INGET ONT UTAN…

Inget ont utan att det har något gott med sig. Det är ett gammalt ordspråk som ofta faktiskt stämmer.

När Shemsi Brahimi den 24 augusti publicerade en falsk skärmdump från min blogg på sin Facebook, någon hade ändrat texten genom att ”photoshopa” skrämdumpen. En rad socialdemokrater var inne och kommenterade den förfalskade skärmdumpen, något som till och med Barometern uppmärksammade. Man ställde dock inte Håkan Juholt mot väggen. Det vågade man uppenbarligen inte från tidningens sida.

Det hela har nu utmynnat i att jag fått fyra mycket bra tips från mina läsare och andra personer som uppmärksammat hur socialdemokrater och andra agerat. Jag följer nu upp dessa mycket intressanta tips och med stor sannolikhet kommer det bli bra blogginlägg inom några veckor.

Jag skrev för någon vecka sedan på Facebook att jag tror att det kommer bli en intressant höst inom politiken i Kalmar. Tipsen jag fått kanske kommer göra politiken i Kalmar ännu mer intressant än vad jag tänkte för en vecka sedan.,

Det är mycket på gång i Kalmar!

Jag har även varit i kontakt med Shemsi ”Papi” Brahimi under den senaste veckan och bett honom ta bort Facebookinlägget med den förfalskade skärmdumpen. Jag har sagt till honom att jag kommer göra en anmälan om förtal om han inte tar bort inlägget. Han ringde mig igår kväll och sa att han inte skulle ta bort inlägget. Han vill dessutom inte berätta var skärmdumpen kommer ifrån. Sedan sa han sig också vilja samarbeta för att få fram vem som gjort den förfalskade skärmdumpen men den viljan tycks saknas helt och hållet. Jag begriper inte hur den mannen får ihop sin logik. Helt obegripligt.

Så med stor sannolikhet så gör jag ett besök imorgon eller på tisdag hos polisen för att göra en anmälan om förtal. Han har haft chansen under en hel vecka att ta bort inlägget.

PS

Under det senaste året har det varit många förfalskade saker (mejl, kommentarer, FB-inlägg, skärmdump) med syfte att skada mig. Jag tror det kommer från en och samma person. En sjuk människa!

40 reaktioner på ”INGET ONT UTAN…

 1. Papi-gate 2020-09-07 / 20:23

  Det ”normala” förfarandet är att man tar kontakt innan man som Papi gör och hänger ut någon på det sätt som han gjorde med dig.

  Man tar kontakt och frågar ”Du, jag har erhållit detta. Är det verkligen du som skrivit detta?. Vill bara kolla så det stämmer”.

  Går inte utesluta att han själv har något med saken att göra eller att han vet vem som velat ställa till det för dig.

  Skum figur.

  Gilla

  • Otto 2020-09-08 / 13:18

   Jag fattar inte heller vad han håller på med. Det framstår som rätt sjukt i mina ögon. Varför posta bilden och dra igång ett mindre drev? Detta måste varit målsättningen från början. Minst sagt skum figur!

   Gilla

 2. Cosmik Debris 2020-09-07 / 18:41

  I Norge tar man i med hårdhandskarna.

  Fredriksstad Blad:

  Gilla

 3. anna 2020-09-07 / 17:54

  Thoralf, går det att få fram om shiamuslimerna hyrt någon lokal till årets ashurfirande?
  Eller döljer dem det med tanke på att du fick fram det för något år sen?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-07 / 18:47

   Nej, hur skulle det gå att få fram. Kolla om de hyrt folkets hus i Läckeby. Det har de gjort tidigare.

   Gilla

 4. carina 2020-09-07 / 17:41

  Thoralf, skeppar du boken utomlands till Spanien vad blir frakten i så fall, gärna spårbart.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-07 / 18:46

   Det tillkommer 45 kronor. Alltså 279 + 45 = 324 kronor.

   Men om du absolut vill ha det spårbart måste jag kolla upp priset.

