STUDIO ETT IDAG

Studio Ett var idag väldigt intressant med flera kritiska intervjuer angående Sveriges coronastrategi. Först den hala figuren Anders Tegnell, sedan Norges statsminister Erna Solberg och statsvetaren Bo Rothstein.

Jag tror att statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren kommer få det väldigt jobbigt framöver. Inte undra på att t.ex. Anders Ygeman håller sig undan. Han hoppas säkert på att ta över efter Stefan Löfven.

Lyssna på det olika inslagen.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7478669

Erna Solberg:

”Norge skulle aldrig låta Folkhälsomyndigheten styra landet”

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7477583

Intervjun med Bo Rothstein är också väldigt bra då han inte ger Studio Ett:s programledare möjligheten att tillrätta lägga den politiskt korrekta linjen utan hela tiden motsäger dem. Bo Rothstein menar att Sverige coronastrategi är katastrofal. Han sågar regeringen och myndigheterna jäms med fotknölarna. Han kallar det ett sammanbrott för den svenska modellen.

De tragiska är att hela intervjun är inte med i klippet. Dom sista 90 sekunderna när Bo Rothstein bland annat kritiserar medierna har redaktören för Studio Ett klippt bort. Hela intervjun är ca 8 minuter. Jag blir så förbannad när jag upptäckte det.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7477618

Sedan kom även en debatt mellan Ivar Arpi från SvD och Erik Helmerson från DN som diskuterade hur media agerat. Eller hur media skyddat den rödgröna regeringen från kritik enligt Ivar Arpi. Denna del av Studio Ett finns dock inte som ett separat ljudklipp. Men i nedanstående ljudklipp så börjar debatten efter ca 1 timma. I det här klippet kan också hela intervjun med Bo Rothstein höras från ca 21:30.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1517942

Annons

24 reaktioner på ”STUDIO ETT IDAG

 1. Corona 2020-05-21 / 22:20

  FHM måste ta av sig sina influensaglasögon och tänka om säger Björn Olsen i TV4-nyheterna ikväll.

  Gilla

 2. Björne 2020-05-21 / 21:31

  Så klart att AT är hal som en ål, han har ju haft fel hela tiden.
  Märkligt att han och den lågutbildade regeringen är kvar på banan.

  Gilla

  • Thomas Falk 2020-05-22 / 03:26

   Inte alls märkligt. Vi lever i Sverige. Ett litet tag till.

   Gilla

 3. Vax 2020-05-21 / 20:57

  En fröjd att höra Bo Rohtstein näpsa pkljournalisten. De är inte vana att få mothugg
  När de drar sina värdegrundslitianor

  En annan man som är karl för sin hatt är Orban i Ungern

  Nu har EU domstolen förbjudit Ungern att förvara flyktingar i läger vid Serbiska gränsen.
  Då svarar Ungern med att kräva att asylanterna måste begär politisk asyl på Ungerns ambassader i de trygga grannländerna.
  Smart.

  Gillad av 1 person

 4. Anton Stigermark 2020-05-21 / 18:44

  Kollade igenom den här bloggen. Den är riktigt dålig om jag får lova att säga vad jag tycker!

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-21 / 19:59

   Bra då vet jag vad du tycker. Tack för besöket och ha det bra!

   Gillad av 2 personer

  • tompas11 2020-05-21 / 23:59

   Vore ju väldigt bra om du Anton nämnde vad som är riktigt dåligt, fast det kan du förstås inte, eller hur Anton? Mest troligt är att just du Anton inget begriper och inget förstår för du tycks vara marinerad av MSM. Hur känns det Anton att var så desorienterad i livet? Svårt att sova kanske..?

   Gilla

  • Thomas Falk 2020-05-22 / 03:29

   Ja, det får Du. Hej då.

   Gilla

  • Bajen666 2020-05-22 / 09:55

   Nej denna blogg är icke dålig, Thoralf är en fantastisk journalist fotograf politiker samt en hejare på statistik han gräver fram det som MSM och 8-klöverpolitiker mörkar eller förvränger..

   Ska jag vara helt ärlig så ligger nog felet hos dig…och att du troligen är gravt vänsterbliven alternativt en av Ulf Kristerssons springpojk.

   Mvh.

   Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2020-05-21 / 11:11

  Funderar på två saker Thoralf.

  ”…hala figuren Anders Tegnell” Visst är han hal, han kan ämnet och vet vad man kan svara. Men många verkar ha förtroende för Tegnell. Jag tycker att svenska politiker ska studera fenomenet Tegnell, det finns något som uppskattas av folk. Vad det är vet jag inte.

  ”…statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren kommer få det väldigt jobbigt framöver.” Jag tror inte det. Nu är det borgfred, ‘alla har ansvaret’ och kritik skjuts på framtiden när kommissionen ska studera det hela. När kommissionen har startat så vill ingen politiker säga ngt för att inte påverka pågående utredning. Kommissionens rapport kommer förmodligen vara klart efter valet 2022. Så det är först vid valet 2026 dvs 6 år efter virusets framfart som det kan påverka politikerna. Då är allt glömt. Vaccin finns. Ämbetsmännen har ju inget ansvar oavsett. Så det stora locket är på.

