HELT OTROLIGT

Mitt blogginlägg om den gamla bussen som nu ägs av miljöpartisten Max Troendlé har delats över 600 gånger på Facebook i skrivande stund. Ibland tror man att en story inte kan bli bättre, men den här kunde det!

Ikväll fick jag tips om att Sverigedemokraten och EU-parlamentarikern Peter Lundgren är en av de tidigare ägaren av bussen. Jag kontaktade Peter Lundgren på Messenger och han bekräftade att han ägt den tillsammans med sin bästa vän under ett antal år och använt den i samband med rallytävlingar och semestrar.

Peter Lundgren1

Jag tror knappast att miljöpartisten Max Troendlé kände till dessa ägarförhållande av bussen. Undrar hur han kommer reagera på dessa uppgifter.

Peter Lundgren2

Om du inte läst min blogginlägg om bussen så finns det på nedanstående länk.

https://thoralfsblogg.com/2020/07/20/vem-ager-den-gamla-bussen/

Här är en bild på bussen från Peter Lundgrens fotoalbum.

Bussen Peter Lundgren

Notera att Miljöpartisten Max Troendlé tagit bort den svenska flaggan. Enligt Peter satt det en svensk flagga även på andra sidan. Men båda är borttagna.

Ibland överträffar verkligheten till och med fantasin. Ett gott skratt förlänger livet. Men Max Troendlé har nog svårt att skratta, han gråter sig nog till sömns.

 

Annons

35 reaktioner på ”HELT OTROLIGT

 1. messkalle 2020-07-22 / 13:46

  Om jag vore ung skulle jag köpa en sprutburk.
  Åka till Öland och leta efter något som gjorde mig lycklig och stimulerade min egen personlighet. När jag ser något gammalt, fult, luktar illa skapar jag;
  F.d SD – Nu MP.
  Jag uppmanar inte någon att spreja eller göra en dekal, då det knappast är lönsamt då
  FD SD – NU MP kan uppfattas som ett budskap att bli miljöpartist när det är en uppmaning till miljöpartisten Max Troendle att inte vara en miljöbuse utan skrota bussen. Han om någon borde värna om miljön
  Nu är han en Free rider som inte vill skatta för sitt fordon

  Gilla

  • iblandekonomi 2020-07-22 / 15:57

   Bra om han inte förstör bussen. Ju längre tid något kan användas desto mindre slöseri med resurser.

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2020-07-23 / 06:55

    Instämmer, det totala koldioxidutsläppet (tillverkning, användning och skrotning, gäller om CO2 är klimatboven.
    Bussen kan bli ett monument att SD och MP/v.v. har suttit i samma ”båt.

    Gilla

 2. Janne 2020-07-21 / 20:19

  Var kommer alla konstiga statsministrar ifrån,en samling idioter tycks det vara Persson som stal ur pensionsfonderna sedan har vi Ruinfelt och nu den här jävla fåntratten som har lovat bort svenska skattemedel till länder som inte kan sköta sig,medan Sverige sjunker allt djupare i träsket där skolor och bilar brinner där folk blir skjutna knivmördade våldtagna misshandlade rånade mm.Vad fan har vi fått för en skitregering,helt inkompetent i allt dom tar sig för,inget funkar.AVGÅ

  Gillad av 2 personer

 3. turrim 2020-07-21 / 17:13

  Jag såg till att betala familjens bostadslån m m innan vi gick i pension. Nu har vi en statsminister som ånyo sätter min familj och särskilt barnen i skuld för att skänka till länder som av lättja inte skött sitt värv.

  Det är en sak. Än värre tycker jag det är att statsministern anklagar andra länder, särskilt Ungern och Polen för att inte ha respekt för rättsstaten. Vad är det? De har ju sina parlament där de stiftar sina lagar. Att de stiftar andra lagar än i Sverige ska väl inte Löfven eller EU ha synpunkter på? Eller står Löfven och EU över demokratin i dessa länder? Även i federationer får man ha olika lagar.

  Nu är det tydligen tillsättandet av domare och yttrandefriheten som Löfven ifrågasätter. Jag säger: Kasta inte sten….

  Det vore bra med en internationell opartisk jämförelse om dessa frågor om Sverige kontra Polen och Ungern och då med beaktande av Polen och Ungern varit ockuperade av Sovjet med kvarstående kommunistdomare från den tiden.

