T-SHIRT FÖR SOMMAREN

T-shirt svt svart överT-shirt svt vit över

I samband med valet i Storbritannien i december så såg jag en T-shirt som gjorde att jag själv började fundera på något liknande. Jag skrev även ett blogginlägg där jag hade funderade över detta men december är ju inte riktigt årstiden för en T-shirt.

https://thoralfsblogg.com/2019/12/15/fick-en-ide/

När SwebbTV igår publicerade telefonsamtalet med den journalist som gjorde inslaget i Sveriges Radios program Medierna så blir man ju minst sagt upprörd. Vilken falskhet! Lyssna gärna.

https://www.swebbtv.se/blogg/491-ar-sr-en-trovardig-kanal-vad-journalisten-sa-pa-telefon-nar-jag-forst-blev-kontaktad

Igår lyssnade jag själv på lunchekot och häpnade över de lögner som kom i ett inslag, angående en jämförelse mellan Norge och Sverige med antalet smittade och avlidna av corona. Journalisten Annie Sääf försökte förminska skillnaden mellan Sverige och Norge genom rena lögner.

https://thoralfsblogg.com/2020/05/17/nytt-rekord-i-fake-news-av-sr/

Då återkom mina tankar på hur public service fungerar i Sverige. Jag och många med mig har också upplevt att public service numera vågar ta ut svängarna ännu mer sedan TV-licensen nu tagits bort och public service nu finansieras genom skattsedeln istället. De behöver inte längre ta hänsyn till tittarna och lyssnarna verkar det som.

Därför började jag titta på ett alternativ till en T-shirt. Jag tog fram ett förslag. Mina läsare får gärna komma med andra idéer och tankar.

T-shirt utkastT-shirt utkast1

Alternativet kan vara att trycka texten på bröstet i ett litet större format som på bilden eller i ett mindre format som en logga på ena sidan av bröstet. Ett annat alternativ är att ha ett större tryck på ryggen.

Ett annat alternativ kan ju vara att ta bort ”Vad fan får jag för pengarna!” och bara ha den röda texten kvar.

T-shirten skulle även kunna vara vit med svart och röd text.

Det vore intressant att höra mina läsares uppfattning och om någon skulle kunna tänka sig att köpa den om jag beställer hem en variant. Ni är min remissinstans.

UPPDATERING

Det har kommit lite funderingar och tankar om att ”loggan” bör vara gult text mot röd bakgrund och texten ”Fake news!”. Kanske inte helt fel. Sedan skulle man kunna ha texten ”Vad fan får jag för pengarna?” på ryggen. Lite kostsammare men kanske mer slagkraftigt.

T-shirt svt svart röd över

30 reaktioner på ”T-SHIRT FÖR SOMMAREN

 1. Djungelgren 2020-05-21 / 03:08

  I princip skulle jag både vilja och kunna beställa dessa tshirt i 10 tal med olika storlekar 1 till mig själv och dela ut 9 till bekanta. Denna logotypen är den rätta och precis lagom provocerande för mainstream media. Men hur ofta vill man använda en sån tshirt för att reta upp etablissemanget, 1-3 gånger på strandpromenaden kanske. Tror inte det är något man vill hänga i baren eller gå på fest med. Blir nog inte så många som vill gå med en sånt tryck på thirten i jobbet heller. Nu är sommaren snart här, kanske passar när man cyklar eller tränar på gym för att väcka dom blinda, vad vet jag.

  Gilla

 2. Robert Eriksson 2020-05-20 / 18:23

  tycker att SVT som text är enuff! blanda inte in citat e.d färg form spelar ingen roll, gör den så likt SVT logo utan att tafsa på varumärke o så. Jag är kund!

  Gilla

 3. nilscobra 2020-05-20 / 13:35

  Den uppdaterade versionen är klockren. Vare sig ”Vad fan får jag för pengarna?” står på ryggen eller inte. Det är den variant jag kan tänka mig.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-20 / 13:55

   Syftar du på dem med gul text på röd botten?

   Gilla

   • nilscobra 2020-05-20 / 14:46

    Ja, jag syftar på den nedersta bilden. Gul text mot röd bakgrund och texten Fake news! under. Precis som på bilden gör den sig nog också bäst på en svart T-shirt.

    Gilla

 4. Per 2020-05-19 / 08:23

  Hej. Den med fake news och logga men gul botten och röd text. Ger en bild av gamla Sovjet. Text på ryggen med vad fan får vi för pengarna blir bra om priset inte drar iväg för mycket

  Gilla

 5. SVT 2020-05-19 / 01:08

  SVT med skäran. Det talar för sig skälv

  Ingen mer text.

