65 PROCENT AV SVENSKARNA BRYR SIG INTE OM POLITIK

partisympatier 2019

Många har nog redan sett denna bild över partisympatier hos svenska journalister. Det är givetvis ingen svensk undersökning utan den är gjord i Norge. Slagsidan till vänster är minst sagt skrämmande. Det konservativa blocket M+KD+SD stöds endast av 10 procent i journalistkåren enligt undersökningen.  Alla förstår säkert varför det ser ut som det gör i svensk media, inte minst i public service. Lite förvånande faktiskt att 4 st journalister vågat svara att de skulle rösta på SD om det varit riksdagsval. Men det kanske är någon journalist från alternativmedia som svarat SD, knappast inte någon från public service.

Journalisterna hade dock svarat på en lång rad olika frågor. En fråga var om de ansåg att det var bra eller dåligt med invandring till Sverige. 70 procent av journalisterna ansåg att det bra eller ganska bra med invandring. 16 procent ansåg att det var varken bra eller dåligt och 7 procent av journalister ansåg att det var ganska dåligt eller väldigt dåligt med invandring. 7 procent visste inte vad de tyckte.

Journalisterna om invandring 2019

Är det någon som är förvånad över alla snyftreportage och vinklade artiklar om invandringen? Eller hur DN och Sandvikens kommun kunde påstå att invandringen gav en vinst på 500 miljoner kronor?

I undersökningen hade man också ställt frågan hur journalister är intresserade av politik och jämfört det med befolkningen. Men hade även ställt samma frågor till norska journalister och befolkningen.

Journalisterna om intresserade av politik 2019

I den svenska befolkningen är man mer eller mindre helt ointresserade av politik. Inte undra på att det röstas som det gör vart fjärde år. Hela 65 procent av Sveriges befolkning är lite eller inte intresserade av politik. Är det ett uttryck för politikerförakt? Eller skiter så många i sin egen framtid och sina barns framtid?

Jag tycker siffrorna är skrämmande och det tyder på att det inte kommer bli någon förändring i Sverige förrän det händer något i folkets plånböcker!

T-shirt

Ny version T-shirt

Följande T-shirt har jag kvar.

Svart, 1 st M och 1 st XXXL

Vit, 1 st storlek L och 1 st XXL

Pris 150 kronor + frakt.

Kontakta mig på Messenger eller mejl thoralf.alfsson@telia.com

för mer info om du är intresserad av att köpa den.

PS

202 sidor klara i boken

 

27 reaktioner på ”65 PROCENT AV SVENSKARNA BRYR SIG INTE OM POLITIK

 1. Alice Tross 2020-07-29 / 00:56

  och därför bör de inte ha rösträtt heller….

  Gilla

 2. hasse 2020-07-28 / 18:34

  @Thoralf

  Kommer du lansera Alternativ för Kalmar efter boklanseringen?

  Gilla

 3. Lollo 2020-07-28 / 18:22

  OT:
  Jag har ingen TV och tittar nästan aldrig på SVT Play. De enda gångerna jag har varit inne på SVT-Play är när jag har varit intresserad av något sportprogram. Jag har själv varit forbollspelare och har vid ett par tillfällen velat kolla fotboll på SVT-Play. Jag har klicat på ikonen ”fotboll” eler ”allsvensk forboll” och så kommer damfotboll upp. Inte fasen vill jag se damfotboll. Dom kan väl skriva ut i programrubriken att det gäller damfotboll har jag tyckt och blivit väldigt irriterad. Nu har jag fått en förklaring.

  ”Ordet damfotboll är bannlyst hos SVT. I TV-tablåerna heter det bara fotboll. Man får själv upptäcka att det är tjejer som spelar när man slagit på tv:n. Förklaringen sägs vara att man annars konserverar bilden av att herrfotboll är normen.”

  Det här samhället går mot sin undergång.

