NORDISK LOGIK OCH CORONASTATISTIK

Idag pekar Norges statsminister Erna Solberg finger mot Sverige. Norge släpper inte in några svenskar på grund av den stora smittrisken i Sverige. Norrmän uppmanas att inte resa till Sverige förutom till Gotland, hur det nu skall gå till.

Igår var det Finland som meddelade ett liknande besked. Inrikesminister Mikael Damberg var igår besviken och irriterad på Finland. Hur Damberg reagerat på Norges beslut är lite svårt att tolka idag. Men en sak står fullständigt klart och det är att svenska ministrar uppenbarligen inte förstått skillnaden mellan våra nordiska grannländer när det gäller covid-19 smittan.

Dessvärre tycks Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell inte heller förstå allvaret. Om man nu skall tro en artikel i DN så hoppas Anders Tegnell att EU ska ”rädda” Sverige från förnedringen.

”Vi hoppas att det ska komma ett EU-beslut som gör att man landar i något som alla länder kan leva med, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till DN.”

Jag tycker att Anders Tegnell skall respektera våra grannländers mycket logiska beslut och dra konsekvenserna av det och lämna in sin egen avskedsansökan. Det vore det mest logiska i den situation som just nu råder.

Till alla er som försvarar Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell undrar jag om ni är fullständigt faktaresistenta? Är det inte dags att sluta med argumentet att vi inte har facit ännu! Ge upp och inse verkligheten.

Jag tänkte lyfta fram lite coronastatistik då det var några veckor sedan jag visade det på bloggen. Här följer en rad diagram med mina kommentarer.

Vi börjar med hur situationen ser ut med antalet bekräftade smittade totalt i Norden. Sverige närmar sig nu 50 000 bekräftat smittade

Totalt antal smittade Norden

Jag tror alla kan tolka diagrammet och förstår att alla våra nordiska länder har lyckats stoppa spridningen av covid-19 väldigt kraftigt och att man bara har en bråkdel av antalet smittade som finns i Sverige. I Sverige ser vi de senaste veckorna en motsatt utveckling.

Om man istället tittar på antalet nya bekräftade smittade per dygn så får man en ännu bättre översikt av hur utvecklingen ser ut.

Antalet nya bekräftade smittade per dygn Norden

Jag tror att även alla läsare av bloggen förstår att utvecklingen ser helt annorlunda ut i Sverige än i våra nordiska grannländer. Igår rapporterades det högsta antalet smittade under ett dygn i Sverige och idag rapporterade det näst högsta antalet. Tillsammans drygt 3 000 nya bekräftade smittade på två dygn.

Ny skyller Folkhälsomyndigheten dessa enormt höga siffror på att man framförallt börjat testa sjukvårdspersonal och att de flesta har milda symtom. Men det innebär ändå att de kan vara smittbärare som sprider smittan vidare. Hade Sverige börjat testa tidigare och smittspårat hade många av dessa sannolikt inte smittats.

Än mer talade är följande diagram över hur många bekräftat smittade som upptäckts vid testning i de nordiska länderna under de senaste 7 dygnen.

Antal smittade 7 dygn

Är det fortfarande någon som inte förstår varför våra nordiska grannländer stänger gränsen till Sverige? Inrikesminister Mikael Damberg förstår givetvis inte och statsepidemiolog Anders Tegnell hoppas att EU skall köra över våra nordiska grannländer. Anders Tegnell tycks inte förstå sitt eget ansvar. Istället blir han utsedd till sommarpratare av Sveriges Radio. Det kan bara hända i Sverige och Nordkorea.

Det gäller för övrigt även den svenska regeringen och statsminister Stefan Löfven och den inkompetenta socialministern Lena Hallengren.

Dödstalen känner dock många till men de tål att uppdateras.

