BEGRIPER REGERINGEN NÅGOT?

När verkligheten inte stämmer med kartan, så är det kartan som gäller. I varje fall så agerar regeringen med sina stödpartier, Centerpartiet och Vänsterpartiet. Jag måste fråga mig om dessa partiers riksdagsledamöter och sakkunniga är helt dumma i huvudet. Jag börjar faktiskt tro det. Hur kan de låta fascistpartiet, Miljöpartiet, styra Sveriges energipolitik?

Är Stefan Löfven så maktkåt att han låter miljöfascister styra Sverige mot avgrunden och en bottenplats inom EU i allt fler kategorier. Den svenska självbilden inom socialdemokraterna tycks inte krackelera, något den borde gjort för länge sedan.

Personligen blir jag bara mer och mer kritisk till hur partierna inom 7-klövern agerar men även den slätstrukna attityd som Sverigedemokraterna visar upp i snart sagt alla politiska frågor. Jag vet inte vad som hänt med Jimmie Åkesson? Han är en blek kopia av sitt forna jag! Har han tröttnat på politiken?

Jag tror mer och mer på att det kommer behövas en mer radikal politik för att få upp vårt land på banan igen. Energipolitiken är en sådan fråga. Kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 får under inga omständigheter stängas ned den 31 december! Att miljöfascisterna och vänsterpartisterna inte begriper det, skiter jag högaktningsfullt i men övriga partier borde begripa konsekvenserna om det beslutet genomförs. Det krävs framförallt att Socialdemokraterna ändrar sig, hoppet om Centerpartiet har jag gett upp. Det är på väg att bli både miljö och invandringsfascister.

Så här såg det ut idag på morgonen.

ELprod 20200716

När jag idag (16 juli, klockan 08:45) tittade på Svenska Kraftnäts statistik, var landet på väg in i samma situation som för några veckor sedan. Den så prisade Vindkraften stod för ca 1,6 procent av elproduktionen i landet och priset i elområde SE4 var på väg upp. För mig är det fullständigt obegripligt hur någon kan bygga ett energisystem som bygger på så stor andel oplanerbar energiproduktion och det kommer bli betydligt värre de kommande åren. Det är snudd på idiotförklaring av de politiker som driver på denna utveckling.

Jag läste idag en artikel i Expressen som bekräftade att miljöpartister är faktaresistenta.

”I ett pressmeddelande betonade Vattenfall nyligen problematiken med att vara alltför beroende av väderberoende elproduktion, exempelvis vindkraft.

”En av kärnkraftens styrkor är dess planerbarhet. Det ger kärnkraften en stabiliserande effekt på elförsörjningen i våra elnät för en jämn elförsörjning”, skrev bolaget i juni 2020. I pressmeddelandet pekade man även på kärnkraftens ”utomordentligt” låga koldioxidutsläpp.

Men regeringen tycks inte hålla med.

– Det sprids rykten och lögner om kärnkraftens påstådda planerbarhet, säger Lorentz Tovatt, klimat- och energipolitisk talesperson för Miljöpartiet.

Lorentz Tovatt är skvatt galen eller en miljöfascist! Kärnkraften är den säkraste och lägsta koldioxidpåverkande energikällan vi har tillgång till idag!

I en annan artikel skriven av generaldirektören för Svenska Kraftnät, Lotta Medelius-Bredhe i SvD. Där hon besvarar en debattartikel om att överföringskapaciteten måste byggas ut. I hennes svar finns flera intressanta uppgifter.

”I egentlig mening borde vi inte ha ett effektunderskott i södra Sverige denna sommar, alltså relativ knapphet på el. Det unika är att flera kärnkraftverk står stilla, eller planerar att stå stilla, under längre perioder än vad som har varit normalt tidigare somrar.”

När man har lagt ned en kärnkraftsreaktor så står den stilla för all framtid!

”En annan omständighet som bidrar till prisskillnaden mellan el i söder och norr är den minskade överföringskapaciteten, som följer av stillastående kärnkraft. Ja, jag förstår att det låter tokigt att när vi behöver hög överföringskapacitet som mest kan vi inte få den. Men det handlar om att garantera kraftsystemets driftsäkerhet och stabilitet. För att vi ska kunna ha en hög överföring behöver det finnas en stabil spänning i södra Sverige. Det bidrar den planerbara produktionen med, i det här fallet kärnkraften. Finns inte planerbar elproduktion i tillräcklig utsträckning måste vi minska överföringen.”

