KULTURARBETARE DOMINERAR SOM SOMMARPRATARE

En kulturarbetare är en person som är yrkesmässigt verksam som exempelvis författare, konstnär, poet, dirigent, skådespelare, musiker, estradör, arrangör, regissör, dansare, kompositör, scenograf, målare, upptecknare, koreograf, skulptör eller inom någon annan konstform.

Hur många kulturarbetare var det av 58 sommarpratare?

32 kulturarbetare enligt min bedömning

5 läkare/sjukvård, 4 entreprenörer/företagsledare, 4 idrottare, 2 präster/imam, 2 fd politiker och sedan 9 övriga av blandad sort.

Greta Thunberg, Mona Sahlin och Anders Tegnell är några exempel på politiskt korrekta sommarpratare. Slagsidan åt vänster är minst sagt tung. Men det är ju som vanligt men kanske ännu värre i år.

Nu är ju public service skattefinansierat och då kan Hanna Stjärne och kompani ta ut svängarna ännu mer.

Inte undra på att jag tagit fram min T-shirt!

https://www.expressen.se/noje/har-ar-arets-sommarpratare-i-p1-hela-listan-presenteras/

27 reaktioner på ”KULTURARBETARE DOMINERAR SOM SOMMARPRATARE

 1. Evert 2020-06-12 / 20:07

  Nu kommer klimatdebatten ta fart. Riktigt varmt och torrt i västra Sverige.

  Gillad av 1 person

 2. turrim 2020-06-12 / 19:53

  Jag är trött på att läsa om alla dessa utredningar som Morgan tillsätter. De ska vara klara om ett drygt år. Innebär laga kraft om närmare tre år. Samtidigt som skurkarna fortsätter sitt liv. Nu senast om gängkriminalitet.

  Varför kan t ex Danmark klara sådana lagskärpningar på några månader? De är ju också med i FN och EU och anses internationellt vara humana.

  Vi behöver en riktig justitieminister med utbildning och med förtroende i de stora partierna i riksdagen. Tillsätt en arbetsgrupp som får tre veckor. Så gör man i konkurrensutsatta företag. Då behövs heller inga stora årsarvoden och studieresor för kompisutvalda utredare.

  Gillad av 2 personer

 3. turrim 2020-06-12 / 17:38

  Erna Solberg ställer hårdnackat upp för att skydda sina norska gränsbutiker. Gränsen till Sverige fortsatt stängd. Dock en öppning: norrmän får åka till Gotland och gotlänningar får komma till Norge.

  Jag visste inte att det finns direktflyg mellan Norge och Gotland. Har Erna ordnat det med Norwegian? Eller ska berörda få köra bil och åka färja? Hur kollar Erna att de inte smittas på vägen? På Gotland kommer norrmännen möta semestrande stockholmare. Hur skyddar Erna sina landsmän i de trånga gränderna?

  Gillad av 1 person

  • Ola Norman 2020-06-12 / 18:46

   Det er et lite problem. Det er bare å utvide hurtigrutten litt. Vi gjør det enkelt.

   Gilla

   • turrim 2020-06-12 / 20:38

    Jag läste att Hurtigruten är konkursmässig. Man kör bara med en eller två båtar. Men man kan givetvis köra med segelbåtar. I stället för Gotland Runt så kör man Skåne Runt. Tar väl några dagar enkel beroende på vind.

    Gilla

 4. Ò Hyra 2020-06-12 / 17:00

  Smittan sprider sej fortfarande. Hur mycket vet vi inte då provtagningen inte fungerar.
  Människor dör varje dag (vi har nått en platå?)

  Att se Tegnell i tidningarna med midsommarblomster runt skallen får mej att må illa.
  Denne man har bidragit till att Sverige har fyra så många döda som övriga Norden
  TILLSAMMANS.

  Gillad av 2 personer

 5. Andersson i Pinan 2020-06-12 / 16:48

  Expressen 2020-0612: ”Men de massiva protesterna mot rasism och polisvåld runtom i Europa riskerar att bryta den positiva trenden.”

  Fel helfel. Det är kravallerna som är den stora risken.

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Denris 2020-06-12 / 16:16

  Anna-Lena Lernhede blev knivmördad av en av Annie Lööfs ensamkommande muslimska lögnhalsar. Hon fick två knivhugg i hjärtat. Att hennes barn nu inte har någon mamma är på grund av Annie Lööf.

