OBEROENDE MEDIA

Jag förstår inte riktigt varför man demonstrerar i Ungern. En nyhetssajt har tydligen fått nya ägare och beslutat att byta ut chefredaktören. En ganska vanlig åtgärd när en ny ägare tar över en tidning och vill förändra. Det är så en fri marknad fungerar. Nu har de anställda journalisterna blivit sura och sagt upp sig. Det är ju också helt frivilligt. Varför då bråka och demonstrera?

Jag drar mig till minnes att efter Göteborgsposten fått ändrade ägarförhållanden så anställdes Alice Teodorescu som politisk redaktör och det blev ett väldigt liv på några vänsterjournalister som sa upp sig från tidningen. Helt frivilligt.

När jag läser det svenska artiklarna om Ungern och den uppsagda chefredaktören så saknas hela bakgrunden. Undrar varför.

”De här demonstrationerna kommer vid ett tillfälle när EU ska rösta om EU:s långtidsbudget, och i den finns en klausul om rättsstatens principer. Det här är ett viktigt tillfälle att visa EU-parlamentarikerna att det finns krafter i Ungern som vill att rättsstatliga principer ska gälla även där, säger Erik Halkjaer.”

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7521146

Jag vet inte vad EU:s rättsstatliga principer har med ett byte av en chefredaktör att göra. Jag önskar att någon kunde bryta den mediemaktdiktaturen som råder i Sverige och t.ex. köpa DN och byta ut Peter Wolodarski som chefredaktören och ersätta honom med en konservativ chefredaktör.

”Experter säger att det var slutet för ungersk oberoende media när nästan alla journalister på Ungerns största oberoende nyhetssajt, Index.hu, avgick i protest i fredags.

– En katastrof för ungersk media, säger den ungerska medieexperten Ágnes Urbán.”

https://www.svd.se/experter-slutet-for-sjalvstandig-journalistik-i-ungern

 Det är ingen som tvingat dessa journalister att säga upp sig. Oberoende media? Finns det oberoende media? Kan någon tala om för mig om Sverige har oberoende media. Till och med Sveriges public servicekanaler SVT och SR, är ta mig tusen inte oberoende. De är både statsfinansierade och statsstyrda!

Men varför döljer svensk media alltid bakgrundsfakta när de skall förtala de som styr Ungern och Polen? Är det oberoende media som agerar på det sättet?

 

26 reaktioner på ”OBEROENDE MEDIA

 1. Stentmannen 2020-07-27 / 18:10

  Det är bara att inse fakta, Sverige har blivit en soptunna för mänskligt avfall.

  Gilla

  • Lollo 2020-07-27 / 20:32

   Tack för länken. Jag läste detta med stort intresse.

   Gilla

 2. stefan a. 2020-07-27 / 09:47

  Punkt 1 A i rättsstatens principer borde vara att varje land har rätt att utse sina egna ledare i allmänna val, EU skall inte ha någon vetorätt som en del groteska Svenska EU-politiker kräver, däremot kan man övervaka valen i t.ex. Sverige så att det går rätt till, f.ö. har vi inget att yvas över i det sammanhanget vi har ingen vald regering utan en tillsatt regering genom kohandel av några få personer…

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-07-27 / 17:48

   Vi har en Statschef som utses i sängkammaren.
   Vi har en Statsminister som utses av Riksdagskammaren.
   Vi har Riksdagsmän som utses av partierna.
   Vi har svenska folket som väljer partier till Riksdagen.

   Inte så konstigt att det går fel. Jag skulle inte vilja kalla det demokrati dvs folkstyre.

   Gilla

 3. Cosmik Debris 2020-07-27 / 01:27

  Helsingborg: Ödeläggelsen av en stad
  https://snaphanen.dk/2020/07/26/helsingborg-oedelaeggelsen-af-en-by/

  Aktuella och otrygga stadsdelar i Helsingborg som numera har kamerabevakning från luften:
  Dalhem
  Drottninghög
  Fredriksdal
  Adolfsberg
  Söder
  Gåsebäck
  Högaborg
  Eneborg
  Närlunda
  Planteringen
  Miatorp

  Finspång kommer att vara en MYCKET otrevlig och otrygg plats för landsförrädarna.