   Gilla

 5. Inbrottsliga 2020-09-07 / 15:47

  Verkar varit flertalet inbrott i natt och försök till inbrott. Mina föräldrar har fått påhälsning på Stensö, även norra koloniområdet har fått saker stulna och förstörda, Maggaplans livs och nån som fick sin cykel stulen enligt Barometern. Skiten sprider sig nu utanför problemområdena.

  Detta talar såklart inte Johan Persson om, men desto mer om allt han byggt som bryggor och strandpromenad.

  Kalmar är snart värre än förorterna vad gäller inbrott och rån.

  Gilla

  • Ò Hyra 2020-09-07 / 16:52

   Det där med att Kalmar skulle vara en vacker stad stämmer inte alls.
   Det finns ingen sammanhållen, homogen arkitektur. Här ligger en jättekloss
   jämte en låg byggd stuga på ett groteskt vis.

   Kalmar var och är en småstad som nu Hårfästet försöker förvandla till storstad genom att bygga den ena fula höga byggnaden efter den andra. Det verkar inte finnas någon tanke bakom.

   Gilla

   • Vivaldi 2020-09-07 / 19:51

    Så sant! Kalmar förfulas i hög grad. Att Hårfästet har storstadskomplex är uppenbart! Han vill vara störst, bäst och vackrast. Ju mer som byggs, desto bättre, hur det ser ut är ej av vikt. Snurrom kommer snart bli det nya utanförskapsområdet, ser för jävligt ut. Det finns snart inga grönområden kvar!

    Gilla

 6. Ò Hyra 2020-09-07 / 15:19

  En del av de kriminella klanerna som vice rikspolischefen pratade om är romer med östeuropeiskt ursprung. Det fanns en anledning till att Skånepolisen lade upp ett register på romer
  då en del av dem är kriminella släkter.

  Nu vet ju alla att det registret fick läggas ned. Det var fel ”att registrera en folkgrupp”.
  Nej det var ingen folkgrupp. Det var kriminella romer.

  Gilla

   • Ò Hyra 2020-09-07 / 16:26

    Om vi internerar de 40 kriminella klanerna som opererar i Sverige på obestämd tid
    så är problemet löst. Bygg en anstalt i Norrland där de får bryta sten.

    Den här typen av individer ska inte behandlas som människor.

    Gilla

   • Andersson 2020-09-07 / 22:07

    Oj då. Där var en Andersson som skrivit flera kloka kommentarer. Det hade jag glömt. Jag skriver nu som jag gjorde då. Det är kriminaliteten och släktskapet – klanen – som är det problematiska i sammanhanget. Inte etniciteten i sig.

    Efter vad jag vet nämns inte benämningen zigenare i sammanställningen över kriminella kringresande och deras inbördes släktskap. Svenska folkbokföringens register innehåller inga uppgifter om etnicitet så varifrån skulle dessa komma?

    Vilka privatpersoner som helst får föra vilka register som helst utan tillstånd. Men polisen får inte de register som är det måste krävs för att bekämpa den organiserade brottsligheten.

    Vilka som utan tillstånd för register över oliktänkande ska vi inte gå in på här.

    2020 – 2013 = 7 förlorade år.

    Gilla

  • turrim 2020-09-07 / 17:04

   Om jag minns rätt så fick de skadestånd också.

   Gilla

 7. Vax 2020-09-07 / 14:23

  https://newsvoice.se/2020/09/utnamningspolicy-lakemedelsverket-gd/

  Att få Regeringens rekryteringsförfarande, dvs utnämningsmakten, prövad är i praktiken helt omöjlig. Statens Överklagandenämnd är en skapelse där Regeringen själv tillsätter ledamöterna, information från Kammarkollegiet som i praktiken handlägger detta på Regeringens uppdrag.