  Gillad av 2 personer

 6. Hobbyepidemiolog 2020-05-21 / 10:53

  Bra program, media börjar sakta röra sig från drömvärlden till verkligheten. En frågeställning som jag dock saknade var vad det är för något fel på det politiska systemet i Sverige när ingen ledande politiker vågar ifrågasätta den ”svenska linjen” med dödstal som ligger skyhögt över våra nordiska grannländers dödstal.

  Gillad av 1 person

  • Rune 2020-05-21 / 17:46

   Felet är ju att i Sverige råder Partiledningarnas diktatur inom alla partier. Även i SD om någon trodde att de är ett undantag. Partiledningarna bestämmer allt och ingen vågar ha någon nämnvärd egen åsikt.

   Gillad av 1 person

 7. Bajen666 2020-05-21 / 10:48

  När man lyssnar på Bo Rothsteins intervju så märker man verkligen hur regimtrogna Svenska ”journalister” är….vilket misslyckande och lite hårresande faktiskt.

  Gillad av 4 personer

  • Lollo 2020-05-21 / 20:57

   och så märkte jag att SR har klippt bort Rothsteins svar på reportens påståendet att det svenska folket är nöjda med hur regeringen och FHM har skött coronakrisen. ”Det är ju inga demostranter på gatorna” säger SR-reporten och sen klipper man bort Rothsteins svar som börjar med att konstatera att det inte är så lätt för de som drabbas värst, dvs. 80 och 90-åringar att gå ut på gatan och demonstrera. SEn har ju regering och FHM sina propagandaorgan SR och SVT som ljuger och mörkar (fast det sa han inte direkt).

   Gilla

 8. Lollo 2020-05-21 / 10:44

  Trots coronakrisen fortsätter livet som vanligt i Sverige:

  – Man skadeskjuten i Örebro

  – Ung man ihjälskjuten i Helsingborg

  Gillad av 1 person

 9. Hacke 2020-05-21 / 07:52

  Hela Studio ett var en enda lång njutning. Kändes som något av en vändpunkt där verkligheten och kalla fakta nu inte kan gömmas och förvanskas ens av regimmedia och då inte minst statsradion. Men oj vad man fäktades i studion och ack hur illa det gick.
  Sällan har det väl stått klarare än under denna kris hur makt och media går hand i hand.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-05-21 / 08:10

   Tyvärr tror jag inte på en vändning i media. Inslagen blir sannolikt snarare ett alibi för Sveriges radios objektivitet.

   Gillad av 2 personer

   • Hacke 2020-05-21 / 11:52

    Nej, gammelmedia lär nog aldrig vända, de måste bort precis som gammelpartierna.
    Jag tänker mera på debatten som de nu under galgen tvingas ta om de inte ska bli helt irrelevanta kring det som sker på riktigt. Media hamnar mer och mer i försvarsställning precis som gammelpartierna. De må kunna förneka och bespotta konkurrenterna i alternativmedia (ännu så länge) men den taktiken håller knappast i kampen mot hela omvärlden som nu under debaclet med coronakrisen. Den humanistiska storhetsvansinnesmakten vacklar lindrigt talat.
    Ta intervjun med Erna Sohlberg exempelvis. Hon var mer än diplomatisk i sina uttalanden om broderlandet. Nästan som hon ville skona oss och inte också dra plösen över oss där vi redan befinner oss nedtryckta i skorna. Eller Ekdahl&Ekdahl kvällen innan där det blev så uppenbart att det bara fanns en enda person som hade ryggraden i behåll, Jörgen Huidtfeldt.
    Wolodarski får de ju släpa till debatter numera och den tidigare så sturske Helin påminner mer om hönan Agda. Stukad, plockad och klar även om han gör vad han kan för att hålla fasaden.
    Det här börjar bli njutbart på riktigt. Men det till ett obetalbart pris i form av ett förstört land och ett i grunden bedraget folk. Det är bara genom en omfattande Finspång folket kan få något som liknar upprättelse.

    Gilla

 10. Färjestadsbo 2020-05-21 / 06:17

  Den långa versionen finns att tillgå på sverigesradios App. Efter lite letande förstås

  Gillad av 1 person

 11. Färjestadsbo 2020-05-21 / 05:27

  Ljudklippet är kanske sensurerat.. Verkar som SR tagit bort innehållet..

  Eller?

  Gilla

 12. Undrande 2020-05-21 / 00:33

  Igår fick jag en folder i brevlådan från Borås stad där jag bor, som heter ”om krisen kommer”.

  Några andra städer som skickat ut detta nu…? Något på G som vi inte vet? Ja, förutom Corona då.

  Gilla

  • Nils Dacke 2020-05-21 / 09:43

   Möjligtvis medeltiden då, Sverige har under senaste åren tagit en topplacering i följande, 1. massinvandring per capita, 2. skjutningar o sprängningar per capita, 3. antal dödsfall per capita i corona. Jag undrar vad den moraliska, humanistiska och feministiska stormaktens regering, politiker och politruker har för mål för nästa topplacering i världen, kan det vara att som första industrialiserade och tekniskt utvecklat land frivilligt återgå till medeltiden?

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.