  Gillad av 1 person

 4. Nils Dacke 2020-07-26 / 16:46

  Tänk om någon gång kunde få höra om regeringens och regimmedias åsikter om rättsstatliga principer i Turkiet, Iran och Saudi.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2020-07-26 / 20:50

   För att inte tala om Palestina som vi erkänt som stat och skänker miljarder till. Där har det inte varit val på 17 år!

   Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2020-07-27 / 10:07

   Rättsstatligheten är där alldeles för lik den svenska – så ALDRIG!

   Gilla

 5. Cosmik Debris 2020-07-26 / 16:04

  En gängledare ska begravas i Chicago. Då startar skottlosning och kaos. Ska vi ha fler eller färre negrer och muslimer i Sverige?

  Youtube: Chicago funeral home shooting due to ongoing gang conflict
  https://tinyurl.com/yxcmuvls

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2020-07-26 / 15:03

  Det muslimska knivmordet i Kiruna

  Expressen:
  ”Pappan sökte asyl i Sverige i januari 2012. Han fick avslag i mars 2012 och skulle utvisas. Istället ansökte han om så kallat verkställighetshinder och fick permanent uppehållstillstånd i juli 2015. Han har under tiden i Sverige arbetat i en butik. Men i slutet av juni åtalades han för sexuellt ofredande mot två flickor som var under 15-år gamla. ”

  Allt, precis allt är bara en gigantisk kuliss. Sossarna vill/ska fylla landet med muslimska mördare, pedofiler och terrorister. Sossarna hatar det svenska folket. Det är så det måste förstås.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2020-07-26 / 19:37

   När det beslutas om verkställighetshinder så är det alltid någon person i den stora myndigheten som ytterst tar det beslutet. Det namnet borde inte vara hemligt i betalmedia. Den stora myndigheten med alla sina tjänstemän arbetar på uppdrag av skattebetalarna. Då har man också rätt att få veta utan hemligstämpel.

   Gillad av 2 personer

 7. Kalle 2020-07-26 / 12:33

  Den här insänder sklulle nog aldrig pryda någon insändarrsida i det staligt finasierade media (och beroende media) vi har i sverige!!!

  ””Tjena Morgan! Ber härmed att få gratulera dig till en av dina unga importerade kulturberikare…””

  ””Ber härmed att få gratulera dig [Morgan] till att en av dina unga importerade kulturberikare , Abdirizak Osman, återigen gör tillvaron spännande för många genom sin flykt under en permission.””

  ””Jag förmodar att solbrände Abdirizak kom till Sverige med sina likaledes solbrända föräldrar och syskon från något MENA – land en gång i tiden som så många andra kulturberikare från dessa områden.

  Förmodar även att hans föräldrar inte har gjort ett enda handtag här i Sverige för att stå för sin egen försörjning. Kan tänka mig att fadern liksom många andra MENA – fäder i princip bara har hängt på det lokala fiket på något närliggande köpcenter och där umgåtts med likadana MENA – fäder under ett ivrigt bolmande på en vattenpipa eller tuggat kat så att kindpåsarna stod ut som på en fullmatad ökenhamster.””

  ””Så, nu kan du anmäla mig för hets mot folkgrupp eller vad fan du vill. Du hittar säkert någon misslyckad åklagare som för det till åtal vilket skulle glädja mig oerhört. Eller tipsa den skattefinansierade Näthatsgranskaren så fixar han det säkert.

  Din importerade kulturberikare Abdirizak dömdes ju till ett treårigt straff som skulle ha avtjänats på något vilohem för unga kriminella.””

