NÅGRA SYNPUNKTER

Jag hade hoppats på lite fler kommentarer till mitt blogginlägg om en T-shirt som driver med public service. Jag hade gärna tagit emot fler synpunkter. Antingen tycker många att det är en dålig idé eller så tycker man tvärt om. Ett stort tack till er som kom med synpunkter.

Jag delade inlägget även på Facebook men där blev det kanske ”shadow banned” så inte ens mina ca 1 000 följare såg inlägget. Vem vet?

Chang Frick har skrivit en bra artikel om mordet på Tommie Lindh som är läsvärd och viktig. Den anknyter ju faktiskt till budskapet på mitt förslag till T-shirt.

https://nyheteridag.se/hans-namn-ar-tommie-lindh/

Sedan en fråga som jag ställer mig angående coronaviruset när man ser hur det utvecklar sig i olika länder. Kommer Sverige tvingas kvar i detta tillstånd betydligt längre än våra grannländer, då antalet bekräftade smittade per dygn inte minskar nämnvärt i Sverige, till skillnad emot våra grannländer?

14 reaktioner på ”NÅGRA SYNPUNKTER

 1. Onkel Björn 2020-05-19 / 17:31

  Kustjägarna har (eller åtminstone hade) som devis att ”utan spaning, ingen aning” och så är det nog. Med det alltför få tester som görs i landet kan ju myndigheterna inte ha en aning om hur läget i realiteten är. Sen må man räkna hit och dit för att få fram troliga scenarior, men teori och praktik går inte alltid ihop.
  I övrigt kan jag bara hålla med Stefan 13.14 och Roland S 12.10.

  Även om jag är starkt tvivlande, så hoppas jag att denna pandemi ska få våra politiker att lära sig något för framtiden, när det gäller sjuk och äldrevård samt beredskap för dylika händelser.

  Gilla

 2. Stefan 2020-05-19 / 13:14

  Sverige kommer nog få vara kvar i nuvarande tillstånd tills smittspridningen minskar ordentligt. Jag förstår att våra grannländer inte vill öppna sina gränser mot Sverige.

  Att vi är i denna beklagliga situation beror till stor del på vår obefintliga beredskap utan tillgång till skyddsmateriel, div. vårdförnödenheter och tillräcklig sjukvårdskapacitet.

  De stora dödstalen inom äldrevården och hemtjänsten beror också på att politikerna sett dessa områden mer som platser för integration av nyanlända än som verksamheter för en värdig omsorg om våra gamla. Om delar av personalen inte kan svenska och inte kan förstå instruktioner om skyddsåtgärder för att hindra smittspridning går det som det nu gjort.

  Problemet är att Sverige sedan åtminstone tre decennier styrs av kortsiktiga, lättsinniga, inkompetenta nollor.

  När utvecklingen och problemet gått så här långt är det för sent att backa och göra rätt så det har blivit prestige att hålla fast vid den misslyckade strategin.

  Att Löfven nu vill skjuta på en granskning av hanteringen av pandemin kan man förstå. Det går ju bra för regeringen i opinions- och förtroendemätningarna så han vill nog gärna skjuta på granskningen till efter valet 2022. Resultatet av en seriös granskning lär inte bli nådigt och det tror jag Lövfen begriper, han är inte dum i huvudet på det viset.

  Gillad av 2 personer

 3. nilscobra 2020-05-19 / 11:29

  Sverige kommer nog att vara kvar i ungefär detta tillstånd fram tills dess att det kommer ett vaccin, om det nu gör det eller pandemin avstannar av sig självt av någon märklig anledning.

  Möjligen kan vi tvingas anpassa oss till andra länder av ekonomiska skäl när dom öppnar upp och ekonomin förhoppningsvis börjar ta fart igen.

  Någon tidpunkt för när detta eventuellt inträffar har i vart fall jag svårt för att fastställa.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-05-19 / 12:51

   Kommer vaccin. Ja, det hoppas vi alla. Mot HIV finns inget vaccin (ännu) fast det forskats i 40 år.
   Så lätt är det inte alla gånger.

   Gilla

 4. Åke Nordlöf 2020-05-19 / 10:49

  Jag köper gärna en T-shirt

  Gillad av 1 person

 5. stigrydmark 2020-05-19 / 10:10

  Sverige är på snabb väg till U-land. Danmark har nu drive-in för provtagning av covid-19. I Sverige har man sedan veckor pratat om hundratusentals/vecka men har logistikproblem.
  OT media har varit väldigt tysta om Tommy Lindh som blev mördad när han räddade en kvinna från våldtäkt. Jag vet inga detaljer inte ens Samhällsnytt har en rad om detta.

  Gilla

 6. Sven d.ä. 2020-05-19 / 10:03

  Jag har svårt med att använda hammaren och skäran oavsett i vilket sammanhang.

  – Men om SVT verkligen varit en objektiv nyhetskanal så hade vi idag haft en annan regering, varit mer EU kritisk och förmodligen haft en annan Corona strategi. Så att påverka folks uppfattning om SVT är så viktig.

  – Men ”Vad fan får jag för pengarna!” är en T-shirt som jag själv kan producera, eller köpa av någon.

  Gillad av 1 person

 7. Ivar Andersson 2020-05-19 / 09:06

  Spanska sjuka varade 2- 3 år (1918 – 1920). Så utan vaccin kommer vi nog att drabbas under 2 – 3 år. Det kommer att bli många bakslag när resandet ökar.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-05-19 / 10:12

   Jag är hoppfull om vaccin. Vi har redan idag vaccin mot andra Coronavirus. Min gamla Mor tar ett nytt vaccin varje vinter. Så det blir nog en ny vaccin-cocktail inkluderande Covid-19 som fler än de gamla tar.

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2020-05-19 / 12:10

    Jag tycker att vacciner är bra, MEN . . .
    giriga läkemedelsbolag och hysteriska svenska myndigheter har en gång för mycket tvingat på svenska folket vaccin som har testats för lite, felaktigt etc så att biverkningar inte kunnat spåras. Sedan går det inte i Sverige att få ekonomisk ersättning för felbehandling. Svenska Regeringen har sagt att läkemedelsbolagen kommer att friskrivas från alla skador deras produkt skapar.
    SÅ VÄNTA TYP 1 ÅR EFTER VACCIN SLÄPPS. TAG INGET VACCIN AV DE BOLAG SOM KOM FÖRST MED ETT VACCIN!

    Gillad av 1 person

 8. Stig Bergman 2020-05-19 / 07:54

  Hans namn var Tommie Lindh. T-shirt?

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2020-05-19 / 09:10

   Hur public service mörkar vissa nyheter och lyfter fram andra nyheter som passar deras agenda!

   Gillad av 6 personer

Kommentarer är stängda.