  Ska det absolut vara undertext så Sveriges Vänstervridna Television.

  Fake News är tokigt då inte allt på SVT är fake news.

  Gilla

 6. Andersson i Pinan 2020-05-19 / 00:30

  ”””
  UPPDATERAD IDAG 22:52PUBLICERAD IDAG 22:49
  Expert: Förekommer människohandel är det inte frivilligt
  För att en person ska fällas för oaktsam våldtäkt krävs bland annat att man kan konstatera att det inte handlat om frivilligt sex från brottsoffrets sida.
  – Ligger det människohandel i botten så är det ju inte frivilligt, säger Ingela Hessius, advokat och före detta åklagare.
  ”””
  Vore inte det på tiden att stoppa alla som ägnar sig åt tjuveri, tiggeri, koppleri och horeri från att komma i landet.

  Tro för all del inte att jag försvarar tv-profilen. Jag har inte en aning om vem människan är. Den oäkta hustrun säger att han är avskydd i LCHF-kretsar.

  Gilla

 7. Färjestadsbo 2020-05-18 / 20:20

  Blir en XXL om du trycker!

  Gilla

 8. martiusus 2020-05-18 / 18:54

  Om man skulle vara ute på promenad?
  Och fick se den här slusken Tegnell eller Gieske i sina
  blå jeans sitta på en soffa i parken, är fag säker på att jag
  hade valt en tom soffa. En slusk är en äldre herre i blå jeans
  och en T-shirt som framhäver hans vidrika lekamen,,

  Gilla

 9. malle - 2020-05-18 / 17:17

  Helt klart intressant med förslag nr1 (svart med röd text ), men jag skulle föredra linne/tanktop i XL om det är normala storlekar annars blir det XXL, och givetvis priset spelar roll, har du någon ca pris idé Thoralf?

  Gilla

 10. Andersson i Pinan 2020-05-18 / 16:57

  ”””
  Coronavirus
  Statsministern skrattade åt Blekingefråga i riksdagen
  SD-riksdagsledamoten Tobias Andersson ville att Sölvesborgs kommuns corona-strategi skulle spridas som ett positivt exempel i Sverige och frågade statsministern Stefan Löfven vad han tyckte om det. Svaret blev ett skratt från talarstolen.
  Sölvesborg • Idag 14:10
  ”””

  Är det någon som vet om statsministern hävde ur sig något mera i rikdagen än ett hånskratt? BLT har ju sekretess på de flesta artiklarna. Om inte annat så får jag gå till biblioteket på onsdag. Jag ska ju ändå till och köpa sill. Dessutom ska jag inte låta mig intervjuas av SVT.

  Gilla

 11. martiusus 2020-05-18 / 16:31

  Det finns två sätt att betrakta vår värld på, med iskall logik eller med känslomässig inkonsekvens, i Sverige praktiserar vi det sistnämnda.

  Vi låter empatin ta överhanden över logiken, mycket tack vare alla kvinnor inom politiken. Enligt mig har ytterst få kvinnor i politiken att skaffa då de fattar beslut på känslomässiga grunder.

  Om man tänker sej en paus av den kvinnliga rösträtten över två val skulle det gå att
  vrida skutan Sverige på rätt köl igen.

  Gillad av 3 personer

 12. Ralle 2020-05-18 / 13:38

  Den skäran borde sitta på Kalmar kommuns kommunvapen.

  Gilla

 13. Hacke 2020-05-18 / 11:04

  En utmärkt idé!
  Var passar Östlings klassiker bättre än på propagandakolossens slagskepp SVT?
  Public service har släppt de sista av hämningarna sedan det blev tvångsfinansierat och skall med all rätt uppmärksammas och ständigt påminnas om sitt missbruk av uppdraget. För den som fortfarande hyser minsta tvivel om vänster-/feministagendan rekommenderar jag (om än med risk för den mentala hälsan) att knäppa på statsradions P1 valfri tid på dygnet för en överdos av hjärntvätten.

  Som ”remissinstans” skulle jag vilja puffa för en vit/ljus ljus variant inför sommaren. Klockrent i övrigt.