  Vem tillsätter domare i högsta domstolen i Sverige? Det gör Löfven! Jämför med USA där presidenten tillsätter. Du Löfven säger nog att det är fel när Trump tillsätter men anser det bra när Obama tillsatte dem som nu sitter kvar.

  Hur är det med yttrande- och tryckfriheten i Sverige? I verkligheten?? Det senaste exemplet är Aron Flam. Här ställer rättsmyndigheterna upp med snabba och oanade resurser för att tysta kritik mot regeringen under VK2. En opartisk granskning torde vara förödande om man ser på SVT/SR och betalmedia ägda av några få oligarker. Som försöker med olika medel stoppa de fria webbarna.

  För att inte tala om statsbidrag till Näthatsgranskaren som lever på att åtala pensionärer som blivit förbannade på orättvisor i bidrag mellan den som betalt skatt hela sitt liv och den som aldrig betalt skatt. Men ändå får mer.

  Gillad av 2 personer

 4. Stentmannen 2020-07-21 / 17:10

  Utan invandring: inga skjutningar, inga sprängningar, inga pyromandåd mot skolor, inga gängkrig, inga hedersmord, ingen vandalisering av statyer, inga getton, inga förnedringsrån.

  Gillad av 3 personer

 5. Sven d.ä. 2020-07-21 / 14:47

  750 miljarder Euro dvs ca 7700 miljarder svenska kronor. Det borde vara ca 15000 kronor per person (om jag nu har koll på alla nollor, de flesta finns dock i Strassbourg eller var de nu sitter). Ytterligare lån. Vilken säkerhet har EU lovat? Vem lånar ut alla dessa miljardbelopp?

  Nu har vi lån på våra fastigheter, bilar, sommarstugor.
  Och lån som staten tagit upp.
  Lån som kommunen tagit upp.
  Lån som Landstingen tagit upp.
  Och nu lån som EU tagit upp för vår del.

  Det känns inte som ett land som man skulle vilja lämna över till sina barn och barnbarn.

  Gillad av 4 personer

  • peo 2020-07-21 / 16:13

   Om man tror att man i en förhandling får igenom sitt utgångsbud så måste man vara idiotiskt okunnig om förhandlingar. När fick man igenom sitt utgångsbud i en löneförhandling. Alla förhandlingar slutar i en kompromiss.

   Gilla

   • Benny 2020-07-21 / 17:41

    Peo, det fanns ju inget att förhandla om! Frågan var ju bara hur mycket Sverige skulle betala för att rädda de tyska och franska bankernas usla lån till Italien, Grekland och Spanien och för att rädda Euron som valuta! Det var alltså ingen förhandling utan ren utpressning för att de mer sparsamma länderna ska vara med och rädda slösarna! Merkel och Macron skrattar hela vägen hem…Sverige har dessutom inte ens Euro som valuta men det är bara en tidsfråga innan Bryssel tvingar Sverige att ha Euron! Och så svamlar Löfven och regimen i Stockholm om ”rysk påverkan” vilket bara är dimridåer för att dölja vilka som verkligen påverkar!

    Gilla

   • Sven d.ä. 2020-07-21 / 23:11

    Problemet är att Löfven har en kraftigare koppling till EU etablisemanget än Sveriges folk. Om förhandlingsutrymmet från den svenska Riksdagen till Löfven hade varit ”vik inte en tum” om du gör det så blir det misstroendeomröstning när du kommer hem. Du kommer att åka ut inom några dagar, i princip så kan du lika gärna stanna kvar i Bryssel (eller var det nu var).

    Jag skulle vilja föreslå boken:
    ”Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It”.

    Där har du en förhandlare!

    Gilla

   • Cosmik Debris 2020-07-21 / 23:12

    Man förhandlar inte om sin egen undergång. Det borde du begripa?

    Gilla

  • iblandekonomi 2020-07-22 / 16:00

   Det du precis gjorde skulle mycket väl kunna rubriceras som det du anklagar Sveriges ledning för. I vilket fall som helst är det bättre att du ställer dig på Sveriges sida istället.

   Gilla

 6. Sven d.ä. 2020-07-21 / 12:56

  ”Nu backar Folkhälsomyndigheten och säger att det har blivit fel.

  – Avrundningen blev fel. Allting avrundades till heltal uppåt. När det var 0,05 så avrundades det till 1 i Excel -arket.”

  Vad är det för konstigt. Det är inte standardinställningen i Excel. Detta är ett fel som skulle kunna uppstå i Högstadiet, som sedan läraren korrigerar.