  Våra politiker klagar på Polen och Ungern ….
  Frågan är vem som är mest korrupt?
  Vi vet ju att hela vår myndighetsfär leds av politruker

  Gillad av 1 person

 8. Hacke 2020-09-07 / 13:17

  OT
  Intervju i P1 Morgon med Bo Wennström professor emeritus i rättsvetenskap Uppsala universitet med anledning av ”nyheten” om de 40 kriminella klanerna i Sverige och vad som behöver göras:
  – Vi kan inte använda gamla recept mot den här utvecklingen, det räcker inte, kommenterar han Damberg och regeringens åtgärder i ett tidigare inslag och fortsätter:
  – Det här är parallella strukturer som utmanar hela vårt system. Vi måste ha en ny straffrättsreform. Den senaste vi gjorde var 1989 som gick ut på defensiva straff och åtgärder. Ju mer man ingriper desto sämre går det. Frivård var bättre än fängelse. Ju färre man satte i fängelse desto bättre. Dessa grunder måste vi göra upp med. Vi skiljer ut oss i världen. Det finns inget annat land i världen som valt denna väg.
  Bra. Men varför vänta med att säga dessa självklarheter först nu? Måste det alltid till en emeritus och på väg ut för att säga det vi andra haft klart för oss i decennier?

  Hur länge till ska vi behöva vänta på nästa emeritus som talar klarspråk om det ovedersägliga faktum som till och med ett barn kan räkna ut och som vi nu sannolikt bara ser början på:
  Det att den humanistiska storhetsvansinnesmaktens alla horribla vägval och beslut (dessutom tagna under största möjliga tystnad) i kombination med världens mest generösa och oansvariga invandringspolitik endast kan leda mot samhällskaos och katastrof.

  Gillad av 2 personer

 9. Sven d.ä. 2020-09-07 / 12:09

  ”Jag har även skickat videoklippet för en kommentar till en mycket känd och framstående person under de senaste månaderna för en kommentar.”

  Dags att avslöja den kända och framstående personen?

  Gilla

   • Staffan Sundqvist 2020-09-07 / 14:32

    HAHAHAHHAHAHAHHAHHAHHAHA!

    Gilla

 10. Håkan 2020-09-07 / 11:36

  Thoralf, ¨

  Jag har mailat Barometern i förra veckan om din kommande bok. Jag tycker de ska publicera en artikel om boken.. Har inte fått något svar . Tråkigt att du ska behandlas på det här sättet och tystas ned. När det är någon negativ nyhet om dig så hugger dem direkt och lägger upp artikel.
  Om Johan Persson skrivit en bok så hade han ju fått flera sidor i barometern..

  Gilla

 11. Anders 2020-09-07 / 11:30

  Thoralf ! Vad är din kommentar till Kristdemokraternas utspel nedan?

  ”Kristdemokraterna: Bygg fängelser utomlands med biståndspengar
  UPPDATERAD IDAG 09:25PUBLICERAD IDAG 08:58
  Kristdemokraterna vill använda pengar från den svenska biståndsbudgeten för att hjälpa till med att bygga fängelser i andra länder, dit utländska medborgare dömda i Sverige ska kunna skickas för att avtjäna sina straff. På så sätt skulle platsbristen i svenska fängelser kunna minskas, rapporterar Ekot.”

  Gilla

   • Staffan Sundqvist 2020-09-07 / 14:35

    Varför inte hyra några nedlagda läger i Vintersportort Sibirien av Putin? Jag är säker på att vi skulle få göra det mycket billigt. Putin vill säkert få in lite västvaluta och vi sparar in en massa skattepengar. En ren Win-Winsituation. Dessutom tror jag att buset skulle akta sig jävligt noga för en transport österut.

    Gilla

  • Stefan 2020-09-07 / 13:55

   Bra att utländska brottslingar sitter i fängelse utomlands. Ännu bättre om de inte tog omvägen via Sverige.

   Gilla

 12. Ölandsbonde 2020-09-07 / 10:42

  Finns det släktskap mellan Mattias Adolfson och Göran Adolfsson (f. d. sossepamp)?

  Gilla

 13. Lollo 2020-09-07 / 08:05

  Det är nog Shemsi Brahimi själv som har förfalskat skärmdumpen. Akta dig för den mannen Thoralf!