Ingen kan väl tvivla på generaldirektörens uppgifter. Slutsatsen måste utan tvekan bli stäng inte Ringhals 1 och återstarta Ringhals 2. I det längre perspektivet måste det sedan planeras för ny planerbar elproduktion i södra Sverige. Det vill säga inte mer oplanerbar vindkraft eller stora solkraftsparker. Solceller på villatak gör dock ingen skillnad.

Har den svenska regeringen och dess stödpartier förmågan att för en gångs skull fatta ett riktigt beslut för Sveriges bästa? Jag är mycket tveksam. Socialdemokraterna behöver sannolikt en black-out i södra Sverige för att begripa något!

PS

Tror det är dags att marknadsföra dessa dekaler igen. Finns som bildekal 42*10 cm och som lite mindre 21*5 cm

IMG_3148

 

Annons

33 reaktioner på ”BEGRIPER REGERINGEN NÅGOT?

 1. Henrik H 2020-07-18 / 10:00

  AFS i nästa val i Sveriges enda hopp! Riksdagens åtta sossepartier har inte förmåga och kraft att åstadkomma något positivt för vårt land!

  Gilla

 2. Håkan Adehorn 2020-07-18 / 09:22

  Jag undrar vilket elbolag som säljer fossilel? Alla bolag gör reklam för sin gröna el till 100%, vem sålde då elen som kom från Tyskland häromdagen? Jag bara undrar…….

  Gilla

 3. Vax 2020-07-17 / 21:35

  Miljöpartiet är en olycka på många områden energi men även deras mani att förneka vår historia och förstörelsen av vårt kulturarv.
  Fri invandring och höga miljöskatter är deras huvudtema.

  2027 brakar inbördeskriget i Sverige löst.
  Många städer bombas till ruiner.
  Samma utveckling som i Libanon.

  Arne Weinz skriver mästerligt.
  Priset han får betala är att blir jagad av vår politiserade polismakt.

  Gillad av 1 person

 4. Lars Johansson 2020-07-17 / 21:01

  Nej vår regering fattar ingenting! de vill förstöra Sverige,allt för att behålla makten! Makten framför allt,skit samma om Sverige går under bara vi kan behålla makten,makten betyder att vi kan gynna våra likasinnade som göds av de som betalar skatter,de parasiter som lever av de som betalar skatter.

  Gilla

 5. Ò Hyra 2020-07-17 / 19:47

  Varför brann aldrig skolor före massinvandringen?

  Gillad av 2 personer

 6. Benny 2020-07-17 / 18:03

  Svenska politiker numera har för vana att se till att de efter ”karriären” har välbetalda ”jobb” på globalisternas banker och finansinstitut! Men då gäller att göra som husse säger annars blir det inget välavlönat låtsasjobb när man slutar! Ju förr folk begriper hur detta system är riggat desto bättre..Som exempel på detta mygel har vi Kalle Bildt, Göran Persson, Fredrik Rhuinfeldt och Löfven står på tur när han sparkas! Svenskar är definitivt inte herrar i sitt eget hus och kommer inte att bli så länge de fortsätter att rösta fram skurkar som ovan nämnda!

  Gillad av 5 personer

 7. Tony 2020-07-17 / 17:22

  Det är bara att jämföra med ett land där regeringen använder hjärnan när man planerar,
  i detta fallet Norge, där energin är i stort sett gratis om man jämför med Sverige, det
  värsta för vår del är ifall vi får en sträng vinter, när vi inte har förmågan att få energin
  att räcka till mitt i högsommarvärmen är något väldigt väldigt fel.

  Men regeringen sysslar med helt ovidkommande saker som åtalet mot Aron Flam,
  då går det undan när åtal ska väckas, där måste vara hot stoff i den boken som
  Sossarna inte vill ha ut, jag hoppas att han får boken tryckt i något baltland.
  Visserligen vet dom flesta att Sossarna och även Centern uppträdde som
  menlösa kärringar gentemot Tyskarna under kriget, men Aron Flam måste
  ha hittat något som dom inte vill ha ut till beskådan.

