NYTTIGA IDIOTER

Man brukar kalla personer som vidarebefordrar ett falskt påstående för ”nyttiga idioter” och jag måste säga att de socialdemokratiska politiker som kommenterade den falska skärmdumpen därmed agerade som just nyttiga idioter.

Idag kom Barometerns artikel om dessa socialdemokratiska ”nyttiga idioter” även i den tryckta upplagan av tidningen, en helsida. Regionrådet Mattias Adolfsson fortsätter att briljera med sin socialdemokratiska logik.

Mattias Adolfssons kommentar visar på den maktfullkomlighet som råder inom Socialdemokraterna i Kalmar. Alla andra har fel och Socialdemokraterna alltid rätt, oavsett vad det gäller. Hur många tror att det går att föra ett samtal eller en dialog med en politiker med den uppfattningen. Som sedan rättfärdigar det hela med floskeln att han minsann har den rätta värdegrunden till skillnad mot andra personer. Jag hoppas att väljarna i Kalmar funderar över vilken person som döljer sig bakom dessa uttalanden och vilka de skall rösta på 2022.

Riksdagsledamoten Laila Naraghi säger att hon bara ville stödja Shemsi Brahimi men det rimmar väldigt falskt i mina öron.

Jag förstår att många inte har tillgång till Facebook och därför tänkte jag lägga upp några av de socialdemokratiska kommentarerna i blogginlägget. Först Håkan Juholt som enligt uppgift i media skall bli Sveriges nye ambassadör i Sydafrika, Magnus Uhr som är Södermöre kommundelsnämnds ordförande och sist Annika Brodin som är ordförande för Kalmar Hamn AB. Alla socialdemokratiska politiker.

Annons

31 reaktioner på ”NYTTIGA IDIOTER

 1. Otto 2020-08-29 / 12:58

  Tycker denna skärmdumpshistoria verkar vara planerad in i minsta detalj. Så utstuderat och lågt. Uhr och Adolfson kanske inte är så oskyldiga själva?

  Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2020-08-29 / 01:53

  Expressens toppnyheter kl.01:49

  ”Våldsamt upplopp efter Koranbränning”
  ”Flera hundra demonstranter rusar mot poliserna”
  ”Man skjuten i Solna – stor polisinsats på platsen”
  ”Adam”, (heter säkert Muhammad min.anm) 14, bär pistol och rånar ungdomar”
  ”Två män allvarligt knivskadade”

  Hur mycket muslimsk invandring tål Sverige?

  Inte en enda muslim till. Landet måste tömmas på muslimer och alla moskér SKA rivas.

  Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2020-08-29 / 01:00

  Lyssna gärna på vad Martin och Boris tycker om muslimer och koranbränning. Jag håller fullständigt med dessa två herrar.

  Polisen drar tillbaka tillstånd för Rasmus Paludans och Dan Parks koranbränning i Malmö

  Gilla

 4. Andersson i Pinan 2020-08-29 / 00:41

  Jag har en bok av Bertil Almqvist i bokhyllan, Det är en samlingsvolym av böckerna om Barna Hedenhös. Boken där de hälsar på rödskinnen borta i Amerika har ju blivit rödlistad. Ska jag riva ut de sidorna eller ska jag bränna hela skiten? Det kan inte bli förrän på fredag för jag ska resa till Skåne. Om inte polisen står på lur i Valje vill säga.

  Gilla

 5. Blattz 2020-08-28 / 22:39

  Tycker Magnus Uhr (S) alltid är den som tar priset när det handlar ointelligenta kommentarer från S.

  Han relativiserar eller förnekar precis allt elände som händer i Sverige.

  Finns också lokala S-politiker som kan föra sig och bete sig adekvat, det ska man tänka på.

  Gilla

  • Corona 2020-08-28 / 22:56

   Uhr blockade mig på Fejsboken när jag skrev om ensamkommande barn för många år sedan! Fina herrar detta!

   Gilla

 6. Andersson i Pinan 2020-08-28 / 19:14

  Någon som vet vilken skillnad det är mellan Belarus och Sverige? Jag vet det inte ….

  Gillad av 1 person

 7. Corona 2020-08-28 / 17:18

  Politikerna kastar sig som hyenor över Papis inlägg, det är äckligt att se. Det är svårt att tro att detta INTE är planerat. Kanske av Adolfson själv?!? Kalmarfolket är som nickedockor, burr!

