HALLENGREN GJORDE DET IGEN

I fredags höll socialminister Lena Hallengren en ny presskonferens angående coronatester. Uppenbarligen så var hon nu medveten om att det går trögt med att utöka antalet tester och i fredags uppmanade hon regionerna att utöka testningen och hon till och med anklagade regionerna för att antalet tester ökar i den omfattningen som regeringen önskar. Den kommande veckan skall antalet tester närma sig 100 000 tester per vecka. I vecka 18 utfördes 29 000 tester.

Antal tester och positiva 2020_18

I fredags lyssnade jag på Region Kalmar läns presskonferens. Där framkom en helt annan bild av möjligheten att utöka testningen än den Lena Hallengren uttalat. I nuläget var det inte möjligt att utöka antalet tester. I regionen så saknade man både reagenskemikalier för analysen av proverna och tillgången på provpinnar var även den begränsad. Från måndag till och med torsdag hade man gjort 200 tester inom regionen, alltså 50 tester per dygn. Enligt sjukhusdirektören och smittskyddsläkaren så fanns det ingen möjlighet att öka testningen för då skulle man inom några veckor kunna stå utan möjlighet att ens testa de svårast sjuka, på grund av att kemikalierna skulle vara slut. Några större leveranser av kemikalier var heller inte att förvänta enligt dessa, då bristen var stor i hela landet. Det är ju rena katastrofen.

Har socialminister Lena Hallengren ingen koll på hur situationen ser ut i landet. Hon bor inte så långt från Länssjukhuset i Kalmar och borde givetvis göra ett besök för att informera sig om situationen.

Lena Hallengren borde istället ägna sig åt att sparka på sin egen regering och EU-minister och Socialstyrelsen för att få fram reagenskemikalier till testningen och inte minst testpinnar. Inte skälla på regionerna! Något företag i landet borde väl kunna tillverka dessa.

En man ringde mig i fredags och berättade om hur det fungerade på Länssjukhuset i Kalmar om man varit sjuk i det som han trodde varit covid-19. Han fick inte testa sig, trots att han varit sjuk. Efter två symptom fria dagar skulle han infinna sig på jobbet där bland annat svårt cancersjuka finns, med ett mycket svagt eller obefintligt immunförsvar på grund av behandlingen. Han uppfattade det som att arbetsgivaren såg det som arbetsvägran om han inte kom tillbaka till jobbet. Det hade till och med antytts att han kunde bli förflyttat till ”coronatältet” om man inte följde reglerna om att börja jobba efter två symptomfria dagar.

Efter regionens presskonferens förstår jag varför personalen inte testas. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med reagens och testpinnar för att fylla behovet som finns. Det är den bistra sanningen. Att uppfylla socialminister Lena Hallengrens krav om 100 000 tester per vecka är sannolikt därmed helt omöjligt.

Vad hände egentligen på regionsjukhusets medicinavdelning 14 o 17 som fick in coronaviruset? Hur många smittades? Har någon patient avlidit?

PS

Vill du stödja min blogg. Klicka då på det annonser som kommer i mina blogginlägg. Det kostar dig inget men ger mig några extra kronor varje månad

 

16 reaktioner på ”HALLENGREN GJORDE DET IGEN

 1. Bajen666 2020-05-10 / 18:26

  Lögnen är socialistens livslåga, bedrövligt minst sagt att skylla på andra när man själv inte räcker till som den minister som har det yttersta ansvaret vid såna här pandemier.

  Att vi sen har helt värdelösa journalister som inte rapporterar om regimens tillkortakommande gör ju inte saken bättre precis.

  Gillad av 1 person

  • Benny 2020-05-11 / 09:21

   ”Journalisterna” är ju betalda av oss skattebetalare till stor del…Ytterligare 500 miljoner av våra skattepengar ska pytsas ut till media för att de ska vara fortsatt regimtrogna och inte ställa besvärliga frågor! Media av idag används för att granska medborgarna i stället för makthavarna i Sverige!

   Gilla

 2. Lollo 2020-05-10 / 16:24

  ”Vad hände egentligen på regionsjukhusets medicinavdelning 14 o 17 som fick in coronaviruset? Hur många smittades? Har någon patient avlidit?”

  Jag vet att personer som kom in till länssjukhuset i Kalmar av andra medicinska skäl blev smittade av corona på sjukhuset och avled några dagar senare.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-10 / 17:13

   Det här måste även media vara medvetna om men jag har inte hört en enda journalist ställa en enda fråga om detta under de presskonferenser som region Kalmar län håller.

   Gilla

   • Ölandsbonde 2020-05-10 / 18:22

    Kanske kommer lite frågor nu när de få ytterligare 500 miljoner.

    Gilla

 3. Volkswagen 2020-05-10 / 15:01

  Verkar som intresset för att bo i Kalmar minskar eller att folk börjar få mindre pengar. En bekant till mig äger ett hyreshus på södra området med en ledig tvåa med balkong på 6000:- i månaden. Inget större intresse och nästan enbart studenter som söker bostad i Kalmar.

  Gissar att det har att göra med att det inte finns några jobb i staden.

  Gilla

 4. Kalle 2020-05-10 / 14:32

  Är man tillräckligt stor så kan man t.om. styra WHO, ett FN fackorgan.
  Då är Kinas president tillräckligt stor

  ””Kinas president Xi Jinping ”bad personligen WHO att hålla tillbaka information om överföring mellan människor och försenade det globala svaret med fyra till sex veckor” i början av COVID-19-utbrottet.