  Gillad av 1 person

  • Benny 2020-05-18 / 21:01

   SR/SVT slirade med sanningen och rena lögner om vad som händer utomlands redan innan licensen avskaffades! Alla lögner om Trump, Putin, kriget i Syrien, kravallerna i Frankrike man ignorerade m.m hade man på agendan utan skrupler! När det blev klart med skattefinansieringen släppte alla hämningar även för svensk politik även om den var vinklad och lögnaktig redan tidigare. Märk väl att även SD gav sitt stöd för tvångsfinansieringen via skattsedeln! När ska politikersvinen i Stockholm fatta att vi inte är intresserade av att betala regim-propaganda via skatten?

   Gilla

 14. nilscobra 2020-05-18 / 11:03

  Ta bort ”Vad fan får jag för pengarna!” och ha bara den röda texten kvar. Helst i ett lite större format. ”Vad fan får jag för pengarna!” förtjänar väl egentligen en egen T-shirt.

  Svart eller vit T-shirt är väl en smaksak, bägge fungerar. Gul text med röd botten (precis som Sovjetunionens flagga) är väl också ett alternativ.

  Gilla

 15. Hoppalong 2020-05-18 / 10:30

  Vit med röd text.

  Gilla

 16. Roland Salomonsson 2020-05-18 / 10:28

  ”vad fan får vi av”
  SVT
  ”för pengarna”

  Kommer att köpa en T-shirt av dig

  Gillad av 1 person

 17. tompas11 2020-05-18 / 10:14

  Mitt förslag är två varianter. Den ena bara med loggan och den andra varianten med både logga och text under. Just loggan tycker jag är mitt i prick med hammaren och skäran. Jag köper gärna några ex av denna T-shirt.

  Gilla

 18. Ölandsbonde 2020-05-18 / 09:22

  Tankarna går till SVT. Du bör kolla så att de inte har mönsterskydd, vilket jag tror de har. Dessutom stryk ”fan” i citatet. Om du överhuvud ska ha det citatet med. Med ”jag” blir det väldigt egoistiskt. ”Missnöjd vit gammal man”, typ.

  Kanske ska du ta en funderare till. Du vill synliggöra det svek som SVT, SR och UR levererar med hjälp av påtvingad skatteindrivning. Men hur?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-18 / 09:36

   Ett citat är ett citat och skall inte förändras. Antingen använder man det eller inte.

   Gillad av 1 person

   • Lennart Karlsson 2020-05-18 / 10:18

    Bra ide´men föreslår citationstecken före och efter. Det är en fråga så det bör vara ett frågetecken efter. Byt ut ”fan” mot ”…” så blir ingen stött! Då kommer jag att beställa flera tröjor.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2020-05-18 / 14:22

    Lennart, ”fan” ger folklighet och kryddan till det hela. Reklam ska vara på gränsen, annars ger den ingen effekt.

    Gilla

 19. Andersson i Pinan 2020-05-18 / 08:48

  På onsdag ska lokal-tv bege sig till stortorget och intervjua allmogen. Så det har utgått ett påbud. Jag ska gå dit. Jag brukar gå till torget på onsdagarna och köpa sill nämligen. Man måste komma tidigt innan sillen tar slut.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/en-ovanlig-vardag-vi-vill-hora-era-berattelser

  Lite onödigt kan man tycka eftersom det är gott om folk på torget just onsdag förmiddag. En llång rad civilister tvärs över hela torget med gott och väl armlängds lucka. Jag kommer att vara där men jag tänker inte säga något för man brukar alltid bli bortklippt eller felciterad och man säger fel saker.

  Förresten så är jag där olovandes för jag har fyllt sjuttio och väl det. Jag tror alla i kön är sjuttiplussare. Ni kan se kön på onsdag.

  http://www.webbkameror.se/webbkameror/karlskronakommun/karlskrona_2_640.php

  På fredag är det också kö. Då kommer matvagnen från Arontorp.

  Gilla

 20. Sven d.ä. 2020-05-18 / 08:26

  Jag skulle vilja ha en T-shirt med bara texten ”Vad fan får jag för pengarna!”. Texten ska vara dominerande på framsidan. Texten slår mot allt, inte bara SVT.

  Hade jag ett politiskt parti hade jag tagit till mig ”Vad fan får jag för pengarna!” så fort jag bara kunnat. Alla vet vad den står för. Den är folklig.

  Gilla

  • nilscobra 2020-05-18 / 11:13

   En T-shirt med bara den texten är ju lätt att trycka upp själv. Finns flera företag på nätet som förmedlar den tjänsten. Själv brukar jag använda mig av Vistaprint när jag får någon idé till en T-shirt.

   Gilla

 21. botwid 2020-05-18 / 08:13

  det sanna svarte på baksidan kanske? FAKE NEWS

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s