SEKRETESSBELAGT ÄRENDENUMMER

Polisen i Kalmar införde igår sekretess även på ett ärendenummer. Det gällde ett ungdomsrån som jag var intresserad av och därför ringde jag till polisen för att få ärendenumret då jag behövde det till en förfrågan hos Åklagarkammaren i Kalmar.

En kvinna vid namn Anna tog emot mitt samtal och sa att det var sekretess på ärendet. Jag upplysta henne då att jag inte ville ha ut förundersökningen eller några andra uppgifter om fallet utan bara vilket ärendenummer som ungdomsrånet hade hos polisen. Men Anna hävdade att det var sekretess på ärendenumret och jag fick vända mig till åklagarkammaren. Problemet var att åklagarkammaren krävde ett ärendenummer för att svara på mina frågor, vilket jag förklarade för polisen Anna.

Då svarar polisen Anna ”Trevlig helg” och slänger på luren.

Ett katastrofalt dåligt bemötande från polisen i Kalmar. Jag måste säga att jag blev både häpen och förvånad av hur polisen Anna bemötte mig. Dessutom tror jag knappast att ett ärendenummer kan vara sekretessbelagt. I varje fall inte när det gäller ett ungdomsrån i Kalmar.

PS

Det ungdomsrån som jag var intresserad av inträffade i Lindsdal på fredagskvällen den 22 maj och enligt Barometern var en person gripen för knivrånet. Offret skall också fått en lindrig skada. Enligt den lilla tidningsnotisen i Barometern skall det ha varit tre killar som utförde rånet.

Är det någon som känner till något om detta får ni gärna kontakta mig på mejl thoralf.alfsson@telia.com eller Messenger. Ni kan också ringa 072-5179099. Jag utlovar att ni får full anonymitet.

Annons

21 reaktioner på ”SEKRETESSBELAGT ÄRENDENUMMER

 1. Oliver 2020-08-19 / 13:29

  Kalmarpolisen är en skock amatörer!

  Gillad av 1 person

 2. Ölandsbonde 2020-08-19 / 11:43

  Utanför ämnet.
  Kan någon ge en bakgrund till valutgången i Belarus?
  Jag tror att Lukashenko vann valet med enorm marginal. Hur skulle det vara fusk?

  Varför går västeuropas ledare bananas när folk röstar som de vill i sina länder? Ta Polen och Ungern som exempel. Påhoppade så det skriker om det.
  Man kan ta med USA och Ryssland också. Majoritetsvalda ledare som utmålas som sjuka svin av vår samlade media.

  OCH
  Innan någon idiot kommer med argumentet att Fru Clinton fick flest röster, så vill jag säga att i en tävling anpassar man sig efter reglerna.

  För att ta en jämförelse med fotbollen. Hammarby gjorde 50% fler mål än Djurgården som vann Allsvenskan eftersom det är inspelade poäng som avgör, och inte antalet mål.

  Förståndigt folk vet detta. Inte ens en drogfylld Bajrare går omkring och skriker om att Bajen vann!! Vi gjorde flest mål!! Bajen – Bärs – och —-

  Men de vänsterblivna kommer alltid dragandes med att Fru Clinton fick flest röster. Och så försöker de se kloka ut! Fantastiskt när de är mer korkade än en bajrare.

  Gillad av 1 person

  • Benny 2020-08-19 / 15:40

   Visst vann Lukasjenko valet i Vitryssland! Det komiska är att man inte alls hade behövt frisera siffrorna till 80% då oberoende undersökningar hade gett Lukasjenko ca 57% en god marginal alltså! Troligtvis är det överambitiösa partipolitruker som ligger bakom fifflet som i ”god” sovjetanda gärna ville att ledaren skulle verka mäkta populär, ja mer populär än han faktiskt är i Vitryssland! Det mest komiska är dock Löfven som lägger sig i valet i Vitryssland och kräver Lukasjenkos avgång samtidigt som han ”glömt” att han varnade ”främmande makt” att påverka och lägga sig i det svenska valet 2018! Pajasen Macron är lika ”rolig” som tycker att Lukasjenko ska avgå för att folk protesterar? Har Makaronen ”glömt” att i Frankrike har folket protesterat mot hans fuskval i flera år utan avbrott? Ja, så går det till i den stora världen där globalistmaffian sätter agendan och styr media! Tur att internet finns och att vi kan läsa riktiga nyheter som på den här bloggen och många andra!