  Gilla

 8. Staffan Sundqvist 2020-08-28 / 16:11

  Sosseriet har totalt degenererat. Detta en gång parti som verkade för ”Den lilla människan” har nu utvecklats till en ryggdunkarklubb, ett kläckeri för ny adel. En broilerfabrik där kompetens ersatts av partibok. Alla har vi ju kännedom om vad som hände Pinoccio när han ljög. Hans näsa växte för varje lögn. Om det vore i verkligheten skulle varenda käft, kvinna, man eller hen, i sossarnas topp, gå omkring med snorhorn så fruktansvärt långa så de fick sätta stödhjul på dem. Verklighetsförankringen har totalt försvunnit för dem. Förmågan att fylla sina egna plånböcker på den lilla, fattiga människans bekostnad premieras, Och som lök på laxen, grädde på moset m.m så vill nomenklaturan att rösträtt till riksdagsvalet också ska gälla för det stackare som kommit som flyktingar för sisådär en kvart sen. Allt för att premiera den valboskap de släppt in i landet. Att sen Dumberg, Mollgan Johansson, Dan Eliasson & Co skickas fram för att stå och ljuga folk rätt upp i ansiktet säger allt. Och döm om min förvåning när Mona Sahlin dök upp som sommarpratare i radion! Kan det vara en rehabilitering på gång? Det skulle inte förvåna mig för fem öre. Steffe och hans anhang räknar kallt med att dumsvensken glömt hennes eskapader och glatt kommer att rösta på S i nästa val.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2020-08-28 / 18:08

   ”Alla har vi ju kännedom om vad som hände Pinoccio när han ljög. Hans näsa växte för varje lögn.”

   Stefan Löfvens näsa växer på bredden i stället när han ljuger. Nu är snart hela hans ansikte en enda stor näsa. Nu står han inför ett val. Antingen skaffar han ett större ansikte eller så slutar han att ljuga.

   Jag inbillar mig att det är enklast att sluta ljuga.

   Gilla

  • Bergman året 2020 2020-08-28 / 18:42

   Där satt den!

   Gilla

 9. Mami 2020-08-28 / 14:34

  Ibland är den som framstår som den mest osannolika person den som är skyldig. Jag hade ett diskussionsforum för många år sedan. Den trovärdiga som skulle hjälpa mig att moderera skickade en kväll ett mail till mig: ”jag har hört att ditt forum kommer attackeras i natt, vi hoppas verkligen det är ett tomt hot”.

  Dagen efter var forumet förstört och det visade sig långt efter att det var han själv som gjort det.

  Jag tror det är flera inblandade i denna skärmdump. Jag utesluter definitivt inte att denne Shemsi är inblandad.

  Gillad av 1 person

 10. Cosmik Debris 2020-08-28 / 13:37

  Polis till Nyheter Idag:
  ”– Vi jobbar inte så. I första hand så anvisar vi dem till en annan plats. Det är grundlagsskyddat att man ska få uttrycka sina åsikter”

  Facsisterna i Extinction Rebellion och muslimerna i Angered får sätta upp vägspärrar. Rasmus Paludan och Dan Park har tydligen INGEN grundlagsskyddat rätt att uttrycka sina åsikter. Det är uppenbart att polisen inte sköter sitt arbete.

  SÄNK POLISENS LÖNER. NU!!

  https://nyheteridag.se/darfor-later-polisen-extinction-rebellion-blockera-trafiken-grundlagsskyddat/

  Gilla

  • turrim 2020-08-28 / 17:10

   När en dansk politiker och advokat kommer till Lernacken står där tio poliser och säger att du får inte komma in i Sverige på två år. Vi bedömer att du kanske ska begå något brott i i vårt land. Det är väl så det sker i Kina, Belarus och Ryssland.

   Hur visste man att han skulle komma och just då? Beslutet måste väl ha tagits i domstol – då på några minuter – annars vet vi hur allt segdras.

   Det här luktar som om det gräddats i trakterna av Rosenbad.

   Gillad av 1 person

   • Benny 2020-08-28 / 19:59

    Vad pratar du om? Det finns mängder med journalister från väst i Vitryssland och massor av Soros provokatörer på gatorna i Minsk! Verkar inte vara några problem att komma in i Vitryssland! Är du kritisk mot islam i Sverige så kommer du däremot inte in….

    Gillad av 1 person

  • Onkel Björn 2020-08-28 / 18:45

   Ganska intressant att se hur man bemöter olika människor i detta landet. Som sagt, Rasmus Paludan han vägras inträde i landet av polisen som också beslutar om ett 2 årigt inreseförbud.
   Men mördare och terrorister från IS sekten de är mer än välkomna in i landet. Och dömda mördare och våldtäktsmän utan rätt att vara i landet, de får allt för många gånger också vara kvar och fria att vandra på våra gator.
   Polisen har blivit alldeles för politiserad och värdegrundsskadad. Vi behöver en ny polis som jobbar med att efterleva de lagar och regler som finns, utan politiska inblandningar.