  ”En 13-årig pojke på permission från ett HVB-hem misstänktes för brottet, men nya uppgifter har framkommit som enligt åklagaren ”på goda grunder” visar att pojken sannolikt är 16 år gammal”

  Misstänkt för mord på kvinna i Kungälv skrivs upp i ålder – nu straffmyndig
  https://nyheteridag.se/misstankt-for-mord-pa-kvinna-i-kungalv-skrivs-upp-i-alder-nu-straffmyndig/

  Gillad av 3 personer

 7. Ò Hyra 2020-06-12 / 16:02

  Jaha, så är det snart dags för årets fjällresa. Ska bo bara några mil från
  en gränsövergång till Norge. Men som svensk är jag ju inte välkommen
  tack vare Tegnell och kompani Vi har blivit Europas paria.

  Vad har det för betydelse att coronasmittan kom från flera länder till Sverige? Problemet var ju att FHM & regeringen inte stängde gränsen för alla inkommande. Inte ens provtagning eller
  karantän, bara ”var god sprid”.

  Gillad av 2 personer

 8. Kalle 2020-06-12 / 11:26

  ””Regeringen förnekar att man ”slaktar befolkningen”

  Inrikes. Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) slår ifrån sig coronakritiken och dementerar nu att man ”slaktar befolkningen” i Sverige.
  Regeringen avfärdar nu den hårda kritiken mot Sveriges så kallade coronastrategi.

  Under gårdagen sade SD-ledaren Jimmie Åkesson att den svenska hanteringen lett till en ”massaker”.””

  https://www.friatider.se/regeringen-fornekar-att-man-slaktar-befolkningen

  Jasså!!! Vi är många fler som tycker som Jimmie!!!

  ””Gösta Andersson, 81, skulle lämnas att dö i corona. Först när hans barn krävt att han skulle få intensivvård räddades hans liv. Nu siktar han på sin 33:e Vätternrunda.

  En orsak till att Sverige har en av världens högsta dödstal i corona är att äldre inte har fått adekvat vård när de insjuknat. Trots att det funnits tomma intensivvårdsplatser har covidsjuka äldre i många fall nekats vård.

  Dagens Nyheter rapporterar om flera fall där läkarna i journaler beslutat: ”Noll intensivvård, noll hjärt-lungräddning, noll respirator”. Dessa äldre patienter lämnades att dö. En som fick läkarnas dödsdom var Gösta Andersson, 81. ””

  https://samtiden.nu/2020/06/egentligen-skulle-jag-ha-varit-dod-jag-lever-tack-vare-mina-barns-raddningsaktion/

  Bylund, hur förklatra du det här??? De som inte har några släktingar avl..avrättas utanatt någon bryr sig med regeringens goda minne.

  Vem stoppade botemedel mot corona i Sverige?

  I exempelvis Indien där klorokinfosfat används brett är dödligheten drygt 2%. I Ryssland där sjukvården rutinmässigt använder en blandning av stark antibiotika och klorokin redan vid tidiga symptom har man lyckats att pressa ned dödligheten till under 1%. I Sverige emellertid ligger dödligheten på chockerande höga 10%. En del av förklaringen ligger i att Sverige inte testar alla sjuka i Covid-19, utan endast de mer allvarliga fallen. Brist på tester finns dock även i andra länder som demonstrerar betydligt lägre dödlighet – så detta ensamt kan inte förklara de exceptionellt höga dödssiffrorna.

  Redan i ett tidigt skede i början av mars vädjade de svenska professorerna Thomas Hedner och Olle Isaksson om att regeringen och myndigheterna bör säkra tillgången på klorokinfosfat i Sverige eftersom läkemedlet har visat sig vara effektivt mot Covid-19. Och myndigheterna agerade osedvanligt snabbt: redan i slutet av mars stoppade Läkemedelsverket genom en särskild föreskrift i princip förskrivningen av klorokinfosfat utanför sjukhus – till exempel av primärvården.

  https://samnytt.se/vem-stoppade-botemedel-mot-corona-i-sverige/

  Bylund, du bara snackar och anklagar Jimmie. Du har förstås ingen aaaning om att sverige stoppade läkemedel mot Coronan. Vad vet du mer än att du uppbär hög lön och förnekar alltng som skulle rädda svenskarnas liv. Många svenskar gar dött för tidigt eller i klarspråk DÖTT I ONÖDAN på grund av den svenska regeringens klantighet som drabbat de äldre mest.