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-07 / 08:34

   Nej, det tror jag inte. Den kunskapen tror jag inte han besitter. Men det finns andra som har den kunskapen och som gjort förfalskningar tidigare.

   Gilla

   • Rolf 2020-09-07 / 11:12

    Jag tror inte heller att det är han som gjort det, men han används som nyttig idiot och vet säkert vem det är.

    OT. Inbrott i Margaretaplans livs i natt. Det går utför!

    Gilla

 14. Hasse 2020-09-07 / 01:34

  Någon mer än jag som får lite märkliga vibbar av Shemsis (anställd indirekt av Johan) och Johan Perssons nära vänskap? Det är bara i småstäder det fungerar så här.

  Ser fram emot matnyttiga inlägg framöver!

  Gilla

 15. Smuts 2020-09-07 / 01:24

  Ju mer man läser om alla fadäser i Kalmar, desto mer avsmak får man för kommunen. Det borde Johan Persson kanske tänka på innan han raljerar om hur bra det är att flytta dit. Rensa upp i träsket för bövelen!

  Läste att Roger Holmberg (S) minsann inte tänker avgå, trots åtal om läckta sekretessbelagda uppgifter på Facebook. Alla hans ryggdunkar-sossar har fullt förtroende! Bara det säger väl allt om svågerpolitiken!

  Gilla

  • Tony 2020-09-07 / 13:04

   Men det är ju egentligen inget att förvåna sig över, för det är så ett maktgalet parti
   fungerar, när man suttit vid makten i allt för många år tror dom sig stå över lagar
   o regler. Ett sådant parti ojar sig och skriker i högan sky om någon annan gör
   något som sticker ut. Det är så ett mygelparti agerar!

   Gilla

 16. Maja Dacke 2020-09-07 / 01:14

  OT men … Under veckan som gått lär storbankerna i världen ha haft stängt för omläggning till det nya system som ska gälla. Vet någon hur det är i Sverige, Norden? Och statens kaka lär inte vara så mycket värd att hänga i julgran när det blir så dags.

  F ö anser jag att de som gräver gropar för andra måtte falla i dem själva … Stormar på väg så håll i hatten!

  Gilla

 17. Rolf 2020-09-07 / 01:03

  Om Shemsi inte vill ta bort texten, så vill han alltså medvetet göra en annan människa illa. Hans trovärdighet rimmar illa!

  Mycket på gång i Kalmar? Kan man ha sådan tur att Johan Persson kastar in handduken?

  Thoralfs läsare får gärna tipsa och luska i Johans och Per-Olof Perssons (P&E Fastighetspartner) vänskapskorruption. Alla vet att den existerar (även Barometern enligt uppgifter), men konkreta bevis saknas.

  Gilla

 18. Cosmik Debris 2020-09-07 / 00:55

  Den här skärmdumpen är då inte förfalskad.

  Kommentar på Morgan Johanssons Twitterkonto

  Gilla

  • Andersson 2020-09-07 / 11:57

   Hur är det med copyrighten?

   Gilla

 19. Ugglor i mossen 2020-09-07 / 00:44

  Vad har Papi för sensmoral?

  Han anser sig förtalad av ett blogginlägg som sägs vara skrivet av dig, där han pekas ut som klandervärd. Varför kan han då inte förstå att du kan känna samma sak när han sprider inlägget vidare på sin Facebook, vilket fått en väldigt stor spridning?

  Jag har sagt det innan. Jag tror inte Papi har rent mjöl i påsen. Hela grejen är för utstuderad och osannolik för att han bara ”råkat” få en skärmdump, som han inte heller vill säga vem som skickat. Någon får gärna motbevisa mig.

  Han säger bokstavligen att han inte vill ta bort inlägget (vilket stärker min teori), varför? Har Johan Persson eller Mattias Adolfson sagt att han inte ska radera det…?

  Hela grejen är helt absurd.

  Jag är glad att jag inte bor i ryggdunkarkommunen Kalmar. Maken till idioter, PK-häxor och sovande folk finns nog inte.

  Gilla

Kommentarer är stängda.