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2020-08-30 / 19:11

    Och Paludan är dessutom svensk medborgare!!! Svenskdansk av födseln. Men det visste ingen av de beslutande. Hoppas det blir en stor affär av detta.

    Gilla

 11. Briljans 2020-08-28 / 13:33

  För mig är det obegripligt att Kalmarborna fortsätter rösta på Johan Perssons gäng år efter år. Tyder på mycket svag begåvning. Helt ofattbart!

  Kalmar måste vara en av Sveriges rödaste kommuner. Skulle tro att den tar priset faktiskt. När t.o.m. Kalmar FF har en sossepolitiker som ordförande, då är det riktigt illa.

  Gilla

  • Blattz 2020-08-28 / 22:33

   Beror på att S saknar kvalificerat motstånd i Kalmar.

   Existerar ingen politisk opposition värd namnet.

   Pratar man i fotbollsturnering så har S straffspark på oppositionen.

   Sedan är Johan Persson (S) en skicklig politiker att utnyttja detta.

   Gilla

 12. Bert 2020-08-28 / 13:19

  Håkan Juholt, sosseskämtet från Oskarshamn är väl den siste om någon som ska håna T Alfsson ang att ha råkat i onåd hos sitt partis partistyrelse och div makthungrande partifalanger.
  Märkligt att HJ inte minns sitt eget skamdebacle när han föll från den absoluta s-adelstoppen till partiets absoluta dito-botten. Knuffen utför s-stupet var förstås orsakad av omfattande inkompetens, så total att inte ”ens” de lika inkompetenta och gravt samhällsmissanpassade i SAP-partistyrelsen kunde tåla Håkan Juholt mer än några månader som SAP-ordförande. HJ blev ju senare utspydd på Island, men vad fan hade Islänningarna gjort för ont för att tvingas bli förorenade den o-hamns-fånen.

  Håkan Juholt blev S-partiets tyngst vägande bojsänke någonsin, ja till och med ett tyngre dy/ävje-anpassat sänke än Toblerone-Mona var, blev, är. Dock verkar det som att HJ inte har lidit någon nöd där nere i bottenskrapet av adelssosseriet – Ambassadör på Island med fet lön, utlandstraktamente sju dagar i veckan och därtill säkert också ersatt för rikligt förekommande omkostnader samt lön för livspartnern, mm, allt betalat av svenska folket.

  Om, så som jag hoppas på så kommer Håkan Juholt att bli lurad/snuvad på den av honom hett efterlängtade Ambassadörsposten i Syd-Afrika – om det nu skulle bli ytterligare ett skamdebacle för HJ kan HJ säkert precis som sin partifrände Toblerone-Mona få ett hotellrum/svit-boende på det från SR/Kalmar Radio-reportaget/n rikskända, gråt och klagolåtshotellet, Hotell Hulingen i Hultsfred.
  Jovisst, jag glömde att Håkan J har ytterligare ett hotellboendealternativ, han och en kompis köpte ett hotell i Spanien för några år sedan så Hotelldirektör Håkan Juholt har givetvis redan ett dylikt boende ordnat , kanske då på Spanska Guldkusten – ja, de rika adelssossarna lever sitt liv!

  Gillad av 2 personer

  • Lennart Karlsson 2020-08-28 / 13:38

   Lite ironi om en sosse som supportade de svartas stöld av Sydafrikas gårdar på order av landsförrädaren Palme skulle ”förolyckas” av en svart rasistisk mobb! Karma….

   Gilla

 13. ulsansblogg 2020-08-28 / 13:17

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Socialdemokratisk makt bygger på den stora massans okunskap och också deras företrädares okunskap.
  Att en socialdemokrat aldrig har fel är på sikt ett problem för partiet

  Gilla

 14. stefan a. 2020-08-28 / 13:13

  Jaha Sveriges största barnunge fick luft under vingarna också, Juholt han som vägrade debattera för att han skulle stå bredvid Åkesson, en helt makalös skymf mot väljarna, en politiker som inte talar till folket utan förväntar sig att folket faller på knä för honom, en sorts politiker som är på väg bort som tur år, det räcker inte längre med slagord och floskler….