  VARFÖR???

  Gillad av 4 personer

 9. Nils Dacke 2020-06-12 / 09:29

  Någon mer mediakåt än Tegnell får man väl leta efter, han söker medverkan i varenda möjliga och omöjliga radio/TV program. Jag hade accepterat om han är med nästa år som sommarpratare efter att vi förhoppningsvis har facit efter pandemin. Nu mitt i denna fasansfulla sjukdom och folk fortfarande dör som flugor i landet så är detta väldigt osmakligt.

  Gillad av 3 personer

  • Andersson i Pinan 2020-06-12 / 13:59

   Apropå kultur glömde jag skriva ….

   Gilla

 10. Sven d.ä. 2020-06-12 / 08:42

  Jag fick 33 kultur-”arbetare” – så ungefär hälften.

  Det var ca 5 arbetsgivare och resten dvs 53 arbetstagare. Det är arbetsgivarna som står för pengarna. Hade inte dessa funnits så hade kultur-”arbetarna” fått leva på bröd och vatten.

  Det är samma besvikelse varje år.

  Gilla

 11. Hacke 2020-06-12 / 07:53

  Programmet Sommar liksom den tvångsfinansierade propagandabunkern public service i stort är idag enbart en angelägenhet och privat lekstuga för pk-käringar inom de Stockholmska tullarna.
  Urvalet av sommarpratare är en bra värdemätare på utvecklingen, eller snarare avvecklingen av allt vad neutralitet och mångfald på riktigt heter. Det är bara att konstatera att det bara blir värre och värre för varje år.
  Svensk public service är ett hån mot demokratin och en spottloska i ansiktet på de som tvingas finansiera missfostret.

  Gillad av 3 personer

 12. botwid 2020-06-12 / 07:27

  Greta´s medverkan gör att vi skippar resten. Eftersom vi varken betalar till eller tittar på SVT överlåter vi tröjan till någon annan. Bra initiativ dock!

  Gilla

 13. turrim 2020-06-12 / 06:50

  Om nu Greta. Var finns Elsa Widding? Om det ska vara oberoende på riktigt.

  Gillad av 4 personer

 14. Tom 2020-06-12 / 04:21

  Det ar tragiskt att Sommar har blivit ett forum for politisk korrekthet. Jag bor utomlands sedan 22 ar och det brukade vara ett noje att lyssna pa programmet via natet. Inte alla avsnitt kanske, men anda. Det har blivit varre och varre de senaste aren och arets sandningar ar nog det totala bottennappet.Illa illa.Vad kommer harnast?

  Gillad av 3 personer

 15. Cosmik Debris 2020-06-12 / 00:16

  En mycket tänkvärd passage ur boken Pansarhjärta av Jo Nesbø

  ”Alla på den här kontinenten är jägare och byte i en och samma person. Glöm inte detta när du ser in i de bedjande ögonen på ett svältande afrikanskt barn. Om du ger barnet mat skall de ögonen snart se på dig bakom ett automatvapen. Och då finns ingen nåd.”

  Tänk på dessa rader varenda gång ni läser om ett planerat moskébygge eller när samhället tillmötesgår högljudda krav från negrerna i BLM eller muslimska fascister. Eller när poliser knäböjer inför en uppretad och våldsam invandrad pöbel.

  Varken jag, mina släktingar eller någon jag känner har någon som helst skuld till att negrer och muslimer inte kan bygga fungerande samhällen.

  Sverige är svenskarnas land.

  Salafistisk jättemoské i Värmland snart verklighet: ”Drömmen för alla muslimer
  ”https://samnytt.se/salafistisk-jattemoske-i-varmland-snart-verklighet-drommen-for-alla-muslimer

  Gillad av 4 personer

 16. tompas11 2020-06-12 / 00:14

  Du har så rätt Thoralf! Går i väntans tider på mina två T-shirts, hoppas de kommer snart.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-06-12 / 06:55

   Leverantören har skickat dem till mig så de är på gång

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s