Antal döda Norden

Det är skrämmande siffror som i ett normalt land någon hade fått bära ansvaret för. Det är utan minsta tvekan just den rödgröna regeringen som bär ansvaret men även den kravlösa oppositionen, som bär ett ett större och större ansvar för varje dag och vecka som går. Även Sverigedemokraterna som sitter mer eller mindre tysta och tittar på.

Kräv en misstroendeförklaring mot socialminister Lena Hallengren! Hon är den ansvariga ministern och har ett flertal gånger påstått att Sveriges beredskap var god. Vilken usel lögn!

Döda per capita Norden

Om man räknar bort San Marino och Andorra så har nu Sverige de 5:e högsta dödstalet i världen enligt Worldometers statistik. Om några veckor har vi sannolikt också passerat Italien som ligger på 4:e plats och snart är Sverige uppe på prispallen.

Ändå finns det personer som försvarar Sveriges strategi och Anders Tegnell. Obegripligt!

Blir coronakrisen det ultimata beviset på hur indoktrinerade det svenska folket är. Fullt jämförbart med befolkningen i Nordkorea!

52 reaktioner på ”NORDISK LOGIK OCH CORONASTATISTIK

 1. Benny 2020-06-14 / 12:21

  Den som inte begriper att Sverige styrs av dumskallar är nog väldigt naiv! Dumberg skulle i vilket annat land som helst fått sparken tillsammans med oduglingen Tegnell! Riksdvärgen Morgan Johansson, också korkad, menar på fullt allvar att invandringen gjort att kriminaliteten minskat! Håjaja…

  Gillad av 1 person

 2. Robban 2020-06-14 / 03:17

  Häromdagen när smittspridningen tog fart nästan exponentiellt, så stod Tegnell och sa att det berodde på ett laboratorium som glömt redovisa resultaten! Ungefär som att det skulle påverka…
  Det jag inte fattar är att han i princip dagligen står och vräker ur sig lögner, fantasier, rena gissningar och att så många tycks tro på det?
  Bara det här med ”flockimmunitet”! Strategin vi följer, som ingen vet exakt vad det är och betyder och som tydligen ska leda till flockimmunitet, fast det inte är avsikten och strategin baseras på vetenskap?
  Möjligen så skulle det vetenskapliga stämma på ett influensavirus! Trist bara att det här är ett virus baserat på Sars cov2 och inte är ett influensavirus!
  Anders Tegnell har från början till nu gissat och har uppenbart ingen aning om vad han håller på med!
  Han, hans chef, Hallengren och statsministern borde alla åtalas för någon form av planerat massmord på den egna befolkningen!

  Gillad av 1 person

 3. Corona 2020-06-13 / 20:01

  20 nya dödsfall trots eftersläpning och smockfullt på bussar och tågstation idag i Göteborg och på färjeläger. Hur tänker regeringen?

  Bara att vänta att en andra våg kommer inom kort. Den första är ju inte ens avslutad.

  Gillad av 1 person

 4. stefan a. 2020-06-13 / 19:37

  SVT är mera bekymrade över semesterplaner och priser på sommarstugor än antalet avlidna Svenskar i corona….

  Gillad av 1 person

 5. Tony 2020-06-13 / 17:01

  Sen kan man undra över vem eller vilka det var som förbjöd personalen
  på äldreboenden att använda munskydd? var det nationellt förbud eller
  någon streber inom äldrevården som ville stiga i graderna??
  Dom till och med hotades med avsked om dom använde munskydd?
  Varför har personer munskydd på sig ute i det fria, troligtvis för att
  förhindra att man hostar eller nyser på någon.

  Det är ju möjligt att dom munskydd som användes inte är av bästa
  kvalitet, men närr myndigheter är så korkade att man eldar upp
  riktiga munskydd som kunnat skydda hela befolkningen, så är
  det väl bättre att använda dessa än inga alls?

  Gillad av 1 person

 6. Laglydig 2020-06-13 / 15:27

  Det intressanta är att jämföra förhållandet mellan faktiskt smittade och nysmittade (just nu).