  Gilla

 4. Hacke 2020-07-28 / 11:34

  Det sovande folket lär aldrig vakna upp förrän loppet definitivt är kört. Detta som obönhörligt resultat av ett halvsekels malande hjärntvätt av regimmedia dygnet runt.
  Vem tror ni av dessa zombier överhuvud taget reagerar alternativt bryr sig om en sådan viktig detalj och fulgrepp som att Wilma Anderssons bestialiske mördare pixlas och anonymiseras av statstelevisonen trots fällande dom medan Lisa Holms likaledes bestialiske förövare exponerades med såväl namn som bild?
  Och på den tvångsfinansierade propagandakolossen besvärar man sig inte ens längre med att försöka sig på en förklaring till de som betalar deras frosseri i lögner, mörkningar och vänsterpropaganda och som fortfarande orkar reagera och dessutom agera mot övertrampen mot till och med de egenpåhittade presset(n)iska reglerna.
  Public service i dagens utformning måste skrotas innan vi ens kan börja hoppas på en utveckling i demokratisk riktning i demokraturen.

  Gillad av 4 personer

 5. Kalle 2020-07-28 / 10:51

  65 PROCENT AV SVENSKARNA BRYR SIG INTE OM POLITIK” för svenskarna vet att politikerna INTE bryr sig om dem d.v.s. folket!!!

  Gillad av 2 personer

 6. Sven d.ä. 2020-07-28 / 10:49

  Vad bryr sig då svenskar om? Jag tror många har en uppfattning om att prata politik det gör man bara inte. Det hör inte til god ton.

  Jag har sagt det förrut och säger det igen ”Svenskarnas största fiende är de själva”.

  Gillad av 3 personer

 7. Nils Dacke 2020-07-28 / 09:46

  Orsaken till svenskarnas feghet, naivitet och undfallenhet mot makten är att vi i stort är ett fredsskadat folk, vi har klarat oss utan krig i mer än 200 år, jämför man med de flesta europeiska länder inklusive våra nordiska grannländer så fick de alla slåss för sin frihet är 75-80 år sedan, länderna i öst och mellan Europa till och med så sent som för 25-40 år. För att svenska folket skall resa sig mot makten och återtar sin frihet krävs sannolikt ett ekonomiskt sammanbrott eller en plågsam utländsk ockupation som grund.

  Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2020-07-28 / 12:44

   Jag hade önskat att mina barn, födda i Sverige med svensk utbildning hade fått samma support när de sökte jobb. Nu bor de utomlands och jobbar där – medans Afghaner kommer till Sverige. Märklig värld vi lever i.

   Gilla

  • Bergman året 2020 2020-07-28 / 10:54

   Jag tycker nog att även Ola Wångs sommarprogram i P1 var fantastiskt. Wång är ju en person med erfarenheter som ger väldigt intressanta vinklingar på PK-problemet.

   Gillad av 2 personer

   • Bajen666 2020-07-28 / 13:11

    Om du menar Ola Wong så kan du ha rätt han verkar faktiskt vettig.

    Han skämdes som journalist under ”flykting”krisen 2015…säger han bland annat.

    Gillad av 1 person

 8. Varjager 2020-07-28 / 07:39

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Folket orkar inte bry sig längre än näsan räcker. Det är rädslan att bli uthängd som håller svenska munnar stängda.

  Gillad av 1 person

 9. sunej 2020-07-28 / 03:48

  Det är väl som i allt yrkesliv, arbetsgivaren som anställer sin personal.
  Och de som anställs förmodas uppfylla hans krav.
  Så varför klanka på journalisterna?

  Gilla

  • Bajen666 2020-07-28 / 08:49

   Trams, det handlar om den så kallade ”Den tredje statsmakten” och det är inte vilken som helst yrkesgrupp…ska det vara så svårt att begripa.?!!

   Denna yrkesgrupp ska granska (kritiskt) och skriva om makten och eliten (politiker) åt det Svenska folket….inte springa i deras ledband.

   Gillad av 3 personer

   • Ölandsbonde 2020-07-28 / 11:15

    Varför granska? Ska man bita den hand som föder en? Först 200 normala miljoner. Sedan 500 miljoner till, och till sist ytterligare 500 miljoner i förskott, eller vad det var. Plus extra bidrag till att sätta dit gamla som yttrar sig. Inte heller att glömma 7 miljarder till SVT, UR och SR.

    Det är självklart att det inte leder till ”oberoende media”. Det är bara naivt att förvänta sig det.

