  Och trots att han vilselett och hittills haft i princip alla fel som går får såväl han som regeringen ökat förtroende! Till och med idolstatus hos vissa vänsterblivna. I brist på riktiga ledare är svensken uppenbarligen beredd att famla efter de halmstrån som står till buds.
  Här en mycket läsvärd krönika i ämnet. Men så är den också skriven av en som inte stod ut längre på regimmedia (SR):
  https://kvartal.se/artiklar/16415/

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s