  Totalt antal smittade kan vi beräkna utifrån dödsfallsfrekvensen. Jag räknar med 0,56 % för Norge, Danmark, Finland och Island, där man i det senaste landet kan beräkna den ganska exakt med tanke på att man verkligen masstestat befolkningen. För Sveriges del måste vi ta hänsyn till massdöden inom äldreomsorgen som höjer dödsfallsfrekvensen. Låt oss säga att den är någonstans mellan 0,7 och 1,0 % (Bergamo i Italien har en dödsfallsfrekvens på över 1 %).

  Då får vi faktiskt antal smittade:
  Norge ca 43 000
  Danmark ca 106 000
  Finland ca 58 000
  Island 1807
  Sverige 500 000-700 000

  Vi kan då se att Island har varit bäst på att upptecka smittan följt av Norge, Finland och Danmark. Sämst i klassen trots den mångt mycket mer spridda smittan i landet är givetvis Sverige.
  Detta beror helt på att FHM slutade med allmän testningen i Sverige den 11 mars. Detta var helt avgörande för att massdöden skulle kunna få fotfäste och tränga in på äldreboenden och nå ut till hemtjänst beroende människor.

  Jag är osäker på om de som testas nu är personer som HAR sjukdomen eller om den även inkluderar de som HAFT sjukdomen. Det man borde vara intresserade av är att mäta antal nysmittade.
  Om det är så att man mäter NYSMITTADE så är det väldigt alarmerande uppgifter även om man sannolikt inte hittar mer än 50 % av de nysmittade.

  Det är i så fall ett gigantiskt misstag att lätta på restriktionerna just nu! Man borde istället göra en lockdown för att verkligen få stopp på smittspridningen annars riskerar vi att få en andra våg i Sverige långt innan den kommer till våra grannländer!

  Avskeda Anders Tegnell. Johan Giesecke och avsätt Lena Hallengren nu! Låt åtminstone temporärt Björn Olsen ta över FHM så kanske det kan bli lite ordning på det här.

  Gillad av 1 person

  • Hobbyepidemiolog 2020-06-13 / 16:12

   Tankeväckande siffror. Dock finns uppgifter om att andelen döda på äldreboenden inte är högre än i våra grannländer. Man får då justera dina siffror för antal smittade i Sverige. Hur som helst kan man med dina siffror som bas göra en prognos för hur lång tid det dröjer innan flockimmunitet uppnås om smittspridningen är konstant. Resultatet är inte uppmuntrande.

   Gilla

   • Laglydig 2020-06-13 / 18:32

    Anledningen till att jag utgår för en högre dödsfallsfrekvens i Sverige är egentligen flera (det finns ju även en överdödlighet i den Somaliska befolkningen i Sverige vilket märks bl a i Borlänge) men det är inte bara på äldreboenden som smittan spridits utan i flera kommuner främst inom hemtjänsten.
    I min kommun har ett tiotal dött inom den totala äldreomsorgen varav noll på äldreboenden och alltså samtliga inom hemtjänsten (där det i princip inte förekom någon skyddsutrustning alls). Därutöver har ett flertal dödsfall inträffat inom det civila samhället.

    Så vi kan i dagsläget inte veta att Sverige har en högre dödlighet än övriga Norden, men det finns starka skäl att anta att det är så. Det är därför som jag anger intervallet 0,7-1,0 %.

    Att sträva efter flockimmunitet är extremt kostsamt i människoliv och det är sannolikt ekonomiskt mycket mer lönsamt att testa, isolera, smittspåra och därigenom skära av potentiella smittvägar på det sätt som skett i våra grannländer där Island är ett lysande exempel.
    På Island har mindre än 4 % av fallen upptäckts sedan mitten av april och det sista nyupptäckta fallet är från den 5 juni, det sista dödsfallet är från den 19 april.