  Gillad av 1 person

 15. Kalle 2020-08-28 / 12:45

  ##INSÄNDARE.[av Rolf Malm] Malmö ägs av muslimerna. Göteborg av maffian. Stockholm av gängen. Regeringen och polisen har tappat kontrollen. Det här går inte längre. Vi svenskar måste vakna upp ur apatin!##

  ##Poliser måste nu själva ha skydd på väg till och från jobbet. Kommunanställda åtföljs av vakteskort till sina jobb. Där de låses i bakom låsta dörrar, skottsäkert glas och larm där så är möjligt. Säkerhetsvakter får beroende på för hög risk inte jobba i vissa områden. Ska polisen dit måste de vara kravallutrustade och dubbla patruller. Alltfler skolor måste anställa vakter. Klanerna upprättar privata vägspärrar. Busschaufförer utsätts för stenkastning och raketer. Bilister blir rånade på sina bilar.##

  ##Politikerna pratar men gör inget. Sätter på sig svenska flaggan på kavajen och låtsas vara patrioter. Man utreder och undersöker. Regering och opposition är lika goda kålsupare. Det ska sättas hårt mot hårt, straff ska skärpas, gängen ska knäckas##

  https://petterssonsblogg.se/2020/08/28/vi-maste-gora-motstand/#more-335217

  Dagens verklighet som politikerna blundar för och inte gör något åt. Viljan och djävlaranamma saknas!!!

  Gillad av 5 personer

 16. Kalle 2020-08-28 / 12:20

  ##Extremististerna styr Sverige precis som de vill. Svenskarna står lydigt och väntar med mössan i handen. ##
  ##Polisen har dialog med dem och tittat på en timme: ”Vi känner dem sedan länge och förhandlar med dem om att öppna ett körfält på en av broerne”.Gått med på? Förhandlar om att öppna ett körfält? WTF.
  In i en polisbuss. Lagför alla! Det ska inte gå att olagligt blockera trafiken i min hemstad där jag är trafikpolitiker.
  Lås in! De bör utöver straff få en räkning för de enorma kostnader förseningar i rusningstrafiken innebär.##

  https://soldatmamma.blogspot.com/2020/08/extremististerna-styr-sverige-precis.html

  Använd batongerna ordentligt för att rensa gatan. Skall det vara sååå svårt för svensk polis. Buset skall minnas att det är smärtsamt att blockera gator i sverige så de INTE gör om det!!!
  Allting verkar vara svårt för svensk polis när det gäller att sätta fast mördare eller upprätthålla ordningen på våra svenska gator.
  Sätta fast gamla tantersom protesterar mot oordningen i sverige går däremot bra för polisen.

  Gillad av 3 personer

 17. Doken J 2020-08-28 / 11:35

  Socialdemokraterna i Kalmar verkar mest bestå av klenbegåvade, inte förvånande när partibok är viktigaste CV för att nå toppen.

  Gillad av 1 person

 18. turrim 2020-08-28 / 09:48

  Inrikesminister Damberg sa härom dagen att det är oacceptabelt med vägspärrar. Nu har miljöaktivister satt upp spärrar i riksdags- och regeringskvarteret. Således utanför Dambergs fönster.

  Polisen har inlett förhandlingar och kan inte förbjuda då det är coronasäkra tillställningar – man är inte fler än 50 på varje plats. Jag tvivlar på att Damberg går ut på Norrbro och förmanar ockupanterna med att det är oacceptabelt. Anarkin är godkänd när det är den acceptabla värdegrunden.

  Gillad av 3 personer

  • Lennart Karlsson 2020-08-28 / 13:43

   Förr var beryktade Norrmalmspolisens uttryck: ”Vi kan göra vad vi vill”. Numera ändrad till ”Vi gör bara det vi vill”!

   Gilla

 19. Hacke 2020-08-28 / 09:29

  Normalt funtade vuxna människor ber om ursäkt för sina misstag.
  Men är man sosse i dagens tappning spär man bara på oanständigheterna.
  Sådan herre sådan hund heter det och det räcker med att följa uttalanden och flöden hos ”förebilder” på riksplanet som Ygeman, Sahlin, Löfven, Strandhäll, Morgan Johansson m fl för att förstå vad som bildar skola i partiet för maktgalningar och folkförakt.
  Kan det bli annat än smutsigt och lågt i politiken med detta förfall inom det som ska föreställa statsbärande före detta folkrörelseparti.
  Det enda partiet duger till idag är som varnande exempel för de som kommer efter. Och det gäller ju inte bara i uppträdande. Det räcker att se utvecklingen i landet för att konstatera katastrofen man skapat. Den hade sossarna inte ens behövt Reinfeldts benägna bistånd och avlösning för att prestera.

  Gillad av 2 personer

 20. Anders 2020-08-28 / 08:57

  Bry dig inte om Juholts kommentarer . Kommer ihåg hans snurrande och ljugande när han fick dojan som partiledare . Och efteråt var det aaalla aaandras fel .
  Han hajade inget . Alla andra var elaka och dumma.
  Beklämmande.

  Gilla

 21. Bergman året 2020 2020-08-28 / 08:48

  Patrik Engellau ger sin syn på nyttiga idioter i dagens Det goda samhället.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.