  Sen är det komiskt att man hävdar upphovsbrott, speciellt på en sak som
  visats tusentals gånger sedan Andra v.k ? Visar på desperation!

  Gillad av 3 personer

  • Thor 2020-07-17 / 21:40

   Så vad tycker du att de skulle gjort istället under kriget? Alliera sig med arvfienden Ryssland mot tyskarna och därigenom hjälpa kommunisterna föra krig mot Finland?

   Gilla

   • Tony 2020-07-18 / 09:10

    Om dom skulle allierat sig med någon så var det med det Finska broderfolket,,
    men istället lät man den Tyska krigsmaskinen åka igenom Sverige utan protester,
    likadant var det när Ryssarna försökte sig på att ta Finland, Sverige vägrade
    att ställa upp med hjälp,,trots att Finland vädjade den hjälp som kom var på frivillig väg,
    men då så väl som idag hade man inte mycket till försvar, den Svenska Naiviteten
    om att det aldrig skulle bli krig igen fanns redan då. Sverige var redan fredsskadade!

    När man då har ett uselt försvar idag och knappt några soldater här hemma så
    har vi hundratals soldater i Långtbortistan för att hjälpa till där, hos människor vi
    knappast har något utbyte med, så framstår oviljan att hjälpa ett grannfolk än
    mer märkligt!

    Gilla

   • Thor 2020-07-18 / 12:23

    @Tony

    Du tycker att Sverige skulle allierat sig med Finland. Men Finland var ju allierat med Tyskland, då skulle Sverige också blivit de facto allierat med Tyskland.

    Samtidigt kritiserar du samlingsregeringen för undfallenhet mot Tyskland. Det går inte ihop.

    Undfallenheten var en piss i Mississippi jämfört med att vara allierad.

    Gilla

 8. Kalle 2020-07-17 / 12:12

  Man får inte begära för mycket kunskap av sosse regeringen.
  De är ju ploitiker som gått i samma floskelskola. De rabblar på med floskler som papegojor i kör.
  Ve den som aviker från det godkända floskeriet.

  Stackars sverige!!!

  Gillad av 3 personer

 9. Roland Salomonsson 2020-07-17 / 11:59

  Det är ett misstag att tro att en Black-Out drabbar värst i den region som orsakar ”Black-Out:en”. Vad jag förstår uppstod tvärtom de stora dyra långvariga skadorna i de regioner runt om Black-Out-regionen, som har normal el-produktion. Det totala område i Australien som drabbades var stort som Sverige. Mängder med transformatorstationer och ledningskablar slogs dock ut i gränsområden till New SouthWales, som var orsaken till katastrofen. Spännings-/Strömrusningen blev så enorm i gränsområdena att allt slogs ut. Nu kunde en stor del av allmänheten snabbt med mobila privata reserv-elverk återupprätta mycket av sin el-tillgång, men uppenbarligen har Sveriges Gröna Fascister förutsätt sådant och via drivmedelspriser sett till att i Sverige skall privatpersoner hindras från sådana initiativ. Särskilt mycket elektronisk utrustning lär heller inte överleva smällen. Vi tror att Covid-19 pandemin är en katastrof, men vänta bara om vi får en Black-Out. DET är en verklig katastrof och 10000-tals lär dö i överdödlighet om det sker vintertid.

  I Australien brann elkabeln till Tasmanien av på flera ställen och kabeln utgår från delstaten Viktoria och inte New SouthWales. Kabeln blev först nyligen återställd efter många år.

  Räkna med att om de Gröna Fascisterna tillåts driva Sverige till en Black-Out, så lär deras vision om ett samhälle utan tillväxt snabbt infrias. Företag lär tänka sig för mer än en gång innan de återuppbygger sin verksamhet i Sverige, utan sannolikt väljer att flytta ut ur landet, och att företagen tar med sig sin arbetskraft med familjer. På bara några år kan typ 500000 etniska svenskar fly/försvinna och därmed sannolikt också Islam ta makten.