    Gillad av 1 person

 7. Kalle 2020-06-13 / 14:46

  Är detta ”nyckeln” till säkrare äldreboenden som sverige varken kan eller vill använda!!!

  ””Därför har äldreboenden i norska Tromsö inga smittade
  Fyra gånger fler sjuksköterskor. Egen smittskyddsläkare i kommunen. Provtagning av varje misstänkt coronasmittad åldring.

  Resultat: Inte en enda covid-19-smittad på äldreboendena i Tromsö.

  – I Norge är det en självklarhet att äldreboendena har gott om sjuksköterskor som leder arbetet, säger chefen för Tromsös äldreboenden, svenska sjuksköterskan Leena Vuorinen.//

  Det är stor skillnad mellan smittskyddet i Sverige, med totalt 60 smittskyddsläkare, och Norge, med en smittskyddsläkare i var och en av de 350 kommunerna.//

  Ett avgörande skäl är de många sjuksköterskorna på norska äldreboenden, enligt Leena Vuorinen.
  – Många har dött på äldreboenden och i hemtjänsten i Sverige för att fast och kompetent personal saknas. I Norge leds äldreboendena av sjuksköterskor, vi har sjuksköterskor på varje skift. Här är var femte anställd sjuksköterska, i Sverige kan det vara så få som en av 20. Det gör stor skillnad, sjuksköterskor har en högre medicinsk kompetens, säger hon. ””

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RRkRka/darfor-har-aldreboenden-i-norska-tromso-inga-smittade

  Har sverige kastat ”nyckeln” i sjön???

  Gillad av 1 person

 8. Kalle 2020-06-13 / 12:21

  Återigen verkar tegnell och regeringen ha fel. Skall massakern på de äldre fortsätta???

  ””23 forskare: Inför krav på munskydd i Sverige
  Ett tjugotal läkare och forskare kräver i dag att Sverige inför krav på munskydd.

  Det finns ingen ursäkt för att ”avstå från att rädda svenska liv med denna numera tydligt evidensbaserade och mycket billiga metod,” //

  ””Samtidigt har forskare från Texas och Kalifornien i USA jämfört spridningen av covid-19 i Italien och New York före och efter obligatoriskt munskydd.

  Båda platserna – hårt drabbade av viruset – kunde se en drastisk minskning av spridningen direkt efter det att åtgärden sattes in.””

  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/23-forskare-infor-krav-pa-munskydd-i-sverige/

  Fler och fler forskare visar att munskydd fungerar utom i sverige enligt tegnell. Vad är det för fel på sverige???

  Gillad av 1 person

 9. Corona 2020-06-13 / 12:02

  Nya utbrott av Corona på matmarknader i Kina. Kan ingen jävel stoppa skiten?

  Gilla

  • Thor 2020-06-13 / 12:34

   Vad har du för källa på det?

   Gilla

   • Corona 2020-06-13 / 18:44

    De har sagt det både på Ekot och Rapport.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-06-13 / 20:10

    Sagt vadå? Antalet avlidna ja! Men inte antalet nya bekräftade smittade varje dygn. Till och med i mitten av veckan när FHM till och med sa att man fått den högsta antalet smittade under ett dygn.

    Gilla

   • Corona 2020-06-13 / 20:37

    @Thoralf

    Jag menade nya utbrottet på matmarknaden i Kina.

    Gilla

  • Uffe 2020-06-13 / 12:45

   Det här viruset kommer aldrig försvinna och nya lär uppkomma om detta inte får ett slut.

   Gilla

  • Thor 2020-06-13 / 12:47

   Läste om det i Expressen nu. Och blev fundersam häromdagen när siffrorna poppade upp på worldodometers.

   Gilla

   • Bajen666 2020-06-13 / 16:14

    Även om Expressen är en skvallertidning och full av fake-news så tillhör det god sed att länka varifrån man läst något (sant eller inte) som man vill förmedla, i detta fall en artikel i Expressen.