  Gillad av 2 personer

  • Anders V 2020-07-21 / 16:29

   Och detta från en expertmyndighet som skall ta fram beslutsunderlag, så visar de att de har Noll QC. Nåväl allt annat de har sagt är säkert riktigt i alla fall.

   Gilla

  • stefan a. 2020-07-21 / 14:24

   Svårt att bevisa står det….men det är lätt att påstå, särskilt när de svåra och ifrågasättande frågorna alltid uteblir när det handlar om invandrare, påstådd rasism, klimatalarmister, energi och flera heliga kor som SR,SVT och övrig fulmedia håller sig med….

   Gillad av 1 person

 7. Ivar Andersson 2020-07-21 / 10:16

  Miljöpartisten Max Troendlé åker omkring i en gammal buss från 1964 som har ägts av Sverigedemokraten och EU-parlamentarikern Peter Lundgren.
  Glöm inte Åsa Romson gamla båt.
  Miljöpartister pratar mycket men har ingen aning om vad de gör.

  Gillad av 1 person

  • Doken J 2020-07-21 / 12:10

   Aning har de, men de anser att de har rätt att ge sig själva undantagna för alla krav de ställer på folk. Gissa vilka som flyger mest från Bromma flygplats? som de vill lägga ned med hänvisning till miljön. just precis, klimatfacisterna från MP.

   Gillad av 2 personer

 8. Sven d.ä. 2020-07-21 / 07:56

  Max Troendlé. Politikerbroiler. Gymnasium sedan direkt in i politiken med olika jobb inom Miljöpartiet. Noll erfarenhet av det verkliga livet. Det är inte sådana människor vi vill se i politiken.

  Gillad av 4 personer

  • peo 2020-07-21 / 08:21

   Han har med andra ord liknande bakgrund som Jimmie Åkesson, men det glömde du nämna.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-07-21 / 09:02

    Du förstår uppenbarligen inte skillnaden. Det fanns inga avlönade jobb inom SD under de första 15-20 åren.

    Gillad av 4 personer

   • Sven d.ä. 2020-07-21 / 11:43

    Nej inte glömd. Men nu var det Max Troendlé diskussionen det handlade om.

    Gillad av 1 person

   • Håkan Spångberg 2020-07-21 / 11:44

    Man kan inte kräva för mycket nuförtiden.
    För min del är jag nöjd med politiska företrädare som har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
    Och då går flertalet bort i dagens utbud.
    I synnerhet går Miljöpartiet och dess företrädare bort med min kravlista som underlag.

    Gillad av 4 personer

 9. Lollo 2020-07-21 / 07:37

  Hur kan den här husbussen vara skattefri? MP vill ju införa tokhög skatt på husbilar. Är miljöfascister undantagna för skatt?

  Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2020-07-21 / 11:09

   För veteranfordon betalar man ingen skatt. Gränsen går vid 30 år.

   Gillad av 1 person

  • Kalle 2020-07-21 / 13:12

   Är absolut inte MP:are men vill klargöra reglerna för veteranfordon.

   ””Veteranfordon kallas motorfordon av äldre årsmodell. Normalt avses numera bilar som är äldre än 30 år, ””

   ””Beträffande skatt och besiktning finns vissa lättnader för veteranfordon. De är befriade från fordonsskatt från 1 januari 30 år efter sitt modellår, besiktning sker inom två kalenderår från sista besiktning oavsett månad, och vissa regellättnader bl.a. gällande vinterdäck förekommer.

   Med begränsning av användningssätt eller årlig körsträcka finns också försäkringar till lägre kostnad och bättre försäkringsskydd än andra bilförsäkringar. ””

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Veteranfordon

   Gillad av 1 person

 10. Ludvig 2020-07-21 / 07:12

  Mycket intressant!

  Gillad av 1 person

 11. Laglydig 2020-07-21 / 02:40

  Kul att Nalle svarade dig och att du fick lite ”insideinformation”!

  Att clownen Max Troendlé nu äger bussen är ju nästan för bra för att vara sant! Hahaha!

  Får mig att tänka på Birger Slough och hans gamla Amazon…

  Keep up doing the good job!

  Bra gräv Thoralf!

  Gillad av 3 personer

 12. Bre 2020-07-21 / 00:27

  Helt jäkla Episkt!!!! 😂😂

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2020-07-21 / 00:08

  Buss på honom! 🙂👍

  Gillad av 2 personer

 14. Håkan Spångberg 2020-07-20 / 23:02

  🤣

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.