  Insänt av:

  Sandor Herold, invandrare av den icke tärande och skjutande sorten

  https://petterssonsblogg.se/2020/07/26/tjena-morgan-ber-harmed-att-fa-gratulera-dig-till-en-av-dina-unga-importerade-kulturberikare/

  Gillad av 8 personer

 8. Roland Salomonsson 2020-07-26 / 10:17

  Möjligen är mediat ifråga ”oberoende”. Men som vanligt är journalisterna INTE oberoende. Nu passar man på, antagligen efter order från kulturmarxistiska EU-kansliet, att dreva för att ge EU-kansliet motiv för att inskränka någon Ungersk rättighet, genom att reducera i långtidsbudget. Rätt kul f ö, då den nye chefredaktören därvid får fritt fram att anställa nya journalister, utan hänsyn till de som sagt upp sig. Perfekt!

  Nazisterna i EU-kansliet begriper inte att Ungern står fast i sin kamp för sin version av demokratin, där regelmässiga bindande folkomröstningar genomförs. En stor skillnad mot EU, där INGA folkomröstningar i sakfråga någonsin genomförts. Risken är överhängande att halva antalet medlemsländer i EU plötsligt lämnar EU-diktaturen – utan att ersätta EU – med rätta! Bli inte förvånade om det bildas en samarbetsorganisation, där federalism INTE ingår, men där Ryssland och Vitryssland är medlemmar.

  Gillad av 5 personer

 9. Doken J 2020-07-26 / 10:01

  Ungern och Polen har båda en regering som stöds av en stor majoritet av folket, det finns inga länder inom EU som kan uppvisa samma folkliga, och demokratiska stöd. Det här är såklart en ”nagel i ögat” både på Globalisterna i EU, och för Sveriges regering, och med hjälp av media baktalar man dessa demokratier som vägrar finna sig i EU:s galenskaper.
  Jag skulle önska mig en svensk regering, som kunde uppvisa lite nationalistisk stolthet, och precis som de styrande i Polen och Ungern ha den egna befolkningens välbefinnande framför ögonen, istället för EU:s intressen.

  Gillad av 9 personer

  • Thoralf A 2020-07-26 / 11:18

   Nu har ju varenda minister en svensk flagga i kavajslaget. Frågan är hur länge det varar.

   Gillad av 3 personer

   • Roland Salomonsson 2020-07-26 / 13:01

    När sympatierna minskar blir det röd pin igen, samt på andra rockslaget i grön pin (halvmåne).

    Gillad av 1 person

 10. Ivar Andersson 2020-07-26 / 09:08

  PS och MSM klagar på Polen för att domarna utses av regeringen. I Sverige utses domarna av domarnämnden men hur utses domarnämnden?

  Gillad av 4 personer

  • Jan S 2020-07-26 / 12:59

   ”Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare eller hyresråd. Nämnden ska också bedriva ett aktivt och långsiktigt arbete för att tillgodose rekryteringsbehovet av ordinarie domare.”
   I Sverige är det är regeringen som utser domare.

   Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2020-07-26 / 16:26

    Men detta vet inte de okunniga mediearbetarna – eller de har fått veta men glömt …

    Gilla

  • Roland Salomonsson 2020-07-27 / 10:13

   Och inte minst, vilka tar fram förslag på namn åt ”domarnämnden”? Oavsett – demokrati handlar det INTE om – snarare skendemokrati.

   Gilla

 11. Håkan Spångberg 2020-07-26 / 07:08

  Det är bara rätt när vänstern gör det, förmodligen. Hade Ungern haft oikofobt vänstetstyre hade motsvarande åtgärder gått spårlöst förbi.
  Förmodligen ännu en demonstration initierad av G***ge S***s…
  Skulle inte bli förvånad om oroligheterna i USA upphör dagen efter presidentvalet. De röda stormtrupperna dras tillbaka…

  Gillad av 3 personer

 12. Cosmik Debris 2020-07-26 / 03:09

  OBEROENDE MEDIA?

  Det skulle inte förvåna mig om det skulle visa sig att SVT/SR har fler anställda biografpianister än personer som sympatiserar med Sverigedemokraterna.

  Gillad av 6 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s