    Kan du inte så ska jag förklara….:-)

    Högerklicka på den artikel du vill förmedla och vänsterklicka på ”kopiera länkadress” sen skriver du vad du vill skriva t ex här på Thoralfs blogg, under din text så högerklickar du igen och vänsterklickar på ”klistra in”…..:-)

    Mvh.

    Gilla

 10. Svante 1 2020-06-13 / 11:50

  Anders Tegnell- en bluffare i kubik ! Nästan värre än Bagdad Bob !!!!!

  Gilla

 11. Nils Dacke 2020-06-13 / 11:48

  Idag uttalar sig språkröret för detta lilla extrema MP Per Bolund om grannländernas tveksamma coronabeslut. En viss ödmjukhet borde väl vara klädsamt även inom detta extrema fascistparti inför massdöden i Sverige och våra nordiska grannländers lyckade hantering för att stoppa smittan.

  Gillad av 1 person

 12. magnus j 2020-06-13 / 11:40

  Thoralf, tror du Stig ”Skandiamannen” Engström sköt Palme?

  Gilla

 13. SB 2020-06-13 / 09:50

  För lite och försent, det är den korta slutsatsen av Sveriges hantering av pandemin.

  Jag hävdar fortfarande att några kraftfulla beslut, runt den 10 mars, som besöksförbud på äldreboenden och rätt och riktig vård till alla. Hade varit effektiva. Nu som bekant var man snabba att sätta in palliativ vård på coronasmittade äldre. Vilket gjorde så att de dog i massor. Och besöksförbudet kom runt 1 april. Tidigt besöksförbud och rätt och riktig vård till alla hade räddat tusentals liv.

  Hade man även masstestat i början av mars med aktiv smittspårning så hade många smittkedjor brutits och ytterligare många fler liv sparats. Först nu, när pandemin så sakta avtar börjar avta har man fått fart på testningen vilket är så dags, tre månader för sent.

  Dags för oppositionen att ta tag detta och söka kontakt med vänsterpartiet och ställa misstroendevotum mot Lena Hallengren, vars agerande som bäst varit uruselt. Avsätt henne, hennes agerande har vållat tusentals dödsfall mer än som behövts.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2020-06-14 / 16:21

   Besöksförbud? Men hur är det med alla snabbutbildade ”hjälpande händer i vården”?

   Gilla

 14. Tony 2020-06-13 / 09:03

  Skillnaderna i dödstal mellan dom Nordiska länderna kan också mätas genom
  i vilken grad dom styrande bryr sig om sitt eget folk, man kommer då fram till
  att Sverige bryr sig lite om sitt eget folk, vilket syns på många områden.

  Har till exempel inte hört något annat Nordiskt land tycka att dom har för många
  gamla som kostar, som är orsak till Sveriges skenande ekonomi !

  Gillad av 2 personer

 15. E 2020-06-13 / 06:09

  Eftersom ej underliggande sjukdom finnes och i övrigt frisk inte kan bli testad i Region Kalmar när man får symptom undrar jag hur stort mörkertalet är? Vårdguiden sa direkt karantän i 7 dagar för mig, min hälsocentral 2 veckor. Väldigt lätta förkylningssymptom men smak/luktbortfall, det är karantänskäl, men inte testskäl (tumme ner) Det är sannolikt Covid19 jag har/Haft. Och hur många har jag smittat innan jag själv fattade att jag inte kände dofter eller att kaffet inte smakade något, och vem har smittat mig? Tog 12 timmar för mig att inse, hjärnan VET ju hur mat och kaffe smakar, så det var inte självklart direkt. Denna pandemi är så dåligt skött, regeringen är värd all kritik. Och om jag är ett mörkertal, hur många fler springer omkring smittade i Kalmar län och idag lättar reserestriktionerna. Mörkrädd!