  Gillad av 3 personer

  • Roland Salomonsson 2020-07-17 / 12:01

   Notera att Sverige totalt har förstört all beredskapsplanering, så det finns inga möjligheter att relativt snabbt reparera skador efter en Black-Out – eller i o f s något av vad som kan skadas av krig, kris eller annan katastrof.

   Gillad av 1 person

  • turrim 2020-07-17 / 17:17

   Om det funnes ett riktigt TV-bolag i Sverige så skulle vi få se ett reportage från Australien som Roland Salomonsen beskriver. Av en reporter med högspänningskunskaper. SVT:s skattepengar borde räcka till mer än repriser med kändisar.

   Gillad av 1 person

 10. Nils Dacke 2020-07-17 / 09:12

  Tyvärr är det på det sättet att detta extremistiska fascistiska parti får styra nästan allt, energipolitiken, invandringspolitiken, näringspolitiken(ex Arlanda och Preem), biståndspolitiken osv osv.

  Gillad av 6 personer

 11. Håkan Spångberg 2020-07-17 / 08:21

  Bara att konstatera att sosseriets makthunger får konsekvenser för Sverige och svenskarna. De är uppenbarligen beredda att agera i strid med vad som är bäst för nationen bara för att få behålla makten.
  Men väljarna har det yttersta ansvaret.

  Gillad av 3 personer

 12. messkalle 2020-07-17 / 08:04

  I googleflödet: ”Vindkraftverk går mot nya höjdrekord”. Tyvärr bakom betalvägg. Alltså kortslutning vad nya höjdrekord innebär när Västerbottenkuriren skriver.

  Men följande länk förklarar att ju högre vindkraftstornen byggs ju mer vindenergi kan kramas ut per varv. Ingen ny vetenskap då vi vet att vindhastigheten ökar när vinden inte bromsas av terrängen.. Med ” nya höjdrekord” avses att tornen blir högre och dyrare. Något som byggentrepenören gärna gör om de får. Och de får naturligtvis eftersom varje ytterligare kwh behövs när Ringhals 1 läggs ned. Beträffande mycket dyra anläggningskostnader i Norrland har man redan löst problemet, även om jag först nu hittat pusselbiten.

  – Eftersom stamnätet inte förmår överföra erforderlig kapacitet till elkonsumenterna i E3 och E4 blir intäkterna både till ”vatten– och vindverken samt till staten större. När man dessutom mer och mer med reklam övertygar fler och fler att grön är bättre kommer vindkraftsproducenterna kanske bli lönsam om man inte redovisar samtliga kostnader som anläggningsvägar, elnät och inte minst kodioidekvivalenten för hela byggandet och för den slutliga rivningen och destruering av vingarna eftersomfarliga ämnen ingår.

  – Energimyndigheten varnar om kommande elbrist men att energiministern skulle förstå och åtgärda betraktas som uteslutet. Sannolikt beror det på att Anders inte kan hitta ett ledigt rum i Rosenbad att informera statsministern så att Seffan sedan kan svara, när mörkret slår till, ”Vi såg det inte komma.”

  https://reneweconomy.com.au/how-supersized-wind-turbines-could-boost-value-of-wind-energy-to-the-grid-93957/

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2020-07-17 / 09:41

   När jag körde förbi Simris i går så stod vindkraftverken stilla och det var mulet. Sol och vind ska ju enligt E.ON göra Simris självförsörjande på el.

   Jag var på väg till första besök på Autoseum i Simrishamn. Ett imponerande bilmuseum för den som är intresserad. Lär vara ett av Europas största.

   Gilla

  • Roland Salomonsson 2020-07-17 / 12:11

   Nu när vindkrafttornen inkl propeller når upp mot 250 m, så har ett nytt hot uppstått. Stora delar av året blir det numera risk för isbildningar. Sådana islager kan kastas 100-tals m iväg från tornen och är dödliga om något levande träffas. Det andra är att när is lossnar i hög fart hos en propeller, så blir det sådana vibrationer att propellrar skakar söner och ett helt torn kan brytas, som nyligen i Pite-trakten. Skulle gissa att ”avisningsmedel” plötsligt inte anses miljöskadliga, om medlet sprutas på propellrar ute i skogarna. Medan de Gröna Fascisterna vill förbjuda sådan hantering vid flygplatser, genom att göra hanteringen så svår och dyr att den blir ekonomiskt oförsvarbar.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-07-17 / 13:34

    Enligt en rapport jag sett kan is kastas så långt som 400 meter.