   Gillad av 1 person

  • Hoppalong 2020-08-19 / 17:55

   För att inte tala om Sveriges valfusk. SD c:a 21% servern brakar ihop. Kommer tillbaka en halvtimme senare SD 17%???????

   Gillad av 1 person

 3. Andersson i Pinan 2020-08-19 / 11:42

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lofven-om-belarus-star-enade-med-belarusiska-folket

  ”””
  Stefan Löfven säger även att Sverige står enade med folket i Belarus och att man stödjer folkets rätt att bestämma över sin framtid.

  – Vi står enade med det belarusiska folket, och stödjer helhjärtat dess rätt att själva bestämma sin framtid och fritt välja sina ledare. Belarus suveränitet och territoriella integritet samt det belarusiska folkets vilja behöver respekteras av alla.

  ”””

  Vilka vi sa svinskiten?

  Gillad av 1 person

 4. Corona 2020-08-19 / 10:58

  Har aldrig fått något bra bemötande av amatörerna på Kalmar polismyndighet, så otrevliga på passexpeditionen och receptionen.

  Förmodligen jobbade hon på Kontaktcenter, eller? Då är hon inte ens polisutbildad, utan en vanlig kundtjänstmedarbetare.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-08-19 / 11:49

   Fel. jag blev kopplad till förundersökningsansvarig eller liknande.

   Gilla

   • Oliver 2020-08-19 / 13:28

    Då är det verkligen häpnadsväckande med tanke på deras svar!

    Gillad av 1 person

 5. stigrydmark 2020-08-19 / 10:32

  Jag är inte förvånad, vem har förtroende för polisen, de har ju för längesedan visat att de, tillsammans med andra myndigheter, inte är värda vårt förtroende. Här gäller: Som man sår får man skörda.

  Gilla

 6. Ricky 2020-08-19 / 10:32

  Min erfarenhet är att Kalmarpolisen är både otrevliga och okunniga generellt och det gäller tyvärr även Åklagarmyndigheten. Ett ärendenummer i sig kan aldrig vara sekretess.

  Begär en besvärshänvisning, så måste de motivera beslutet med aktuell paragraf.

  Gillad av 1 person

 7. sandra 2020-08-19 / 09:40

  När åtal är väckt hoppas jag du får du all information och uppdaterar oss i bloggen. Eller går det att dölja också?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-08-19 / 09:50

   När åtal väcks går det inte längre att dölja något.

   Gillad av 1 person

 8. turrim 2020-08-19 / 09:39

  Ett ärende som är så hemligt att det inte ens finns som ett nummer för medborgarna. Det verkar som om Anna klassat det som kvalificerat hemligt rörande rikets säkerhet och samverkan med främmande underrättelsetjänst.

  Jag vill minnas att jag läste i någon tidning som ville läsa in och ut i ett register över hemliga handlingar. Det man fick och som visades i tidningen var ärendenummer men med strukna ärendemeningar.

  Gilla

 9. Sven d.ä. 2020-08-19 / 09:24

  Föreslår att du ringer upp Anna igen, och frågar. Bemötandet kan knappast bli sämre.

  Vad jag förstår så känner sig många poliser trängda av de begränsade resurser de har – som leder till att de säger upp dig. Dessutom i din egenskap som delansvarig för kommunen bör du undersöka varför bemötandet blev så dåligt från början.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-08-19 / 09:26

   Bemötande kanske berodde på min politiska bakgrund. Jag presenterade mig givetvis med namn.

   Gillad av 2 personer

 10. Lollo 2020-08-19 / 09:18

  Dessa knäböjande kvinnliga poliser är en skam för kåren. De flesta kvinnor klarar inte av polisjobbet.

  Gillad av 2 personer

 11. Fredrik Östman 2020-08-19 / 07:50

  De vet att de agerar olagligt och omoraliskt. Därför skäms de av dem som inte är psykopater.

  Gillad av 2 personer

 12. Tony 2020-08-19 / 07:45

  Ynkryggarna finns idag på alla plan i samhället, allt för att försvåra att folket
  ska se hur uselt det står till med Världens mest feministiska land.

  Anna skulle kanske på HBTQ information, så hon var stressad?

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.