  Gillad av 1 person

 16. peo 2020-06-13 / 06:07

  En iakttagelse man kan göra är att Danmarks dödstal är ca dubbelt mot Norge eller Finland. Vad har Danmark gjort sämre än de länderna? Belgien och Storbritannien har mycket högre tal än Sverige. Vad har Sverige gjort bättre än de länderna?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-06-13 / 06:22

   Skall jag räkna upp alla länder som har lägre dödstal än Sverige? Kan du då förklara vad de gjort bättre än Sverige!
   Peo du tillhör en de värst indoktrinerade.

   Gillad av 1 person

   • peo 2020-06-13 / 06:37

    Du hade alltså inget svar, bara sverigehat!

    Gilla

   • Thoralf A 2020-06-13 / 07:49

    Du har uppenbarligen inte förstått någonting!

    Du menar att det är Sverigehat att kritisera det höga dödstalet. Det kan bara vara en indoktrinerad vänstermänniska som har den slutledningsförmågan.

    Gillad av 4 personer

   • Thor 2020-06-13 / 12:29

    Jag har tyvärr stött på samma perverterade logik som hos Peo förut, ogillar man Stefan Löfven så ogillar man Sverige.

    Förvisso ett generellt debattknep hos vänstertyper, (om man nu ska upphöja taffligheten till debattknep) att dra till med något riktigt urbota korkat så att motståndaren blir alldeles vimmelkantig, tappar fattningen eller helst tröttnar.

    Eller är det för utstuderat? Vänstertypen kanske tror sig ha kommit med något sakligt?

    Gillad av 1 person

 17. Kalle 2020-06-13 / 00:43

  ””Lokal SD-politiker tvingas lämna alla politiska uppdrag efter BLM-kritik på Facebook
  Stefan Andersen, lokal SD-politiker i Botkyrka, lämnade den 9 juni samtliga förtroendeuppdrag, både inom partiet och i kommunen. Detta på grund av ett inlägg där han jämför en svart mobb, klättrandes på en polisbil, med apor. Både kommunledningen och hans eget parti bad honom att avgå. Till Nya Tider säger han att han känner stöd från enskilda medlemmar, samtidigt som han också säger att han delvis känner sig sviken av den lokala partiledningen.””

  https://www.nyatider.nu/lokal-sd-politiker-tvingas-lamna-alla-politiska-uppdrag-efter-blm-kritik-pa-facebook/

  Så går det när man sticker upp emot BLM. Nigel Farage fick sparken från radioatationen i London. Här i sverige sticker en SD:are upp emot BLM och tvingas lämna sina politiska uppdrag.

  Jag frågar igen vart tog Yttrandefriheten vägen här i världen???

  PS Thoralf. Din statistik är bra. Ändra den inte. Var konsekvent så att satistiken inte förvillar folk vilket en del önskar. DS

  Gillad av 1 person

 18. Molle3 2020-06-13 / 00:00

  När de säger att ökat antal smittade beror på fler tester så är det att ljuga anser jag. Dessa smittade fanns där innan också men nu VET vi det säkert.
  De blir för fasen inte smittade för att de testas. Men de har ju medvetet låtit bli att testa folk.

  Säkert ett medvetet drag för att minska ”köttberget” som sossarna kallar pensionärerna (Pär Nuder). Magdalena Andersson har uttalat att försämringen i välfärden beror på gamlingarna.

  Jimmy Åkesson har uttalat att han vill väcka misstroende mot Lena Hallengren men måste få med sig de andra.

  En Norsk virusforskare säger att coronaviruset inte uppstått på naturlig väg……

  https://www.friatider.se/norsk-expert-detta-virus-har-inget-naturligt-ursprung

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-06-14 / 16:14

   ”De blir för fasen inte smittade för att de testas.”

   Är du säker på det?