    Gilla

   • Messkalke 2020-07-17 / 22:21

    Tekniskt sett är det inte svårt att montera en avvisande elkabel på propellerbladet innan rotorn sätt på plats. Avvisningen måste vara på även när rotorn står stilla. Alltså ett catch 22 problem. .Hur leveras el till vindkraftverket som skulle leverera el men inte kan för det snurrar inte.

    Lösningen är enkel. Byt ut elgeneratorn till elmotorsgenerator. Extra kostnader och mindre effekt ut. Men WTF – det är ju grön el om säljs med mördande reklam. Kom och köp konserverad ström.

    Gilla

  • Cosmik Debris 2020-07-17 / 13:51

   ”Med ” nya höjdrekord” avses att tornen blir högre och dyrare.”

   Babels torn.

   Gilla

 13. messkalle 2020-07-17 / 05:32

  Thoralf, beträffande; ”Jag måste fråga mig om dessa partiers riksdagsledamöter och sakkunniga är helt dumma i huvudet. Jag börjar faktiskt tro det,”
  – Jag har slutat tro. Finns det överhuvudtaget någon riksdagsledamot, oavsett parti, som förstår ditt cirkeldiagram och kan dra EN slutasats.
  VÄRNA KLIMATER
  BEHÅLL RINGHALS 1 , ÅTERSTARTA TVÅAN

  Gillad av 3 personer

 14. segla utan vind 2020-07-17 / 04:48

  Överföringen fungerar som reglering, därför måste en egen produktion finnas i södra Sverige.
  Det verkar som GD för Svenska Kraftnät, Lotta Medelius-Bredhe inte fattat problemet.
  Låg basproduktion, ger låg överföring(reglering).
  Hög basproduktion, ger hög överföring(reglering).
  Det är så regler-systemet är byggt.
  Tre olika delar skall regleras, spänning, frekvens och 3-faser.

  Gillad av 2 personer

 15. Robban 2020-07-17 / 01:24

  Nej! De begriper inget! De bryr sig inte ett smack om vare sig Sverige eller svenskar!
  Det som är viktigt för dom är att behålla makten och förmånerna!
  En sosse eller vilken annan fascist som helst, går inte att förklara för med argument i sak! Då fascisten vet att han har rätt och alla andra har fel!
  Det måste alltså bli värre innan fascisten kan komma ur sin svåra faktaresistens!

  Gillad av 3 personer

  • Cosmik Debris 2020-07-17 / 13:56

   Bra.

   Jens Ganman: ”The ruling Social Democrats are pissed off of course.
   Not because this makes Sweden look like the crypto-fascist country it has devolved into t”

   Socialdemokrati är fascism.

   Gilla

 16. Kenny55 2020-07-17 / 00:57

  Testoseron drivet är väl som bäst i 22-35 års åldern sen svalnar det sakta av för många. Vad kan Åkesson vara, 40 plus? AFS ledarna verkar vara säg 10 år yngre och driver hårt. Har inte bestämt mig inför nästa val, kanske SD kanske AFS eller blandat!?
  I liknelse med en muskelbil från USA 2020 som är överdoserad med steorider hästkrafter och muskler, så den övervinner det mesta! Kanske svårt att överträffa Åkessons kompetens och kapacitet. Men om det går att hitta en 10 år yngre lika skarp ersättare för SD kanske det hade fört nåt bra med sig.

  Gilla

  • Rune 2020-07-17 / 11:15

   Kanske Åkesson har tröttnat på politiken? Men förmodligen är han nöjd med lönen? Annars skulle han väl avgå?

   Gilla

   • messkalle 2020-07-17 / 22:26

    För Jimmie finns det inga ambassadörsposter, styrelse- eller konsultuppdrag från banker, stora företag eller en megatjänst från någon utländsk bank.

    Gilla

Kommentarer är stängda.