TRÖTTNAT?

I torsdags stängde Folkhälsomyndigheten ned sin rapportering av coronaviruset. Vi är nog många som funderar över om en myndighet under en pandemi inte klarar av att uppdatera uppgifterna som rapporteras in från regioner. Det kan knappast vara en så betungande uppgift att sammanställa data från 21 regioner. Så gott som alla andra länder i världen klarar ju av det.

Men det är klart Sverige vill väl vara annorlunda även i detta avseende. Annars är det ju lätt att tro att Folkhälsomyndigheten vill tona ned kritiken mot Sveriges coronastrategi. Det absolut bästa sättet är ju att inte rapportera några nya dödsfall och nya smittade. Det tystar ju allt och alla. Tre dagar utan ny statistik. FHM klagar på att människor tröttnat på coronaviruset och inte längre är lika noga med distansering och skydd. Men uppenbarligen har även FHM tröttnat. Nu blir det bara presskonferenser två gånger per vecka. Tänk att tjänstemännen tröttnade så fort.

Public service har nu även kunnat fokusera på hur coronaviruset härjar i andra länder, som Brasilien och ett slakteri i Tyskland men man har trots allt tvingats att rapportera om Norrbotten. Men vi får inga siffror.

Jag håller i varje fall på distanseringen. Jag har skålat mer eller mindre med mig själv hela midsommarhelgen.

Sedan skäms jag över Sveriges utrikesminister Ann Linde!

Public service mörkar givetvis att det var en asylsökande från Libyen vid namn Khairi Saadallah som utförde dådet i Reading.

7 reaktioner på ”TRÖTTNAT?

 1. Uffe 2020-06-22 / 13:51

  Spridningen kommer öka lavinartat i sommar är min gissning.

  Gilla

 2. ac carlsson 2020-06-22 / 11:29

  Här om dagen hade jag oturen att bli akut sjuk och transporterades därför med ambulans till närmaste akutsjukhus. Både ambulanstransport och mottagandet på sjukhusets akutmottagning var fantastisk, med ett undantag:
  Man verkade totalt ha tröttnat på att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning av Covid-19.
  Inne i ambulansen kontrollerade de visserligen ambulanssjuksköterskan om jag hade feber och tjejen som svarade på 112 hade dessförinnan frågat om jag hade hosta eller annat symtom från luftvägarna.
  Så småningom hamnade jag på en sjukhusavdelning med många svårt sjuka patienter som uppenbarligen tillhörde så kallade riskgrupper. Någon form av skyddsutrustning så jag inte till trots att jag kom så nära flera av personalen att jag kunde slickat dem i ansiktet.
  Jag är naturligtvis tacksam för personalens självuppoffrande och resoluta uppträdande för min skull, men samtidigt blir jag väldigt betänksam; tänk om jag hade varit smittad…

  Gillad av 1 person

 3. Sven d.ä. 2020-06-22 / 10:22

  Jag läser i media ”Rörelsedata: Minskat resande jämfört med midsommar 2019” och hur man då kommit fram till detta ”Statistiken är hämtad från Telias tjänst Crowd Insights som bygger på anonym och aggregerad data från Telias mobilnät.”

  Det betyder att vill du resa och inte vill att Storebror ser dig så ska du lämna telefonen hemma. Eller bara (tror jag) utnyttja Wi-fi på resan, men inte ha telefonen igång.

  Gilla

 4. Kalle 2020-06-22 / 10:07

  ””Politiker ljög om att Karolinska gav alla coronasjuka vård

  Enligt Irene Svenonius (M), finansregionråd i Region Stockholm, fick alla patienter intensivvård om de behövde det i slutet av april. Men nu tillbakavisar läkare vid Karolinska det påståendet, och bekräftar att vården bortprioriterat patienter.

  Brist på personal, lokaler och utrustning har lett till att man flera gånger nekat patienter som annars skulle ha fått plats på IVA.””

  https://www.friatider.se/politiker-ljog-om-att-karolinska-gav-alla-coronasjuka-vard

  Politiker ljuger tillsammans med media. Finns det ingen kvar som talar om sanningen för svenska folket längre??? Bygger hela sverige på en enda stor lögn/bluff.
  Hurra vad vi är bra i sverige!!! Är ju också en stor bubbla som verkar spricka. (Äntligen!!!)

  Utländska journalister har börjat peta på bluffen som inte svenska journalister vill avslöja.

  Gillad av 2 personer

 5. Laglydig 2020-06-22 / 03:58

  Därför var det tusentals platser tomma på Trumps Tulsa rally!

  Vänstern köpte platserna och dök inte upp!

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8443751/American-teens-sabotaged-Trumps-Tulsa-rally-reserving-tickets-hundreds.html?fbclid=IwAR0heAPJrTtEcPgeP_JbING6gI0sYDXTBaJemlFwuKznY5BADDdjBTu_OfU

  Jag kan inte bekräfta källans trovärdighet, men jag tror inte ett dugg på Stasi SVT:s uppgifter att det berodde på rädsla för Corona.

  Gillad av 3 personer

  • Lollo 2020-06-22 / 09:37

   Public service, dvs. SR och SVT, är enorma propagandaapparater. Förlitar man sig på svensk massmedia och public service så vet man inte vad som sker i världen. Det är som att gå omkring med ögonbindel och öronproppar.

   Gillad av 3 personer

 6. Laglydig 2020-06-22 / 01:23

  Det är väl klart att FHM har tröttnat! Dom har ju gjort totalt fel bedömning redan från början! Dessutom är det midsommar och semestertider och FHM behöver ta det lugnt efter alla felbeslut man fattat under våren.

  TOTAL SKANDAL!!!! Och svenska folket sover fortfarande…

  Intressant att svenska nyhetsmedier totalt duckade för den del av Trumps tal i natt som jag avnjöt med full behållning. När Covid-19 kom på tal eller ”Kinesiska sjukan” som han kallade den framhöll han USA:s ”lyckade strategi” (de har ju i vart fall gjort betydligt mer än Sverige och har hållit dödssiffrorna nere per capita) och talade om de totala misslyckanden i Brasilien och SVERIGE ”poor people of Sweden”…
  Inte ett ljud om detta i svensk media.

  Vad jag tror pågår är att FHM och Regeringen (dom där nissarna med Steffe svetsare leder och som inte har någon utbildning) just nu bara försöker komma på hur de ska komma ur knipan ”damage control”.

  Mitt tips är att dödstalen snart börjar stiga igen… och att Trump blir återvald den 3 november!

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s