   Gilla

 19. stigrydmark 2020-06-12 / 23:41

  I kväll har vi nu fått veta hur bra det är att bära ansiksmask, som Tengnell kategoriskt förnekat.Förmodligen en orsak till onödig död, liksom Läkemedelsverkets trixande och förbud mot vissa mediciner och behandling. Lägger man tillsammans all den ICKE vård som de äldre utsatts för, finns det ju anledning att ställa frågan om uppsåt.

  Gillad av 2 personer

 20. Putte 2020-06-12 / 23:25

  Patetiskt! När Steffe och Tegelsten lättar på restriktionerna, så vallfärdar folk till SJ och Stena Line m.fl. Som om resor är det viktigaste i livet, likt barn i en godisaffär. Ingen respekt alls för t.ex. Gotland, Öland eller Smögen och att det dör folk dagligen i hög grad i vårt land.

  Det går faktiskt att resa med egen bil eller motorcykel. De flesta har tillgång till bil eller kan låna. Det hade dessutom räckt med resor 2 timmar från hemmet. Vi dör inte om vi inte får resa till andra sidan Sverige en enda sommar.

  Det pratas redan om en andra våg som är på gång.

  Gilla

 21. Hacke 2020-06-12 / 22:32

  Klockrent inlägg i såväl grafik som kommentarer.
  Sverige och svenskarna har blivit som det ansvarslösa och bortklemade barnet som i alla lägen skyller sina tillkortakommande på andra.
  Se bara hur fullvuxna människor som på ett eller annat sätt drabbas av omvärldens berättigade restriktioner vänder sin frustration mot den istället för mot vår dysfunktionella regering och myndigheter som är ansvariga för eländet och det renodlade massmordet på det egna folket.
  Varför skulle våra grannar riskera allt man med stora uppoffringar och ansvarskänsla byggt upp genom umgänge med den trotsige och självmordsbenägne värstingen och tillika besserwissern Sverige som bara tycks vilja dra med andra i fördärvet.
  Det var som någon förtvivlad höjdare inom turistnäringen uttryckte det:
  – Den här Sverigebilden kommer vi att få dras med länge om den alls går att reparera.

  Gillad av 1 person

 22. Ölandsbonde 2020-06-12 / 22:17

  ”Norge släpper inte in några svenskar”
  Det är det geografiska området som gäller. Inte nationaliteten.

  För övrigt börjar det kännas som att Sverige är den nya spetälskekolonin, som ingen frisk människa vill ha att göra med. Vi såg inte det (heller) komma.

  Fler döda än Kina och ingen reagerar. Fortfarande pratar folk om att andra länder får plikta med många dödsfall senare.

  Gillad av 2 personer

  • Lollo 2020-06-12 / 23:38

   Ja, Norge har i sitt beslut undantagit Gottland vilket tydligt visar att de utesluter ett geografiskt område med hög smittorisk och inte en nation. Att Norge undantar Gottland är nog för att EU inte ska komma fram till att Sverige diskrimineras. Tegnell kan nog se i stjärnorna i sin förhoppning att EU ska agera mot Norge och tvinga landet att öppna sin gräns mot Sverige. Detta kommer inte att ske. Tegnell har haft fel i nästan allting han har sagt och han kommer att ha fel i detta också.

   Gilla

 23. Thor 2020-06-12 / 22:16

  Efter att inte besökt en enda affärsinrättning sedan i mars var jag inne på systembolaget idag, knökfullt med folk, gott om seniorer. Jag var ensam om att ha munskydd och handskar. Personalen kunde gott och väl haft en flaska med starksprit och duschat av den äckliga kortterminalen efter varje kund men icke! Det var skönt att ha engångshandskarna.

  Bra jobbat med diagrammen och inlägget Thoralf!