    Ang. att vi är ”fredsskadade”. Möjligen så, men det går ännu djupare. Svensken har sedan 100-tals år lärt sig att hålla käft och inte ta strid mot övermakten. ”Den bär inte sitt svärd förgäves”.
    Bara tänk efter, hur många upprorsmakare har vi haft sedan Gustav Vasa? Var Röde Anders den sista? Övergav universitetet och blev byggnadsarbetare för att sedan bli storpampen på Fryshuset.

    Gillad av 1 person

   • sunej 2020-07-28 / 11:23

    Bajen666,
    Trams? Den tredje statsmakten OK, men journalisterna är anställda för att utföra ett jobb som är i enlighet med vad deras arbetsgivare, dvs DN, Schibstedt, SR, m fl vill ha sagt.
    Så den tredje statsmakten journalisternas arbetsgivare.

    Gilla

 10. Cosmik Debris 2020-07-28 / 02:31

  Kvinnor kommer alltid att få så mycket frihet som deras män tillåter.

  Om svenska kvinnor fortsätter att kräva ökad invandring från muslimska och afrikanska länder, och inte omfattande återvandring – kommer deras frihet snart att helt tas ifrån dem. Vi ser redan att kvinnor inte vågar gå ut ensamma i muslimtäta områden. I Sverige ser vi tyvärr de katastrofala följderna av att ge kvinnor för mycket frihet och makt. Det håller på att utarma hela landet och kommer att sluta med ras-, religions-, eller inbördeskrig. Den kvinnliga rösträtten måste förändras om Sverige ska gå att rädda. Jag föreslår att kvinnor måste ha fyllt femtio år och fött barn för att överhuvudtaget få rösta i allmänna val.

  Titta gärna på klippet nedan när Pontus blir attackerad av bindgalna och känslostyrda kvinnor. Detta är ett utmärkt exempel på när kvinnors känslor tar över och de blir oemottagliga för logiska resonemang och framtida konsekvenser av sina handlingar.

  Så kan vi inte ha det!

  Högerdebattören Pontus Persson – Sveriges viking på frammarsch
  https://tinyurl.com/yybjxfs6

  Gilla

  • peo 2020-07-28 / 08:07

   Typiskt att nyfascister vill inskränka den allmänna rösträtten.

   Gilla

   • Cosmik Debris 2020-07-28 / 13:59

    Ja, eller hur?

    Gilla

   • Cosmik Debris 2020-07-28 / 14:06

    Ingrid & Maria:

    ”I det feministiska Sverige sitter det kvinnor på många av de för samhällets överlevnad viktigaste positionerna. Detta ifrågasätts sällan i landet där det är en sanning att kvinnor och män är precis likadana. Men kvinnor är i själva verket inte lojala med den egna gruppen, stammen, nationen och de har heller inte skapat de civilisationer de nu styr – och det är därför Sverige och övriga Västvärlden står inför en kollaps”

    Nyhetshelgen #70
    https://tinyurl.com/yy9ozopb

    Gillad av 1 person

 11. stigrydmark 2020-07-27 / 23:49

  Ja det är en fråga jag ställt mig själv under många år. Sverige sticker ju ut på så många sätt att en normal människa borde reagera på något sätt. Vi intar topplaceringar i värlsstatistiken när det gäller: våldtäkter,, invandring, bombdåd, skjutningar, knivskärningar, arbetslöshet, skolbränder, bilbränder, minst antal vårdplatser, polisglesast, klimathysteri och döda i covid-19. Ett katastrofläge som 65% är nöjda med, eller inte tror att de kan förändra.

  Gillad av 2 personer

 12. Rune 2020-07-27 / 23:15

  Och därför låter de Sverige gå vind för våg utan att bry sig.

  Gillad av 2 personer

 13. Håkan Spångberg 2020-07-27 / 22:16

  Beklämande. Beklagligt. Deprimerande. Bisarrt. Tragiskt. Sverige RIP.

  Gillad av 2 personer

  • Onkel Björn 2020-07-27 / 23:55

   Men ändå inget nytt. Så här har det varit allt för länge. Därför ser Sverige ut som det gör idag.

   Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s