  Der Spiegel publicerade påståenden om bombskal från sin federala underrättelsetjänst
  President Xi ”bad WHO att försena den globala varningen om Covid-19 den 21 januari”
  WHO kallade rapportens chockkrav ”ogrundade och orätt” i ett uttalande
  Trump har flera gånger anklagat WHO för att vara ”Kina-centrerad” och en ”katastrof”
  Vissa 4 miljoner människor har fått koronavirus med 279 000 rapporterade döda””

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8304471/Chinas-president-Xi-Jinping-personally-requested-delay-COVID-19-pandemic-warning.html

  Från engelska Daily Mail i en google översättning av ingressen.

  Skrämmande att WHO viker sig för stormakten. tycker jag.
  Hur många människor har denna försening på 4-6 veckor kostat livet??!!

  Skrämmande och av ett FN organ!!!

  Gilla

 5. turrim 2020-05-10 / 13:56

  I Jeanders Bildblogg finns en karikatyr på en yrvaken Lena Hallengren i rosa morgonrock och tofflor vid talarpulten. Nu förstår jag, att det är ingen karikatyr – det är bara sanningen.

  Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson 2020-05-10 / 15:41

   Hon hade glömt att ta på sig flaggan!

   Gilla

 6. Mena 2020-05-10 / 13:04

  Lena Hallengren borde vara den första att lämna sin post när detta är över, men hon stöttas väl av Johan Persson som sitter i sossarnas partistyrelse.

  Tänkt på en sak. Bor Lenas Säpovakter i Kalmar när hon är där? Vanligtvis finns dessa i Stockholm. Åker de fram och tillbaka eller betalar staten hotell? Vad kostar dessa skattebetalarna egentligen?

  Även Uffe har väl Säposkydd i Sörmland.

  Gilla

   • Greger 2020-05-10 / 15:48

    Är de stationerade i respektive stad? Skulle vara intressant att veta. Har hon säpovakt med sig på ICA? Aldrig sett henne i Kalmar förutom då hon håller något tal eller liknande, märkligt.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-05-10 / 17:11

    Jag tror inte statsråden har säpovakter i så stor utsträckning i sina hemorter. Jag är övertygad om att Säpo ständigt utvärderar behovet av säpovakter och det skiljer säkert väldigt mycket beroende på hotbilden.

    Gilla

 7. stigrydmark 2020-05-10 / 12:37

  = ytterligare bekräftelse på inkompetens och 0 framförhållning. Vill rekommendera er att läsa Julia Caesars senaste blogg om äldreboenden som dödsfällor.

  Gilla

 8. Kalle 2020-05-10 / 12:24

  ””Så blev äldreomsorgen en dödsfälla””

  skriver Julia Caesar

  https://juliacaesar.blog/2020/05/09/sa-blev-aldreomsorgen-en-dodsfalla/#more-17461

  ””I sammanhanget är det värt att påminna om en gammal tumregel. Den lyder ungefär så här:

  ”Ett samhälles kulturnivå kan avläsas i hur man behandlar sina svagaste invånare.”

  Med utgångspunkt från coronapandemin och de många döda i gruppen äldre uppvisar Sverige en mycket låg kulturnivå.””

  ””Jag vet inte, men den etiska glidningen skrämmer mig mer än jag kan uttrycka, i synnerhet i ett land som officiellt bekänner sig till den så kallade värdegrunden. Skrapar man lite på ytan var alltså floskeln om alla människors lika värde bara en ytlig fernissa. Inte värd mer än ett ruttet lingon.””

  ”””Coronasmittan är spridd över hela boendet, och min vän hävdar med bestämdhet att personalen – till övervägande delen utlandsfödd och generellt mycket dålig på att tala och förstå svenska – går mellan de friska och de sjuka utan att iaktta någon särskild försiktighet eller ens tvätta händerna mellan besöken.”

  ”Nu behöver de ju inte ens vara rädda för att någon ska se hur illa de sköter hygienen, eftersom vi anhöriga är förbjudna att komma dit.”

  Hennes far har arbetat och slitit i hela sitt vuxna liv, och nu när han är 87 (och borde få en värdig och behaglig ålderdom) får han finna sig i att bli omhändertagen av personal som inte förstår vad han säger och som inte kan prata ett språk som han förstår – och som dessutom inte har koll på hygienreglerna.””

  ””I december 2018 hördes ett ramaskri i hela landet när Sölvesborg som enda kommun dristade sig till att införa språkkrav för dem som anställs i kommunen. Förslaget kom från Sverigedemokraterna, som fått politiskt inflytande i kommunen.
  Louise Erixon (SD).

  ”Det finns problem om till exempel en äldre ber om en knäckemacka, och så förstår inte personalen det. Så kan vi inte ha det i Sölvesborgs kommun, det ska finnas en miniminivå” sa kommunalrådet Louise Erixon (SD).

  Genast ryckte en beskäftig SVT-reporter ut med mikrofonen i högsta hugg för att bedriva så kallad ”opartisk”, statstrogen journalistik.

  Lägg märke till hur reportern, som en ren reflex, tar ställning FÖR invandrare med usla språkkunskaper MOT äldre svenskars behov av vård och omsorg och att bli förstådda på sitt eget språk:

  ”Ser du inte en risk för att de som inte pratar bra svenska får svårare att få jobb?”

  Louise Erixons svar är självklart men inte desto mindre suveränt:

  ”Äldreomsorgen är inte en integrationsplats. Den finns till för att äldre ska få service. Brukaren ska vara i fokus.”

  Exakt.””

  https://juliacaesar.blog/2020/05/09/sa-blev-aldreomsorgen-en-dodsfalla/#more-17461

  Håller med till 110%

  Gillad av 6 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s