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-06-14 / 15:56

   Du har det bra, du, som har sluppit handla mat sedan i mars. Jag har däremot var tvungen att ge mig ut en gång i veckan, drygt, och på tider då butiken varit glest befolkad, ofta sent. Tackolov för min dramatenkärra! Det är tungt att bära hem mat …

   Utan släkt och vänner på orten har man som relativt nyinflyttad ingen hjälp att vänta. Och jag är också frisk och kapabel att utföra ärenden själv. Betala extra för all hemkörning? Nej tack, inget för en äkta småländska. Postärenden? Och när bilen fallerar – ska den bara stå kvar därute och rosta eller bli avskalad?

   Du är en lyckans ost, Thor!

   Gilla

 24. nilscobra 2020-06-12 / 22:05

  Dom som försvarar Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnells strategi ägnar sig bara åt önsketänkande när man säger att vi inte har facit ännu. Verkar som om dom hoppas på en andra våg som skall få dödstalen att skena i andra länder men inte här eftersom vi då uppnått flockimmunitet.

  Det här med flockimmunitet lyser dock fortfarande med sin frånvaro och det är ytterst tveksamt om vi någonsin kommer att uppnå någon.

  Gillad av 1 person

 25. Corona 2020-06-12 / 21:44

  Det kommer gå riktigt åt helvete nu när svensken släpps ut på grönbete och bokar tåg, buss och båt som aldrig förr. Vem som helst kan begripa detta. Sverige är så jävla förlorat land. Det ska bli 28 grader i väst nästa vecka. Grattis till Bohuslän, kusten och öarna.

  Gilla

 26. Christer L 2020-06-12 / 21:40

  Varför har du ingen statistik om fördelningen av döda per åldersgrupp, sjukdomar i övrigt, etnicitet samt vårdbeslut?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-06-12 / 22:22

   Varför kollar du inte på Folkhälsomyndigheten så kanske du hittar det du söker.

   Menar du att det inte har någon betydelse om äldre dör eller de mot någon annan sjukdom?

   Gilla

   • Christer L 2020-06-13 / 15:10

    ”Varför kollar du inte på Folkhälsomyndigheten så kanske du hittar det du söker. Menar du att det inte har någon betydelse om äldre dör eller de mot någon annan sjukdom?”

    Jag ställde en fråga, den gäller ditt resonemang. Du ställer två motfrågor, den ena medvetet missförstående. Jag har kollat på statistiken om dödstalen och utifrån denna kommit till andra slutsatser än dina. Det handlar först och främst om att identifiera var i samhället risken finns och vidta adekvata åtgärder, det gör man inte på ditt sätt. Utanför den klart definierade riskgruppen ålderspensionärer samt personer med andra allvarliga sjukdomar visar sig risken vara jämförbar med andra vanliga influensor. Att Sveriga har så höga dödstal beror på att man avsiktligt och rutinmässigt sorterat enligt triage-principen och värderat olika åldrars och sjukdomsstadiers så att säga ”överlevnadsvärde”. Det är en omänsklig rutin som smugit sig in i vården och nu ger starkt utfall. Istället för att satsa allar resurser på att rädda dem som är utsatta för fara har man gått in för att så att säga rädda sitt politiska anseende, där faktum är man helt försummat pandemiberedskapen samt dragit ner kostnader och kvalitet i äldrevården. Och satsat allt istället på migrationspolitiken.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-06-13 / 15:52

    Du ställde inte en fråga, utan du ifrågasatte varför jag inte redovisade ytterligare statistik. För mig är avliden 60-åring lika mycket värd som en 80-åring. Oavsett om den ena eller andra lider av högt blodtryck.

    Jag är först främst intresserad av hur regeringen och Folkhälsomyndigheten hanterar coronaviruset och smittspridningen. Antalet avlidna är sedan en effekt av hur man lyckats begränsa smittspridningen. Jag vill påvisa att Sverige misslyckats fullständigt och då är det mesta av den statistiken du efterfrågar inte relevant.

    Gillad av 1 person

  • Thor 2020-06-12 / 23:57

   Den infon kan väl du ta fram och presentera.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s